Kuningatar, jolla on taikavoimia

Kerroin aiemmin pikkaisen Disney Infinity -pelistä ja Elsa-hahmosta, jonka olen hankkinut peliini. Pelissä Elsan äänenä ei toimi Katja Sirkiä vaan joku toinen ääninäyttelijä, mutten ole ihan varma kuka. Anonyymi kommentoija pyysi äänittämään Elsan ääntä ja keksin eilen helpohkon keinon äänittää pelin puhetta. 

Näytteessä ei tosiaankaan ole kaikkia pelin repliikkejä, sillä hahmot eivät suinkaan höpöttele koko ajan ja välillä oli aika vaikeakin saada Elsa puhumaan. Joten pelailin vain ja odottelin, että nauhalle tulisi vähän puhettakin. En ole käsitellyt äänitiedostoja kuin kerran lukion multimediakurssilla, joten en osannut editoida tiedostoa mitenkään erityisesti. Taustalla siis kuuluu jonkin verran muitakin peliääniä eivätkä repliikit ole missään järkevässä järjestyksessä. Mutta eiköhän tästä pätkästä saa ihan hyvän käsityksen miltä Elsa pelissä kuulostaa.

Pelin lopputeksteissä mainitaan dubbaajiksi seuraavat naishenkilöt, perässä veikkaukseni siitä mitä hahmoa he dubbaavat:

Annituuli Kasurinen – Ilona Vaara
Iina Kuustonen – Nelli Karamelli
Inkeri Wallenius – Eira Kuosi
Jonna Järnefelt – Holli Shiftwell
Katja Aakkula
Maria Ylipää – Tähkäpää
Nina Tapio – Jessie
Rinna Paatso – Rouva Ihme
Saara Aalto – Anna
Sari Ann Stolt – Mirage
Susa Saukko

Titta Jokinen

Aika monta heistä voi sulkea pois ihan korvakuulolla. Veikkaisin, että dubbaajana on toiminut Katja Aakkula, mutta kuulisin mielelläni toisenkin arvion.Itse olen mieltynyt tähän Elsan ääneen, tosin en ole vielä sitä suomidubbia nähnyt, joten on paha vertailla sen enempää. Ja pienten pätkien perusteella on vaikea sanoa miten esimerkiksi lauluosuudet olisivat sujuneet. Mutta, miltäs ääni kuulosti teidän mielestänne? Olisiko tämä miellyttänyt enemmän Elsan äänenä itse elokuvassa?

| Kategoriassa Keräily | Avainsanat:, ,

9 kommenttia artikkelissa “Kuningatar, jolla on taikavoimia

 1. Hmm… Titta Jokisella on varsin matala ääni ja hän kai yleensä tekee hieman vanhempien naishenkilöiden rooleja, joten hän se ei ainakaan ole. Ääni on kyllä sen verran tutun oloinen, että itse veikkaisin Susa Saukkoa. Saukolla on kyllä jonkin verran lapsiäänirooleja, mutta hänen äänenvärinsä on kai normaalisti aika saman tapainen kuin Elsan ääni tuossa. En kyllä Aakkulaa sulkisi pois, mutta en ole koskaan kuullut häntä dubbaamassa ja äänessä on mielestäni jotain tuttua…

  Ei tuo kovin huonolta vaihtoehdolta vaikuttaisi Elsan ääneksi, mutta kyllä pitäisi nähdä ko. näyttelijä ihan klipeissä että voisi kunnolla verrata Sirkiään. Itse olen jo varmaan kahden katselukerran jälkeen niin ”leimautunut” tuohon suomidubbiin etten enää ns. hyväksy muita ääniä. Mutta kuitenkin ihan ”elsamainen” tuokin, jämpti ja ”täyteläinen” jos niin voi äänestä sanoa :D Ehkä sinulle elokuva-ääneen totutteleminen voi tuntua vaikealta kun peli-ääni on niin paljon tutumpi.

  1. Jep, ääni ei kuulosta ollenkaan Titta Jokiselta. Susa Saukko ei taas ole minulle kovin tuttu. Kuuntelin hänen ääntään Youtube-videoista, mutta täytyy kyllä sanoa, että kallistun edelleen Aakkulan puoleen. Kuuntelin myös häntä Youtubesta ja bongasin hänet myös Nelosen aamuissa pyörivästä Sofia ensimmäinen -sarjasta. Hän dubbaa siinä kuningatarta ja mielestäni ääni kuulostaa tosi samalta kuin tämä peli-Elsa.

   Tuon ääninäytteen perusteella vertailu on tosiaan aina hankalaa ja ymmärrän tosi hyvin tuon leimautumisesi. :D Elokuvissa kyllä helposti tottuu tiettyyn ääneen ja muita voi olla myöhemmin hankalampi hyväksyä. Sirkiä kuulostaa kyllä hyvältä katsomissani klipeissä, minun täytyy kai vain itse hyväksyä, että Elsalla on monta eri ääntä.

 2. … ja sitten unohdin tän kokonaan :D Mutta kiitos ääninäytteistä, halusin kovasti kuulla Elsaa jonkin toisen äänisenäkin, koska en ole 100% tyytyväinen Katjaan, ja tapahtui juuri niinkuin toivoinkin: pidän Sirkiästä enemmän kuin tästä, tämä ääni on ehkä ”melodisempi”, erikoisempi ja vähän naisellisempi, mutta vaikka alussa olikin totuttelemista, on Sirkiällä jotenkin enemmän syvyyttä ja aitoutta Elsaan, ja alan viimein olemaan okei sen valinnan suhteen.

  Sitten kuka tää ois. Titan minäkin sulkisin pois. Ja sitten Aakkula ja Saukko kuulostaakin naurettavan samantapaisilta normiäänillään :D Eli enpä tiedäkkään, mutta tosiaan, oli kiva kuulla tuo toinen ääni !

  1. Kiva jos tästä oli apua Sirkiän äänen hyväksymisessä. ;)
   Täytyy vielä ajan kanssa kuulostella noita Aakkulaa ja Saukkoa, eiköhän tähän mysteeriin ratkaisu vielä joskus saada.

 3. 100% Aakkula. Olen saanut traumoja hänen suorituksistaan Barbie-elokuvissa ja tunnistaisin hänen äänensä missä vain. Susa se ei voi olla koska hänen äänessään on tietty kimakka soundi jota tässä ei ole kuultavissa.

  Olen iloinen että hän ei ollut Elsan äänenä. Pidän häntä näet vähän niin kuin tusinaäänenä jota kuulee melkein missä vain. Myöskään hänen lauluäänensä ei ole kovin kaunis, ei pärjää Katjalle missään suhteessa.

  1. Kiitoksia tästä varmennuksesta! Onneksi minulla ei ole samanlaisia traumoja hänen äänestään, muuten pelin pelaaminen voisi olla aika tuskallista. ;)

  2. Siis minäkin olen 100% että tämä on Katja Aakkulan ääni. Olen suuresti pettynyt hänen suorituksiinsa Winx-klubi TV-sarjassa.
   Mutta olen hyvin hämmästynyt hänen suorituksestaan LEGO-Elokuvassa ”laulaa ””Kaikki on niin nastaa”” siis jos se siis on hän”

 4. Minusta Infinity- hahmoilla pitäisi olla elokuvissa esiinvät äänet. Mielestäni Annalla oli oikea ääni? Samoin melkein kaikilla irto- hahmoilla. En ole varma Jackistä (siis luurangosta), koska Painajainen ennen joulua on vain englanniksi, vai olenko ihan tietämätön? Kiva, että Nellillä on oikea ääni, vaikka onkin hieman ärsyttävä. Itse omistan kaikki Infinity irtohahmot

  1. Olen samaa mieltä, olisi tosi mahtavaa, jos kaikilla pelin hahmoilla olisi ”oikeat äänet”! Onneksi suurimmalla osalla taitaa tosiaan olla tutut dubbaajat, mutta ilmeisesti se ei ole kuitenkaan onnistunut kaikkien hahmojen kohdalla. Esimerkiksi YouTubesta Saara Aallon kanavalta löytyvästä Q&A -haastiksesta selvisi, että DI-repliikit dubattiin ennen itse Frozenin ääniroolien valintaa. On siis vähän sattumaakin, että Aalto dubbaa Annaa sekä pelissä että elokuvassa.

   Tietääkseni Painajainen ennen joulua -elokuvaa ei ole dubattu suomeksi enkä ole vielä edes kuullut miltä Jack kuulostaa pelissä. En ole ehtinyt hankkimaan läheskään kaikkia haluamiani hahmoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.