Pixarin jatko-osien tulevaisuus

Viime keskiviikkona YLE uutisoi Pixarin lopettavan jatko-osien teon muutaman vuoden päästä ja sen jälkeen sama juttu alkoi kiertää monissa muissakin suomalaisissa uutisvälineissä. Yllätyin itse uutisesta, mutta minulla oli niin kiireinen työviikko, että ehdin vasta nyt vähän tarkemmin kaivella ja pohdiskella tätä uutista.

Pixar tulevat jatko-osat

Uutisen pohjalla on Entertainment Weekly -lehden sivustolla julkaistu Pixar-johtaja Jim Morrisin haastattelu. Morris kertoi EW:lle Pixarin tulevaisuuden suunnitelmista ja paljasti pikkaisen tulevina vuosina ilmestyvistä elokuvista. Toisin kuin monissa Suomessa julkaistuissa uutisissa annetaan ymmärtää, Pixar ei ole nyt virallisesti julistanut luopuvansa lopullisesti jatko-osien tekemisestä, vaan studion ohjaajilla on edelleen mahdollisuus alkaa suunnitella myös jatko-osia, jos heillä on mielessään todella hyvä idea.

Pixarilla ei siis ole tehty jatko-osista mitään suurta periaatepäätöstä, mutta tällä hetkellä uusia jatko-osia ei ole suunnitteilla. Studio aikoo kuitenkin tehdä valmiiksi tähän mennessä julkistamansa jatko-osat eli Autot 3, Toy Story 4 ja Ihmeperhe 2. Sen jälkeen studion pääfokus tulee olemaan taas aivan uusien elokuvaideoiden kehittelyssä. Ihmeperhe 2:n jälkeen on tarkoitus tehdä neljä alkuperäisideoihin perustuvaa toistaiseksi nimetöntä elokuvaa, mutta sen pidemmälle tulevaisuuteen ei ole vielä tehty suunnitelmia.

Vaikka jatko-osien tulevaisuus ei olekaan mikään kiveen hakattu juttu, pidän Pixarin suunnitelmia mielenkiintoisena avauksena. Nyt eletään oikeaa jatko-osien ja uusintaversioiden luvattua aikakautta ja monet animaatiostudiot ovat trendissä täysillä mukana. Siksi minusta on rohkea veto aikoa keskittyä originaaleihin ideoihin. Pixarin uusin elokuva, Doria etsimässäkin, on ollut kolme edellistä viikonloppua putkeen Yhdysvaltain katsotuin elokuva ja tuonut studiolle todella hyvin lipputuloja. Kansainvälisiä lipputuloja tarkastellessa jatko-osat ovat myös aina tuoneet studiolle enemmän tuloja kuin  ensimmäinen elokuva. Päätöksiä ei siis ainakaan ole tehty pelkkä rahankiilto silmissä.

Minusta Pixarin jatko-osat ovat olleet onnistuneita (kyllä, olen luultavasti ainoa yli 7-vuotias, joka pitää myös Autot 2:sta), joten jollain tasolla uutinen tuntuu hieman haikealta. Mutta toisaalta jatko-osien teon vähentymisessä tai jopa kokonaan loppumisessa taitaa olla enemmän hyviä puolia. Pixarilla on paljon sellaisia elokuvia, joille en voisi kuvitella jatkoa. En todellakaan haluaisi nähdä esimerkiksi Inside Outin tai Upin jatko- tai esi-osia, vaan elokuvat ovat minusta täydellisiä sellaisinaan.

Tulossa olevien jatko-osien suuri määrä myös tuntui minusta pikkaisen huolestuttavalta. Jonkin aikaa ehti vaikuttaa siltä, ettei Pixar ei ollut matkalla kovin vahvaan suuntaan. Kun eräänä päivänä tuttuni kysyi minulta tulossa olevista Disney-elokuvista, sain huokaista hänelle: “No, Pixarilta on tulossa jatko-osia”, sillä Cocoa lukuun ottamatta tulevaisuus tuntui olevan täynnä niitä.

Disneyn kohdalla jatko-osat tuntuvat jotenkin hyväksyttävämmiltä, sillä ne ovat olleet pitkään osa studiota. Tuoreet ja yllättävät ideat taas kuuluvat Pixarin vahvuuksiin. Uskon, että tulen pitämään myös tulevista jatko-osista, mutta olen ehdottomasti kaikkein innostunein uusista ideoista. Siksi olen onnellinen, että Pixarin ideointikyky ei olekaan kokonaan ehtynyt, vaan jatkossa Pixar voi keskittää resurssinsa uusien hittien tekoon. Muutaman vuoden päästä päästään taas tutustumaan aivan upouusiin hahmoihin ja maailmoihin!

Mitä sinä ajattelet Pixarin tulevaisuudesta? Tuleeko jatko-osia ikävä vai odotatko innolla tarkempia tietoja uusista elokuvaideoista?

| Kategoriassa Elokuvat | Avainsanat:

11 kommenttia artikkelissa “Pixarin jatko-osien tulevaisuus

 1. Minusta on jotenkin pöhköä, että Pixarin suunnitelmista olla tekemättä jatko-osia on uutisoitu näinkin suuresti. Pidän studiota yhä ainutlaatuisten ja erikoisten elokuvien uranuurtajana, ja enemmän kauhistusta on aiheuttanut se, että Pixar tosiaan tehtailee niin monta jatko-osaa lähivuosina. Mielestäni on siis vain hyvä, että Pixar palaa juurilleen. Coco-elokuvaa odotan kuin susi kuuta nousevaa, ja mielenkiinnolla odotan, mitä muita uusia tarinankäänteitä studiolta tulee. Tulevia Pixarin jatko-osia en niin innolla odota, vaikka uskonkin niiden olevan laadukkaita – ja pitäähän ne teatterissa käydä katsomassa. :)

  Minun täytyy tarttua lauseeseesi, että Disneyn kohdalla jatko-osat tuntuvat hyväksyttävimmiltä, sillä studio on tehnyt niitä jo pitkään. Minä olen tässä kanssasi eri mieltä, sillä suurin osa Disneyn elokuvien jatko-osista on jonkun Disneyn sivukonttorin tuotoksia ja laadultaan paljon huonompia kuin alkuperäiset. Pixarin jatko-osat (Toy Storyt, Autot, Monsterit yliopisto ja tulevat) on tehnyt itse päästudio, joten laadultaan jälki on ollut alkuperäistä vastaavaa ja hyvää – niin juonen kuin animaationkin kannalta. Pixarin klassikkorivissä on tällä hetkellä enemmän jatko-osia kuin Disneyn klassikkorivissä. Niinpä nykyisistä jatko-osista katselen mieluummin Pixarin kuin Disneyn tarinan jatkoja. Mielenkiinnolla odotankin Disneyn tulevia Räyhä-Ralf ja Frozen -jatko-osia, sillä ne on varmasti laadukkaampia kuin 90-luvun jatko-osat.

  Olenko minä nyt jotenkin kauhean ristiriitainen, kun sanon pitäväni Pixaria ainutlaatuisia elokuvia tekevänä studiona, mutta miellän sen kuitenkin jatko-osia tuottavaksi studioksi…??? Voi ei! Puhuin itseni pussiin! Ehkäpä en ole itsekään siis tietoinen omista mielipiteistäni… Kröhöm… HYVÄ PIXAR, HYVÄ!!!!! :D

  1. No niin minustakin. Jotenkin tuli sellainen fiilis, että kun yksi keksi tehdä tästä uutisen, niin muut tekivät saman heti perässä. Kyllä ihan uudenlaiset elokuvaideat innostavat aina enemmän, vaikka olenkin aika suopea jatko-osia kohtaan. Cocosta en ole vielä osannut innostua kovin paljoa, mutta eiköhän se into siitä nouse, kunhan elokuvasta saadaan uutta tietoa ja nähdään hahmoja tarkemmin. :)

   Olet ihan oikeassa tuossa, että Disneyn päästudiota ei voi “syyttää” jatko-osista ja Pixarin jatko-osat ovat ihan eri luokkaa kuin suoraan videolla ilmestyneet kakkososat. En tainnut ajatella ihan loppuun tuota virkettä. Lisään pointtiini vielä sen, että Pixar-elokuvia on tottunut ajattelemaan melko ainutkertaisina, kun taas Disneyn kohdalla ei ole kovin erikoista, jos jokin elokuva saa jatkoa elokuvan, sarjan tai lyhärin muodossa. Ehkä pelkään sitä, että Pixar saattaisi liukua kehnompaan suuntaan jatko-osien kanssa, joten tulevien vuosien “jatko-osasuma” ei vaikuttanut kovin hyvältä suuntaukselta.

   Tästä asiasta on minustakin hankala muodostaa mielipidettä, kun moni juttu perustuu tässä vaiheessa vielä spekulaation tulevista elokuvista ja alan kyllä varmaan itsekin olla tässä vaiheessa ihan pussissa. :D On varmasti mielenkiintoista lukea näitä ajatuksia sitten muutaman vuoden päästä, kun kaikki tällä hetkellä tiedossa olevat elokuvat ovat ilmestyneet ja tietää miten niiden kanssa oikein kävi.

 2. Minun mielestäni nyt tulevat jatko-osat Ihmeperheelle ja Autoille ovat erittäin kiinnostavia, kun taas Toy Storyn jatko-osa hieman arveluttaa. Toy Storyn kolmas osa loppui mielestäni juuri sopivasti, kun lelut saivat uuden kodin. Se voi kuitenkin osoittautua hyväksi ideaksi vielä jatkaa lelujen tarinaa, joten en hylkää ideaa ainakaan vielä, kun en siitä tiedäkään mitään.

  Ja ei, et ole ainoa yli 7-vuotias Autot 2:sta pitävä. Minustakin sen on kaikkien muidenkin Pixarin jatko-osien tapaan onnistunut ja pidän siitä oikein paljon! Olen kanssasi myös samaa mieltä siinä, että kaikkia Pixarin elokuvia ei kuitenkaan voi jatkaa. Esimerkiksi Urhealle jatkoa en pystyisi ainakaan vielä kuvittelemaan.

  Mielestäni Pixar on aina ollut yllätyksiä täynnä, enkä ole koskaan pettynyt yhteenkään elokuvaan enkä jatko-osaan. Pixarin tulevaisuus näyttää valoisalta ainakin minun silmissäni. Cocosta tarkempaa tietoa odotan myös erittäin innoissani.

  Disneyn jatko-osista ja tulevista elokuvista odotan eniten varmasti Moanaa (ei kun, hups, pitää tottua ajatukseen Vaianasta…) sekä Frozenin jatkoa ja jouluspesiaalia. Lisäksi tietenkin Räyhä-Ralf kiinnostaa minua.

  Live action -versioista en millään malta odottaa tulevaa Beauty and the Beastia. Sen teaseri oli vain jotain niin ihanaa! Ja ikuisena Harry Potter -fanina luonnollisesti odotan Emma Watsonin näkemistä Bellen roolissa.

  1. No niinpä! Olen erityisen innoissani siitä, mitä Ihmeperhe 2:n osalle oikein keksitään! Olen tavallaan iloinen Woodyn, Buzzin ja muiden paluusta, mutta toisaalta Toy Story -lyhäritkin olisivat riittäneet minulle varsin hyvin. Toivottasti elokuva istuu hyvin trilogian jatkeeksi. :)

   Jee, kiva kuulla! Autot 2:a kuulee niin usein vain haukuttavan, mutta minusta elokuva on viihdyttävä ja mukaansatempaava. Eihän se ihan mikään mestariteos ole, mutta on senkin tekoon nähty varmasti ihan paljon vaivaa kuin mihin tahansa muuhun Pixar-elokuvaan.

   Pixarin tulevaisuudessa olen iloinen varsinkin siitä, että Pete Docter työskentelee jo seuraavan elokuvansa parissa. Hänen aiemmat ohjauksensa (Monsterit Oy, Up ja Inside out) kuuluvat kaikki suosikkeihini, joten luotan siihen, että hänen seuraava elokuvansakin on samaa laatua. :)

   Vaiana on vaikuttaa niin huipulta elokuvalta, ettei sen näkemistä malttaisi millään odottaa! Toivottavasti Disney kertoisi pian jotain uutta myös Frozenin jatko-osasta. Varmasti miljoonat fanit odottavat siitä lisätietoja kieli pitkällä. Nyt on kyllä tulossa vaikka mitä ihanalta vaikuttavia elokuvia! :)

   1. Meillä on juuri yhdessä ryhmässä erittäin pitkä keskustelu siitä, että miksi Moanan nimi muutettiin. Olen yksin sitä mieltä, että se oli ihan ymmärrettävä muutos, eikä se kuitenkaan koko elokuvaa kaada. Vaiana on mielestäni ihan yhtä hyvä kuin Moanakin, ja tarkoittaahan ne kuitenkin samaa asiaa. Yksi hyvä ystäväni ilmeisesti vain pelkää, että näistä kaksinimisistä elokuvista tulee tapa Disneyllä. Toivon kyllä itsekin, että ei.

    Mitä mieltä olet muuten Lentsikat-elokuvista? Itse en ole vielä jatko-osaa ehtinyt katsoa, mutta ensimmäinen oli minusta hyvä ja siinä oli hieno opetus, niin kuin kaikissa muissakin Disney-elokuvissa. Elokuvien opetukset taitavatkin olla yksi monista syistä, miksi Disneyä niin paljon rakastankin.

    1. Vaiana on on minustakin ihan yhtä kaunis nimi kuin Moana, mutta toivottavasti näistä nimivaihdoksista ei tosiaan tule kovin yleisiä. Se vain hämmentää ihmisiä. Odotan kauhulla sitä päivää, kun sensaatiohakuiset viihdelehdet hoksaavat mikä syy tuon nimivaihdoksen takana on ja tekevät siitä otsikoita tyyliin: “Disney-animaation nimeä jouduttiin vaihtamaan – syy voi järkyttää!”

     Minun ei ole tullut vielä katsottua kumpaakaan Lentsikat-elokuvaa. Mutta ne vaikuttavat kuitenkin ihan kiinnostavilta, joten täytyy vielä jonain päivänä katsoa ne. :)

 3. Huomasin, että Netflixiin on tullut Walt Disneystä kertova elokuva Walt before Disney. Se on kai elokuva Walt Disneyn elämästä ennen kun tuli kuuluisaksi. Kun huomasin tuon elokuvan ajattelin, että se voisi kiinnostaa sinua, jos sulla on Netflix.

  1. Korjaan, että elokuvan nimi on siis Walt before Mickey, eikä Disney!

  2. Kiitos vinkistä! :) Minulla ei ole tällä hetkellä Netflixiä, mutta täytyypä katsoa tuo, kunhan Netflix tulee taas jossain vaiheessa tilattua. :)

 4. Näköjään ollut uutisköyhä viikko, jos on asiasta pidetty niin suurta meteliä (täällä Briteissä on ollut vaan tätä Brexitiä). Mennyt itseltä autuaasti ohi. Täytyy sanoa, että minusta on ihan virkistävää jos Pixar keskittyy muihin kuin jatko-osiin. Eihän sekään ole ollut täysin kiveen hakattu etteikö Disneyllä vielä palattaisi 2D animaatioon (rahoituksestahan se taitaa olla kiinni ja hyvistä ideoista). Minun sisko sanoi tykkäävänsä tosi paljon Autot 2 niin et ole ainut. En ole itse vielä nähnyt sitä, niin en voi ottaa kantaa ;)

  1. Mitä nyt pikkaisen ulkomaisia uutisvälineitä vilkuilin, niin ei tämä Pixarin jatko-osa-asia tuntunut olevan se suurin juttu, vaan se, että studio ylipäätään paljasti tietoja tulevista elokuvista. Virkistävä onkin hyvä sana kuvaamaan asiaa. :) Vaikka CGI-animaatioissa ei ole mitään vikaa, olisi ihan huippua nähdä vielä jonain päivänä uusi perinteisesti animoitu elokuva. Toivottavasti Disney päättää joskus palata juurilleen. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.