Pixar-kesä 2015

Pidempään blogiani lukeneet muistavat varmasti, että olin viime vuonna blogitauolla koko kesän. Tänä vuonna tuo tilanne ei tule toistumaan, sillä näillä näkymin saan viettää kesällä ansaittua lomaa ja minulla on kovasti suunnitelmia blogin varalle. Tänä vuonna Disnerd dreamsissa vietetään nimittäin Pixar-kesää!

pixar kesä

Olen valitellut aiemmin sitä, että Pixar on jäänyt ihan liian vähälle huomiolle, joten miksipä en saman tien pyhittäisi koko kesää Pixar-studiolle.

Mikä ihmeen Pixar-kesä?

Pixar-kesän idea lähti siitä, kun yhdessä Animation Addicts -podcastin jaksossa satuttiin mainitsemaan sana Pixar-thon. Termi on yhdistelmä sanoista Pixar sekä marathon ja sillä tarkoitetaan arvatenkin Pixar-elokuvien katsomista ilmestymisjärjestyksessä. Oikean Disney-maratonin pitäminen ja siis kaikkien 54 klassikon katsominen on minusta kuulostanut melkeinpä pelottavan työläältä. Sen sijaan Pixar-maraton vaikuttaa huomattavasti kevyemmältä hommalta, onhan Pixar-elokuvia ilmestynyt tähän mennessä “vasta” 14.

Pixar-kesän perusidea on siis se, että katson läpi kaikki Pixar-elokuvat Toy storystä Monsterit-yliopistoon ja kirjoitan kustakin artikkelin blogiin. Kirjoittamani jutut eivät tule olemaan varsinaisia elokuva-arvosteluja, vaan niissä on pikemminkin tarkoitus käsitellä kunkin elokuvan tekemistä, niiden saavutuksia, studion teknisiä kehitysaskeleita sekä mielenkiintoista triviaa. Seitsemän ensimmäisen elokuvan artikkelissa käytän apuna yhtä uusinta kirjahankintaani, Pixar-tietokirjaa nimeltä To Infinity and Beyond (tämä on nyt se kirja, jonka nimeä en edellisessä postauksessa paljastanut). Jos vain pysyn aikataulussani, niin Inside Outin postausvuoro pitäisi olla sopivasti sen ensi-iltapäivänä 28.8.

Kesän aikana ilmestyy myös muita erityisesti Pixariin liittyviä kirjoituksia. Suunnitelmissani on käsitellä muun muassa Pixarin historiaa, elokuvissa toistuvia vitsejä ja esitellä muutama lukemani kirja. Vaikka Pixar tulee kesällä olemaan erityisasemassa, ei Disnerd dreams muutu täysin Pixar-blogiksi vaan kirjoittelen myös muista Disney-aiheista.

Pixar-kesän ensimmäinen osa eli artikkeli Toy storystä ilmestyy huomenna perjantaina. Päivitän linkit kaikkiin sarjan juttuihin tähän kirjoitukseen.

Miltä Pixar-kesän idea sinusta kuulostaa? Onko sinulla mielessä jokin Pixariin liittyvä aihe, joka on vaikkapa jäänyt jotenkin epäselväksi ja haluaisit siihen selvennystä? Tai haluaisitko tietää enemmän jostain tietystä Pixar-jutusta? Otan toiveet ja ehdotukset avosylin vastaan ja pyrin toteuttamaan ne kaikki jossain muodossa kesän aikana. Blogin sivupalkkiin on myös lisätty pieni äänestys, jolla selvitetään mitkä ovat tiedän lukijoiden suosikit Pixar-elokuvista. Muista äänestää suosikkiasi!  Muokkaus: Äänestyksen voitti WALL-E

| Kategoriassa Yleinen | Avainsanat:

6 kommenttia artikkelissa “Pixar-kesä 2015

 1. Huuu, kuulostaapa siistiltä!!!! :D Justiinsa mietiskelin tällä viikolla, mitä keksisin kesäksi blogiini, ja harmittelin jo valmiiksi, että jääköhän muut blogit kesätauolle, mm. Disnerd Dreams, koska se oli viime vuonnakin, mutta EI ONNEKSI JÄÄ!!! JEE JEE!!!! :D Pixar-thon kuulostaa tosi hienolle idealle!!!

  Mistähän Pixar-jutusta haluaisin tietää? Hmm… Minua on pitkään mietityttänyt se, miksi Pixarin studiot myytiin Disneylle. Eikö studio menestynyt, vai missä oli syy? Mietin myös sitä, että mikä oli aikoinaan alkusysäys Pixarin “Easter Eggeille”, eli miksi kaikkiin elokuviin alettiin piilottelemaan samoja juttuja (pizza-autoja, numerosarjoja yms.)? Tietysti myös kaikkien yksittäisten elokuvien taustatiedot kiinnostavat! :)

  1. Ihanaa että olet noin innoissasi!! :D Huomisen postaus on nyt kirjoitettuna ja sen verran siihen kului aikaa, ettei tämän projektin myötä kyllä tarvitse kesällä ainakaan tekemisen puutetta valittaa. Toivottavasti onnistuit/onnistut keksimään itsekin kivoja kirjoitusaiheita kesäksi. :)

   Tulen varmasti käsittelemään Pixarin ja Disneyn yrityskauppaa tarkemmin, se oli itsellenikin pitkään aika sumeaa aluetta, mutta nyt olen pikku hiljaa alkanut päästä kuvioista kärrylle. Noiden “Easter eggien” alkuperästä pitääkin ottaa vielä selvää. Justiin tuota kysymystä en ollut itse tullut ajatelleeksi, joten kiitos ehdotuksesta! :)

 2. Hahaa Pixar kesä kuulostaa mahtavalta idealta! Maltan tuskin odottaa! :D Onneksi blogisi ei ole kesätauolla tänä kesänä ja pääsee sinunkin postauksistasi nauttimaan seesteisien lomapäivien lisäksi! ^^

  1. Jee, tosi kiva tietää, että ainakin pari lukijaa odottaa kesän kirjoituksia! :D Toivottavasti ne osoittautuvat mieluisaksi kesälukemiseksi!

 3. Ihan hirveän vaikea päättää tuosta kyselystä, että mistä elokuvasta tykkää eniten >w<! Lemppareitani kuitenkin ovat Toy Story 1 ja 3, Urhea, Wall-e (tämä varsinkin!) ja Monsterit Oy.

  1. Pixarilla on niin monta hyvää elokuvaa, että varmasti on vaikeuksia valita. Pidän äänestyksen auki ainakin kuukauden, joten ehdit vielä rauhassa pohdiskella valintaasi. Kannatta kuitenkin antaa ääni jollekin, sillä jos vastauksista erottuu joku suosikki, niin teen jonkinlaisen spesiaalijutun kyseisestä elokuvasta. ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.