Uutta tietoa Pixarin Coco-elokuvasta

Pixarin 19. kokoillan animaation, Cocon, Yhdysvaltain ensi-iltaan on alle vuosi aikaa, mutta studio on pysynyt hyvin hiljaa elokuvan yksityiskohdista. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että uutta tietoa alkaa pikku hiljaa tippua. Eilen Entertainment Weekly ja Vanity Fair julkaisivat jutut, joista saatiin tietää aivan uusia yksityiskohtia elokuvasta. (Huomaathan, että artikkeleissa on tätä postausta enemmän spoilereita, joten lue vain omalla vastuulla)

Coco logo

HUOM: Spoilereista! Tekstissä on pieniä paljastuksia elokuvan juonesta ja alkuasetelmasta. Jos haluat tietää elokuvasta mahdollisimman vähän etukäteen, kannattaa hypätä tämän postauksen yli.

Alkuun pieni kertaus siitä, mitä elokuvasta tiedettiin jo ennestään. Elokuvan ohjaaja, Lee Unkrich paljasti jo huhtikuussa 2012, että hänen seuraava elokuvansa tulee käsittelemään meksikolaista Día de los Muertos -juhlaa.

Tuon twiitin jälkeen elokuvasta on saatu uutta tietoa vähä vähältä. Vuonna 2013 elokuva pääsi jopa kohun aiheeksi, kun Disney yritti saada tavaramerkin Día de los Muertos -sanalle. Latinoyhteisö ja erityisesti taitelija Lalo Alcaraz kritisoivat kovin sanoin, joten Disney peruutti tavaramerkkihakemuksen ja otti opiksi virheestä, siitä lisää alempana.

Vuoden 2015 D23-tapahtumassa projekti sai viimein nimen ja sen pääosassa kerrottiin olevan 12-vuotias Miguel-poika, joka löytää sattumalta tiensä kuolleiden maailmaan. Saman vuoden lokakuussa kerrottiin, että ensi-illaksi on valittu 22.11.2017. Niinpä elokuva ilmestyy päivälleen 22 vuotta myöhemmin kuin ensimmäisen Toy Story.

pixar coco miguel
Miguel ja iso-isoäiti Mama Coco

Nyt EW:n tuore juttu paljastaa osan elokuvan ääninäyttelijöistä. Satojen lasten joukosta Miguelin rooliin valittiin Anthony Gonzalez. Gonzalezilla ei ole juurikaan aikaisempaa kokemusta näyttelemisestä, mutta tämä 12-vuotias poika osoittautui niin korvaamattomaksi avuksi tekijöille toimiessaan hahmon testiäänenä, että hän sai lopulta roolin itselleen. Miguelin isoäidin roolissa kuullaan näyttelijätär Renée Victoria.

Pixar-elokuvat eivät välttämättä ole tunnettuja musiikistaan, mutta nyt musiikki tulee olemaan keskeinen osa Cocoa. Soitto ja musiikki ovat Miguelin salaisia haaveita, mutta epäonnekseen hän on syntynyt kylän ainoaan perheeseen, jossa musisointia ei katsota hyvällä. Vuosikymmeniä aikaisemmin tapahtuneen sattumuksen Riveran suku uskoo, että musiikista on pelkkää haittaa eikä sitä siksi sallita.

Tarinassa on mukana myös Miguelin suuresti ihailema, joskin edesmennyt laulaja Ernesto de la Cruz, jota ääninäyttelee muun muassa Kova laki -sarjasta sekä tuoreesta Doctor Strange -elokuvasta tuttu Benjamin Bratt. Päätyessään tutkimaan kuolleiden maailmaa, Miguel pääsee tutustumaan esi-isiinsä ja saa matkalleen uuden ystävän, hengen nimeltä Hector. Hectorin äänenä on meksikolaisnäyttelijä Gael García Bernal.

Elokuvaa tehdessä ohjaaja Lee Unkrichille on ollut alusta asti tärkeää, että lopputulos kunnioittaa meksikolaista kulttuuria. Elokuvan ääninäyttelijät ovat kaikki latinoja ja Unkrich vietti marraskuussa muutaman päivän Meksikossa elokuvan musiikkia äänittämässä. Elokuvalla on myös kolme meksikolaisen kulttuurin asiantuntijaa konsultteina. Aiemmin kritiikkiä esittänyt Lalo Alcaraz, näytelmäkirjailija Octavio Solís sekä Mexican Heritage Corporation -järjestön Marcela Davison Aviles ovat auttaneet tekijöitä tuomaan elokuvaan yksityiskohtia ja piirteitä, jotka tekevät kokonaisuudesta uskottavamman.

Näiden uusien tietojen myötä Coco alkaa minusta vaikuttaa tosi kiinnostavalta projektilta! Konseptikuva Miguelista ja hänen iso-isoäidistään on hirveän suloinen ja olen innoissani siitä, miten erilaiselta elokuvalta Coco vaikuttaa kaikkien jatko-osien keskellä. Tarinassa kuulostaisi näiden tietojen perusteella olevan hieman samoja elementtejä kuin Rottatouillessa, mutta ainakin tapahtumapaikka tulee olemaan hyvin erilainen kuin Pariisi. Voin jo melkein kuulla meksikolaisen musiikin korvissani ja nähdä sieluni silmin, millaista väri-ilottelua elokuva tulee olemaan.

Herättivätkö Coco-uutiset ihastusta myös sinussa?

Lähteet ja kuvat: Entertainment Weekly & Vanity Fair

| Kategoriassa Elokuvat | Avainsanat:, ,

7 kommenttia artikkelissa “Uutta tietoa Pixarin Coco-elokuvasta

 1. Minulla kävi päinvastoin, alkoi ärsyttämään tämä leffa tuon pienen juonen pätkän takia…meksikolainen poika, joka rakastaa musiikkia ja haluaa olla muusikko, mutta perhe kieltää, ja päätyy seikkailemaan kuolleiden maailmassa apuna kuolleet sukulaiset, kuulostaa hiukan liian tutulta! http://m.imdb.com/title/tt2262227/

  1. Samaa mieltä! Kun tuon juonen lukaisin, tuli heti mieleen samankaltaisuus ”Book of life” elokuvan kanssa. Kyseinen elokuva on yksi omia suosikkeja, joten särähtää korvaan Disneyn ”kopio” yritys. Saa nähdä mitä tulevat infot/tarkennukset tuovat tullessaan, mutta nyt ei ärsytysrä kummempaa mielenkiitoa aiheuta.

  2. En ole itse tuota The Book of Life -animaatiota nähnyt, mutta toivon kovasti, että Coco tulee olemaan erilainen kuin se. En millään usko, että Pixar tekisi mitään halpakopiota jonkin toisen studion elokuvasta, mutta kahdesta Día de los Muertosia käsittelevästä elokuvasta voi varmasti löytää useita yhtäläisyyksiä. Pidin tekstissä juonikuvauksen myös melko yleisellä tasolla, sillä en halua jakaa liikaa spoilereita. Täytyy kuitenkin odottaa vielä vuoden verran, että saadaan lopullinen selvyys sille, miten samanlaisia elokuvat oikein ovat.

 2. Coco kuulostaa minusta todella kiehtovalta elokuvalta! Sitä se oli jo silloin, kun elokuvasta ei suostuttu paljastamaan mitään – ja nyt elokuva alkoi kyllä kutkuttamaan entistä enemmän! Musiikki-ihmisenä pidän siitä, että elokuvassa käsitellään musiikkia, jejj! Kuolleiden maailmassa seikkaileminen kuulostaa sekin todella mielenkiintoiselta. Mielestäni on myös mukavaa, että elokuva sijoittuu latinalaiseen amerikkaan. Disneyn sota-ajan klassikoissa latinalaista amerikkaa jo esitellään, mutta uskon Pixarin tekevän sen paljon viihdyttävämmällä tavalla! ;)

  1. Cocossa saadaan varmasti kuulla ainakin Pixar-elokuville erilaista musiikkia. :) Disney yrittää nyt tuoda elokuviinsa enemmän muutakin kuin pelkkää amerikkalaista kulttuuria ja se on minusta tosi kiva juttu! Varsinkin tuossa Vanity Fairin jutussa käsiteltiin myös jonkin verran siitä, miten hienoa on, että näin ”Trumpin aikakaudella” tehdään Latinalaiseen Amerikkaan sijoittuva animaatio. Ei animaatioelokuvilla mitenkään maailman kaikkia ongelmia ratkaista, mutta kenellekään ei tee varmasti pahaa oppia uutta muista kulttuureista. :)

 3. Minulle tuli samantien myös mieleen Book of Life! Kuulostaa pikkasen liian samanlaiselta, juuri tuo muusikon urasta haaveilu, ei tarpeeksi hyvä perheelle, seikkailua kuolleiden maailmassa, isoäidin rooli.. En nyt tiedä mitä mieltä tästä olisin, ei minua ainakaan innostanut. Ajattelinkin jo hetken, että onko Disney halunnut tehdä jostain syystä oman versionsa Book of Lifesta.
  Tämä Coco kuulostaa myös hyvin kliseiseltä, Mexicosta olisi voinut tehdä vähän muutakin kuin vain sen perus meksikolainen muusikkopoika + Dia de los Muertos. On hienoa, että kulttuurin tutkimiseen on panostettu, tuntuu muutenkin vähän siltä, että latinot vetävät herneen hyvin nopeasti nenään, jos heidän perintöänsä vähäänkään sörkitään, joten ihan hyvä, että Disney otti meksikolaisia tähän mukaan niin eivät latinot voi sitten täysin Disneyä syyttää.
  Mutta saas nähä, odottelen traileria ennenkuin päätän lopullisesti katsonko vai en

  1. En voi muuta sanoa, kuin että toivottavasti nuo yhtäläisyydet eivät ole yhtä ilmeisiä sitten valmiiden elokuvien kesken. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.