Kuinka hyvin tunnet elokuvan Kaunotar ja hirviö?

Bonjour mesdames et messieurs! Tänään päiväänne viihdyttää Kaunotar ja hirviö -tietovisa. Vielä tämän tietovisan verran jatketaan siis renessanssiklassikoiden parissa, mutta seuraavalla kerralla otetaan vaihtelun vuoksi käsittelyyn jokin vanhemmista Disney-klassikoista.

kaunotar ja hirviö tietovisa

 Tietovisassa on tälläkin kertaa viisitoista kysymystä, jotka käsittelevät sekä elokuvan tapahtumia että vähemmän tunnettua nippelitietoa. Kysymysten taso vaihtelee helpoista haastaviin. Vastaamisen pääset tuttuun tapaan aloittamaan painamalla Start quiz -nappia. Visan lopuksi voit tarkistaa oikeat vastaukset ja lukea oikeiden vastausten selitykset klikkaamalla View questions.


Testaa kuinka hyvin tunnet Disneyn Kaunotar ja hirviö -elokuvan!


Mitenkäs tietovisa sujui tällä kertaa? Opitko jotain uutta?

| Kategoriassa Elokuvat | Avainsanat:,

6 kommenttia artikkelissa “Kuinka hyvin tunnet elokuvan Kaunotar ja hirviö?

 1. Sain 11/15 pistettä… Tosin tiesin myös vikan kysymyksen oikein!!!! Kirjoitin, että elokuva on tehty “Howard Ashmanin” muistoksi, mutta ilmeisesti viimeinen “in” oli liikaa, niin se meni muka väärin… Höh! Eli kyllä minä omasta mielestäni sain siis 12/15, jee!!!! :D

  Väärin meni Töpön liivin väri (veikkasin mustaa). Veikkasin myös, että bimbotytön nimi ei olisi ollut Paulette, koska se kuulosti liikaa sinun nimeltä! ;D Mutta olisihan se pitänyt muistaa, että pölyhuiskan nimi on Babette, niin ei nyt kylän tytön nimi voi sama olla… En muuten tiennyt, että heillä ihan nimet on. :) Arvasin myös, että Hirviön nimi on Adam, mutta Disneykö ei siis ole tätä nimeä virallisesti hänelle antanut? Juhuu!!!! Minusta se on ollut aina vähän hölmö nimi, “Hirviö” sopii hänelle paljon paremmin! :D (Vitsi minä käytän muuten nykyään ihan liian paljon hymiöitä…)

  Kiva kysely oli! Ja kivaa oli, kun pärjäsin siinä niin hyvin! Jee jee! :) Tuli hyvä mieli, ja kysely piristi koko päivää! Kiitos!

  1. Mahtavaa, sulla onkin sitten tähän mennessä paras tulos! Ja joo, toki hyväksyn myös tuon viimeisen kysymyksen vastauksesi oikeaksi, joten virallinen tuloksesi on sitten 12/15! ;) On varmaan jatkossa paras käyttää vain noita valmiita vastausvaihtoehtoja, niin ei tule tällaisia pieniä outouksia vastausten arvosteluun liittyen.

   Hehe, olin niin iloinen, kun kuulin yhden “bimbeten” nimen olevan Paulette/Paula, että oli pakko saada se jotenkin mukaan tähän visaan. Sentään joku Disney-kaima minullakin. ;D Elokuvan kommenttiraidalla ainakin mainitaan, ettei hirviöllä ole nimeä. D23-sivustollakin Hirviön tiedoissa sanotaan, ettei Adam ole virallinen nimi. Jos aihe kiinnostaa, niin kannattaa katsoa tämä YouTube-video ja sen jatko-osa, niissä selitetään koko nimiasia hyvin perinpohjaisesti. ;) Minustakin Hirviö on ihan sopiva nimi hahmolle!

   Ihanaa kuulla, että sain piristettyä sinua! :)

 2. 5/12, ei mennyt tämä kisa ihan nappiin :D Ei kyllä ihmetytäkään, sillä Kaunotar & Hirviö ei kuulu lempiklassikoihini ja olenkin nähnyt sen vain kerran. Pari elokuvan sisältöön liittyviä juttua muistin/arvasin oikein, mutta tuotantoon liittyvät kysymyksissä olin ihan hakoteillä. Paitsi muistin että Babette oli sen huiskan nimi! Toi Hirviön nimi-kysymys oli tosi ovela, koska vaikka teoriassa tiesin että Adam ei ole mikään hahmon virallinen nimi, niin silti tuli pakottava tarve laittaa se vastaukseksi ihan vaan kun alkoi kyseenalaistaa tätä tietoa… :D

  Sinulta on muuten lipsahtanut pieni virhe tuohon viimeisen kysymyksen “selityslaatikkoon”: Howard Ashman ei ole säveltäjä, vaan sanoittaja!

  1. No ihan hyvä tulos kuitenkin, jos leffa ei ole kovin tuttu eikä ole juuri tutustunut siihen liittyvään triviatietoon. Mulla taitaa olla välillä paha tapa keksiä vähän liiankin pirullisia kysymyksiä. :P Ei sitä itse vaan aina tajua miten haastavia kysymykset ovat, seuraavasta visasta voisi tehdä vähän armollisemman.

   Hupsista vaan, pieni ajatusvirhehän sinne oli jäänyt. Hyvä kun huomautit! :)

 3. 9/15 Ei mennyt ihan putkeen lähinnä nuo tuotantoon liittyvät kysymykset tökkivät. Sen tiesin, että Glen Keane on Hirviön animaattori, mutta empä muista Bellen animoijia. Kaunotar ja Hirviö on kuitenkin lempparielokuvani. Joskus olen kuullut puhuttavan, että Prinssi/ hirviön nimi on Adam. Mistäköhän koko huhu on lähtöisin? Elokuvassa ei Hirviön nimeä sanota. Toisaalta pidän Hirviöstä huomattavasti enemmän Hirviönä kuin ihmisprinssinä niin eipä tuolla hirveästi ole itselle väliä ole mikä prinssin nimi on, kun Hirviö on minulle aina Hirviö.

  1. No, nuo tuotantoon liittyvät kysymykset ovat aina haastavimpia. Kannattaa katsoa nuo pari aiempaan kommenttiini linkkaamaan YouTube-videota, niissä selitetään tuota Hirviön nimiasiaa tarkemmin. Hirviö on minullekin aina ihan vaan Hirviö. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.