Lego WALL-E

Vihjailin viime kuussa Lontoon Disney-ostoksia ja niistä erityisesti WALL-E Tsum Tsumia esitellessäni, että poikaystäväni tilanneen lisää Wall-E-tavaraa. Hänen eBay-tilauksensa saapui perille pari viikkoa sitten ja laatikosta paljastui mitä suloisin Lego-paketti.

Poikaystäväni pitää kovasti Legoista ja on onnistunut saamaan minutkin innostumaan niistä. Pidin kyllä Legoista lapsena ja minulla oli muun muassa Belville ja Scala -sarjoja sekä monta Harry Potter -settiä (olin aika hc Potter-fani noin 15 vuotta sitten). Vuosien varrella Legojen rakentelun kivat puolet olivat päässeet ihan unohtumaan, mutta ilokseni olen saanut niistä nyt muistutuksen.

Minua on jo monen vuoden ajan harmittanut, etten tullut ostaneeksi pientä WALL-E-figuuria, kun niitä oli myynnissä elokuvan julkaisun aikaan. Muistan käyneeni silloin parissa eri lelukaupassa ja katselleeni figuureja, mutta syystä tai toisesta en kuitenkaan koskaan ostanut itselleni sellaista, vaikka mieli ehkä vähän tekikin. Harmitus kasvoi, kun myöhemmin näin Flickr-kuvapalvelussa suloisia kuvia pienistä robottifiguureista. Minäkin olisin halunnut päästä kuvaamaan omaa WALL-E:a hauskoissa tilanteissa. En oikein onnistunut enää jälkikäteen löytämään laadukkaan näköisiä versioita verkkokaupoista tai eBaysta, joten ihan viime viikkoihin asti kokoelmassani oli WALL-E:n kokoinen aukko.

Tämän söpsykän Lego-robotin suunnitteluun liittyy oikeastaan aika mielenkiintoinen tarina. Settiä ei ole suunnitellut kukaan lukuisista Legolla työskentelevistä suunnittelijoista, vaan on suuren Lego-fanin, Pixarilla työskentelevän Angus MacLanen (Pikku-Buzz, Toy Story of Terror! ja Doria etsimässä -animaatioiden ohjaaja) ansiota, että Lego WALL-E:t tulivat myyntiin.

MacLane alkoi rakentaa omaksi ilokseen Legoista WALL-E-robottia vuonna 2005, kun hahmoa suunniteltiin elokuvaa varten. Figuuri ei rakentunut päivässä, vaan hän teki sen pienissä erissä kolmen vuoden aikana. Vuoden 2013 loppupuolella MacLane latasi kuvia WALL-E:staan Lego Ideas -sivustolle, jonne fanit voivat ladata omia Lego-setti-ideoitaan ja tarpeeksi kannatusta saaneet ideat voivat päätyä tuotantoon asti. Ei mennyt kuin reilu kuukausi, kun projekti sai kasaan vaaditut 10 000 kannattajaa ja joitain kuukausia myöhemmin Legon asiantuntijatiimi päätti ottaa sen tuotantoon. Ja niin Lego WALL-E:t saapuivat lopulta kauppoihin syksyllä 2015.

Koska setin julkaisusta on ehtinyt jo kulua aikaa, sitä ei valitettavasti saanut ostettua uutena suoraan Legon verkkokaupasta. Amazon.co.uk:ssa niitä olisi ollut, mutta yksikään myyjä ei toimittanut niitä Suomeen. Onneksi WALL-E:ja löytyi kuitenkin eBaysta ja poikaystäväni laittoi tilauksen menemään. Setti tuli maksamaan postikuluineen noin 100 £ eli reilu 110 euroa.

Meille tuli jo pian WALL-E:n tilaamisen jälkeen mieleen hauska idea. Ajattelimme, että voisimme kuvata koko setin rakennuksen videolle. Eräänä lauantaina toteutimme idean ja tämä marraskuinen keskiviikko tuntui sopivalta ajalta jakaa tuo video teille, sillä blogini täyttää nimittäin tänään kokonaiset neljä vuotta! Klikkaa siis tuosta alta playta, jos haluat nähdä kuinka tämä hurmaava Lego WALL-E oikein rakentui.

Tämä olikin vasta toinen blogia varten tekemäni video. En ole niiden teossa todellakaan mikään mestari, mutta ainakin tämän kuvaus onnistui jo paljon paremmin kuin ensimmäisen videon ja mokien kautta oppii. Kamerani käyttäytyi kuvatessa vähän hassusti pätkäisemällä videon pariin otteeseen ja muuttamalla tarkennusta kesken kuvausten. Mutta kuvaaminen oli silti hauskaa ja lopputuloksesta tuli ainakin minun mielestäni aika veikeä. Toivottavasti tykkäsitte siitä myös!

Lego WALL-E:n rakentaminen oli aika teknistä, niin kuin kunnon robotin kuuluu. Erityisesti kädet ja silmät olivat yllättävän monimutkaiset ja niitä piti pariin otteeseen hieman purkaakin. Olisi tosi hauskaa, jos noista kahdesta takana olevasta vivusta tapahtuisi jotain, mutta harmillisesti ne ovat vain koristeena. WALL-E:n kädet ja silmät kuitenkin liikkuvat hyvin ja hahmo näyttää aika ilmeikkäältä, kun niitä liikuttelee eri asentoihin. Telaketjut taas olivat poikaystäväni suosikkiosat.

Nyt kun minun tulee aina toisiaan käytyä kiertelemässä kauppojen Lego-hyllyillä tai ulkomaila Lego-kaupoissa, olen saanut huomata, että myynnissä oikeastaan yllättävän paljon erilaisia Disney-aiheisia settejä. Lapsille löytyy esimerkiksi prinsessoja ja erilaisia Star Wars -settejä taas on kymmenittäin. Lego Disney Castle olisi aika upea kenen tahansa Disney-fanin kotia koristamassa. Mutta setti on sen verran kallis, että lompakkoni kiittää, ettei kotoani löydy mitään sopivaa paikkaa niin isolle rakennelmalle.

Löytyykö sinulta Disney-aiheisia Legoja?

| Kategoriassa Keräily | Avainsanat:,

6 kommenttia artikkelissa “Lego WALL-E

 1. Niiiiin söpö!!😍♡ tosin WALL-E:n kokoaminen näytti tosi vaikealta😅

  1. Eikö olekin! WALL-E:n kokoamisessa oli kyllä omat haasteensa, mutta kyllä se siitä pala kerrallaan rakentui. :D

 2. Apua kun tuo Lego Wall-E on ihan hurjan söpö! ♥ Olen itsekin sitä eBaysta katsellut, mutta hinnat ovat sen verran korkeita että en ole vielä raaskinut ostaa kun en mikään kummempi Lego-fani ole. Vaikka videolta oli kyllä hauska katsoa kokoamisprosessia ja Wall-E:n valmistumista. :D

  Itseltäni ei Disney-aiheisia Legoja löydy, muuta kuin pieni kokoelma minifiguureja, mutta kyllä välillä on tullut pohdittua pitäisikö joku setti ostaa rakennettavaksi. Etenkin tuo linkkaamasi Disney Castle olisi mahtava omistaa, jos olisi liikaa rahaa ja turhaa tilaa täytettäväksi – myös Star Warsin Death Star olisi aika mahtava. Ja tietysti tämä ihana Wall-E! :)

  1. On kyllä harmi, ettei hoksattu hankkia tätä WALL-E:a aikaisemmin, niin olisi saanut sen vähän edullisemmalla. Mutta ollaan tyytyväisiä ostokseen, on se vaan niin söpö! :) Ja videon tekokin oli vaan hauska lisä rakentamiseen.

   Ne minifiguurit ovat kyllä tosi kivan näköisiä. Toivottavasti niitä tehdään vielä joskus lisää, niin voisi hankkia lisäyksiä kokoelmaan! :) On Legolla vaan luovia ihmisiä töissä, kun keksivät tehdä vaikka mistä mielenkiintoisista aiheista rakennettavaa. :)

 3. Söpö Wall-E lego! Video oli todella mukava lisä mutta vaikealta näyttää rakentaa. Apua, taidan kohta itsekkin innostua rakentamaan disney aiheisia legoja!

  1. On tuo WALL-E kyllä ihana ja on niin hauskaa, että sen ilmeen saa helposti erilaiseksi vaikka silmien asentoa muuttamalla. Legojen rakentamiseen voi jäädä helposti koukkuun! ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.