Mutta siis, tahdonkin enemmän

Sara heitti taas mielenkiintoisen haasteen: ”Jos raha ei olisi este, niin mitä Disney-juttuja hankkisit omaan kokoelmaasi?” Opiskelijabudjetilla ei tosiaan ihan kaikkea mielenkiintoista voi ostella, mutta oli ihan hauskaa etsiä mielenkiintoisia Disneyn oheistuotteita. Osa listan jutuista on melko realistisia, osa taas hyvin epärealistisia. Jotkin esitellyistä jutuista ovatkin sellaisia, että niitä ei ole enää saatavilla kaupoista ja second-hand -markkinoilla niiden hinnat ovat nousseet hävyttömän korkeiksi. No, aina voi haaveilla..

Snow White LE-nukke
Tämä Lumikki on ensimmäinen Disney Storen julkaisema 17-tuumainen Limited edition -nukke ja se on minusta lähestulkoon täydellinen kapistus. Nukke näyttää todella kauniilta ja vaatteet ovat täynnä ihania yksityiskohtia. Jälkimarkkinoilla nuken hinta kuitenkin huitelee jossain yli tuhannessa dollarissa. Ilman lottovoittoa en millään voisi kuvitella käyttäväni niin paljon rahaa yhteen nukkeen.

Elokuvien tarpeisto/”propsit”
Kuvan Lumiere-lamppu, Rouva pannu -setti sekä Könni-kello ovat kaikki Limited edition -tuotteita ja niitä myytiin Disney Storessa Kaunottaren ja hirviön Diamond editionin kunniaksi vuonna 2010. Noiden tapaiset elokuvien ”prosit” olisivat yksinkertaisesti vaan niin siistejä koriste-esineitä! Samoin minulle kelpaisi vaikkapa Aladdinin taikalamppu tai Arielin tinkeliharava (ei siis tingeltangeli tai tavallinen haarukka), mutta sellaisia ei ole taidettu edes valmistaa.

Alkuperäinen animaatiokalvo tai luonnos
Olisi aika mahtavaa omistaa kirjaimellisesti pala jostain lempielokuvastani! Muistan nähneeni muutaman animaatiokalvon sekä alkuperäisen Disney-taiteilijan luonnoksen jossain Päivälehden museon Aku Ankka -näyttelyssä ja siitä lähtien minua on kiehtonut niiden omistaminen. Aitoja animaatiokalvoja taitaa olla aika vähän liikkeellä, mutta tuskin sellaisen löytäminen mikään mahdoton tehtävä on.

Elokuvia
Kokoelmastani puuttuu vielä monta elokuvaa, mutta erityisesti kaipailen (slipcoverillisia) Lumikin ja Prinsessa Ruususen blu-ray -julkaisuja. Molemmat elokuvat ovat ikävä kyllä palanneet Disney-holviin ja niden hinnat huuto.netissä  ovat budjetilleni turhan kalliit. Aina kun bongaan jomman kumman myynnissä vähänkin halvemmalla, on eräs trokari ehtinyt tehdä niistä tarjouksen.. No, elättelen toivoa, että Prinsessa Ruusunen palaisi myyntiin tänä syksynä Pahatar-elokuvan kunniaksi.

Kirjoja
Hankkisin myös paljon lisää taidekirjoja. Erityisesti minua harmittaa, että aikanaan jäi hankkimatta Charles Solomonin Tale as Old as Time: The Art and Making of Beauty and the Beast. Katselin kirjaa moneen kertaan verkkokaupoissa, mutta jahkailin liian pitkään ja nyt kirja on tietääkseni myyty loppuun. Vinkkailkaa toki, jos tiedätte sitä myytävän jossain.

Voisinpas vielä loppuun heittää saman kysymyksen takaisin Saralle! Onko vastaan tullut jotain mielenkiintoista Disneyyn tai vaikka muihinkin animaatiostudioihin liittyvää, jonka hankkisit, jos raha ei olisi esteenä?

Kuvat:
Disney store: Lumikki, Lumiere, Rouva Pannu & Könni
Kirjojen kuvat Amazonista

7 kommenttia artikkelissa “Mutta siis, tahdonkin enemmän

 1. Hienoa että toteutit haasteen, minusta ainakin tällaisia ”wishlistejä” on tosi kiva lukea. Otsikko sopii kyllä tosi hyvin aiheeseen :D Tuo LE-Lumikki on kyllä ihan pökerryttävän upea, olen siitä joillakin foorumeilla kuvia nähnyt ja yksi kauneimpia Disney-nukkeja ehdottomasti. Animaation tekovaiheisiin liittyvät jutut (taidekijat ja animaatiokalvot) kiinnostavat minuakin. Kaunotar ja Hirviö -taidekirja olisi varmasti mahtava, toivottavasti saat sen vielä joskus!

  Ja kiitos takaisinhaastosta, tartun kyllä toimeen jossain vaiheessa, pitänee varmaan samassa yhteydessä muutenkin eritellä suhdettani Disney-oheistuotteisiin :)

  1. Wishlistit on kyllä kivoja, mutta tosi katalia, jos saakin itse uusia toiveita. :D Tuon Lumikin haluaisin kyllä ehdottomasti omaan kokoelmaani, jos vaan hinta ei olisi niin kamalan korkea.

   Mietin vähän, että oletko keräilijätyyppiä vai et, mutta ajattelin varmasti sinäkin olet joka tapauksessa jotakin kiinnostavaa bongannut.

 2. Kuolaan täällä noiden taidekirjojen perään! Tekisi itse mieli ostaa vaan ne kaikki! Onneksi Art of Frozen on joskus muutaman viikon päästä tulossa. Ja tuo LE-Lumiki on aivan ihana! Todella kaunis. Itsekin ottaisin kokoelmaani.

  Todella kivaa lukea sinunkin ”wishlistejä” :D

  1. Sanopa muuta! Taidekirjoista minuakin seuraavaksi houkuttelee tuo Frozen sekä Up, molempia satuin selailemaan Lontoossa eräässä kirjakaupassa. Olivat kyllä nättejä! :)

  2. Toivon että tuo kansikuvakin olisi suomessa. Tuohon Disney on onnistunut tekemään järkevästikin tuon pystysuunnassa olevan elokuvan logon, kun se on nyt niin muodissa noissa klassikoissa. :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.