Perjantain uutiskatsaus

Viime päivinä on saatu ihailla uusia trailereita, nähdä uusi ääninäyttelijä ja kuulla Pixarin seuraavien neljän vuoden ensi-iltasuunnitelmista. Viikon aikana on Disney ja Pixar ovat julkistaneet niin monta uutta jännää juttua, että innostuin tekemään pitkästä aikaa pienen uutiskatsauksen.

Kunnon dinosaurus (The Good Dinosaur)

Seuraavan Pixar-elokuvan, Kunnon dinosauruksen ensi-iltaan on Yhdysvalloissa enää kuutisen viikkoa, joten studion markkinointikoneiston rattaat ovat alkaneet päästä vauhtiin. Jo syyskuun puolella elokuva sai uusia upeita julisteita ja jokunen päivä sitten julkaistiin uusi parin minuutin traileri, joka paljastaa taas hiukan lisää leffan juonesta.

Yllä olevassa trailerissa ei vielä ole mitään suurempia spoilereita, joten sen uskaltaa katsoa huoletta. Arlo-dinon ja Spot-pojan ystävyys näyttää mielenkiintoiselta ja traileri sai ainakin minut aiempaa kiinnostuneeksi elokuvasta. Ja jestas miten hauskan näköisiä nuo jyrsijäeläimet ovat! Jos jäit kaipaamaan vielä lisää etkä välttele juonipaljastuksia, kannattaa katsoa myös Alankomaiden, Brasilian ja Latinalaisen Amerikan versiot. Näillä näkymin Kunnon dinosaurus on tulossa Suomeen 6.1.2016.

Moana

Tämän eeppiseltä vaikuttavan Disney-elokuvan ilmestymiseenkään ei ole enää kuin reilu vuosi ja nyt pääosassa olevan Moana-tytön ääninäyttelijä paljastettiin. Rooliin haki satoja teinityttöjä, mutta pisimmän korren veti vasta 14-vuotias syntyperäinen havaijilainen Auli’i Cravalho. Videolla hän vaikuttaa todella suloiselta ja minusta hänen äänensä sopii hyvin hahmon ulkonäköön. Tuntuu freesiltä että teinitytön äänenä on oikean ikäinen uusi kyky, eikä vain joku tunnettu kolmekymppinen Hollywood-näyttelijä.

Videon lisäksi Moanasta julkaistiin pari uutta kuvaa. Ainakin tässä Jin Kimin luonnoksessa on melkoisesti samaa näköä kuin Auli’issa.

Pixarin tulevat elokuvat

Eilen Pixar paljasti oheisen kuvan kautta tulevien elokuvien ensi-iltatietoja.

Pixarin tulevat elokuvat

Kunnon dinosauruksen ja Finding Doryn päivät olivatkin jo tiedossa, mutta nyt kerrottiin ensimmäisen kerran, milloin Cars 3, Coco ja Incredibles 2 ovat tarkalleen tulossa. Toy Story 4:n ensi-iltaa on nyt näköjään siirretty vuodella eteenpäin, sillä aiempien tietojen mukaan julkaisun piti olla kesällä 2017. Kolmas Autot-elokuva on siten saanut Toy Story 4:n aiemman ensi-iltapäivän.

Kuten kesällä kirjoittamistani Pixar-perjantai-teksteistä kävi ilmi, animaatioelokuvan tekemisessä on lukuisia liikkuvia osia ja toisinaan tarinan kehittely vaatiikin enemmän aikaa kuin on kuviteltu. On hyvin mahdollista, että nämä ensi-illat vielä muuttuvat, mutta on kiva saada aina välillä ajantasaista tietoa studion projekteista.

Mistä uutisesta sinä innostuit eniten? Hurmasiko Auli’i Cravalho sinutkin vai kiinnostavatko sinua enemmän Arlon ja Spotin seikkailut?

Kuvat: Oh My Disney (1 & 2)

6 kommenttia artikkelissa “Perjantain uutiskatsaus

 1. Itseäni kiinnostaa kaikkein eniten Moana, ja Auli’i on totisesti nappivalinta rooliin!
  Minulle tuli täydellisenä yllätyksenä että The Good Dinosaur saapuu teattereihin jo alle 2 kuukauden päästä! Kuvittelin jotenkin että elokuva nähdään ensimmäistä kertaa vasta ensi vuoden puolella.

  1. Eikö olekin, tulen aina tosi iloseksi Auli’in puolesta, kun katselen tuota videota. :)
   Tuo Kunnon dinosauruksen ensi-ilta on tosiaan päässyt vähän yllättämään. Tuntuu oudolta, että Pixarilta on tulossa seuraava elokuva näin pian, vaikka vastahan Inside out saapui Suomeen!

 2. Kiinnostavia uutisia saatu tällä viikolla! En oikein tiedä mitä ajatella Cravalhosta ennen kuin näen hänet ”tositoimissa”, mutta olen samaa mieltä että on mukavaa että Disney ottaa elokuviinsa myös nuoria kykyjä eikä vain yritä myydä näyttelijöiden nimillä. Eivätkä ns. valkokangasnäyttelijät välttämättä edes ole niin taitavia ääninäyttelyssä, ne kun ovat loppupeleissä kaksi aika erilaista juttu.

  Good Dinosaur kiinnostaa kyllä ja kovasti!

  1. Eihän tuolta videolta saa vielä kovin kattavaa kuvaa Cravalhon taidoista, mutta toivotaan, että tekijät ovat tehneet kaikin puolin onnistuneen valinnan. Hyvä pointti, ei pelkkä näyttelijätausta takaa, että osaisi käyttää ääntään niin monipuolisesti kuin animaatioissa vaaditaan.

 3. Yllätyin itse positiivisesti Moanan ääninäyttelijästä, (etenkin iästä! Ei tule sellasta vanhuusdilemmaa kuten minulla tuli Idina Menzelin kanssa) ja kaikenlaisten videoiden perusteella hän vaikuttaa todella suloiselta ja lämminhenkiseltä ihmiseltä! :)

  Tuo Ihmeperhe 2:n julkaisuajankohta tuntuu kyllä tuskallisen kaukaiselta, mutta onneksi tuossa välissä on tulossa monta hyvää Pixar-leffaa!

  1. Naulan kantaan! Toivottavasti tyttöä nähdään vielä lisää Moanan trailereissa tai muissa mainosvideoissa. :)

   Liki neljä vuotta on kyllä pitkä aika, mutta kyllä se Ihmeperhe 2 vielä sieltä tulee. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.