Leijonakuningas – suomalainen soundtrack

Kun esittelin kesällä Tarzanin levyt, tunnuitte olevan kiinnostuneita myös muista omistamistani suomalaisista Disney-soundtrackeista. Niinpä tänään esittelyvuoroon pääsee Leijonakuningas-soundtrack.

Leijonakuningas suomalainen soundtrack

Leijonakuninkaan suomalaisesta soundtrackista on olemassa kaksi erilaista versiota. Ensimmäinen ilmestyi vuonna 1994, kun elokuva sai ensi-iltansa ja toinen vuonna 2003, kun Leijonakuningas julkaistiin ensimmäistä kertaa DVD:llä. Itse hankin tämän myöhemmin ilmestyneen juhlajulkaisulevyn CDON.comista loppuvuonna 2011, kun levy tuli joksikin aikaa uudelleen myyntiin ilmeisesti Leijonakuninkaan Diamond editionin kunniaksi.

leijonakuningas suomalainen soundtrack

Tältä yksilevyiseltä soundtrackiltä löytyy yhteensä 14 kappaletta. Niistä kuusi ensimmäistä on elokuvasta tuttuja lauluja ja kuten takakannesta näkyy, mukaan on kelpuutettu myös vuonna 2003 elokuvaan lisätty Aamuraportti-laulu.  Seuraavat viisi score-kappaleita ja viimeiset kolme pop-versioita kahdesta elokuvan ikonisimmasta laulusta.

Ainakin minun soittimessani nuo ensimmäiset laulut ovat päässeet suurimmalle soitolle, sillä minusta Leijonakuninkaan score-musiikki ei vaan ole mitään kaikkein mieleenpainuvinta kuunneltavaa. Noista levyn viimeisistä kappaleista kaksi ensimmäistä ovat ihan mukiinmeneviä, mutta minusta levy olisi erinomainen ihan ilman tuota Disney Channel -tähtien laulamaa Circle of Life -versiotakin. Tuo tapa heittää joka ikiselle Disneyn juhlajulkaisu-DVD:lle mukaan jonkin teinitähden popitusversio jostain elokuvan laulusta on vaan niin nolkytlukua. Vaikka eipä tästä tavasta ole taidettu vieläkään täysin luopua, löytyyhän Frozeninkin lisämateriaaleista Demi Lovaton tulkinta Let it go -laulusta.

Etukannen lehtinen on melko pelkistetty. Siinä vain listataan levyn kappaleet uudestaan ja kerrotaan tiedot niiden esittäjistä. Laulujen sanat olisivat tietysti olleet kiva lisä, mutta syystä tai toisesta ne on jätetty pois.

leijonakuningas soundtrack

Kuten varmasti tiedätte, suomalaisten Disney-soundtrackien hankkiminen on nykyään tosi hankalaa. En ole itsekään onnistunut ostamaan neljän vuoden aikana kuin tämän sekä kesällä bongaamani Tarzan-levyn. Ainakin itse ostaisin mielelläni kokoelmaani myös monien muiden 90-luvun klassikoiden levyt, jos niitä jostain saisi. Monia kappaleita voi toki kuunnella YouTubesta, mutta kannattaisin itse mieluummin vähän laillisempia vaihtoehtoja.

Leijonakuningas-faneja saattaa hieman piristää tieto, että Spotifyn kautta voi kuunnella Leijonakuninkaan suomenkielisiä kappaleita. Levy on kuitenkin jostain syystä listattu palveluun englanninkielisellä nimellään, joten sitä kannattaa hakea käyttämällä vaikkapa Elämän tie -laulua hakusanana. Mitään muuta suomalaista Disney-levyä en ole onnistunut Spotifystä löytämään, mutta jostain syystä Leijonakuningas on erikoinen poikkeustapaus.

Minkä suomalaisen Disney-soundtrackin sinä haluaisit kaikkein mieluiten omaan levyhyllyysi?

| Kategoriassa Keräily | Avainsanat:,

4 kommenttia artikkelissa “Leijonakuningas – suomalainen soundtrack

 1. En ehkä tunne ihan samallatavalla tuskaa siitä, että näitä ei saa suomeksi näin kasvaneena englanninkielisessä kodissa niin suomenkieliset nimetkin ovat jo todella outoja, ehkä joskus olen nähnyt joitakin suomeksi, mutta kyllä nuo englanniksi ovat kaikkein tärkeimmät. Leijonakuninkaan musiikki on kyllä varmaan todella monelle tuttua ja näitä biisejä, varsinkin ekaa (Circle of Life) on kulutettu niin paljon :D Saan itsenikin kiinni välillä siitä, että lauleskelen sitä, tietysti täysin päin..
  Jos itse haluaisin jostain soundtrackin niin se olisi ehdottomasti Pocahontasista, koska rakastan ylikaiken Colors of the Wind laulua ja muitakin Pocahontasista tuttuja biisejä ^^ Nämä kyllä osaa jopa ulkoa ;) sitten ei ehkä ole Disney, mutta myös Anastasia elokuvan musiikki on ihanaa, varsinkin Once upon a December :)

  1. Ah, elämä olisi kyllä paljon helpompaa, jos olisin itsekin tottunut jo lapsena englanninkielisiin versioihin. Minkä tahansa klassikon alkuperäisversiot löytää mistä tahansa niin paljon helpommin. Vaikka onhan se rikkaus, kun voi katsoa elokuvat halutessaan monella eri kielellä.

   Pocahontasin laulut ovat hirmu kivoja englanniksi, jotenkin niissä on minusta vielä enemmän dramatiikkaan kuin suomeksi lauletuissa. Minun on jo pidempään tehnyt mieli hankkia elokuvan Legacy collection -soundtrack.

   Voi, en olekaan nähnyt Anastasiaa tosi moneen vuoteen. Voisi olla jo uusintakatselun aika, muistan pitäneeni elokuvasta ja sen lauluista kovasti lapsena. :)

 2. Minä omistan Leijonakuninkaan soundtrackin englanninkielisenä. Levy on ollut minulla ala-asteesta lähtien, ja koska olen kuunnellut sitä niin paljon pienestä pitäen, kuulostavat elokuvan suomenkieliset laulut minusta aivan vääriltä. Erityisesti sanoitukset Tunnetko jo rakkauden -biisissä saavat minut pyörittämään päätäni epäuskoisena – lauletaanko siinä oikeasti poikamiesboksista? :)

  Suomalaisista soundtrackeista haluaisin omaan hyllyyni mieluiten Kaunotar ja Hirviö -elokuvan levyn. Elokuvassa on niin mahtavat musiikit ja laulut, ja suomalainen versio on todella onnistunut. Myös Aladdinin soundtrack voisi olla kiva suomeksi. Jos kuitenkin mietitään myös englanninkielisiä soundtrackejä, niin haluaisin hyllyyni seuraavaksi Kaunotar ja Kulkuri -elokuvasta Legacy Collectionin – eikös sellainenkin ole ilmestynyt?

  1. Minua poikamiehen boksista puhuminen ei ole aiemmin haitanut, mutta nyt kun mainitsit, niin onhan se aika modernisti sanottu. Mutta annan sen sanoittajalle anteeksi, sillä Nalan myöhemmin laulama ”Hän miksi ole ei se kuningas, mi’ on hän syntyjään” -kohta on minusta niin ihanan vanhahtavasti sanottu. :) Mutta ymmärrän kyllä hyvin, että suomalaiset sanat tuntuvat oudolta, kun on tottunut englanninkielisiin.

   Aladdin ja Kaunotar ja hirviö ovat soundtrackejä, jotka minäkin oikein mielelläni ottaisin mukaan kokoelmaani. :) Kaunottaren ja kulkurin LC-albumin pitäisi tietääkseni olla nyt myynnissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.