Liebster Award

Sain viikko sitten Rinki tinki tinki ja Ihmeiden aukio -blogien Annalta blogeja kiertävän Liebster Award -tunnustuksen. Olen skipannut palkinnon kerran aiemmin, sillä kysymykset tuntuivat vähän liian henkilökohtaisilta, eivätkä oikein sopineet blogini aihepiiriin. Annan keksimät kysymykset olivat kuitenkin oikein sopivan Disney-aiheisia.

Liebster Awardin tarkoituksena on tuoda esiin vasta vähän lukijoita keränneitä blogeja ja sen säännöt ovat seuraavat:

1. Kiitä palkinnon antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi.
2. Laita palkinto (yllä oleva kuva) esille blogiisi.
3. Vastaa palkinnon antajan esittämään 11 kysymykseen.
4. Nimeä 5-11 blogia, jotka mielestäsi ansaitsevat palkinnon ja joilla on alle 200 lukijaa.
5. Laadi 11 kysymystä, joihin palkitsemasi bloggaajat puolestaan vastaavat.
6. Lisää palkinnon säännöt postaukseen.
7. Ilmoita palkitsemasi bloggaajille palkinnosta ja linkkaa oma postauksesi heille, jotta he tietävät mistä on kyse.

Anna ehtikin jo haastaa omassa postauksessaan monta muuta lukemaani Disney-blogia, joten minulle tuli hankalat paikat sääntöjen neljännessä kohdassa. Minun lukulistaltani kun juuri löydy muita alle 200 lukijan blogeja. Toivottavasti en ole mielestänne kamalan luihu, jos jätän ainakin tällä erää palkinnon eteenpäinjakamisen ja kysymysten keksimisen väliin.

Sen sijaan mieleeni tuli toinen Liebster Awardin henkeen sopiva juttu: minusta olisi kiva kuulla t-eiltä kommenteissa linkkauksia omiin tai muuten vain suosittelemiinne blogeihin. Muistan, että ainakin kesällä pitämässäni Pieni merenneito -kyselyssä joku vastaaja mainitsi pitävänsä Disney-aiheista Tumblria, mutta sen osoite jäi mysteeriksi. Jos siis kirjoitat omaa blogia tai vaikkapa ystävälläsi on mielestäsi tutustumisen arvoinen blogi, kirjoita kommenttiin ihan parilla sanalla mistä blogi kertoo ja muista laittaa linkki kommenttisi, jotta voin käydä tutustumassa sivuun. Ei haittaa, vaikkei blogi liittyisi Disneyyn.

Vastaukseni Annan keksimiin kysymyksiin:

1. Milloin ja miksi päätit aloittaa blogin pitämisen?

Ajatus Disney-blogin pitämisestä alkoi kyteä muistaakseni joskus vuoden 2013 loppupuoliskolla. Pohdiskelin asiaa varmaan useamman kuukauden – eniten päänvaivaa tuotti sopivan nimen keksiminen. Syitä blogin aloittamiselle oli useita, yksi päällimmäisistä taisi olla se, että halusin tavan ilmaista omaa Disney-innostustani ja tehdä sellaiden blogin, jollaista haluaisin itsekin lukea. Lisäksi halusin jakaa kasvavan kokoelmani muiden kanssa. Minusta on tosi mielenkiintoista lukea erilaisista Disneyn oheistuotteista ja blogitekstieni myötä tuntui, että voin jakaa kokoelmani esineiden tuomaa iloa muiden kanssa. Kaipasin myös uutta harrastusta ja halusin testailla blogien erilaisia koodausnörtteilyjuttuja.

2. Kuinka kauan sinulla menee keskiverroin yhden blogitekstin kirjoittamisessa?

En ole koskaan ottanut aikaa ja kirjoitan sekä hion tekstejä aina eri pituisissa pätkissä monen päivän aikana. Veikkaisin, että lyhyempi eli alle 500 sanan teksti syntyy vajaassa 10 tunnissa ja pidempiin menee sitten 10+ tuntia. Mitä enemmän teksti vaatii taustatutkintaa tai kuvanmuokkausta, sitä enemmän aikaa kaiken kokoaminen myös vaatii. Esimerkiksi kunkin Pixar-perjantain tai Disney-tiistain (reilut 1000 sanaa) saaminen julkaisukuntoon vie arviolta 15 tuntia. Tuntuuhan se vähän hullulta, sillä kunkin jutun lukemiseen menee teiltä ehkä viisi minuuttia, mutta tykkään tehdä asiat kunnolla ja voisihan sitä ajan huonomminkin käyttää.

3. Mikä asia kuuluu erottamattomasti jouluusi, jota ilman joulu ei ole joulu?

Läheisten seura. En usko, että onnistuisin mitenkään pääsemään joulufiilikseen yksinäni eikä joulu tuntuisi yhtään miltään yksin. Toinen juttu on joulupuuro kanelilla ja sokerilla. Jos ei sitä ole jouluaattona aamupäivällä tarjolla, niin sitten ei kyllä joulu ole mistään kotoisin. En pidä yhtään kinkusta, rosollista tai monista muista perinteisistä jouluruuista, mutta riisipuuroa on pakko saada.

4. Mitä vuonna 2016 ilmestyvää elokuvaa odotat eniten?

Pixarin Doria etsimässä ja Disneyn Zootropolis vaikuttavat kumpikin tosi mielenkiintoisilta, mutta jännään silti loppuvuodesta ilmestyvää Moanaa eniten. Elokuvasta ei tietysti vielä tiedetä kovin paljoa, mutta toivon kovasti, että Moanassa on samaa taianomaista henkeä kuin ohjaajien Ron Clementsin ja John Muskerin parhaissa elokuvissa (esim. Pieni merenneito ja Aladdin). Elokuvan eksoottiset tapahtumapaikat vaikuttavat houkuttelevilta ja minua kiinnostaa millainen sankaritar Moana mahtaa olla.

5. Mikä on tärkein esineesi, jota ilman et voi elää? (Kännykkää ja tietokonetta ei lasketa mukaan.)

Pidin kysymystä ensiksi vaikeana ja mietin minkä oikein valitsisin kalenterin, avainten tai lompakon väliltä, kunnes tajusin ilmiselvän vastauksen. En voisi elää ilman silmälasejani. Näen semihuonosti kauas ja sain rillit jo 11-vuotiaana, joten olen käyttänyt laseja yli puolet elämästäni. Olen satunnaisesti kokeillut piilolinssejä, mutta olen niin tottunut silmälasien käyttöön, että ilman niitä tuntuu melkein kuin olisin naamioitunut joksikin toiseksi tai kuin peilikuvasta puuttuisi jotain.

6. Mikä on ensimmäinen elokuva, jonka muistat nähneesi elokuvateatterissa?

Ensimmäinen teatterissa näkemäni elokuva oli Aardman Animations -studion stop-motion-animaatio Kananlento. Ei mikään maailman mahtavin elokuva, mutta leffan valitsikin Paula 8 v. Seuraavaksi näkemäni elokuvat olivat varmaan Harry Potter ja viisasten kivi sekä Keisarin uudet kuviot.

7. Mitä harrastat?

Tämän blogin pitäminen on tällä hetkellä tärkein harrastukseni ja muut harrastukseni ovat vähän kausittaisempia. Varsinkin syksyllä ja talvella rakastan neulomista, yleensä keksin mallit omasta päästä tai neulon kuvan perusteella. Toisinaan taas innostun tekemään jotain muita käsitöitä tai lukemaan kirjoja oikein urakalla. Silloin tällöin tulee myös käytyä lenkillä tai pyöräiltyä, mutta yleensä tykkään käyttää aikani ennemmin johonkin luovaan puuhailuun.

8. Mihin Disney-elokuvan lauluun voisit herätä joka päivä?

Minusta aamu lähtee parhaiten käyntiin jonkin piristävän sävelen voimin. Niinpä minulla on tähän kysymykseen kaksi hyvää vastausvaihtoehtoa, joiden väliltä en oikein osaa valita. Ensimmäinen on Leijonakuninkaan eeppinen Elämän tie, jonka alkumesoamiseen ei voi olla heräämättä hyvillä fiiliksillä. Toinen taas on varmasti monelle paljon tuntemattomampi, nimittäin The Muppets -elokuvan Life’s a Happy Song. Laulu on tosi pirtsakka ja sen hauskat sanat tuovat aina hymyn huulille. Nämä molemmat kappaleet ovat aiemmin olleet puhelimeni herätysäänenä, mutta en ole tainnut vielä muistaa ladata kumpaakaan uuteen luuriini.

9. Keneen Disney-hahmoon samaistut parhaiten?

Hmmm… Minulla on kyllä monia suosikkihahmoja eri Disney-elokuvista, mutta en sitten tiedä samaistunko mihinkään niistä hahmoista niin kovasti. Monessa hahmossa on jokin yksi piirre, johon voin samaistua, mutta eihän yksi ominaisuus riitä määrittelemään koko luonnetta. Jos joku hahmo on kuitenkin valittava, taitaa vaaka kallistua Bellen suuntaan. Ymmärrän hyvin sitä, miksi hän ei viihdy pienessä kaupungissa ja suhtautuisin itsekin yhtä torjuvasti Gastonin yrityksiin saada Belle pomputeltavakseen. Toisaalta en ymmärrä miksi Bellen piti mennä nuuskimaan länsitornia, itse ainakin olisin totellut kieltoja ja mennyt mieluummin tutustumaan kirjastoon. Vaikka tuleehan itse kunkin välillä tehtyä huonoja valintoja.

10. Mikä on mielestäsi paras Disneyn studioiden näytellyistä elokuvista?

Tässä kategoriassa voiton vie vuonna 2011 ilmestynyt The Muppets -elokuva. Sitä voisi luonnehtia hyväntuulen musikaalikomediaksi, joka on sopivasti itseironinen. Elokuva toi Muppetit uudelleen pinnalle ja se sopii hyvin katsottavaksi myös sellaisille, jotka eivät ole nähneet aiempia Muppet-elokuvia tai -sarjoja. Suosittelen lämpimästi!

11. Minkä Disney-klassikon tarina muistuttaa eniten sinun tähänastista elämäntarinaasi?

Hmm.. tämä on kyllä tosi paha! En koe, että olisin elämässäni siinä ”happily ever after” -osuudessa enkä pitkän mietinnän jälkeenkään keksinyt elokuvaa, jonka koko tarina muistuttaisi kovin paljon elämääni. Omassa elämässäni on tainnut olla eniten yhtymäkohtia Prinsessa ja sammakko -elokuvan alun kanssa ja nyt oma tilanteeni muistuttaa jonkin verran Tianan tilannetta leffan ensimmäisessä näytöksessä. Tianan tavoin olen tehnyt kovasti työtä omien haaveideni saavuttamisen eteen ja uskon, että ahkeruuteni vielä palkitaan. Tuo hetki ei vaan ole vielä tullut vastaan, joten jatketaan yrittämistä.

Kiitos vielä Annalle mielenkiintoisista kysymyksistä! Muistakaahan vinkkailla omista tai vaikka kaverienne blogeista kommenteissa!

| Kategoriassa Yleinen | Avainsanat:

10 kommenttia artikkelissa “Liebster Award

 1. Olin ihan unohtanut, että Moana ilmestyy jo ensi vuonna!! Jos olisin tajunnut tuon niin Moana olisi päässyt myös omalle listalleni. Ja täällä myös toinen likinäköinen, elämä olisi aaikas vaikeaa ilman rillejä :D

  1. En meinaa itsekään tajuta, että Moanan pääsee näkemään jo noin vuoden päästä. Vastahan siitä liikkui ekoja huhuja! :D

  1. Täytyypä käydä katsomassa mitä olet ehtinyt kirjoitella blogiisi. Uudet kirjasuositukset ovat aina tervetulleita! :)

 2. Jee! Kiitos kysymyksiini vastaamisesta! :D Kylläpäs sinulla menee hurjasti aikaa blogitekstien kirjoittamiseen! Mutta kyllä se teksteihin laitettu aika näkyy tekstien tasossakin! :) Tuo silmälasien tärkeys oli hyvin hoksattu juttu – minäkään en pystyisi elämään ilman laseja! Ei niitä jotenkin osaa ajatella enää esineenä, kun ne on jo osa minua. :) Minullakin on ollut tuo Elämän tie joskus herätysäänenä. Muistan, ettei kaverini herännyt siihen millään alun huudoista huolimatta! :D Muppettien laulu pitääkin kuunnella, se ei nyt nimen perusteella tuo mitään mieleeni. Ja voi hyvänen aika, Moana tosiaan tulee jo tänä vuonna!!! Tai siis ensi vuonna…. Minä jotenkin ajattelin, että siihen on vielä vähintään kaksi vuotta aikaa! Jee! :)

  Blogeja minulla ei valitettavasti ole linkattavaksi. :'(

  1. Taidan olla välillä vähän hidas kirjoittelija. Joskus unohdun valitsemaan parhaita sanavalintoja pitkäksikin aikaa tai sitten kirjoittelen jotain tekstiä pikku hiljaa usean kuukauden aikana. Mutta hyvä, jos kaikki ne tunnit aivät ole menneet ihan hukkaan. :) Lasit ovat kyllä aika pakollinen, mutta toisaalta huomaamaton osa elämää. Hehe, tuli tässä joulun aikana testattua Elämän tien herätystehoa eikä sillä ikävä kyllä ollut ihan toivottua vaikutusta pahimpiin unikekoihin. :/ Onneksi tiedän sentään itse herääväni siihen, joten sen voisi turvallisesti vaihtaa vaikka takaisin herätysääneksi. Kuuntele ihmeessä se Muppettien kappale ja katso toki elokuvakin, jos et sitä ole vielä nähnyt! :) Moanaan ei tosissaan ole enää kovin pitkä aika! Eikö olekin kivoja tällaiset yllätykset, kun tajuaa jonkin mukavan asian tapahtuvan luultua aikaisemmin! :)

   1. Oli iloinen tuo Muppettien laulu! Sellainen hyvän mielen kappale. Elokuvan olen nähnyt joskus sen ilmestymisaikoihin, pitäisikin katsoa uudestaan. Minulle on jäänyt siitä mieleen se Man or a muppet -kappale, ja se aina silloin tällöin soi päässäni. :)

    On kyllä iloisia tällaiset etukäteis-yllätykset! Samana vuonna tulee siis kaksi Disneyn animaatioelokuvaa…!!!!!! Mitä mahtavuutta! <3

    1. Eikös! Taidankin tästä pistää Spotifystä pyörimään The Muppets -leffan soundtrackin pyörimään, sitä on niin mukava kuunnella. ;)

  1. Blogisi alku vaikuttaa hyvältä. Odotan mielenkiinnolla mitä keksit seuraavaksi. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.