Tokyo Disney Resort 2018: Magellan’s ja Fantasmic!

Edellisessä matkaraportissa kerroin, mitä puuhailimme kolmannen puistopäivämme aamuna Disneyland-puiston puolella. Kierreltyämme aikamme, päätimme lähteä viettämään loppupäivää DisneySea-puiston puolelle. Kello oli jo puoli kolme, joten kävimme heti ensimmäisenä kirjautumassa viimeiseksi yöksemme Hotel MiraCostaan. Saimme huoneemme hetken odottelun jälkeen ja lepäilimme hetken huoneessamme. Noin neljän aikaan lähdimme jälleen kiertämään puistoa.

Suuntasimme kohti Mount Prothomeusta ja sen juurella sijaitsevaa Magellan’s-ravintolaa, sillä meillä oli jälleen illallisvaraus tehtynä.

Matkalla Magellan’siin kohtasimme myös ihka-aidon merirosvon, itse kapteeni Jack Sparrow’n!

Magellan’s

Olimme tosiaan tehneet etukäteen illallisvarauksen Magellan’s-ravintolaan. Hotellivarauksen ansiosta varauksen pystyi tekemään puiston nettisivujen kautta englanniksi 30 päivää etukäteen. Kerroin pari viikkoa sitten Ristorante di Canalletton yhteydessä vähän tarkemmin ravintolavarausten tekemisestä.

Magellan’s on nimetty 1400-luvulla syntyneen portugalilaisen löytöretkeilijä Ferdinand Magellanin mukaan ja juuri löytöretkeilijöiden aika on ollut ravintolan sisustuksen inspiraationa. Pöytävarauksemme oli kello 16:20, mikä osoittautui ainakin toukokuussa mukavan rauhalliseksi ajaksi. Tarjoilija ohjasi meidät istumaan ravintolan alakertaan.

Valitsimme jälleen neljän ruokalajin illallisen (New World -menu), johon kuului alkuruoka, salaatti tai keitto, pääruoka sekä jälkiruoka. Kunkin ruokalajin kohdalla oli muutama vaihtoehto, joiden joukosta sai tehdä valintansa. Alkuruuaksi valitsin katkarapuja ja kampasimpukoita, Villen annos taas koostui kampasimpukoista.

Seuraavaksi annokseksi valitsin päivän keiton, joka sattui olemaan perunasosekeitto. Perunasosekeitto ei ehkä kuulosta kovin erikoiselta, mutta keitto oli hyvin tehty ja maistui todella hyvältä. Villen valinta taas oli Beef Consommé eli eräänlainen lihaliemi.

Pääruuaksi valitsimme molemmat paahdettua ankanrintaa. Annos maistui ihan hyvältä, mutta se ei aivan yltänyt muiden ruokalajien tasolle.

Sokerina pohjalla oli herkulliset jälkiruuat. Ville valitsi sesongin sorbetin, joka osoittautui mangon makuiseksi. Minun eteeni taas tuotiin ihana iso annos creme breleeta. Molemmat jälkiruuat olivat todella herkullisia!

Valitsemamme menut juomineen maksoivat kahdelta hengeltä yhteensä 9 260 jeniä eli vähän päälle 73 euroa. Magellan’s oli todella tyylikäs ravintola ja olen iloinen, että kävimme kokeilemassa sitä. Ruuat olivat tosi hyviä, ainoastaan pääruoka ei tehnyt kovin suurta vaikutusta. Magellan’sissa on ehdottomasti päästävä käymään vielä joskus toistekin.

Raging Spirits

Illallisen jälkeen päätimme saman tien jatkaa puistossa kiertelyä ja suuntasimme Lost River Delta -alueelle. Emme olleet edellisenä iltana ehtineet kokeilla alueen laitteita, joten kävimme hakemassa fastpassit Indiana Jones -laitteeseen ja asetuimme Raging Spiritsin jonoon.

Raging spirits -laitteessa käyminen jännitti minua aika tavalla, sillä laite näytti tosi hurjalta ja se tekee 360 asteen kiepsahduksen. Jännitystä ei auttanut yhtään se, että laitteeseen pääsyä piti odottaa yli tunnin, vaikka jonoon astuessamme ajaksi oli ilmoitettu muistaakseni 45 minuuttia. Fastpassien kanssa olevia ihmisiä tuli jatkuvasti hirveästi lisää ja se tuntui hidastuttavan normaalia jonoa todella pahasti. Olisi varmasti ollut järkevämpää mennä suoraan Indy-laitteeseen ja hakea fastpass Raging Spiritsiin. Tai sitten odottaa myöhempään iltaan, kun puisto oli tyhjempi.

Lopulta pitkä odotus palkittiin ja pääsimme Raging Spiritsin kyytiin. Laite osoittautui lopulta oikein hauskaksi eikä se ollut niin pelottava kuin olin etukäteen kauhistellut. Täytyy myös seuraavalla kerralla uskaltautua sen kyytiin.

Fantasmic!

Olimme edellisenä iltana nähneet osan Fantasmic!-esityksestä vähän huonoilta paikoilta, joten halusimme nyt viimeisenä iltanamme päästä näkemään esityksen kunnolla. Niinpä suuntasimme heti Raging Spiritsin jälkeen Lido Isle -alueelle varaamaan istumapaikat itsellemme. Saapuessamme paikalle esityksen alkuun oli noin 45 minuuttia ja parhaat paikat oli jo varattu, mutta onnistuimme kuitenkin saamaan oikein mukavat paikat.

Fantasmic!-esityksen pääosassa on tietysti Mikki Hiiri, joka päätyy seikkailuun tuttujen Disney-klassikoiden maailmaan.

Esitys oli täynnä klassikoiden rakastettuja hahmoja ja lauluja sekä monenlaisia erikoistehosteita. En halua sen enempää spoilata esityksen kulkua, mutta onnistuin nappaamaan muutaman kuvan maistiaisiksi.

Esityksessä nähdään myös muutama pahis, joka koittaa pistä kapuloita Mikin rattaisiin. Mielenkiintoista kyllä, esitys oli varsinkin tämän lopputaistelun osalta vähän erilainen kuin edellisenä päivänä. Ilmeisesti esitystä oli jouduttu muokkaamaan tuulen takia, mutta en tullut tietämään, kumman illan esitys oli se perusversio ja kumman muokattu.

Fantasmic! oli tosi hieno esitys ja olen iloinen, että pääsimme näkemään sen nyt paremmilta paikoilta. Lido Isle eli eräänlainen saareke Mediterranean Harborin vasemmalla reunalla osoittautui oikein kivaksi paikaksi katsella esitystä.

Fantasmic!-esityksen jälkeen kiertelimme hieman ja ihastelimme puiston kaunista valaistusta.

Varsinkin Mermaid Lagoonin Triton’s Kingdom oli valaistu todella kauniisti.

Myös Arabian Coast oli tosi nätti alue illalla. Ja mikä parasta, puisto tuntui olevan Fantasmic!-esityksen jälkeen suorastaan autio, joten kuvia sai räpsiä kaikessa rauhassa.

Sindbad’s Storybook Voyage

Arabian Coast -alueella oli vielä pari laitetta, joita emme olleet käyneet kokeilemassa, joten päätimme hypätä ensimmäisenä Sindbad’s Storybook Voyagen kyytiin.

Laitteeseen ei ollut oikeastaan yhtään jonoa, vaan saimme kävellä suoraan seuraavan veneen kyytiin, eikä koko veneessä tainnut olla ketään muita meidän lisäksemme. Sindbad’s Storybook Voyage muistuttaa hieman Disneylandin puolelta löytyvää It’s a Small World -laitetta, sillä siinäkin matkataan monirivisen veneen kyydissä ja katsellaan audio-animatronisia nukkeja. Sindbad’s Storybook Voyagessa on tosin selkeä tarina, joka pohjautuu tuhannen ja yhden yön tarinojen kertomuksiin Sindbad Merenkulkijasta.

Sindbad’s Storybook Voyage on melko pitkä laite, sillä kierros kestää kokonaiset 13 minuuttia. Matkan aikana kuullaan Alan Menkenin säveltämä ja Sindbadin laulama laulu, jossa hän kertoo seikkailuistaan. Laulu kuulosti kauniilta, mutta ikävä kyllä se oli kokonaan japaniksi, joten tarina meni meiltä vähän ohi. Niinpä keskityimme lähinnä kuvaamaan Sindbadin söpöä eläinkaveria, Chandu-nimistä tiikerinpentua.

Chandu päihitti pahiksetkin!

Kuvista se ei tietysti millään välity, mutta Sindbad’s Storybook Voyagen hahmot liikkuivat todella sulavasti. Olisi melkein voinut luulla nukkejen olevan eläviä. Niiden liikkeet eivät todellakaan olleet mitään pelkkää töksähtelevää vilkuttelua, vaan hahmoihin kuului muun muassa itämaisia tanssijoita. Oli tietysti harmi, ettemme ymmärtäneet sanaakaan laitteen laulusta, mutta hahmoja seuraamalla sai kyllä kohtuullisen käsityksen laitteen tarinasta.

Seuraavaksi kävimme kokeilemassa aivan Sindbad’s Storybook Voyagen vierestä löytyvän Jasmine’s Flying Carpets -karusellin.

Jasmine’s Flying Carpets oli aivan samanlainen laite kuin Pariisista löytyvä Flying Carpets Over Agrabah, paitsi että Tokyo DisneySean versio oli paljon tyylikkäämmin teemoitettu. Laite itsessään ei ollut kovin kummoinen, mutta se näytti tosi upealta pimeässä.

Päivän viimeinen etappimme oli Indiana Jones Adventure: Temple of the Crystal Skull, johon olimme aiemmin hakeneet fastpassit. En tiennyt etukäteen yhtään, millainen laite tämä Indiana Jones Adventure oikein olisi. Luulin ensiksi sen olevan samantyyppinen vuoristorata kuin Pariisissa ja jonotusalueella ehdin jo säikähtää, että kyseessä olisi samanlainen liikkuvan katsomon laite, kuin Star Tours tai Nemo & Friends Sea Rider. Kumpikin arvaukseni osui kuitenkin harhaan, sillä kyseessä olikin vähän uudenlainen laite, jollaisessa emme aiemmin olleet käyneet.

Indiana Jones Adventure: Temple of the Crystal Skullissa käytiin istumaan Jeepin kyytiin, jolla sitten rämisteltiin menemään pitkin eräänlaista sisävuoristorataa. Laite osoittautui ihan hauskaksi ja välillä meinasi vähän hirvittää, selvitäänkö kaikista ansoista, joita asteekkitemppeliin oli viritetty.

Indiana Jonesin seikkailujen jälkeen päätimme lähteä nukkumaan.

Päivän viimeiset kuvat nappasin Hotel MiraCostan aulassa.

Seuraavassa matkaraportissa kerron vielä neljännestä eli viimeisestä päivästämme Tokyo Disney Resortissa, mutta sen jälkeen olenkin viimein saanut kaikki TDR-matkaraportit kirjoitettua. Sen jälkeen on vuorossa odotettu ostosten esittely ja ehkä yksi tiivistetty postaus loppuajastamme Japanissa. Olisi hauska kirjoittaa vähän pidemmästi kaikista muistakin seikkailuistamme, mutta seuraava matka on ihan kulman takana, joten on aika siirtyä eteenpäin. Jos sinulla on jotain kysymyksiä tai toiveita viimeisiä Japani-juttuja koskien, niin kerrothan niistä kommenteissa!


Tokyo Disney Resort 2018 -matkasta kertovat jutut:

Tokyo Disney Resort 2018: 100 päivää matkaan!
Tokyo Disney Resort 2018: Bucket list
Japani 2018: Tutustumista Tokioon
Japani 2018: Ginza, Pokémon Cafe ja muuta kivaa Tokiossa
Tokyo Disney Resort 2018: Saapuminen Disneyland-puistoon
Tokyo Disney Resort 2018: Dreaming Up! -paraati ja kiertelyä puistossa
Tokyo Disney Resort 2018: Disneyland Hotel
Tokyo Disney Resort 2018: Ilta Disneylandissa
Tokyo Disney Resort 2018: DisneySea-puisto
Tokyo Disney Resort 2018: Ilta DisneySea-puistossa
Tokyo Disney Resort 2018: It’s a Small World ja muuta söpöä Disneylandissa
Tokyo Disney Resort 2018: Hotel MiraCosta
Tokyo Disney Resort 2018: Magellan’s ja Fantasmic!
Tokyo Disney Resort 2018: Viimeinen puistopäivä
Tokyo Disney Resort 2018: Ostosten esittely

| Kategoriassa Disney life | Avainsanat:, , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.