A mermaid be waiting for you, in mysterious fathoms below

Maaliskuussa minun tuli tilattua ostoslistallani nähty Pieni merenneito -elokuvan soundtrack. Tämä The Legacy Collection: The Little Mermaid -soundtrack julkaistiin viime marraskuussa Pienen merenneidon 25. juhlavuoden kunniaksi. Siinä on mukana kaksi levyä sekä kirjanen elokuvan teosta.

legacy collection pieni merenneito

1. levyllä on mukana kaikki elokuvassa kuultavat laulut ja taustamusiikit. Mukaan on otettu myös monta sellaista kappaletta, joita ei ole aikaisemmilla soundtrack-julkaisuilla kuultu. Esimerkiksi omistamallani suomalaisella soundtrackilla on vain 20 kappaletta, kun taas tässä niitä on mukana 32. Muun muassa Erikin huiluluritukset sekä valepukuisen Ursulan lyhyt laulu ovat nyt päässeet ensi kertaa levylle mukaan. Joidenkin kappaleiden versiot ovat nyt myös pidempiä kuin aikaisemmin. Lisäksi kaikki kappaleet on remasteroitu uudelleen ja ne on järjestetty siihen järjestykseen kuin ne elokuvassa kuullaan.

2. levyllä taas kuullaan Menken–Ashman-kaksikon tekemiä demoversioita elokuvat kappaleista. Demot ovat välillä aika huvittavaakin kuunneltavaa, mutta niistä kuulee myös hyvin mitä elementtejä näistä aikaisista versioista on jäänyt jäljelle lopullisen elokuvan kappaleisiin ja mitkä taas ovat karsiutuneet pois.

pieni merenneito cd

Koska Pienen merenneidon soundtrack on minulle niin rakas, alta löydät vielä listan levyjen kappaleista.

* Kappaleen versio on pidempi kuin aiemmilla soundtrackeillä
** Kappale julkaistaan ensimmäistä kertaa virallisella soundtrackillä

1. Fathoms Below
2. Main titles
3. Fanfare
4. Daughters of Triton*
5. Intro Ariel**
6. Intro Ursula**
7. Triton Reprimands**
8. Sebastian’s Dilemma**
9. Part of Your World*
10. Fireworks
11. The Strorm
12. Part of Your World (Reprise) / Ursula Plots*
13. Ariel in Love**
14. Under the Sea*
15. Sebastian and Triton**
16. Destroying the Grotto
17. Flotsam and Jetsam*
18. Ursula’s Lair**
19. Poor Unfortunate Souls
20. She’s Got Legs**
21. Sebastian Relents**
22. On Land**
23. Miss Manners**
24. Les Poissons*
25. Crab on a Plate / Bedtime*
26. Tour of the Kingdom
27. Kiss the Girl
28. Ariel Left Behind*
29. Poor Unfortunate Souls (Reprise)**
30. The Truth**
31. Interrupting the Wedding / Ursula’s Defeat*
32. Happy Ending

Kesto yhteensä 1:11:13

1. Fathoms Below (Work Tape)
2. Daughters of Triton (Synth Demo)
3. Part of Your World (Synth Demo)
4. Fireworks / Jig (Score Piano)
5. The Storm (Score Piano Demo)
6. Under the Sea (Synth Demo)
7. Poor Unfortunate Souls (Basic Synth Demo)
8. Poor Unfortunate Souls (Final Synth Mockup)
9. Les Poissons (Work Tape Demo)
10. Les Poissons (Synth Demo)
11. Kiss the Girl (Synth Demo B)
12. Happy Ending (Score Piano Demo)

Kesto yhteensä 35:53

Tältä YouTubesta löytyneeltä album sampler -videolta saa pienen maistiaisen siitä, mitä kaikkea jännää levyiltä tosiaan löytyy.

Soundtrackin kirjanen on melkeinpä kuin pieni making of -tietokirja. Sen alussa säveltäjä Alan Menken kertoo kuinka hän ja hänen työparinsa, sanoittaja Howard Ashman aloittivat työskentelyn Pienen merenneidon parissa ja miten koko projekti sujui hänen näkökulmastaan. Merenneitohan oli ensimmäinen kerta kun Menken sävelsi musiikkia elokuvaa, joten kokemus oli hänelle hyvin opettavainen. Ohjaaja John Muskerin osuus taas antaa mielenkiintoisen sisäpiirin kuvan siitä, kuinka yhteistyö Ashman–Menken-tiimin kanssa toimi. David Wattsin kirjoitus antaa laajemman kuvan siitä, kuinka Pieni merenneito muokattiin sadusta valkokankaalle.

pieni merenneito soundtrack legacy collection

Tietopaketin jälkeen kirjasesta löytyy sanat kaikkiin soundtrackin yhdeksään lauluun. Sivuilla on siellä täällä kuvittaja Lorelay Boven suloisia minimaalauksia. Lopuksi on vielä kolmen aukeaman verran elokuvan hahmojen luonnoksia, tapahtumapaikkojen konseptikuvia sekä valmiin elokuvan ruutuja sekä pienet selostukset niistä.

Pienen merenneidon soundtrack on tullut minulle vuosien aikana erittäin tutuksi ja oli aivan mahtavaa päästä viimein kuuntelemaan kaikki loputkin elokuvan musiikit, joita ei ole aiemmin julkaistu. Pakko myöntää, etten ole aivan varma, olenko koskaan kuullut kaikkia levyn sävelmiä itse elokuvassa. Osa niistä taitaa jäädä kokonaan tai osittain puheen alle. Pitäisi katsoa Pieni merenneito taas kerran ja yrittää bongata ne kaikki. Kaiken kaikkiaan olen tosi tyytyväinen, että hankin tämän soundtrackin ja uskon, että se pääsee vielä kovalle soitolle (olen jo nyt kuunnellut sitä ties miten monta kertaa).

Toivottavasti sain sinut kiinnostuneeksi tästä soundtrackista, sillä luvassa on vielä jännä loppuhuipennus!

pieni merenneito lorelay bove

Minulla kävi tämän Pienen merenneidon LC-soundtrackin kanssa aika kumma mäihä, vähän niin kuin saman sarjan Maija Poppanen -soundtrackin kanssa. Tilasin tämän soundtrackin tosiaan maaliskuun puolivälissä Yhdysvaltain Amazonista, josta se lähetettiin parissa päivässä ja toimituspäiväksi arvioitiin muistaakseni 27.3. No, tuo päivä vilahti ohi ja kun tilauksesta alkoi olla kulunut kuukauden päivät, päätin viimein kysellä tilaukseni perään. Chattailin hetken Amazonin asiakaspalvelija-Sergiun kanssa (asiakaspalvelu-chat oli muuten kätevän nopea verrattuna sähköpostiin, suosittelen), joka pisti pyörät pyörimän ja levy saapui luokseni pikatoimituksena parissa päivässä. Myös ensimmäisenä lähetetty levy saapui sitten lopulta huhtikuun lopulla, noin kuukausi arvioidun toimituspäivän jälkeen. Joten tällä hetkellä olen siis kahden levyn loukussa ja toivon, että teistä lukijoista löytyisi joku innokas ottaja toiselle levylle. Onkin aika järjestää Disnerd dreams -blogin toinen arvonta!

Myös tällä kertaa arvontaan osallistuvien on vastattava lyhyeen kyselyyn. Tämänkertainen kysely käsittelee erityisesti Pieni merenneito -elokuvan dubbauksia ja lopuksi on myös pari blogia koskevaa kysymystä. Vastaaminen kestää reilut viitisen minuuttia. Olisi tosi mahtavaa saada mahdollisimman monen mielipide elokuvan dubbauksista! Jos haluat saada mielipiteesi kuuluviin, mutta levy ei sinua kiinnosta, voit halutessasi vain vastata kyselyyn ja jättää arvontaosion kokonaan väliin. Käytän vastauksia mahdollisesti avukseni tulevissa kirjoituksissa, niitä käsitellään kuitenkin nimettöminä. Vastausaika päättyy maanantai-iltana 22.6.2015. Voittaja valitaan sattumanvaraisesti kaikkien arvontaan osallistuneiden joukosta ja ilmoitetaan blogissa tiistaina 23.6. Vastaamaan pääset TÄSTÄ! Edit: Vastausaika on päättynyt, kiitos osallistuneille!

Onnea arvontaan!

10 kommenttia artikkelissa “A mermaid be waiting for you, in mysterious fathoms below

 1. Taas kattava blogipostaus joka ainakin minussa herätti suuren mielenkiinnon kyseistä soundtrackia kohtaan, joten tottakai oli pakko arvontaan osallistua! :D

 2. Mukavaa, että sait hankittua itsellesi Pienen merenneidon soundtrackin. :)
  Kyselyyn vastasin, mutta en tällä kertaa osallistu arvontaan, sillä minulta löytyy jo kyseinen soundtrack.

  1. Kiitos kovasti, että käytit hetken kyselyyn vastaamiseen, jokainen vastaus on arvokas! :)

 3. Oi! Nämä LG-soundtrackit ovat aivan ihania! Itse omistan niistä Pinocchion, ja ajattelin ostaa myös Kaunottaren ja Kulkurin. Ja eipä Pieni merenneitokaan olisi pahitteeksi hyllyä somistamassa, joten minäkin osallistun arvontaan! :)

  1. Niin kyllä ovat! Sinun pitää ehdottomasti tehdä esittely tuosta Pinocchion soundtrackista sekä tietysti Kaunottaresta ja kulkurista, jos sen jossain vaiheessa hankit. ;) Kiitos, että vastasit kyselyyn! :)

 4. Ohhoh, aika hauska kuinka levyt vaan päätyvät tuplakappaleina sinua “piinaamaan” :D Osallistun kyselyyn kyllä nyt kun vapaapäiviä on luvassa pari, en ole edes ehtinyt vielä lukea blogistasi muutamaa edellistä postausta vaikka yleensä orjallisesti luen kaiken :)

  Leijonakuningas LC-soundtrackiani kuunnellessa kiinnitin huomiota samaan, kuinka musiikista huomaa niin paljon kaikenlaista mikä jää elokuvassa puheen alle. Ihanaa että (vihdoin?) saadaan ainakin joistakin elokuvista “kokonainen” soundtrack ja raidat vielä samassa järjestyksessä kuin elokuvassakin.

  Minullekin tulee varmaan juurikin tällä viikolla toinen Legacy Collection -cd:ni. Aion siis alkaa työstämään postausta omista levyistäni piakkoin :) Mukava muuten huomata, että meille suomalaisille Disney-bloggaajille on siunaantunut vähän eri levyt, niin saadaan esittelyjä eri levyistä.

  1. No niinpä, on se kyllä ihan hirveän epämiellyttävä vaiva. :D Mukavia vapaapäiviä! En tiedä onko minulla päässä vikaa, sillä tuntuu, että on vähän ikävä sitä paikkaa. Varmaan joku varhaisdementia on saanut unohtamaan työn ikävimmät puolet. :P

   No älä muuta sano! Ehkä “laulut ensin ja taustamusiikit lopuksi” -järjestys sopii joillekin kuuntelijoille, mutta ainakin minusta on paljon mukavampi kuunnella musiikit elokuvan mukaisessa järjestyksessä. Muistan joskus kuulleeni fanien tekemästä kokonaisesta PM-soundtrackista, mutta ehkä se oli vain huhupuhetta ja nyt ei joka tapauksessa tarvitse enää käyttää aikaa sen etsiskelyyn internetin syövereistä.

   Sepä kiva, mielelläni lukisinkin sinun juttujasi taas pitkästä aikaa! ;) Se onkin sopiva sattuma. Mukavaa, että meillä on erilaiset maut musiikin suhteen, niin ei tule hirveästi päällekkäisyyksiä. :)

 5. Onpas suloista taidetta tässäkin. Kaikki lisäkappaleet ja materiaalit levyissä on kyllä aina mielenkiintoista plussaa!

  1. Niin todellakin on, erityisesti tuo takakannen kuva on minusta ihan älyttömän ihana! :) Tosi kiva, että Lorelay Bove teki yhtenäisen ilmeen tälle soundtrack-sarjalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.