10+1 parasta Keisarin uudet kuviot -lainausta

Keisarin uudet kuviot -elokuvasta löytyy varmasti Disney-klassikoiden monipuolisin valikoima hauskoja repliikkejä ja ainakin minun ja siskoni rupatteluissa elokuvan hupsut jutut ovat alkaneet suorastaan elää omaa elämäänsä. Olen nähnyt elokuvan lukemattomia kertoja enkä varmasti ole kertaakaan päässyt paria minuuttia pidemmälle vakavalla naamalla. Parhaiden repliikkien valinta olikin siksi äärimmäisen hankalaa, mutta koitin ottaa mukaan juuri niitä, joita minun on tullut käytettyä eniten.

1. “Sä mokasit mun kuviot.” Kuzco, kohdassa 03:14

Jos viikonloppusuunnitelmasi/tanssiliikkeesi/illallisideasi menevät syystä tai toisesta pieleen, voit helposti vyöryttää syyn toisen harteille näillä neljällä sanalla. Ideaalitilanteessa lähistöltä löytyy vielä joku, joka osaa toistaa jälkeesi vartijan repliikin: “Olen pahoillani, mutta olette mokanneet keisarin kuviot.”

keisarin uudet kuviot kuzco

2. “Eiks oo hienoo, se on mun synttärilahja mulle!” Kuzco, 09:38

Keisari Kuzco kyllä tietää, että joskus on vähän hemmoteltava itseään kivoilla tavaroilla. Oli hankkimasi lahja sitten oma kesäpalatsi tai jotain hieman hillitympää, tätä repliikkiä on hyvä käyttää esitellessäsi uutta lahjaa muille.

3. “Vedä kahvasta Kronk. Väärä vipuuu! Miks se kahva yleensä on siinä.“, Yzma, 11:33

Yzman ja Kronkin salalabran kahvasekoilu on varmasti yksi elokuvan hauskimpia kohtia. Tilanteen repliikki sopii käytettäväksi silloin, kun sattuu olemaan puhetta kahvoista, vivuista tai melkein mistä vaan.

4. “Oo, tiedän; muutan sen kirpuks. Vaarattomaks kirpuks. Ja sitten paan kirpun pakettiin ja sitten paan paketin toiseen pakettiin ja sitten lähetän paketin itelleni. Ja kun se tulee.. Hahhahaa, läjäytän sen vasaralla!” Yzma, 12:05

Jos lahjojen paketointitalkoot alkavat näin joulun alla vähän tympiä, voit vaikka viihdyttää muita samassa tilanteessa olevia opettelemalla ulkoa tämän pienen Yzma-monologin.

5. “Joo, niin se myrkky, se Kuzcon myrkky. Se Kuzcon tappamiseen erikseen valittu myrkky, Kuzcon myrkky… Se myrkky?” Kronk, 13:07

Toivon todella, ettei teille tule vastaan mitään myrkytystilanteita, joihin tämä lainaus sopisi erityisen hyvin. Repliikki on minusta kuitenkin hyvin käyttökelpoinen, jos täytyy vääntää jokin asia rautalangasta. Itse sain tämän repliikin variaation kerran ujutettua erään humoristisen näytelmän käsikirjoitukseen.

keisarin uudet kuviot kronk

6. “Lisää parsaa?” Kronk, 16:16

Oletko jumissa tylsillä perhepäivällisillä, etkä keksi mitään sanottavaa? Kokeile vaikka rikkoa jää ja seurasta riippuen joko hämmentää tai naurattaa muita käyttämällä näitä Kronkin viisaita sanoja. Jos tarjolla ei satu olemaan parsaa, sanan voi halutessaan tietysti korvata jonkin toisen ruoan nimellä.

7. “Mut, miten toi nyt liittyy mihinkään?” “Eiei, on siinä perää.” Kronk & Kronkin parempi minä, 18:40

Minulle ei ole vielä liki viidentoista vuoden jälkeenkään selvinnyt, miten Kronkin olkapäällä olevan pirun erikoiset yhden käden punnerrukset tosiaan liittyvät mihinkään, mutta kaikille asioille ei vain taida olla mitään loogista selitystä. Siksi kannattaakin pitää tämä repliikki mielessä samanlaisten selittämättömien tilanteiden varalta.

8. “Joku heittelee kamaa.” Kuzco, 33:21

“Kamaa” on niin monipuolinen sana, että tätä repliikkiä on mahdollista käyttää melkein missä ja milloin vain. Viimeksi minun taisi tulla käytettyä tätä lainausta, kun orava tiputteli kovaäänisesti käpyjä talon katolle, mutta voisin hyvin käyttää sitä vaikka yrittäessäni esittää viatonta lumipallon heiton jälkeen.

9. “Hyvää, hyvää päivää nyt kaikki toivottaa! Ei tunnu huolen häivää, kun juhlia näin saan!” Tarjoilijat, 51:22

Kuka tahansa osaa laulaa Paljon onnea vaan -laulun, mutta mitä jos yllättäisit tutun synttärisankarin seuraavalla kerralla vähän omalaatuisemmalla hoilotuksella. Ainakin toinen Disney-fani osaa varmasti arvostaa tätä onnittelulaulua.

keisarin uudet kuviot lainaus

10. “Sä oot mulle terhon velkaa.” Kronk, 1:12:04

Kaikista elokuvan hauskoista repliikeistä minun on tainnut tulla käytettyä juuri tätä kohtaa kaikkein eniten. Käytän näitä sanoja yleensä silloin, kun haluan muistuttaa siskoani maksamattomista lainoista. Tarvittaessa korostan toteamusta sanomalla saman myös oravakielellä: “Skviik skviik skviik, skviik sviker.”

+1 “Kolme kärsää kyrsillä, haisupommimuusit, kori mummun aamiaistähteitä ja häränsiivu ruodoilla, selvä!” Kronk, 49:48

Tätä lainausta en ole käyttänyt kertaakaan, joten se pääsi nyt plussasijalle. En oikeastaan ollut kertaakaan aiemmin keskittynyt kuuntelemaan miten repliikki oikein menee, kunnes viimeisimmällä katselukerralla minun piti oikein kirjoittaa se muistiin. Kronkin sanomana tämä repliikki on hirmuisen huvittava ja minun pitäisi kyllä opetella sanomaan se nopeasti. Ehkä sitten vielä jonain päivänä pääsen käyttämään lainausta jossain sopivassa kokkailutilanteessa.

Pääsivätkö sinun suosikkirepliikkisi mukaan listalle vai jäikö joku huippulainaus uupumaan? Entä pysähdyitkö lukemaan mielessäsi kaikki repliikit elokuvan hahmojen äänillä?

| Kategoriassa Elokuvat | Avainsanat:, , ,

8 kommenttia artikkelissa “10+1 parasta Keisarin uudet kuviot -lainausta

 1. Hahaa, nämä tekstit on kyllä hauskoja! :D Luin eilen tekstisi juuri ennen nukkumaanmenoa, ja se sai monet tyrskähdykset aikaan. :) Minun mielestäni parhaita lausahduksia Keisarin uusista kuvioista ovat:

  – Annas kun arvaan, sulla on mahtava luonne. -Kuzco
  – Se on Yzma, elävä todiste dinosaurusten olemassaolosta. -Kuzco
  – Hei, näitteks taivaan tänään? Aika sininen. – Kronk

  Kaikki lausahdukset ovat hyvin käyttiksiä arjessa. Viimeinen sopii varsin hyvin tilanteeseen kuin tilanteeseen. :)

  1. Jee, ihan mahtavaa! :D

   Haha, nuo mainitsemasi ovat myös tosi huippuja! :D Taisin harkita tuon Kronk-lainauksen laittamista listalle, mutta se jäi täpärästi listan ulkopuolelle, kun alkoi tuntua, että samasta kohtauksesta alkaa olla jo liikaa repliikkejä. Se on kyllä täydellinen vaikkapa hetkiin, kun ei keksi mitään muuta sanottavaa. :)

 2. Nämä postaukset ovat ihan parhaimmistoa :D

  Ainut mikä jäi puuttumaan on oma ikuinen suosikkini Kronkin suusta eli tienenkin “Mun tuulihatut!” Sekin tosin olisi ollut samasta mahtavien lausahdusten täyttämästä kohtauksesta.

  1. Hahaha, Kronkin suusta kuulee kyllä vaikka mitä mahtavia juttuja ja tuo tuulihattuheitto on myös ihan parhaimmistoa! :D

 3. Koko netin etin näit Keisarin uusien kuvioittein parhaimpia lainauksia, enkä tästäkään listasta löydä “petolinnun peräsintä” eli miten se siis meni? 😄

  1. Haha! Tulipa hyvä syy katsoa taas Keisarin uudet kuviot! Muistelin, että Yzmaa kuvaillaan petolinnun peräsimeksi kahdesti ja niinhän se tosiaan olikin. :D Ensiksi ravintolakohtauksen lopuksi; Pacha: ”Siellä on kaks ihmistä ja ne ettii sua. Iso kaveri ja laiha matami.” Kuzco: ”Hetki, olikse eukko ku petolinnun peräsin?”

   Ja sitten vielä ne kaksi tammea pelaavaa vanhaa ukkoa; Ukko1: ”No katsos oli tää iso kaveri ja sitten se vanha eukko, joka öö öö.. kuinkas sen nyt oikein kuvailisit?” Ukko2: “Niinku petolinnun peräsin. ” Ukko1: ”Jep, sepä se!”

   Nyt ei sinun tarvitse enää etsiä. :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.