Pocahontas Legacy Collection soundtrack

Hankin kesällä itselleni pari uutta Disney-soundtrackia, The Legacy Collection -sarjan levyt Leijonakuninkaasta ja Pocahontasista. Olen kuunnellut Pocahontas-soundtrackin nyt muutaman kerran läpi, joten on pienen levyesittelyn aika.

Pocahontas Legacy Collection

The Legacy Collection: Pocahontas soundtrackin kansi on minusta ehkä koko sarjan kaunein! Nuo sinisen, violetin ja purppuranpunaisen sävyt sopivat niin kauniisti yhteen ja asettelu vain yksinkertaisesti toimii. Kuva on niin ihana, että sen voisin jopa kelpuuttaa seinälleni!

Lorelay Bove Pocahontas

Soundtrackin vihkosessa kerrotaan lyhyesti, mutta mielenkiintoisesti Pocahontas-animaation tuotannosta. Aivan erityisesti pureudutaan tietysti musiikkiin ja lauluihin, jotka Alan Menken sävelsi ja Stephen Schwartz sanoitti. Tekstissä käsitellään hieman jokaista laulua, esimerkiksi niiden sanomaa ja musiikillisia vaikutteita.

Lisäksi kerrotaan hieman kahdesta poistetusta laulusta. Toinen on melko tunnettu If I Never Knew You ja toinen In the Middle of the River, joka oli myös tarkoitettu Pocahontasin ja John Smithin duetoksi. Varsinkin jälkimmäinen kuulostaa jo pelkän äänimaailmansa puolesta niin oudolta, että oli varmasti viisas valinta jättää se pois.

Vihkosesta löytyy tietysti myös sanat kaikkiin elokuvan lauluihin sekä useita Lorelay Boven kauniita minimaalauksia. Muutama viimeinen sivu taas on täynnä elokuvan konseptitaidetta, luonnoksia ja upeita taustamaalauksia.

Pocahontas Legacy Collection CD

Soundtrackin kahdelta levyltä löytyy kaikki elokuvan laulut ja score-musiikit sekä muutamia demoversioita. Kappaleet on kuitenkin jaettu hieman erikoiseen tyyliin. Yleensä Legacy Collection -julkaisuissa ensimmäisellä levyllä on elokuvassa kuultava musiikki ja toisella demoja ja muuta extraa. Pocahontasin tapauksessa elokuvan musiikki levittäytyy kuitenkin toisellekin levylle. Tarkan kappalelistauksen löydät esimerkiksi Disney Wikistä.

Levyillä on kappaleita yhteensä 42 ja kuunneltavaa yhteensä noin tunnin ja 47 minuutin verran. Musiikkia on reilusti enemmän kuin aiemmilla Pocahontasin soundtrack-julkaisuilla ja tämän julkaisun erikoisuuksia ovat pari ihanan ysäriä poppiversiota ja demot. joten jos haluat kuulla elokuvan musiikit kokonaisuudessaan, on tämä Legacy Collection CD mielestäni erinomainen hankinta. Ostin itse levyn Amazon.co.uk:sta, noin 16,50 euron hintaan. Demoja lukuun ottamatta soundtrackia voi kuunnella myös esimerkiksi Spotifyssä.

Jos soundtrack kiinnostaisi, mutta et voi syystä tai toisesta sitä hankkia, katso edes oheinen video. Siinä elokuvan ohjaajat Mike Gabriel ja Eric Goldberg jutustelevat yhdessä vihkosen tekstit kirjoittaneen Dave Bossertin kanssa hieman tarkemmin tästä julkaisusta.

Pocahontas legacy collection soundtrack

Pocahontas on jostain syystä yksi niitä elokuvia, joita kuuntelen todella mielelläni englanniksi. Suomenkielinen dubbaus on minusta tosi hyvä, mutta alkuperäinen on vaan jotenkin vielä eeppisempi. Varsinkin Pocahontasin lauluääntä, Judy Kuhnia, kuuntelee tosi mielellään.

Nyt kun kokoelmastani löytyy Maija Poppasen, Pienen merenneidon, Pocahontasin ja Leijonakuninkaan Legacy Collection soundtrackit, tuntuu, että sarjan kiinnostavimmat osat on hankittu. Tuumailen vielä hiukan Aristokattien ja Prinsessa Ruususen soundtrackeja, mutta muut ovat ehkä kuitenkin sellaisia, ettei niitä tulisi hirveästi kuunneltua (listasin tässä jutussa kaikki Legacy Collection -julkaisut). On harmi, että Disney päätti olla jatkamatta tätä sarjaa uusilla osilla. Esimerkiksi Kaunotar ja hirviö ja Prinsessa ja sammakko olisivat olleet sellaisia levyjä, joiden LC-julkaisut olisin mielelläni hankkinut omaksi.

Minkä elokuvan kokonaisen soundtrackin sinä haluaisit kuulla?

| Kategoriassa Keräily | Avainsanat:, ,

4 kommenttia artikkelissa “Pocahontas Legacy Collection soundtrack

 1. Minultakin löytyy tämä Pocahontasin Legacy Collection, ja sen lisäksi myös Leijonakuningas. Rakastan molempien elokuvien taustamusiikkia, joten olen iloinen levyistä, joissa ne kuulee kokonaisuudessaan. :)

  Pidän myös laulujen englanninkielisistä versioista, mutta minusta taas dubatun version laulut kuulostavat paremmilta. Omasta mielestäni Arja Korisevan lauluääni on sielukkaampi kuin Judy Kuhnin – ja muutenkin tuntuu, kuten monessa Disney-renessanssin teoksessa, että suomalaiset esittäjät eläytyvät laulaessaa ainakin himpun verran paremmin. Mutta tämä onkin vain oma mielipiteeni.^^

  Voi harmi, enpä ollut tiennyt, ettei Disney jatka tätä kokoelmaa – olisin totisesti hankkinut mielelläni levyn Kaunottaresta ja Hirviöstä, Prinsessasta ja sammakosta sekä niiden lisäksi Notre Damen kellonsoittajasta – sen musiikki on ollut mielestäni aina hyvin vaikuttavaa.

  1. Omien suosikkien taustamusiikkia on aina kiva kuunnella. :) Onneksi Disneyllä keksittiin julkaista nämä levyt.

   Kuuntelin vielä muistin virkistykseksi muutaman Pocahontasin kappaleen suomeksi ja kyllähän Arja Korisevan ääni sopii rooliin tosi hyvin ja kuulostaa hirmu kauniilta! Varmaankin omalla äidinkielellä kuullut kappaleet kuulostavat helposti paremmilta, kun sanojen äänenpainot ja sävyt tunnistaa helpommin kuin muiden kielien kohdalla. :)

   Törmäsin tietoon pari viikkoa sitten ja olin aika pettynyt sen luettuani. Ehkä levyt eivät ole menneet kaupaksi ihan niin hyvin kuin oli toivottu. Notre Damen kellonsoittaja on kyllä sellainen elokuva, jonka soundtrackin ottaisin myös mielelläni kokoelmaani! :)

 2. Ihana blogi! Sattumoisin klikkailin itseni tänne Pocahontas soundtrack postaukseen ( Pocahontas on suosikkejani) ja ihana huomata, että muutkin jakaa rakkauden Disney elokuvamusiikkiin! Pocahontasin musiikkia tulee kuunneltua todella usein, kuten muitakin soundtrackejä, Notre Damen kellonsoittajan soundtrackin ( suomi versio) onnistuin bongaamaan kierrätyskeskuksesta eurolla! on niin eeppinen! I love it!

  1. Kiitos Saala! Mukavaa, että tykkäät ja kiva, että kommentoit! :) Disney-musiikkia tulee kuunneltua aika usein, siitä tulee aina vaan niin hyvälle mielelle!

   Voi vitsi, miten hyvä tuuri sinulla onkaan ollut tuon soundtrackin suhteen! :) Suomalaisia Disney-levyjä ei todellakaan saa yleensä tuollaiseen hintaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.