Olafin jouluinen seikkailu

Ihanaa joulukuun ensimmäistä! Sen lisäksi, että tänään on perjantai ja saa avata joulukalenterista ensimmäisen luukun, tästä päivästä tekee oikein superkivan se, että tänään Suomessa ilmestyi Olafin jouluinen seikkailu -lyhytelokuva!

Jos olet hämmästynyt, niin en ihmettele. Elin itse vielä viime viikkoon asti siinä luulossa, että tämä Olaf’s Frozen Adventure -nimelläkin tunnettu lyhytelokuva nähdään Suomessa vasta 16.2.2018 Pixarin Coco-elokuvan yhteydessä. Mutta viime viikolla Suomen Disney yllätti ja kertoi, että lyhytelokuva saa meillä ensi-iltansa iTunes-palvelussa tänään eli 1. joulukuuta. Enpä muista, että vastaavaa olisi ainakaan täällä aiemmin tehty, mutta oli tosi kiva nähdä Olafin jouluinen seikkailu nyt sopivasti joulun alla eikä vasta helmikuussa.

Tekstissä kerrotaan lyhytelokuvan alkuasetelmasta, mutta mukana ei ole sen isompia paljastuksia juonesta. Jos kuitenkin haluat pysyä turvassa kaikilta mahdollisilta juonipaljastuksilta, hyppää suoraan viimeisen kuvan alla olevaan yhteenvetoon.

Olafin jouluinen seikkailu (Olaf’s Frozen Adventure)
Ohjaajat: Kevin Deters & Stevie Wermers
Äänirooleissa: Josh Gad, Idina Menzel, Kristen Bell, Jonathan Groff
Suomidubissa: Tero Koponen, Katja Sirkiä, Saara Aalto, Antti Lang
Ensi-ilta Suomessa: 1.12.2017 | Kesto: 21 min

On ensimmäinen joulu ikuisuuteen. Anna ja Elsa ovat innokkaita aloittamaan sen vieton järjestämällä yllätysjuhlat kaikille arendellelaisille. Valtakunnan innokkain on kuitenkin varmasti Olaf. Kolmikkoon iskee kuitenkin pieni pettymys, kun kaikki lähtevät omiin koteihinsa omien jouluperinteidensä pariin. Kun Olaf saa kuulla, ettei siskoksilla ole omia jouluisia perinteitä, hän päättää lähteä yhdessä Svenin kanssa etsimään parhaita perinteitä heidän joulunviettoonsa.

Frozenin faneja onkin oikein hemmoteltu, kun 2015 ilmestyi Frozen fever -lyhytelokuva ja nyt tämä 21-minuuttinen jouluspesiaali. Innokkaat fanit odottavat tietysti jatko-osa Frozen 2:sta, jonka pitäisi ilmestyä loppuvuonna 2019. Siihen on vielä hetki aikaa, mutta nämä kaksi lyhytelokuvaa ovat kivasti helpottaneet odotusta, kun niiden myötä Annan ja Elsan maailmaan on päässyt kurkistamaan hieman lisää.

Lyhytelokuvasta jäivät hyvin mieleen laulut, joita tuntuikin olevan yksi toisensa perää. Uusia lauluja oli neljä, mutta parista niistä kuultiin repriisit, joten määrä tuntui isommalta. Laulut eivät oikein ole yhtä tarttuvia kuin Frozenissa, mutta ihan hauskoja kuitenkin. Olafin laulama Mikä joulun tunnelman luo? (That Time of Year) oli kyllä sen verran veikeä, että sen sanat minun tekisi mieli opetella.

Visuaalisuuden puolesta näytti siltä, että Olafin jouluiseen seikkailuun oli satsattu ihan yhtä paljon kuin kokoillan elokuviinkin. Lyhärissä nähtiin useita tapahtumapaikkoja, joissa oli paljon yksityiskohtia ja monia hahmoja erilaissa asuissaan. Anna ja Elsakin olivat saaneet uudet nätit mekot. Minulla on tällä hetkellä aika ahkera neulomisvaihe päällä, joten innostuin ihan erityisen paljon Mikä joulun tunnelman luo? -laulun kohtauksesta, jossa nähtiin Olaf, Anna ja Elsa neulekuvion muodossa. En ehkä voi muuta kuin neuloa samanlaisen kuvion jossain vaiheessa.

Katsoin lyhärin ensiksi heti aamulla englanniksi ja sitten myöhemmin iltapäivällä suomeksi. Frozen on minulle itselleni tutumpi alkuperäiskielisenä ja pidän hahmojen ääninäyttelijöistä kovasti, joten tulevilla katselukerroilla kallistun ehkä enemmän sen puoleen. Mutta suomenkielistä versiotakin kuunteli oikein mielellään. Olafin jouluisen seikkailun myötä Kristoffin uudeksi ääneksi paljastui Antti Lang, joka kuulosti minusta oikein sopivalta rooliin.

Yhdysvalloissa Olafin jouluista seikkailua esitetään Coco-elokuvan edellä ja osa katsojista on ärsyyntynyt Frozen-pätkästä. Se on kyllä ihan ymmärrettävää, sillä kaikkia Cocon katsojia ei välttämättä Frozen kiinnosta. Lisäksi 21 minuuttia on kuitenkin melko pitkä aika ja pituus voi tuntua katsojista hämmentävältä, kun on tottunut reilun viiden minuutin lyhytelokuviin. Siksi minusta oli tosi kiva saada katsoa lyhäri kotona omalta laitteelta eikä elokuvateatterissa. Ja sokerina pohjalla; nyt lyhäriä voi katsoa ihan niin monta kertaa kuin lystää eikä tarvitse odottaa DVD-julkaisua.

Odotin etukäteen, että Olafin jouluinen seikkailu olisi hyvän mielen lyhytelokuva ja juuri sellainen se olikin. Tarina oli ehkä vähän yllätyksetön, mutta kuitenkin hauska ja kaikin puolin oikein söpsykkä. Oli mukavaa bongata arendellelaisten jouluperinteistä sekä pohjoismaisia että muitakin tapoja. Voisin hyvin ottaa lyhytelokuvan katsomisen omaksi jokajouluiseksi perinteeksi.

Olafin jouluinen seikkailu -lyhytelokuvan voi ladata katsottavaksi iTunes-palvelusta 3,99 e hintaan. Apple-laitteissa iTunes taitaakin olla aina mukana, mutta jos sinulla on vain muiden merkkien laitteita, voit ladata iTunesin esimerkiksi tietokoneellesi ja ostaa sen katsottavaksesi sitä kautta. Lyhärin kieleksi voi valita joko suomen tai englannin.

Lisäys: Reetta ystävällisesti huomautti, että Olafin jouluinen seikkailu esitetään myös tv:ssä jouluna. Esitysaika on Nelosella ma 25.12.2017 klo 9:55. Tv-esityksessä lyhytelokuvasta käytetään näköjään nimeä Frozen: Olafin seikkailut. Ja jos et jaksa odottaa siihen asti, aikaisempi lähetys näyttää olevan jo la 9.12.2017 klo 9:00.

Oletko sinä jo ehtinyt katsoa Olafin jouluisen seikkailun? Saitko siitä ideoita uusiksi jouluperinteiksi?

Kuvat: Disney

| Kategoriassa Elokuvat | Avainsanat:, , , ,

11 kommenttia artikkelissa “Olafin jouluinen seikkailu

 1. Onpas kiva, että tämän voi nyt jo katsoa! Olisi se melko hölmöä katsoa joulu-teemaista lyhäriä helmikuussa. :D Huomasin, että tämä esitetään joulun aikaan tv:stä, joten ajattelin odottaa sinne asti tämän katsomista! :)

  1. No niin se kyllä olisi. Joulunodotukseen Olafin jouluisen seikkailun katsominen sopii erinomaisesti! :) Ohhoh, enpä ollut itse huomannutkaan tuota! Täytyy lisätä tekstiin maininta esitysajasta. Kiitos, kun kerroit Reetta! :)

 2. Aiheeseen ainakin hieman liittyen, tiedätkö mistä (suoratoistopalvelusta) tuon aiemman Frozen-lyhärin voisi katsoa? Sekin saatetaan toki esittää nimenomaan Nelosella joulun aikaan, sillä niin olen tainnut sen nähdä ensimmäisellä kerralla, mutta olisi kiva virkistää muistia!

  1. Olen itse hankkinut Frozen fever -lyhärin katsottavaksi iTunesista, sen hinta siellä on 2,49 e. Suoratoistopalveluiden (Netflix & Viaplay) en sitä löytänyt. Mutta kuten arvelit, Frozen fever (suom. Frozen – kuumetta) näköjään esitetään joulun alla Nelosella lauantaina 23.12. klo 19:20, juuri ennen Frozen-elokuvaa. :)

 3. Tätä lyhytelokuvaa olen odottannut ja todella kiva, kun se on jo nyt katsottavissa! Taidan malttaa odottaa noihin päiviin kun sen näkee tv:stä…

  1. Onneksi noita tv-lähetyksiä ei tarvitse odottaa kovin pitkään. :)

 4. Tää löytyy mukavasti myös Netflixistä. Sai mukavasti heräteltyä hieman joulumieltä :).

  1. Kiva kuulla! Pitää varmasti katsoa tämä vielä itsekin uusiksi, että pääsee paremmin joulufiiliksiin. :)

 5. Olafin jouluinen seikkailu on muuten Netflixissä katsottavissa!

  Törmäsin siihen siellä eilen ja pakkohan se oli heti katsoa. Katsoin ensin englanniksi ja heti perään osittain suomeksi. En kauheasti lämmennyt juonen kaoottisuudelle, mutta yllättävän paljon Olafin jutut naurattivat. Hedelmä-kakku-kakkavitsi oli mainio, varsinkin kohta, jossa Olaf jätti kakun huussin ovelle.

  Tykkäsin myös siitä, että Annan ja Elsan tarinaa kerrottiin hiukan lisää.

  Ja animaatio oli totta kai upeaa! Elsan taikoessa jääjoulukuusen taidettiin kuitenkin kierrättää vanhaa Let it go -pätkän animaatiota – se tuntui vähän halvalta.

  Oli lyhäri kuitenkin katsomisen arvoinen, niin että voi olla, että katson sen taas aattona uudelleen. :)

  1. Aika jännä kyllä, että lyhäri lisättiin näin nopeasti Netflixiin! En välttämättä olisi ostanut sitä, jos olisin tuosta tiennyt, mutta toisaalta nyt lyhärin voi katsoa vaikka ei olisi nettiyhteyttä. :)

   Juonessa on kyllä omanlaista kaoottisuutta, mutta voiko muuta odottaakaan, kun Olaf pääsee isoon rooliin. :’D Olafin koko olemus tuossa mainitsemassasi ”jätänpä tämän nyt tähän” -kohdassa oli kyllä jotankin tosi hauska! :D

   Totta, Elsa tosiaankin kopauttaa jalallaan jäätä tosi tutulla tavalla. Ehkä tekijät ovat halunneet kunnioittaa Disney-perinteitä ja kierrättää vähän aiempaa animaatiota niin kuin pronssikaudella konsanaan. :D Tai ehkä vaan on meinannut loppua aika kesken. :)

 6. Hulvaton! Yksi lempi Disney lyhäreistä, toinen on Frozen kuumetta! (Ja kolmas on Gerin peli 1997.)
  Elsan ja Annan laulu oli omasta mielestäni vahva!
  2 hauskinta kohtaa: Kristoff esitteli peikko patsaan, Annan ja Elsan ilmeet!
  Sven yritti esittää Kristoffille, että Olaf on pulassa! Kristoff ei tajunnut sitä, mutta Anna ja Elsa ymmärsivät sen!
  Elokuvasta tuli itselleni mieleen monta Disney aihetta: Aku Ankka, Zootopia, Kaunotar ja Kulkuri, Painajainen ennen joulua (kun Olaf pakeni susia), Räyhä Ralf jne…
  Lyhärissä oli myös vakavatkin kohdat. (Siitä plussaa lisää).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.