Ensisilmäyksellä: Kaksin Karkuteillä TV-sarja

Huomasin muistaakseni joululomalla pitkästä aikaa televisiota katsellessa, että jossain Nelosen mainoksessa vilahti Tähkäpään 2D-tyyliin animoitu version. Tunnistin tyylin olevan peräisin pari vuotta sitten alkaneesta Kaksin karkuteillä -animaatiosarjasta, jonka en ollut tiennyt rantautuneen Suomeen. Nopealla googlailulla selvisi, että sarjaa esitetään Suomessa Nelosella sekä Disney Channelilla.

Kirjoitin sarjasta ensimmäisen kerran vajaat neljä vuotta sitten, kun sen julkistettiin olevan tekeillä. Nyt tästä Kaksin karkuteillä: TV-sarjasta on ehtinyt jo ilmestyä 55-minuuttinen tv-elokuva Tangled: Before Ever After sekä 31 lyhyempää jaksoa. Lisää on myös tulossa, sillä sarjan toisen kauden pitäisi jatkua Yhdysvalloissa ensi kuussa ja sen jälkeen on luvassa vielä kolmaskin kausi. Sarjaa on kutsuttu Yhdysvalloissa (aika mielikuvituksettomalla) nimellä Tangled: The Series, mutta ilmeisesti kolmannen kauden myötä sarjalle aiotaan antaa uusi nimi: Rapunzel’s Tangled Adventure.

Olin viime viikon yksin kotona ja päätin yhtenä iltana katsoa, miltä Tähkäpään uudet seikkailut oikein näyttävät. Ruutu-palvelusta voi katsoa sarjan ensimmäisen jakson ilmaiseksi, mutta loput palvelusta löytyvät jaksot vaativat Ruutu+-tilauksen. Tuo ensimmäinen jakso (joka on oikeastaan alkupuolikas aiemmin mainitsemastani Tangled: Before Ever After -tv-elokuvasta) sai minut sen verran kiinnostuneeksi sarjasta, että tilasin Ruutu+:n voidakseni katsoa loputkin jaksot.

HUOM: Spoilereista! Arvostelussa kerrotaan elokuvan alkuasetelmasta, mutta mukana ei ole sen isompia paljastuksia juonesta. Jos kuitenkin haluat pysyä turvassa kaikilta mahdollisilta juonipaljastuksilta, hyppää suoraan viimeisen kuvan alla olevaan yhteenvetoon.

Kaksin karkuteillä: TV-sarjan aloittava Tangled: Before Ever After (suomeksi: Ennen hiuksia nostattavia häitä) sijoittuu aikaan kuusi kuukautta Kaksin karkuteillä -elokuvan jälkeen. Tähkäpää ja Eugene (joka on luopunut aiemmin käyttämästään Flynn Rider -nimestä) ovat alkaneet asettua asumaan Coronan kuningaskuntaan. Eugene varsinkin nauttii olostaan uudessa kodissaan, mutta Tähkäpään ei ole ihan helppoa asettua uuteen elämäänsä. Koko kuningaskunta valmistautuu innoissaan Tähkäpään kruunajaisiin, mutta prinsessalla itsellään on paljon paineita ja epävarmuuksia. Tilannetta sekoittaa myös se, että Tähkäpää saa mystisesti pitkät vaaleat hiuksensa takaisin.

Sekä Tähkäpää että Eugene esitetään sarjassa mielenkiintoisina hahmoina. Tornissa vangittuna vietettyjen vuosien jälkeen Tähkäpää kaipaa vapautta, joten hän kokee ristiriitaisia tunteita, kun varsinkin isä haluaa pitää hänet visusti turvassa. Prinsessan asemaankaan totuttelu ei ole aina ihan helppoa, sillä Tähkäpää ei ole tottunut hovin muodollisuuksiin. Eugene taas nähdään toki monessa jaksossa koomisena hahmona, mutta ei hän ole pelkkä pelle, vaan myös Tähkäpään tärkeä tukipilari. Sarjassa nähdään myös vilauksia Eugenen villeistä Flynn Rider -vuosista.

Tähkäpään ja Eugenen suhde saa myös sarjassa lisää syvyyttä. Jaksoissa nähdään tosi suloisia pikkuhetkiä heidän välillään, kuten suukkoja, kosketuksia ja muuta söpöä. Aivan erityisen hieno juttu heidän välillään on se, että Eugene lupaa olla kärsivällinen Tähkäpään kanssa, vaikkei oikein ymmärrä yhtä hänen päätöstään. Sarja sijoittuu tosiaan aikaan ennen Hiuksia nostattavat häät -lyhytelokuvaa, joten Tähkäpää ja Eugene eivät ole vielä naimisissa. Vaikka häihin päättyvät Disney-klassikot ovat ihania, on myös tosi hienoa nähdä seurusteleva pari, joka ei heti kiirehdi pitämään häitä.

Tähkäpään ja Eugenen lisäksi sarjassa on mukana myös kaikkien lempikameleontti Pascal sekä Coronan virkaintoisin hevonen Maximus. Elokuvasta tutut rosvot hääräilevät sivuhahmoina ja Tähkäpään vanhemmat saavat myös jonkin verran ruutuaikaa. Tähkäpää isä Fredricistä ei ole tähän mennessä oikein paljastunut muita puolia kuin suojelevaisuus, mutta kuningatar Arianna sen sijaan vaikuttaa ihanalta äidiltä.

Sarjassa esitellään uutena hahmona Tähkäpään kamarineito Cassandra, joka melkoisen tiukka tyty. Vaikka Cassandralla on oikein kokoelma toinen toistaan vaarallisempia ja terävämpiä aseita, ei hahmo kuitenkaan ole mikään liioitellun karski poikatyttö vaan hänestä löytyy pehmeäkin puoli. En ollut etukäteen kovin innostunut tästä uudesta hahmosta, mutta epäilykseni osoittautuivat ihan turhiksi, sillä Cassandra tuntuu sopivan oikein hyvin sarjan maailmaan.

Ruutu-palvelusta ei ainakaan vielä valitettavasti näe sarjan kaikkia jaksoja, vaan tarjolla on vain Tangled: Before Ever After -tv-elokuva sekä ensimmäisen tuotantokauden 10 ensimmäistä jaksoa. Ohjelmaoppaiden mukaan sarjaa esitetään Nelosella lauantai- ja sunnuntaiaamuisin klo 8:25 ja juuri sopivasti tulevana viikonloppuna sarja alkaa alusta. Eli jos on aamuvirkku viikonloppuisinkin, nämä 12 jaksoa voi katsoa ilman mitään tilauksiakin.

Ruudusta löytyvät (ja Nelosella esitettävät) jaksot on dubattu suomeksi ja oli kiva huomata, että Maria Ylipää palasi sarjassa Tähkäpääksi. Lauri Tähkää ei sen sijaan ole saatu takaisin Eugenen rooliin, mutta Tuukka Leppänen on ainakin minusta oikein onnistunut valinta uudeksi dubbaajaksi. (Leppäsen nimeksi on muuten lopputeksteissä listattu aika huvittavasti ”Tukka Leppänen” 😂) Lopputeksteissä dubbaajiksi on listattu:

HahmoDubbaaja
TähkäpääMaria Ylipää
EugeneTuukka Leppänen
CassandraAnna-Maija Tuokko
Kuningas FredricSasu Moilanen
VerianJoonathan Kettunen
MontyPetri Hanttu
GotherSari Ann Stolt
RäyhäJarmo Koski

Muissa rooleissa: Antti Lang, Antti Pääkkönen, Aku Laitinen, Seera Alexander, Pinja Hanski, Tarja Alexander

Näkemieni jaksojen perusteella fiilikseni sarjasta ovat tosi positiiviset ja haluan ehdottomasti nähdä sarjan loputkin jaksot. Toivon kovasti, että Ruutuun ilmestyy vielä lisää jaksoja tai että sarja löytyisi Disneyn oman, loppuvuodesta aloittavan suoratoistopalvelun valikoimista (ja toivon myös, että tuo palvelu saadaan myös Suomeen). Ihan jokainen jakso ei ollut mikään varsinainen mestariteos, mutta oli jokaisessa ainakin jokunen hauska kohta tai jokin uusi oivallus. Tangled: Before Ever After oli ehkä suosikkini ja sen voisi kyllä hyvin katsoa uudestaan. Jos sarja yhtään kiinnostaa, niin suosittelen katsomaan sen.

Oletko sinä katsonut Kaksin karkuteillä -animaatiosarjaa? Tai kiinnostuitko kenties nyt tutustumaan siihen?

4 kommenttia artikkelissa “Ensisilmäyksellä: Kaksin Karkuteillä TV-sarja

  1. On tullut tätä seurattua, sekä enkuksi että suomeksi, vähän liian hölmöjä jotkut jaksot mutta ”Queen for a Day” jakso oli loistava, ja olin silti helkkarin onnellinen kun tää dubattiin suomeksi. Vähän pelottaa tuon jakson dubbaus kun siinä on lempilauluni koko sarjasta ja en luota Kettusen pystyvän laulamaan alkuperäisen kanssa samaan sävyyn…Tuukka Leppänen on kyllä loistava Flynn! :D

    1. Kiva kuulla, että sarjaa on seurannut joku muukin. :) Minulta on vielä näkemättä tuo Queen for the day -jakso, mutta toivottavasti se julkaistaisiin lähiaikoina vaikka tuolla Ruudussa. :) Mielelläni katsoisin sarjaa lisää.

    1. No höh, onpa harmi, ettei sarjaa löydy nyt Ruudusta. Aiemmin Ruudussa olleet jaksot näyttäisivät kuitenkin pyörivän Nelosen aamussa klo 7:05, joten jos jaksaa herätä aikaisin tai omistaa tallentavan digiboksin, niin jaksot voi katsoa sitä kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.