Lilo & Stitch Easter eggit

Vilkku toivoi tässä jokin aika sitten, että kirjoittaisin Disney-elokuviin piilotetuista hahmoista. Ehdotus oli tosi kiva, sillä Disney-klassikoissa on vaikka mitä pieniä yksityiskohtia, joita ei välttämättä meinaa huomatakaan. Kirjoitin jo viime kesänä Pixar-elokuvien Easter eggeistä, mutta halusin syventyä Disney-klassikoihin piilotettuihin ”pääsiäismuniin” vähän tarkemmin. Niinpä päätin syventyä aina yhdestä elokuvasta kerrallaan sen sijaan, että listaisin kuhunkin postaukseen roppakaupalla Easter eggeja eri elokuvista. Ensimmäisenä käsittelyyn valikoitui Lilo & Stitch, sillä siihen on piilotettu yllättävän monta mielenkiintoista pääsiäismunaa.

Osa näistä piilotetuista yksityiskohdista saattaa olla teille ennaltaan tuttuja, mutta koitin tehdä jutusta astetta mielenkiintoisemman valottamalla hieman kunkin jutun taustoja.

Lilo & Stitch Dumbo

Lilon huone on täynnä leluja ja niiden joukossa on myös söpö Dumbo-pehmolelu. Pieni norsulapsi on saattanut päästä mukaan elokuvaan sen vuoksi, että Lilo & Stitch oli ensimmäinen Disney-klassikko sitten Dumbon, jossa taustamaalaukse tehtiin vesivärein. Vesivärien käyttö antaakin elokuvalle erottuvan tyylin.

Lilo & Stitch Mulan Wok

Lilossa & Stitchissä on mukana myös kaksi viittausta Mulaniin. Ensimmäinen niistä on tämä Mulan Wok, jonka ohi Lilo ja Nani kulkevat haettuaan Stitchin.

Ja toinen taas on Nanin huoneen seinällä oleva Mulan-juliste. Elokuvaan tuskin viitataan kahdesti vain sen vuoksi, että Nani tai muut kaupunkilaiset olisivat erityisen suuria Mulan-faneja, vaan syynä lienee se, että Lilon ja Stitchin ohjaaja Chris Sanders oli yksi Mulanin käsikirjoittajista.

Kun Lilo ja Stitch kiertelevät pitkin kaupunkia, Stitch pysähtyy katselemaan postikortteja. Monet kuvaavat suurkaupunkeja, mutta joukossa on myös kortteja Orlandosta. Kuvassa on tietysti Walt Disney Worldin Magic Kingdomissa sijaitseva Cinderella’s Castle. Postikortti on sujautettu mukaan elokuvaan siitä syystä, että Lilo & Stitchin tuotanto tapahtui pääasiassa Disneyn Floridan studiolla, lähellä Orlandoa ja WDW:a.

Kuten monissa Pixar-elokuvissa, myös Lilossa & Stitchissä esiintyy monta kertaa CalArts-kouluun viittaava yhdistelmä A113. Sen voi nähdä Lilon huoneesta löytyvässä rekisterikyltissä…

Lilo & Stitch A113

…Sekä paloautossa. Sama kirjain-numeroyhdistelmä on käytössä myös rekassa, joka törmää Stitchiin aiemmin elokuvassa. A113 on otettu mukaan, sillä elokuvan tekijöistä ainakin ohjaaja Chris Sanders on valmistunut CalArtsista.

Lilo & Stitch Dean DeBlois

Ja vielä ohjaajista puheen ollen: kun Stitch aiheuttaa riehumisellaan paniikkia rannalla, Cobra Bubblesin ohi juoksee ensiksi aivan ohjaaja Dean DeBloisia muistuttava mies.

Lilo & Stitch Chris Sanders

Ja heti perään ihan Chris Sandersin näköinen heppu. Sanders on muuten myös Stitchin ääni elokuvan englanninkielisessä versiossa.

Disneyn perinteitä kunnioittaen Lilossa & Stitchissä on myös monta piilo-Mikkiä eli ”Hidden Mickeyä”. Yksi niistä on Lilon valokuvien joukossa.

Toinen taas on piilotettu greippien joukkoon. Elokuvassa on näiden kahden lisäksi jokunen piilo-Mikki lisää, mutta voit koittaa löytää ne itse.

Nanin ja Lilon keittiössä voi myös nopeasti nähdä jakkaran päällä Pixar-pallon. Pallo on varmaankin otettu mukaan Pixarin ja Disneyn yhteistyökuvioiden takia, sillä en tiedä, että elokuvalla tai sen tekijöillä olisi muita sen suurempia yhteyksiä Pixariin.

Tämän aiheen tutkiminen ja jutun kirjoittaminen oli aika hauskaa, sillä en ollut aiemmin aiemmin edes huomannutkaan Orlando-korttia, ohjaajia tai Pixar-palloa. Jotkin sivustot listasivat myös pari alussa nähtyä avaruusolentoa Easter eggeiksi, sillä eräs niistä muistuttaa Nasua ja toinen Tiikeriä. Minusta yhdennäköisyys oli kuitenkin niin pieni, että jätin ne nyt huomioimatta.

Mikä oli sinusta mielenkiintoisin Easter egg Lilossa & Stitchissä?


Disney-klassikoiden tuotantoon pureutuvat Disney-tiistait jatkuvatkin taas ensi viikolla! Olin alunperin ajatellut julkaista ne vasta viikkoa myöhemmin, mutta kun sainkin tekstit valmiiksi vähän nopeammin, päätin aikaistaa julkaisuaikataulua hieman.

| Kategoriassa Elokuvat | Avainsanat:

8 kommenttia artikkelissa “Lilo & Stitch Easter eggit

 1. Ihana postaus ja voi miten kivaa saada kaksi omaa toivepostausta melkein yhden viikon sisään! :D Kiitos kovin paljon :)

  Pixar-palloa en ollutkaan huomannut! On kyllä aina hiukan erikoista huomata Disney-leffoissa Easter eggejä joita bongaa tavallisesti Pixarin elokuvista.

  En tiennyt myöskään, että Lilo & Stitch oli ensimmäinen vesiväritaustainen elokuva sitten Dumbon. (Heti tämän valaistumisen jälkeen päädyinkin sitten hämmästelemään kuvista miten hienoja taustat oli – ainakin kun muistan miten vaikeaa joskus koulussa niillä ikiaikaisilla tusinavesiväreillä oli maalata.)

  Ja Disney-tiistait jatkuu taas – jes!

  1. Kappas, sattuikin tosiaan aika lähelle toisiaan nämä sinun toivomustesi toteutukset. :) Kiva, jos tämä postaus oli yhtään sellainen mitä toivoit!

   Minua jäi kyllä vähän vaivaamaan se, miksi tuo Pixar-pallo on mukana elokuvassa, kun kaikille muille Easter eggeille oli niin selkeät selitykset niiden mukanaolosta. Pitää varmaan tehdä vielä jotain salapoliisityötä. :D

   Vesiväreillä saa kyllä tosi upeaa jälkeä aikaiseksi, kun tietää mitä tekee! Lilon & Stitchin taustoissakin on vaikka mitä tarkasti maalattuja yksityiskohtia.

 2. Oi miten hauska postaus! Itse olen niin surkea näissä Easter eggien bongailuissa, etten juuri koskaan niitä itse elokuvia katsoessa huomaa. Tässäkin tuli paljon uutta, koska entuudestaan tiesin vain Dumbon, paloauton A113-rekisterikilven ja Mulan-julisteen. Ihmettelen miten minulta on mennyt tuo Mulan Wok’kin ihan ohitse, mutta hauska huomata miten paljon erilaisia juttuja elokuvaan on piilotettu. :) Pitää katsoa ehdottomasti taas jossain välissä, jospa vaikka onnistuisin muutaman Hidden Mickeyn löytämään.

  1. Jee, mukava kuulla! :)
   Jos en ihan väärin muista, niin Lilo, Nani ja Stitch kulkevat Mulan Wokin ohi aika nopeasti, joten ei ole ihme, että se on jäänyt aiemmin huomaamatta. :) Hidden Mickeyn löytäminen on minusta kaikkein vaikeinta ja niitä on elokuvissa usein niin monta, ettei niissä pysy perässäkään.

 3. Itse en muuten koskaan bongaa näitä Easter Eggejä elokuvien aikana :S :D olen muutenkin vähän outo siinä mielessä, että voin katsoa telkkarisarjaa tv:stä, elokuvaa tietokoneelta ja youtube videota kännykällä ja kaikki siis ihan samaan aikaan, joten useimmiten en katso koko ajan ja kovinkaan tarkaan yhtä juttua, joten näitä Easter Eggejä bongaan vasta, kun joku niistä kirjoittelee :) Liloa ja Stitchiä en ole edes kokonaan katsonutkaan ikinä, joten nämä kaikki olivat uusia minulle. Dumbo on kyllä kaikista suloisin ^^ ja mielenkiintoisimmat olivat ohjaajien esiintymisen elokuvassa!

  1. Haha! :D Nykyteknologiassa on kyllä se huono puoli, että se harhauttaa tosi helposti kaiken muun tekemisestä. :P Täytyy siis varmaankin jatkaa näistä Easter eggeistä kirjoittelua, seuraavan voisikin ajoittaa vaikka pääsiäiseen. Lilo & Stitch on ainakin minusta tosi kiva elokuva, joten toivottavasti älylaitteet antavat vielä jonain päivänä sinun katsoa sen kokonaan. ;D

   1. Toivotaan! Muutenkin pitäisi kaikki Disney leffat katsoa, ei taida olla kuin ihan muutama mitkä puuttuu, Lilo ja Stitch jääneet ehkä siksi paitsiolle, kun en ole mikään hirveän iso alienien fani :D

    1. Ahaa, no sitten ymmärrän miksi sinun ei ole tullut katsottua elokuvaa kokonaan. Onneksi Lilo & Stitch ei keskity sentään ihan kokonaan alieneihin, sillä ihan havaijille sijoittuvat kohtaukset ovat minusta kaikkein mukavimpia. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.