10+1 parasta Aladdin-lainausta

Ah salaam ja hyvää iltaa arvoisa ystävä! Tässäpä taas teksti, jonka idea tuli mieleeni kuin salama kirkkaalta taivaalta. Meikkailin eräänä aamua aivan kaikessa rauhassa, kun keksin hupaisan kirjoitusidean Aladdinin repliikeistä. Jokaisessa Disney-elokuvassa on muutamia kohtia, jotka ovat tosi huvittavia ja niistä parhaimpia voi toisinaan lisätä omaa puhetta rikastuttamaan. Hauskimmissa elokuvissa liki jokaisesta kohtauksesta tuntuu löytyvän jotain siteeraamisen arvoista. Viimeaikoina olen huomannut käyttäväni puheissani muutamaa virkettä nimen omaan Aladdinista, jonka suomenkielisen dubbaus on ihan mahtava.

Tämän käyttökelpoisimpien kohtien listan avulla et enää jää sanattomaksi yllättävissäkään tilanteissa. Mukana on myös ehdotuksiani siitä, millaisiin hetkiin näitä lainauksia voi ujuttaa, mutta käytä ihmeessä niitä milloin vain siltä tuntuu. Jotta saisit heitoistasi mahdollisimman autenttisen kuuloiset, olen laittanut lainausten perään kohdan, jossa repliikki sanotaan elokuvassa. Näin voit ääniraitaa kuuntelemalla saada äänenpainot kohdilleen, jos juuri nämä sitaatit eivät ole vielä syöpyneet muistiisi ikuisiksi ajoiksi.

1. “Tulet myöhään.” Jafar, 03:26

Onko ystäväsi/sisaruksesi/puolisosi/kätyrisi toistuvasti myöhässä eikä millään tajua parantaa tapojaan? Pistä hänet ruotuun Jafarin tyyliin näillä kahdella sanalla ja nyrpeällä ilmeellä. Jos tämäkään ei tepsi, viimeinen keino taitaa olla hänen tyrkkäämisensä Ihmeiden onkaloon.

2. “Kaikki tämä yhdestä leivästä.” Aladdin, 06:54

Onnistuuko jokin pieni yksityiskohta ajamaan sinut kohtuuttoman suuriin ongelmiin? Tai karmaiseeko vaikka ruoan korkea hinta kaupassa? Oli tilanne mikä vain, tämän repliikin avulla voit ilmaista tyytymättömyytesi elämän epäreiluuteen.

3. “Niin minä myös teen.” Jasmine, 23:48

Olen huomannut tämän Jasminen repliikin erittäin käyttökelpoiseksi. Hyytävällä äänensävyllä lausuttuna se sopii mielestäni erityisesti vastaukseksi, kun joku käskee sinua tekemään jotain ikävää, kuten tiskaamaan, imuroimaan tai tylyttämään valtakuntasi suurvisiiriä.

4. “Tarvitsen nuoret jalat ja suoran selän kantamuksiin.” Jafar, 27:18

Tämän lainauksen turvin voit patistaa vaikkapa nuoremman sisaruksen kantamaan kauppakassit puolestasi tai houkutella kaverisi shoppailuseuraksi/kantamaan kaikki ostoksesi. Muista tietysti aluksi testata kantajaehdokkaan säärien kestokyky koputtelemalla niitä kävelykepilläsi.

5. “Annan sinulle osuutesi. Sinun ikuisen osuutesi.” Jafar, 33:43

Joudutko jakamaan jotain, josta et millään haluaisi luopua? Mahdollisimman karmaisevalla tavalla lausuttuna tämä repliikki voi saada vastapuolesi toisiin aatoksiin ja saat ehkä pitää omaisuutesi kokonaan itselläsi. Lisää tarvittaessa loppuun hieman  maanista naurua.

6. “Siinä sulle, sä epäilevä Mustafa.” Henki, 43:29

Repliikki sopii erinomaisesti käytettäväksi silloin, kun olet juuri häikäissyt epäilevän kaverin mahtavilla tiedoillasi tai taidoillasi. Oli kaverisi sitten suhtautunut epäilyksellä kokkautaitoihisi, tietoihisi Disney-triviasta tai kykyihisi toteuttaa hänen toiveensa, voit luottaa näihin Hengen sanoihin.

7. “Tämä on MÄÄräys: ei enää näytteitä.” Henki, 43:50

Tämä repliikki soveltuu hyvin muokattavaksi monenlaisiin tarpeisiin: esimerkiksi “Ei enää näytteitä” -osan voi tarvittaessa korvata tilanteeseen paremmin sopivilla sanoilla. Muista kuitenkin aina määkäistä kunnolla tuo määräys-sanan ensimmäinen tavu.

8. “Mahtavaa kosmista voimaa. Yksiö ilman mukavuuksia.” Henki, 44:21

Okei, en oikeastaan tiedä missä ihmeen tilanteessa tämä repliikki voisi olla parhaimmillaan, mutta en olisi millään voinut jättää näin eeppistä kohtaa pois listalta. Hengellä vaan on aina parhaat jutut!

9. “Ole vaiti, Jafar, ja nauti elämästä.” Sulttaani, 52:15

Jos kaverisi tuntuu vaikkapa valittavan liikaa tai ottavan elämän turhan vakavasti, voit koittaa piristää tilannetta Sulttaanin sanoin. Repla saa luultavasti kaverin vähintäänkin hämmentyneeksi, sillä tämä kohta ei taida olla mikään elokuvan tunnetuin.

10. “Ei, asteikossa yhdestä kymmeneen, sä oot yksitoista.” Jago Jafarin äänellä, 1:09:59

Jago kyllä tietää, että omakehu on joskus paras kehu, mutta tilanteen niin vaatiessa voit kehaista näillä sanoilla myös vaikkapa kaverisi uutta tyyliä tai kollegan hienoa työsuoritusta.

+1 “Kautta Aladdinin lampun!

Jos tämä lainaus ei kuulosta yhtään tutulta, niin ei ihme, sillä se ole Aladdinista tai sen jatko-osista. Satuin kuulemaan repliikin, kun katsoin kesällä noin puolikkaan jakson Disney XD:llä pyörivästä Ultimate Spider-Man -animaatiosarjaa. Tuon yhden jakson perusteella sarja vaikutti toisaalta ihan älyttömältä, mutta myös tosi hauskalta (siinä mm. Thor oli muuttunut sammakoksi ja Spider-Man kutsui tätä sammakkoprinssiksi). Lainaus on hyvin käyttökelpoinen hämmästyttävissä tilanteissa.

Usein repliikit ovat tietysti parhaimmillaan täysin omituisissa tilanteissa ja suosittelen käyttämään reilusti luovuutta niiden viljelyssä. Onko sinulla tapana napata elokuvista repliikkejä omiin arkipäiväisiin tilanteisiisi? Jäikö listalta vielä puuttumaan joku Aladdin-lainaus tai onko sinulla parempia ideoita käyttötilanteisiin?

| Kategoriassa Elokuvat | Avainsanat:, , , ,

8 kommenttia artikkelissa “10+1 parasta Aladdin-lainausta

 1. Hahaa! Olipas hauska teksti näin maanantain ratoksi! :D Oikein käyttiksiä tilanteita, pitääkin alkaa kävelykepillä testailla kavereiden jalkoja ja tylyttää suurvisiiriäni. ;) Tee ihmeessä vastaavia tekstejä myös muista Disney-leffoista! Luen innolla!

  Aladdinin repliikkejä en kyllä käytä puheessani paljoa. “Katurotta, ei oo totta” -kohta alkaa soida päässäni monesti ihan erikoisissa paikoissa, jotenkin se on jäänyt päähäni. Aladdiniin vedoten kavereita voisi alkaa kutsua myös hiomattomiksi timanteiksi… Tai hiomaton timanttihan voisi olla myös se aivan uusi poika/tyttöystävä, jonka huono vaatemaku kaipaa vielä tekemistä! ;)

  1. Hauska kuulla! Kohta, jossa Jafar koputtelee Aladdinin jalkoja on minusta hirveän huvittava, ihan viimeistään vanhana mummona täytyy alkaa kolistella nuorempien jalkoja samaan tapaan. :D Ainakin Keisarin uusista kuvioista on tarttunut monta lainausta, joten se tulee saamaan vielä jossain vaiheessa oman vuoronsa. :)

   Hiomaton timantti on tosi hyvä fraasi ja nuo käyttöehdotuksesi ovat myös oikein toimivia. :D Tuli heti mieleen se, kun Jafar sanoo elokuvassa (melko alussa?) jotenkin tosi dramaattisesti “Se hiomaton…”

 2. Aladdinissa on kyllä aika hauskoja juttuja, varsinkin Hengellä :) Minun ei tule käytettyä niinkään sanontoja Aladdinista, mutta Leijonakuninkaasta aina välillä. Ainakin “hakuna matata” ja”se on Herra sika sinulle” on kavereiden kanssa käytössä :D Ja tietysti välillä on pakko nostaa kissa ilmaan ja päästää se Leijonakuninkaan alkuhuuto, kissaparka!

  1. Haha, on niin parasta, jos elokuvien repliikkejä pääsee käyttämään kavereiden kanssa! Monet kissat varmaan vihaisivat Leijonakuningasta, jos tietäisivät mistä tuo nostoliike oikein juontaa juurensa. :D

 3. Tämä postaus oli hurjan hauska keksintö! Eikä pelkästään sen vuoksi että Aladdin taitaa pitää ykkössijaa klassikkoiden suosikkilistassani ;D

  Olen huomannut käyttäväni monia Disney-lainauksia parhaan ystäväni kanssa aika usein! Kunhan olosuhteet ovat suotuisat voi niistä saada todella hupaisia sisäpiirin vitsejä, jotka naurattavat vielä pitkään. :D

  1. Jee! Tämän kirjoituksen hiomiseen meni melko paljon aikaa, sillä en ollut varma ovatko nuo höpötykseni ollenkaan hauskoja, mutta hyvä, jos ne viihdyttivät! :)

   Myös minun ja siskoni puheissa pyörii paljon varsinkin animaatioiden repliikkejä, välillä ihan huomaamatta. Kun on tullut tuijotettua samoja elokuvia monet vuodet, niiden jutuista tulee tosiaan hauskoja sisäpiirin juttuja, joita moni muu vain kummaksuu. :D

 4. Hah olipa hauska postaus :D Ja hyvä muistutus että Aladdinistä löytyy paljon hyviä lainauksia arkea piristämään. Näistä pitää ehdottomasti ottaa kakkonen ja kymppi omaankin käyttöön.

  Itse olen jo pienestä asti käyttänyt tuota “MÄÄÄääräys” määkimistä ja ”Mahtavaa kosmista voimaa. Yksiö ilman mukavuuksia.” oli vakkari vastaukseni kun sukulaiset kysyivät opiskelustani, lähinnä juuri tuon loppuosan takia :’)

  1. Hahaha! Mahtavaa, että sinulla on jo muutama kohta ollut käytössä, nyt vaan lisäilemään nuo pari uuttakin omiin juttuihin! :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.