Oscar-muistutus

Oscar-gaala 2015 on jo aivan nurkan takana! Tänä vuonna tämän tunnetun elokuvagaalan juontaa Neal Patrick Harris. Suora lähetys punaiselta matolta alkaa aikaisin maanantaiaamuna 23.2. klo 02.00 Yle Teema -kanavalla, itse gaala alkaa 03.30. Lähetys uusitaan maanantailtana klo 20.15 alkaen.

Gaalassa riittää jonkin verran jännäämistä myös Disney-faneille, vaikka yhtiön elokuvat eivät tänä vuonna aivan tärkeimpinä pidetyistä palkinnoista kisaakaan. Disneyn elokuvista ehdokkuuksia ovat saaneet Into the Woods (naissivuosa: Meryl Streep, lavastus, puvustus), Big Hero 6 (animaatio),  Feast (lyhytanimaatio) sekä Pahatar (puvustus). Myös Marvelin molemmat viime vuoden elokuvat eli Guardians of the Galaxy (maskeeraus, erikoistehosteet) ja Captain America: The Winter Soldier (erikoistehosteet) saivat ehdokkuudet.

Big hero 6 For your concideration

Gaalan aion tänäkin vuonna katsoa suorana ja luultavasti pyjamabileiden merkeissä. En ole nähnyt kovinkaan montaa ehdokaselokuvaa, joten en uskalla lähteä veikkailemaan voittajia missään kategoriassa. Disney-studioiden elokuvista olen sentään nähnyt kaikki Into the Woodsia lukuunottamatta ja toivon toki niille mahdollisimman menestyksekästä iltaa.


Ja sitten vielä aivan toisenlaista asiaa. Olen viime viikkoina leikkinyt kaikenlaisilla jännillä WordPress-lisäosilla ja lisäillyt blogiin uusia ominaisuuksia. Kirjoituksien alareunasta onkin jo jonkin aikaa löytynyt linkit samankaltaisiin artikkeleihin. Niiden alapuolelle on lisäksi muutama päivä sitten ilmestynyt uusi sydännappi, jota klikkaamalla voit osoittaa pitäneesi kyseisestä artikkelista. Kirjoituksia voi nyt myös halutessaan jakaa esimerkiksi Facebookissa tai lisätä kuvia omaan Pinterest-tauluun.

Jotta löytäisitte helpommin jotain tiettyä aihetta tai elokuvaa koskevat kirjoitukset, olen uudistanut yläpalkista löytyvät Disney-klassikot ja Pixar-klassikot -sivut. Uutuutena olen luonut lisäksi Arkisto-sivun, jonne on kerätty joitain usein käyttämiäni avainsanoja. Ja jos kaipaat lisää suomenkielistä luettavaa Disneystä tai animaatioista yleensä, niin vieraile jossain sivupalkissa mainituista blogeista. Löydät listan “Kurkkaa myös” -otsikon alta.

Aiotko seurata Oscar-gaalaa livenä? Entä kaipaatko vielä jotain tiettyä juttua tai uudistusta blogiin?

Artikkelin kuvituksena Big hero 6:n For your concideration -mainos, joka on alunperin julkaistu Variety-lehdessä. Kuva osoitteesta www.awardsdaily.com.

| Kategoriassa Yleinen | Avainsanat:

4 kommenttia artikkelissa “Oscar-muistutus

 1. Minä nauhoitan gaalan ja katson sitten varmaan huomenna. Huomenna on aikainen nousu töihin, ja minun pitää saada nukuttua yöunet, muuten olen huonoa seuraa. :) Pidän kuitenkin jo henkisesti peukkuja unissani Disneylle… Ja ehkä se peukutus auttaa vielä nauhalta katsottuna! ;)

  Kivoja uudistuksia olet tänne blogiin laittanut! Disney- ja Pixar-klassikko -sivustot ovat nyt aivan ihanat! Ihania kuvia olet löytänyt sinne! Ja kiitos, kun blogini on eksynyt “kurkkaa myös” -kohdan alle! :)

  Oikein ihanaa pyjamabile-Oscar-gaala-iltaa sinulle!

  1. Hehheh, eiköhän unissa pystyssä pidetyt peukut auta ihan yhtä paljon kuin lähetystä katsottaessa. ;) Toivottavasti onnistut välttymään palkintouutisilta, että sinulla riittää sitten jännitettävää gaalaa katsellessa. Saa nähdä miten superväsynyt sitä itse onkaan huomenna luennolla…

   Kiitoksia kehuista! :) Meidän suomalaisten Disney-bloggaajien välille on muodostunut mukava ilmapiiri, joten kivahan sitä vain on vähän mainostaa muiden mielenkiintoisia blogeja. ;)

   1. Näköjään auttoivat unissa pidetyt peukut! :) Onnea vain Disneylle kahdesta ansaitusta Oscarista! Ja kyllähän sitä piti aamulla jo animaatio-kategorioiden voittajat katsoa… Innolla silti katsoin gaalan uusintana! (Vaikkakin oli minusta vähän huonot juonnot tänä vuonna, ainakin verrattuna edelliseen…)

    Ja se on kyllä totta, että meidän suomalaisten Disnerdien (taivutetaanko se noin?) pienet piirit ovat mukavat ja kannustavat! Kiva näin!

    1. No niin auttoivat! :) Olen samaa mieltä, odotin Neal Patrick Harrisilta vähän enemmän, mutta nyt juontopesti ei ollut niin onnistunut. Onneksi gaalassa oli sentään hienoja ohjelmanumeroita, ainakin Sound of Music -esitys ja Glory-laulu saivat ihon kananlihalle!

     Vai pitäisikö disnerd kääntää vähän kotoisampaan (mutta aika järkkyyn) muotoon disnörtti. ;P

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.