Pieni merenneito suomalainen soundtrack

Tässäpä taas postaus, jonka kirjoittamista olen suunnitellut tosi pitkään, mutta jonka tekeminen on vain jotenkin jäänyt. Tänään esittelyyn pääsee vihdoinkin Pieni merenneito -elokuvan soundtrack, joka on mielestäni yksi Disney-kokoelmani helmistä.

Pieni merenneito soundtrack

Soundtrackista tekee minulle erityisen mieluisen se, että siinä on mukana Pienen merenneidon ensimmäisen dubbauksen laulut. Levy on luultavasti julkaistu Pienen merenneidon Suomen ensi-illan aikoihin eli vuoden 1990 tietämillä. Elokuvan ensimmäisestä dubbauksesta on julkaistu toinenkin soundtrack, jossa on samat täysin samat kappaleet kuin tässä. Ainoat erot ovat siinä, että toisen soundtrackin kuvituksena on käytetty julistetta, jossa Ariel istuu kivellä kuunvalossa ja sen julkaisijana on Kirjalito. Tämän levyn levittäjänä taas on toiminut Buena Vista Home Entertainment.

Omistamani soundtrackin kansikuvavalinta on melko erikoinen, sillä kuva vaikuttaisi olevan suoraan elokuvasta. Yleensähän soundtrackien kansissa käytetään joko julistekuvia tai jotain varta vasten levyä varten tehtyä kuvaa. Tykkään kuitenkin kannen värimaailmasta enkä tiedä, että muissa maissa olisi käytetty tätä samaa kuvaa soundtrackissa.

Pieni merenneito suomalainen soundtrack

Mielenkiintoista kyllä, en ole täysin varma, kuinka tämä soundtrack on oikein löytänyt tiensä minun kokoelmaani. Olen melko varma, etten ole sitä ainakaan itse ostanut, joten luultavasti olen saanut sen lapsena naapurissamme asuneelta tytöltä, jota Disney-elokuvat eivät enää jossain vaiheessa oikein kiinnostaneet.  Joka tapauksessa soundtrack on ollut levykaapissamme useita vuosia ja tiedän kuunnelleeni levyä pienempänä, sillä Pienen merenneidon laulut tulivat minulle sen avulla tutuiksi, vaikken itse elokuvaa lapsena kovin usein nähnytkään.

Vuosien vieriessä unohdin totaalisesti koko levyn olemassaolon. Voitte siis varmaan kuvitella miten yllättynyt ja iloinen olin, kun satuin löytämään sen kaapista muiden lapsuuden levyjen joukosta Disney-keräilyn aloitettuani. Harvoin tulee tehtyä yhtä hyviä löytöjä omista nurkista. Iso helpotuksen huokaus sille, etten itse ole päättänyt antaa levyä eteenpäin missään teiniangstien kourissa.

Pieni merenneito alkuperäinen suomalainen soundtrack

Soundtrackilta löytyy yhteensä 20 raidan verran Pienen merenneidon musiikkia. Mukana ovat kaikki tärkeimmät laulut sekä instrumentaaliset taustamusiikit. Aivan elokuvan jokaista säveltä tältä levyltä ei kuitenkaan löydä, vaan esimerkiksi Vanessa-Ursulan laulama pieni laulu on jätetty pois. Mutta levyn hyväksi puoleksi voi laskea sen, ettei siltä löydy kuitenkaan mitään turhia poppisversioita lauluista, vaan pelkkiä elokuvaversioita.

Pieni merenneito cd levy

Kansilehden sisäpuolelta ei ikävä kyllä löydy laulujen sanoja, vaan ainoastaan hieman lisätietoja kappaleista. Kuvavalinta tosin on minusta jälleen hirveän kiva!

Tämän suomenkielisen version lisäksi levyhyllystäni löytyy tällä hetkellä kaksi muutakin Pienen merenneidon soundtrackia: jo aiemmin esittelemäni Disneyn Legacy Collectioniin kuuluva julkaisu sekä toinen englanninkielinen CD. Tuota toista enkkulevyä minun tuskin tulee sen tarkemmin esiteltyä, sillä siinä ei oikeastaan ole mitään erikoista ja hankin sen muutamalla eurolla Huuto.netistä ennen kuin tuosta kattavammasta Legacy Collection -levystä oli tietoakaan.

Sattuuko keneltäkään lukijalta löytymään tätä samaista levy tai ehkä sitä Kirjaliton sinikantista? Entä oletko sinä löytänyt lapsuudenkotisi kaapeista mielenkiintoisia Disneyyn liittyviä esineitä, joiden olemassaoloa et muistanutkaan?

| Kategoriassa Keräily | Avainsanat:,

10 kommenttia artikkelissa “Pieni merenneito suomalainen soundtrack

 1. Oi! Onpa kyllä todellinen helmi sinun levykokoelmassasi! Aivan ihana kuvitus levyn kannessa ja myös kansilehtisen sisäpuolella. Voi että, kunpa minäkin yllättyisin joskus yhtä paljon, kun siivoilen lapsuuskodin kaappejani. En ole ainakaan vielä vastaavaan löytöön laatikoita tonkiessani törmännyt, ja en kyllä uskokaan, että sieltä mitään noin upeaa löytyykään.

  1. Kuvitukset ovat kyllä melkoisen tyylikkäät ja samalla tosi kaukana monista tämän päivän Disney-levyjen kansikuvista. Pidetään peukkuja pystyssä, että joku samantasoinen löydös sattuisi vielä sinunkin silmiisi. Jos ei sitten omista kaapeista, niin jostain muualta sitten.

  1. Eikös! Toivottavasti levy sattuu tulemaan vastaan jonain päivänä! :)

 2. Sinikantisen levyn olen löytänyt Tampereen kirjastosta ja sitä usein kuunnellut. Eipä tämmösiä kotoa löydy, vaan meillä oli paljon näitä Disneyn kuuntelukasetteja. Sitä kokoelmaa olen vanhemmalla iällä kasvattanut.

  1. Kirjastot ovatkin monesti melkoisia aarreaittoja Disney-levyjen suhteen. Olen itsekin käynyt muutamat levyt lainaamassa pääkaupunkiseudun kirjastoista. Jotain kuuntelukasetteja onkin tullut kuunneltua joskus lapsena, mutta ainakaan vielä ei ole tullut tutustuttua niihin sen enempää.

 3. Omasta hyllystä löytyy se sinikantinen Kirjaliton versio. Se oli oikeastaan hämmentävän hyvää tuuria, että sen kokoelmiini sain. Yleensähän noista Disneyn suomenkielisistä soundtrackeistä saa maksaa enemmänkin kuin enkkuversioista ja lisäksi niitä on nykyisin hankalampi löytää. Tai ainakin itse olen levyjä etsiessäni tämmöiseen törmännyt. Niinpä, kun näin tuon Merenneidon levyn kirpputorilla niin jo kysyessäni mietin, että no kunto lienee surkea ja hinta hirveä. ;) Hämmentävää kyllä, cd-levy oli lähes naarmuton ja myyjä pyysi levystä vain yhden euron. Siinä vaiheessa ei tosiaan kahta kertaa tarvinnut miettiä ostaako levyn vai ei. :)

  Tässä esittelemässäsi versiossa tuo kansi on kyllä äärimmäisen tyylikäs ja jos tämä joskus tulee vastaani, niin varmasti hankin hyllyyni. :)

  1. Olen huomannut ihan saman jutun. Suomalaisille Disney-levyille olisi paljon enemmän kysyntää kuin on tarjontaa. Ketäköhän sitä pitäisi painostaa, jotta vanhoista soundtrackeista otettaisiin uudet painokset…

   Oho, kävipäs sinulla ihan huippu tuuri! :) Ja tosi kiva, että levy oli hyvässä kunnossa. Luulisi, että Disney-levyjen kunto voi olla ihan mitä vaan, kun moni CD on hyvin voinut olla pienten tahmatassujen käsittelyssä.

 4. Tästä kipinän saaneena piti tarkistaa oman kirjaston valikoima läpi ja siellä oli kuin olikin yksi kappale lainattavissa. 😀 Tänään sitten sain hakea varaamani levyn lähikirjastosta ja tässä sitä tyytyväisenä kuuntelen. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.