Pocahontas: Tarina ja laulut elokuvasta CD

Viime viikkoina aika ei ole oikein meinannut riittää juttujen kirjoittamiseen ja blogin postaustahti on päässyt vähän hidastumaan. Yritän kuitenkin saada kirjoitettua vähintään yhden jutun viikossa. Toivottavasti jaksatte hitaasta postaustahdista huolimatta edelleen lukea juttujani.

Nyt kun aika ja inspiraatio eivät riitä kovin pohdiskelevien juttujen kirjoittamiseen, on hyvä aika esitellä kirjahyllystäni löytyviä Disney-aarteita, joista en ole tainnut muistaa vielä höpistä mitään. Niinpä tänään esittelyyn pääsee Pocahontas: Tarina ja laulut elokuvasta CD.

Satuin löytämään tämän CD:n pari vuotta sitten kirppikseltä. En ole koskaan aiemmin omistanut tällaisia Tarina ja laulut -levyjä, joten en levyä ostaessani ihan tiennyt mitä odottaa. En kuitenkaan malttanut jättää levyä hyllyyn, sillä suomenkielisiin Disney-levyihin ei törmää juuri koskaan missään.

Levyltä löytyy yhteensä seitsemän raitaa, joilla kuullaan Pocahontasin tarina ja suurin osa elokuvan lauluista. Tarinan kertojana toimii Reijo Salminen, jonka osuudet on varmasti äänitetty erikseen tätä levyä varten. Hahmojen repliikit taas on uskoakseni lainattu suoraan elokuvasta. Levy seuraa tarkasti elokuvan juonta, laulut kuullaan elokuvasta tutuilla paikoillaan ja tarinaa elävöittää elokuvan taustamusiikki. Pari laulua levyltä on kuitenkin päätetty jättää pois. Intiaanien laulua Tahtiin rummun perinteen ei kuulla ollenkaan ja Villejä-laulustakin kuullaan vain repriisi.

Levyn kansikuva on minusta tosi nätti ja kansiin valittu keltaisen sävy sopii hyvin Pocahontasin maailmaan. Kansilehdessä toistuvat takakannen tiedot.

Oli ihan mielenkiintoista kuulla elokuva näin tarinamuodossa, mutta en ole ihan varma haluanko säilyttää tämän levyn kokoelmassani vai laitanko sen ehkä jossain vaiheessa kiertoon. Vaikka pidänkin Pocahontas-elokuvasta, ei se ole ihan ykkössuosikkejani, eikä minun ole parin vuoden aikana tullut kuunneltua tätä levyä kuin kaksi kertaa. Lapsena kyllä tykkäsin tämän kaltaisista tarinalevyistä (ja -kaseteista), mutta enää niiden kuunteluun ei jaksa uppoutua samalla tavalla.

Ovatko nämä Tarina ja laulut -levyt tutumpia teille lukijoille? Oliko jonkin elokuvan levy kenties lapsuuden suosikkisi?

| Kategoriassa Keräily | Avainsanat:

5 kommenttia artikkelissa “Pocahontas: Tarina ja laulut elokuvasta CD

  1. Vitsit, minulta löytyy tuo samainen tarinaversio c-kasettina – vanhempani taisivat lainata levyn kirjastosta ja nauhoittivat kasetille minua varten, sillä tuolloin autossamme oli vain kasettisoitin ja omistin Walkmanin. :D Kasettia tuli suurkulutettua oikein huolella, sillä olen pitänyt Pocahontasista tosi paljon lapsesta asti. Postauksestasi tuli nostalginen olo. :)

    1. Ai niin, ja meiltä löytyy muitakin Tarina ja laulut-kasetteja Pocahontasin lisäksi (ne olivat ihan kaupasta ostettuja): Pieni merenneito, Aladdin sekä Kaunotar ja Hirviö. Ne ovat jossain varastossa – olisikin hauska kokeilla, toimivatko vielä. :D

    2. Mukavaa, jos sait nostalgisen olon. :) Arvelinkin, että varmasti ainakin jollain lukijalla on enemmän kokemuksia näistä Tarina ja laulut -levyistä/kaseteista. En muista, että olisin itse koskaan kuullut näistä Disneyn-levyistä lapsena, meillä kuunneltiin yleensä vain Miinaa ja Manua. :D Toivottavasti kaikki toimivat vielä, siitä vasta varmasti tuleekin nostalginen olo, jos pääset niitä kuuntelemaan. :)

  2. Oi, mullakin on ollut kasettina tämä! Voitin sen jostain arpajaisista jonain jouluna kun olin ihan pieni. :) En kuunnellut sitä silloin paljoakaan, mutta vähän myöhemmin muistan ottaneeni sen joku ilta kuunteluun ennen nukkumaan menoa ja ihan hämmästyin, kun sieltä löytyikin koko leffan tarina. En kai ollut tajunnut sitä aikaisemmin. :D

    Ihana ylläri että muillakin on ollut näitä!

    1. Hihi, oli varmasti hauska yllätys huomata, mitä kaikkea levyltä oikein löytyykään! :D En itsekään jotenkin yhtään tajunnut tuon pelkän kotelon perusteella kirppiksellä, että levyllä on koko elokuvan tarina. Jotenkin kuvittelin, että siitä olisi ollut vain laulut tai jotain. Ei pitäisi antaa kansien hämätä. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.