Leijonakuningas Legacy Collection soundtrack

Tänään esittelyyn pääsee kesällä ostamani The Legacy Collection -sarjan Leijonakuningas-soundtrack. Tämä julkaisu on sarjan ensimmäinen levy ja se tuli myyntiin kesällä 2014 elokuvan 20-vuotisjuhlan kunniaksi. Olin suunnitellut soundtrackin ostamista jo pitkään, sillä Leijonakuninkaassa on niin eeppiset musiikit, että levy tuntui must have -ostokselta.

Leijonakuningas Legacy Collection

Muiden sarjan julkaisujen tapaan tässä Leijonakuningas-soundtrackissa on jälleen aivan upea Lorelay Boven taiteilema kansikuva. Tuo kohtaus, jossa Mufasa ilmestyy Simballe, on niin ikoninen hetki elokuvassa, että se sopii minusta erinomaisesti levyn kanteen.

Lorelay Bove The Lion King

Kaunis kuvitus jatkuu tietysti myös soundtrackin vihkosessa. Tekstiä tässä julkaisussa taas on melko vähän muihin verrattuna. Vihkosen alussa elokuvan tuottaja Don Hahn kertoo hieman elokuvan musiikin luomisesta ja artistien valinnasta. Sen lisäksi on vain muutama huomio kakkoslevyllä kuultavista demoista sekä elokuvan visuaalisesta puolesta, mutta ei esimerkiksi musiikintekijöiden omia kommentteja.

Leijonakuningas Legacy Collection

Kaltaisteni lauleskelijoiden iloksi vihkosessa on sanat kaikkiin soundtrackin lauluihin. Ei siis pelkästään elokuvassa kuultaviin kappaleisiin vaan myös kaikkiin kakkoslevyltä löytyviin lauluihin. Sanat tulevat minulle ainakin ihan tarpeeseen, sillä tajusin levyjä kuunnellessa, etten ole kuunnellut elokuvan lauluja kovin montaa kertaa englanniksi.  Lisäksi vihkosen lopusta löytyy muutaman aukeaman verran luonnoksia elokuvan hahmoista.

Legacy Collection soundtrack Leijonakuningas

Leijonakuninkaan soundtrackissa on käytetty samaa jaottelua kuin muissa sarjan julkaisuissa. Ensimmäisellä levyllä on elokuvassa kuultava musiikki ja toisella muuta extraa eli elokuvan juhlajulkaisulla kuultu The Morning Report, demoja sekä pari itsensä Elton Johnin laulamaa versiota. Yhteensä levyiltä löytyy aika tarkalleen kahden tunnin edestä kuunneltavaa. Tarkan kappalelistauksen löydät esimerkiksi Disney Wikin artikkelista.

Omistan myös Leijonakuninkaan suomenkielisen soundtrackin ja eron sen ja tämän LC-julkaisun välillä huomaa helposti. Suomalaisessa versiossa — kuten monissa muissa Leijonakuninkaan soundtrackeissa — on mukana oikeastaan vain duurivoittoisimmat score-musiikit. Legacy Collectionin idea taas on tarjoilla kuulijoille elokuvan koko soundtrack, joten tässä julkaisussa kuullaan myös dramaattisemman kuuloinen musiikki. En tunne Leijonakuninkaan score-musiikkia mitenkään erityisen hyvin, mutta ykköslevyä kuunnellessa minulle tuli monessa kohtaa sellainen olo, kuin en olisi kuullut kyseistä musiikkia koskaan aiemmin. Voi olla, että itse elokuvassa osa musiikista jääkin puheen tai ääniefektien alle.

Kakkoslevyä kuunnellessa taas tulee väistämättä vastaan aivan uutta musiikkia, sillä se koostuu pääosassa score-demoista, joita ei sellaisenaan elokuvassa kuulla. Mukana on myös poistettu laulu Warthog Rhapsody, joka muistuttaa tyyliltään tosi paljon Hakuna Matataa. Eikä ihme, sillä Hakuna Matata korvasi sen lopullisessa elokuvassa. Muutamissa score-demoissa oli minusta melko aavemainen tunnelma, erityisesti Mufasa Dies -demon puolivaiheilla ja This Is My Homen lopussa.

Levyn lopusta löytyvät Elton John -versiot taas olivat aika erikoisia. Lopputekstien aikana kuultavan ihanan Can You Feel the Love Tonightin ovat kaikki varmasti jo kuulleet, mutta hänen I Just Can’t Wait to Be King -versionsa oli minusta tosi yllättävä.

Leijonakuningas legacy collection

Soundtrackin takakannessa toistuu sama öinen teema kuin kansikuvassakin.

Tämä Leijonakuninkaan soundtrack tuntuu minusta harkitulta kokonaisuudelta. Jos pidät Leijonakuninkaan musiikeista, tämä julkaisu on varmasti erinomainen hankinta!

Onko jonkin elokuvan soundtrack roikkunut pitkään sinun ostoslistallasi?

| Kategoriassa Keräily | Avainsanat:, ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.