Moana – ensimmäinen traileri

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä saatiin taas kiva vilkaisu tulossa olevaan elokuvaan, kun Disney julkaisi ensimmäisen teaserin Moana-elokuvasta. Disney onkin tähän mennessä ollut hyvin säästeliäs kaiken elokuvaan liittyvän materiaalin kanssa, mutta hyvää on kannattanut odottaa, sillä tämä Moana-traileri näyttää minusta tosi upealta!

Odotin etukäteen innoissani tätä upouutta teaseria ja sen näkeminen sai minut vielä aiempaa innostuneemmaksi Moanaa kohtaan. Trailerista sai myös yllättävän paljon uutta tietoa elokuvasta. Ensimmäisenä huomioni kiinnittyi elokuvan maailmaan, joka vaikuttaa minusta aivan upealta paikalta. Kaikki on niin aurinkoista ja turkoosinsininen meri näyttää todella kutsuvalta. Tapahtumapaikkana on siis todellinen paratiisisaari! Ja miten kesäinen fiilis kaikesta välittyikään!

Tykkäsin hirveästi Mauin liikkuvista tatuoinneista, ne tekevät hahmosta todella mielenkiintoisen katsoa. On myös hirmuisen veikeää, että Mauin ääninäyttelijä Dwayne “The Rock” Johnsonin kuuluisa kulmakarvan nosto on otettu mukaan hahmon ilmeisiin. Itse päähahmo Moanasta on vielä näin lyhyen animaatiopätkän perusteella sanoa hirveästi muuta, kuin että hahmo on todella kaunis. Pidin kyllä siitä, miten hän reagoi Mauin mahtailuihin jotenkin suloisella tavalla. Hölmöjen vitsien ystävänä arvostin myös kovasti ihan lopussa nähdyn Hei Hei -kukon kömpelyyttä.

Moana vaikuttaisi sopivan mukavasti osaksi Disney-klassikoiden sarjaa, sillä teaserin alku toi mieleeni Herkuleksessa nähtävät kreikkalaiset ruukkumaalaukset. Musiikissa taas on vähän samaa eksotiikkaa kuin Lilossa & Stitchissä ja Tarzanissa. Yhtäläisyys jälkimmäisen kanssa selittyy sillä, että Mark Mancina on säveltänyt musiikkia niin Tarzaniin kuin Moanaan.

Disney Moana

On hyvin todennäköistä, että Moanaa kutsutaan Suomessa nimellä Vaiana. Monessa Euroopan maassa, muun muassa Ruotsissa, Saksassa, Ranskassa ja Espanjassa käytetään Vaiana-nimeä, sillä Moana vaikuttaisi olevan Euroopassa jo ennestään tekijänoikeudella suojattu. Löytämieni tietojen perusteella Moana-nimeä on käyttänyt eräs italialainen aikuisviihde-esiintyjä, joten on hyvin ymmärrettävää, ettei Disney halua mitenkään tulla yhdistetyksi tämän alan henkilöihin.

Suomen Disney ei ole vielä mitenkään varmistanut sitä, millä nimellä elokuvaa kutsutaan täällä, joten käytän elokuvasta toistaiseksi Moana-nimeä. On vähän tylsää, että jo toista kertaa putkeen Disney käyttää elokuvastaan eri nimeä Yhdysvalloissa ja Euroopassa, mutta ei Vaianakaan mikään huono nimi ole. Se vaatii vain vähän totuttelemista, kun on ehtinyt reilun vuoden ajan käyttää nimeä Moana.

Yhdysvalloissa Moanan ensi-ilta on 23. marraskuuta. Suomen ensi-ilta ei ole vielä tiedossa, mutta ainakin Ruotsissa ensi-ilta vaikuttaisi menevän ensi vuoden puolelle. Pidän teidät ajan tasalla, kunhan tarkempia tietoja saadaan.

Lisäys 16.6.: Suomessa käytettäväksi nimeksi on varmistunut Vaiana ja ensi-illan on määrä olla 17. helmikuuta 2017. Suomeksi dubatun teaserin löydät YouTubesta.

Miltä traileri vaikutti sinusta? Innostuitko sen myötä Moanasta?

| Kategoriassa Elokuvat | Avainsanat:,

8 kommenttia artikkelissa “Moana – ensimmäinen traileri

 1. Voi hyvänen aika! En kyllä ala, jos Moanan nimi vaihdetaan Suomessa! Onhan sitä olemassa varmasti Anna ja Elsa -nimisiä aikuisviihdetaiteilijoita, ja varmasti jokaiseen nimeen liittyy myös “huonoja” esimerkkejä. Toivottavasti nimeä ei vaihdettaisi, Moanaan on jo tottunut. Toisaalta Zootropolis-nimeenkin tottui helposti, kun se siihen vaihdettiin Zootopiasta.

  Itse teaseri vaikuttaa aivan upealta! En ole ennen ollut kauhean innoissani Moanasta, mutta teaserin nähtyäni aloin odottamaan elokuvaa toden teolla! Maui vaikuttaa todella hauskalta ja mahtailevalta hahmolta, tykästyin häneen kovasti teaserin perusteella. Liikkuvat tatuoinnit veivät myös minun sydämeni, niillä saa ujutettua vitsiä Mauin olemassaoloon. Moana sai harmittavan vähän aikaa teaserissä. :( Mutta hänellä oli ihana possu-sidekick! :D Ja ne maisemat olivat todella upeita, turkoosi meri näytti kovin houkuttelevalta! Oooo, en malta odottaa!

  1. Onhan se harmillista, mutta jos Ameriikan suunnalta sanotaan, ettei Moana-nimeä sovi käyttää, niin ei siinä taida eri maayhtiöillä olla sanomista. :/ En osaa sanoa täysin varmasti, johtuuko eri nimen käyttö pelkästään tuosta ns. huonosta esimerkistä vai estääkö vielä joku muu tekijänoikeus/tavaramerkki Moana-nimen käytön Euroopassa. Mutta Suomen Disney ei ole vielä maininnut tästä elokuvasta mitään, joten on pienet mahdollisuudet, että täällä voitaisiin käyttää Moana-nimeä.

   Jes, kiva, että traileri sai sinut innostumaan elokuvasta! En edes tiedä miten monta kertaa olen jo katsonut tämän pätkän, siitä tulee niin hyvälle tuulelle. :) En ennen trailerin näkemistä yhtään tiennyt, mitä pitäisin Mauista, mutta hahmo voitti minut nopeasti puolelleen. Pua-possu näyttää myös aivan ihastuttavalta! :D

 2. Moanan maailma houkuttelee koko ajan enemmän! Eikä asiaa auta yhtään että nämä eksoottiset ja trooppiset maailmankolkat kiehtovat omaa mieltä vaikka loputtomiin! Ihan tässä matkailukuume nousee :D Sääli että saamme odotella vielä ainakin puolisen vuotta.

  Ja toivotaan ettei näistä klassikoiden nimien muutteluista tule samanlainen ‘trendi’ kuin nimien perään isketyistä ns. sloganeista (kuten Frozen – Huurteinen seikkailu jne.) Tosin jos syy on samankaltainen kuten juurikin Moanan kohdalla, on asia vielä ihan ymmärrettävä.

  Luinkin jostain että Italiassa klassikko saa nimekseen “Oceania”.

  1. No sanos muuta! Tekisi hirveästi mieli ottaa matka tuollaisten ihanien merien rannoille!

   Moanan (tai Vaianan) peräänhän voisi vaikka lisätä alaotsikon “Merellinen seikkailu”. :D Onneksi noilla alaotsikoilla ei ole sentään oikein ollut tapana jäädä käyttöön, vaan ainakin Toy Storyn julkaisuista on nykyään jätetty slogan “Leluelämää” pois.

   Joo, siltä tosiaan vaikuttaa. Toivottavasti Suomessa ei päädytä ainakaan tuohon Oceania-nimeen, ainakin minusta se on paljon vaisumpi nimi kuin Moana tai Vaiana.

 3. Olen katsonut Moanan trailerit liian monta kertaa, nyt suomi ei meinaa säväyttää..
  Yleensä rakastan katsoa suomeksi, samalla ihailen kääntäjiä,miten onnistuvat tekeen niin toimivia taviksen silmiin. 😊
  Vaianaa odotan kyllä innolla! Harmi vain kun ei tälle vuotta tule.

  1. Ainakin itse olen huomannut, että kun katsoo ensiksi englanninkielisiä trailereita, niin suomenkielisiin ääniin on sitten tosi vaikea tottua. Toivottavasti suomenkielinen dubbaus olisi kuitenkin onnistunut! Ja voihan olla, että dubatuissa trailereissa ei ole vielä ne lopulliset ääninäyttelijät mukana. :)

   No sanopa muuta! Tulee olemaan hankalaa jaksaa odottaa helmikuuhun, kun Yhdysvalloissa elokuva ilmestyy jo vajaan kuukauden päästä.

 4. Käytiin äsken katsomassa leffa täällä Espanjassa. Katsottiin espanjaksi, vaikka emme osaa kieltä. Olin 9v ja 7v poikien kanssa, ja tykkäsimme aivan valtavasti. Menee helposti mun leffalemppareiden kärkeen tässä genressä, mitä viime vuosien tarjontaan tulee. Ehdottmasti mennään helmikuussa katsomaan myös Suomessa. Kaksi peukkua!

  1. Voi miten kiva kuulla, että tykkäsitte elokuvasta! Suomen ensi-ilta tuntuu olevan niin hirveän kaukana, että melkein tekisi mieli tehdä joku pieni reissu ulkomaille ja siinä samalla käydä katsomassa Vaiana. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.