Mitä aion katsoa ensimmäiseksi Disney+-suoratoistopalvelusta

Suoratoistopalvelu Disney+ saapuu Suomeen ensi kuussa ja olen siitä todella innoissani! Tuntuu, että Disney+:aa on saatu odottaa jo todella pitkään, mutta onneksi odotus on pian vihdoin ohi. Syyskuun viidettätoista odotellessa olen sivusilmällä vilkuillut, mitä kaikkea Disney+:ssa pitäisi olla tarjolla ja tehnyt listaa kaikista eri elokuvista, sarjoista ja dokumenteista, jotka haluan päästä katsomaan.

Jos mietit mitä katsoa, kun Disney+:n julkaistaan, lue läpi kuuden kohdan listani.

One Day at Disney

Dokumentti | 1 h
Dokumenttisarja | 52 jaksoa | Kesto: 5-7 min

One Day at Disney -nimellä Disney+:n valikoimista pitäisi löytyä sekä tunnin pituinen dokumentti että 52-osainen dokumenttisarja (sarjan kaikki jaksot eivät tosin ole vielä ilmestyneet). Molemmissa seurataan eri rooleissa työskenteleviä Disneyn työntekijöitä ja päästään vilkaisemaan mitä heidän työpäiviinsä kuuluu. Trailerin perusteella One day at Disney vaikuttaa oikein kiinnostavalta läpileikkaukselta siihen, mitä kaikkia erilaisia työtehtäviä Disneyltä oikein löytyykään.

Hamilton

Musikaali | Kesto: 2 h 40 min

Olen kuunnellut Hamilton-musikaalin cast recording -levyä kymmeniä kertoja ja haaveillut, että joskus pääsisin näkemään musikaalin livenä. Musikaalin näkeminen livenä ei ole kovin realistista lähiaikoina, mutta tämä kesäkuulta 2016 peräisin oleva taltiointi välttää kyllä enemmän kuin mainiosti, sillä siinä rooleissa on Broadway-version alkuperäinen kokoonpano.

Into the Unknown: Making Frozen 2

Dokumenttisarja | 6 jaksoa | Kesto: 35-40 min

Minun ei ole tullut vielä hirveästi tutustuttua siihen, millainen prosessi Frozen 2:n tuotanto oikein oli, joten olen todella kiinnostunut katsomaan tämän kuusiosaisen dokumenttisarjan. Kaikkien jaksojen pitäisi olla yli puolen tunnin pituisia, joten sarjassa riittää katsottavaa pariksi illaksi. Ihan mahtavaa!

Disney on julkaissut viime vuosina todella vähän lisämateriaaleja uusien elokuvien blu-ray ja dvd-levyjen mukana. Minusta näiden kulissien taakse vievien extrojen katselu on aina hirveän mielenkiintoista, joten olen ollut pettynyt tähän uuteen kehityssuuntaan. Mutta täytyy toivoa, että näitä lisämateriaaleja olisi tulossa lisää Disney+:lle.

Short Circuit ja Spark Shorts

Lyhytelokuvien sarja

Short Circuit on Walt Disney Animation Studiosilla aloitettu ohjelma, jossa kuka tahansa studion työtekijä voi ehdottaa ideaa uudeksi lyhytelokuvaksi. Valituista ideoista on tähän mennessä tehty 14 lyhytelokuvaa, joissa on kokeiltu uudenlaisia tarinankerronnan keinoja ja visuaalisia tyylejä. Myös Pixarilla on samaan ideaan perustuva ohjelma, joka on nimeltään Spark Shorts. Sen alla on julkaistu seitsemän lyhytelokuvaa, joista osa on julkaistu myös Pixarin YouTube-kanavalla.

Howard

Dokumentti | Kesto: 1 h 34 min

Howard on Don Hahnin ohjaama dokumentti Howard Ashmanista, joka toimi elokuvien Pieni merenneito, Kaunotar ja hirviö ja Aladdin sanoittajana. Ashmanin ennenaikainen kuolema itkettää aina, kun siihen viitataan Disney-lisämateriaaleissa, joten tämäkin dokumentti saa varmasti kyynelkanavat auki.

The Imagineering Story

Dokumenttisarja | 6 jaksoa | Kesto: 1 h

Olen parista kirjasta lukenut Disney-puistojen historiasta, mutta mitään kattavaa dokumenttia ei tietääkseni ole ollut. The Imagineering Story -dokumenttisarja paikkaa tämän puutteen, sillä siinä käydään läpi kaikkien kuuden Disney-puiston historiaa alkaen Kalifornian Disneylandin suunnittelusta ihan viime vuosien uusimpiin muutoksiin, kuten Shanghai Disneylandin avajaisiin saakka.

The Imagineering Storyn ohjaaja Leslie Iwerks on muuten aiemmin tehnyt myös The Pixar Story -dokumentin, joka on mielenkiintoinen katsaus Pixar-studion ensimmäiseen kymmeneen vuoteen.

The Mandalorian

Sarja | 8 jaksoa | Kesto: 35-40 min

The Mandalorian on Disney+:lle luotu alkuperäissarja, joka sijoittuu Star Wars -universumiin. Sarjaa on tehty yksi tuotantokausi, joka koostuu kahdeksasta jaksosta ja käsittääkseni nuo jaksot tulevat ilmestymään Disney+:aan yhden jakson viikkotahdilla. The Mandalorianin toisen tuotantokauden on määrä alkaa lokakuussa.

Meidän huushollissaamme Ville on varmasti kymmenen kertaa minua kiinnostuneempi tästä sarjasta, mutta ajattelin kyllä vähintäänkin seuraksi katsoa kaikki jaksot. Eniten minua kiinnostaa saada selville, mikä juttu baby Yoda oikein on 😅

Listani on aika dokumenttipainotteinen, mutta ainakin näitä ohjelmia meillä luultavasti tullaan katsomaan heti, kun se vaan on mahdollista. Näin etukäteen ei voi olla tietysti vielä varma ovatko nämä kaikki listatut ohjelmat katsottavissa heti syyskuussa vai onko Disney+ päättänyt hieman porrastaa niiden julkaisua, kuten Yhdysvalloissakin. Se selviää muutaman viikon päästä ja joka tapauksessa palvelussa riittää varmasti paljon katseltavaa.


Disney+ saapuu Suomeen siis 15. syyskuuta 2020. Palvelu maksaa 6,99 euroa kuukaudessa tai 69,99 euroa vuodessa. Oletettavasti jälkimmäisessä vaihtoehdossa tuo koko summa maksetaan tilaushetkellä vuodeksi eteenpäin.

Mietin ainakin vielä itse, tilaisinko Disney+:n saman tien vuodeksi. Jos palvelua aikoo katsoa paljon, niin vuositilauksessa maksaa siis ikään kuin kymmenestä kuukaudesta ja saa kaksi kuukautta kaupan päälle. Tai jos tuon vuosihinnan jakaisi 12 kuukaudelle, niin se vastaisi noin 5,83 euron kuukausihintaa.

Muokkaus 13.8.: Disney ilmoitti tänään ennakkotilaajien tarjouksesta, jossa Disney+:n vuositilauksen saa hintaan 59,99 e. Tuo vastaa siis 5 euron kuukausihintaa. Tarjous on voimassa 14. syyskuuta 2020 asti eli tilaus pitää tehdä ennen kuin Disney+ aloittaa toimintansa Suomessa. Koko summa maksetaan tilaushetkellä. Ennakkotilauksen voi tehdä osoitteessa https://preview.disneyplus.com/fi.

Minkä sarjan, elokuvan tai dokumentin katsomista sinä odotat eniten?

| Kategoriassa Elokuvat | Avainsanat:

13 kommenttia artikkelissa “Mitä aion katsoa ensimmäiseksi Disney+-suoratoistopalvelusta

 1. Inhoan yleisesti ottaen scifiä, mutta tuo ns. Baby Yoda on niin söötti :D

  1. Minunkaan ei tule hirveästi scifiä katsottua, mutta Baby Yoda kyllä kiinnostaa :D

 2. Kaikki listallasi kuulostaa todella mielenkiintoiselta! Mä olen säästänyt maaliskuisen synttärilahjani ja saan äidiltä Disney+ kerralla koko vuodeksi 😊

  Mä niin toivon, että se vanha Nalle Puh-sarja suomidubeilla olisi suoratoistopalvelussa! Lisäksi vanhoja Aku Ankkoja ja Tikua ja Takua olisi nostalgista katsella.

  Mulla on listalla vielä Star Warsit ja Marvelit, koska epäsivistyneenä moukkana ne on multa vielä näkemättä. Ja tuntuu että se on suuri aukko sivistyksessä.. 😄

  1. Oi miten kiva saada Disney+ kerralla vuodeksi! 😊 Sinulla on sitten hyvin aikaa katsoa kaikki Star Warsit ja Marvelit ja kaikkea muuta kiinnostavaa, mitä Disney+:sta löytyy.

   Ooh, tuo Nalle Puh -sarja olisi kyllä ihana ja varsinkin juuri tuttujen suomalaisten dubbaajien kera. En ole sarjasta kovin montaa jaksoa aiemmin nähnyt, joten olisi paljon uutta katsottavaa. Minä niin toivon, että Pieni merenneito -sarja löytyisi Disney+:sta, sillä siitäkään en ole kaikkia jaksoja vielä päässyt näkemään.

 3. Oletko jo itse ehtinyt tekemään ennakkotilauksen? Satuitko huomaamaan, oliko siellä mitään helppoa mahdollisuutta/tapaa luoda ja maksaa tili toiselle lahjaksi?
  -Olen ostamassa vuoden katseluoikeutta yllärinä kaverille lahjaksi, mutta homma näyttää alkavan heti sähköpostin antamisella -> meni sormi suuhun, kenen sähköposti siihen kannattaisi nyt tuutata :D Enkä mielelläni tietenkään jättäisi tilin tietoihin omaa luottokorttinumeroani ja ns. piikkiä auki, vaikka kaveri onkin minulle todella rakas ja tärkeä.

  1. Hyvä kysymys! En ole vielä itse tehnyt ennakkotilausta loppuun asti, mutta testasin tässä yksi päivä millainen tuo rekisteröityminen onkaan. Siinä näytti olevan muuten neljä vaihetta: ensin annetaan sähköpostiosoite, sen jälkeen hyväksytään tilaussopimus, kolmantena keksitään salasana ja viimeiseksi syötetään joko luottokortin tai PayPal-tilin tiedot.

   Ehkä tekisin sinun tilanteessasi niin, että käyttäisin rekisteröitymisessä omaa sähköpostiosoitettani ja sitten kertoisin kaverille, että tällä emaililla ja salasanalla hän pääsee katsomaan Disney+:aa. Salasanan keksimisen jälkeen palvelusta taisi tulla automaattinen sähköpostiviesti, joten se saattaisi paljastaa yllätyksen kaverille, jos rekisteröitymisessä käyttäisi kaverin omaa sähköpostia. Lisäksi, kun käyttää sellaista sähköpostia, johon pääsee itse käsiksi, saa todennäköisesti palautettua itse tilauksen salasanan, jos vaikka kaveri jostain syystä menisi vaihtamaan salasanan jossain vaiheessa.

   Näyttää myös siltä, että jos nyt tehtyä ennakkotilausta ei irtisano ennen 15.9.2021, se sitä jatketaan automaattisesti taas vuodella. Joten jos et halua sponssata kaverille tilausta toiseksi vuodeksi, voi olla fiksua irtisanoa se itse sitten ensi syksynä tai vähintäänkin käydä itse tilillä varmistamassa, että se on irtisanottu. Jos sinulla on PayPal-tili, niin se voi ehkä olla tässä tapauksessa parempi maksutapa kuin luottokortti. Tai ainakin uskoisin, että PayPalia käyttäessä omat korttitiedot eivät näy mitenkään siellä Disney+-tilillä.

   Olisi kyllä paljon kätevämpää, jos jostain voisi ostaa Disney+-lahjakortin ja antaa sen sitten lahjaksi. Mutta en ole sellaista mahdollisuutta missään nähnyt, joten ainakin itse tekisin näin. Olet kyllä ihana ystävä, kun haluat antaa Disney+:n kaverille lahjaksi. :) Toivottavasti tästä oli apua. :)

   1. KIITOS! Tästä todella oli apua! Pitää kyllä vielä funtsia miten tämä oikeasti kannattaa toteuttaa, sillä en oikeastaan pidä siitäkään ajatuksesta että minun sähköpostiosoitteeni jäisi tilin master-osoitteeksi. Ihme homma kyllä jos eivät Disneyllä ole tulleet tällaista lahja-vaihtoehtoa edes ajatelleeksi!

    Ja mitä erinomaisen ystävän maineeseen tulee, noh, kaveriporukkamme jäsenten innostus kyläillä juuri lahjansaajan luona saattaa saada yllättäviä mittasuhteita heti 15.9. alkaen ;)

    1. Ehkäpä sitten voisi tehdä jonkin uuden sähköpostiosoitteen tuota tiliä varten tai käyttää omaa kakkossähköpostiosoitetta, jos sellainen sattuu olemaan. Googletin vielä varmuudeksi, että onko tuollaista Disney+-lahjakorttia mahdollista hankkia ja ilmeisesti sellainen on tuotu markkinoille vain Yhdysvalloissa. Toivottavasti Disney tajuaisi tarjota sitä vaikka joskus myöhemmin muuallakin maailmassa.

     Hihi, on tuo minusta silti erinomainen lahja kaverille. :)

 4. Moi!

  Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta. Itse odotan myös Disney+:aa todella innoissani ja olen nyt jo mutaman viikon pitänyt laskuria puhelimessani 15. syyskuuta. Eniten odotan kaikkia Disney -klassikoita, koska oma koulutilanteeni ei mahdollista DVD-elokuvien katsomista useasti. Myös Disney+ exclusive sarjat ja elokuvat kiinnostavat. Toki maksupuolesta haluan kysyä iskältä vielä, koska en halua vaarantaa maksukorttini tietoja tai muuta vastaavaa.

  1. Kiva kuulla, että tykkäsit jutusta ja mukavaa, että kommentoit! :) Hih, minullakin on puhelimessa laskuri, nyt enää 21 päivää jäljellä! :D
   En kyllä usko, että Disney+:n osalta tarvitsee olla huolissaan esim. oman maksukortin tietojen päätymisestä vääriin käsiin. Kun vaan tarkistaa, että sivun osoite on oikea eli https://disneyplus.com/fi (tai nyt ennakkoon ostaessa https://preview.disneyplus.com/fi), niin maksukortin tietojen pitäisi olla ihan turvassa. Toki, jos ei vaikka ole tottunut maksamaan netissä, niin on ihan järkevää kysyä vaikka vanhemmilta apua. :)

 5. Mahtavia tärppejä tulevasta valikoimasta! :D Itekin odottelen juuri erilaisia dokkareita, jotka kiinnostelevat kovasti, sekä tietysti The Mandalorian ja jo muissa kommenteissa mainittu Baby Yoda kiinnostavat.
  Mietin tässä jo yksi päivä että pitäisiköhän yrittää pyytää syyslomaa tuohon Disney+:n lanseerauksen kohdalle, että voisi sitten rauhassa pari päivää vain möllötellä ruutua ja uppoutua Disney-kuplaan.

  1. Ihanaa, kun kolmen viikon päästä pääsee viimein uppoutumaan noihin dokumentteihin ja kaikkeen muuhun kiinnostavaan sisältöön! :)

   Parin päivän syysloma syyskuun puolivälissä kuulostaa erinomaiselta idealta! Varasin omasta työkalenteristani jo 15.9. iltapäivän vapaaksi, sillä en varmasti pystyisi keskittymään koko päiväksi töiden tekoon varsinkaan näin kotikonttorilla, kun telkkari täynnä Disney+:n ohjelmia houkuttelee työpöydän vieressä. :D

 6. Nyt kun sisältölista on julkaistu, olen aivan tohkeissani! Listasta löytyy suunnilleen kaikki mitä toivoinkin, myös Pieni Merenneito -piirrossarja! Nalle Puhin Uudet Seikkailut jäi vielä ainakin toistaiseksi uupumaan mutta sarja löytyy kyllä Amerikan palvelusta eli toivoa on! Onneksi katsottavaa on niin runsaasti ettei tilaaminen yhden sarjan takia jää!

  Ennakko/vuositilausta en ainakaan toistaiseksi ole tekemässä kun kertamaksu on aloittelevan yrittäjän kukkarolle hieman liian tyyris mutta kuukausitilauksen teen heti kun se on saatavilla!

  Veikkaan että palvelun avauduttua on pää aivan pyörällä eikä osaa edes valita mitä katsoisi! Tuntikin saattaa siis mennä ihan vain pelkkään valikoiman hämmästelyyn. Ainakin Frozen 2 on minulla vielä näkemättä eli se saattaa hyvinkin olla ihka ensimmäinen nimike, jonka laitan pyörimään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.