10+1 parasta Nalle Puh -elokuvan lainausta

Tänään brittikirjailija A. A. Milnen syntymästä tulee kuluneeksi 137 vuotta ja sen kunniaksi vietetään kansainvälistä Nalle Puh -päivää. Tämän hupsun, mutta herttaisen juhlapäivän kunniaksi kokosin listan muotoon Disney-klassikko Nalle Puhista kymmenen hauskaa repliikkiä sekä tapani mukaan myös yhden extralainauksen.

Nalle Puhin ja kumppaneiden jutut ovat täynnä käyttökelpoisia repliikkejä ja juttua kirjoittaessa meinasi iskeä oikein runsaudenpula. Olen valehtelematta käyttänyt listan jokaista lainausta jossain vaiheessa elämääni ja parhaita useita kertoja.

1. “Hunajaa, maitoa ja suklaata.” Nalle Puh

Hunaja, maito ja suklaa taitavat olla Nalle Puhin ruokavalion kulmakivet, mutta maistuvat ne minullekin. Toisinaan saatan lisätä näitä kaikkia kolmea ostoslistalle puhmaiseen tapaan, kun kaipaan herkkuja viikonlopuksi.

2. “Nälkä kurnaa, vatsa kurnaa, aika syödä on!” Nalle Puh

Sellaisena hetkenä, kun vatsan kurninta ei ole vielä ehtinyt yltyä nälkäkiukuksi ja ruuan valmistuminen on vain minuuteista kiinni, tekee toisinaan mieli vähän lauleskella Puhin Kurnaus-purnaus-laulua. Tarpeen vaatiessa ruokahalua voi myös herätellä pienen jumppahetken avulla.

3. “Tarkoitin vähän enemmän vähän.” Nalle Puh

Jos kaverisi kitsastelee vaikkapa jäätelöannoksia jakaessa, voi tilanteessa hyvin lainata näitä Nalle Puhin kainosti sanomia sanoja. Mitä luultavammin kaverisi heltyy silloin aivan kuten Kanikin ja saat juuri niin ison jätskiannoksen kuin halusitkin.

4. “Hyvää tuulispäivää, Nasu!” Nalle Puh

Tämä Nalle Puhin hupsu huudahdus on aivan ehdottomasti jokaisen tuulisen päivän tärkeä toivotus. Siskollani ja minulla on tapana vastata toisillemme tähän toivotukseen: “Hyvää tuulispäivää, Ihaa!” Vaikka sananvaihto ei menekään elokuvassa juuri noin, on se jostain syytä jäänyt meille tavaksi.

5. “En minä aikonut syödä sitä. Tahdoin vain maistaa.” Nalle Puh

Joskus sitä vain käy niin, ettei jotain herkullista ruokaa voi millään vastustaa, vaan se vain jostain selittämättömästä syystä löytää tiensä ostoskoriin. Jos jäät kiinni tästä lisäyksestä, voit ainakin koittaa puolustautua kuten Puh. Ehkäpä sitten ruokakauppakaverisi ei käske sinua palauttamaan herkkua takaisin hyllyyn.

6. “No, sanonpa tosiaan.” Pöllö

Tämä Pöllön tokaisu on hyvin monikäyttöinen, varsinkin jos et oikein tiedä mitä sanoa. Tai sitten sillä voi höystää tyhjänpäiväistä jaaritteluaan. Käytitpä lainausta milloin tahansa, muista aina ottaa mukaan mahdollisimman tietäväinen sävy.

7. “Puh, teitkö sinä tuon?” Pöllö

Jos asuinkumppanisi on jättänyt vaikkapa vaateita lojumaan, voi hänet ainakin hämmentää tällä Pöllön kysymyksellä. Parhaassa tapauksessa hän hoksaa sen jälkeen siivota jälkensä. Huonommassa tapauksessa hän taas pistää kaiken Tiikerin syyksi.

8. “Jos herkkuja on sulla, voi luokses ne tulla!”

Jostain syystä juuri tämä kohta Mähköfantit ja tärpät -laulusta on jäänyt elämään. Sitä voi hyvin hyräillä samalla, kun nappaa vaikkapa siskon tai veljen karkkikupista pari namia parempiin suihin.

9. “Voi voi, vovovovovoi voi.” Nasu änkyttäen

Jos jokin asia huolestuttaa niin maan perusteellisesti, ettei sitä voi kuin voivotella, kannattaa silloin voivotella Nasun tyyliin. Ehkäpä silloin ystävät tulevat apuun ja huolenaihe osoittautuu turhan puoleiseksi.

10. “TVT, terve vaan taas!” Tiikeri

Lauleskelen joskus Tiikerin Oon mä ainoa -laulua, mutta tämä lainaus on kuitenkin paremmin uponnut osaksi puheenparttani. Nimittäin aina silloin tällöin joko minä tai siskoni lopettaa puhelun Tiikerin iloiseen tyyliin: “TVT, terve vaan taas!”

+1 “Se on vain elokuvaa, se on vain elokuvaa.” Nasu

Tämän listan extralainaus on tällä kertaa Nalle Puhin uudet seikkailut -animaatiosarjasta. Siitä on monta, monta vuotta, kun ole katsonut sarjaa viimeksi, mutta kovasti muistelisin, että eräässä jaksossa Nasu hokee: “se on vain elokuvaa” itsekseen, kun on puolen hehtaarin metsän poppoon kanssa katsomassa jotain pelottavaa elokuvaa. Jos satun itse katsomaan jotain jännittävää elokuvaa tai sarjaa, saatan joskus toistaa mielessäni tätä Nasun hokemaa, jos ruudun tapahtumat tuntuvat tulevan liian iholle. Se on tähän mennessä helpottanut.


On kyllä pakko hehkuttaa sitä, että Nalle Puh on aivan ihana elokuva! Sen suomenkielinen dubbauskin on ihan super, mitä nyt joidenkin laulujen sanoista on vähän hankala saada selvää. Toivottavasti Jarmo Koski ei koskaan jää eläkkeelle Puhin rooleista, sillä en voisi kuvitella ketään muuta hupsun vanhan karhun äänenä.

Onko jokin Nalle Puh -elokuvan repliikeistä jäänyt käyttöön sinun puheeseesi?

| Kategoriassa Elokuvat | Avainsanat:,

2 kommenttia artikkelissa “10+1 parasta Nalle Puh -elokuvan lainausta

  1. Aivan ihania lainauksia! Voin niin samaistua “Tarkoitin vähän enemmän vähän”- ja “En minä aikonut syödä sitä. Tahdoin vain maistaa” slouganeihin. Puhetyyliin on kyllä juurtunut tuo Nasun voivottelu. Aina, kun jokin asia huolestuttaa tulee pakosta voivotellessa Nasu mieleen.

    Pakko kertoa sen verran, että vihdoinkin unelma toteutuu ja tänä keväänä suuntana on Disneyland Paris! :)

    1. Kiva, että tykkäsit Sofia! Tästä listasta tuli aika ruokapainotteinen, mutta minkäs sille voi kun kyseessä on Nalle Puh. :D

      Oi! Aivan ihanaa, että pääset pian käymään Pariisin Disneylandissa! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.