Japani 2018: Ginza, Pokémon Cafe ja muuta kivaa Tokiossa

Tänään päästään Japanin-reissumme matkaraportin toiseen osaan. Viimeksi kerroin hieman ensimmäisestä päivästämme Tokiossa. Tänään on luvassa lisää kaupunkikiertelyä sekä käynti Pokémon Cafessa sekä yhdessä Tokion monista Disney Storeista.

Kiertelyä Ginzassa

Toinen Tokio-päivämme valkeni aurinkoisena. Olimme nukkuneet melkein kellon ympäri, mutta onnistuimme samalla pääsemään eroon pahimmasta jetlagista. Lähdimme kymmenen aikaan liikkeelle ja suuntasimme hotellilta lounaaseen, kohti Ginzan kaupunginosaa.

Meillä ei ollut mitään kummoisia suunnitelmia aamupäiväksi, joten kävelimme kaikessa rauhassa noin kilometrin matkan Ginzan ostoskaduille. Monet kaupat aukesivat vasta yhdeltätoista, mutta Ginza Six -ostoskeskus oli kuitenkin auki jo ennen yhtätoista. Emme uskaltaneet mennä sisään mihinkään ostoskeskuksen liikkeeseen, sillä ne olivat niin kalliin näköisiä luksusputiikkeja. Sen sijaan suuntasimme rakennuksen pohjoispuolen hisseille ja hurautimme niillä ostoskeskuksen ylimpään kerrokseen.

Ostoskeskuksen katolta löytyi hauska kattopuutarha, Ginza Six Garden. Puutarha ei tainnut olla täydessä loistossaan, vaan sen keskusaukiolla oli jonkinlainen työmaa. Oli kuitenkin mukava päästä hetkeksi kauniiden puiden alle piiloon paahtavaa aurinkoa ja lämmöstä hohkaavaa asfalttia.

Näkymien puolesta kattopuutarha ei myöskään ollut yhtä vaikuttava paikka, kuin Lontoossa sijaitseva Sky Garden (jota voin lämpimästi suositella!), mutta Ginza Six Gardeniin pystyi piipahtamaan hetkeksi, kun taas Sky Gardeniin piti erikseen tehdä varaus. Ja kattokerroksesta käsin sai hieman ensimakua siitä, kuinka suuri metropoli Tokio oikein onkaan.

Viivyimme kattopuutarhassa ehkä reilun vartin. Odottelimme samalla, että kello tulisi yksitoista ja pääsisimme ostoksille vähän edullisempaan kauppaan.

Aivan Ginza Six -ostoskeskusta vastapäätä sijaitsi nimittäin maailman suurin Uniqlo. Jättimäisessä liikkeessä oli kokonaiset 13 kerrosta täynnä naisten, miesten ja lasten vaatteita. En ollut osannut varautua Japanin lämpöön tarpeeksi kesäisillä vaatteilla, joten kävimme hieman ostoksilla. Japanissa on kai normaalisti toukokuussa keskimäärin noin 18 astetta lämmintä, mutta matkamme aikana sattui olemaan tavallista lämpimämpää ja hellettä oli melkein joka päivä.

Onneksi Uniqlon kivaan valikoimaan voi aina luottaa. Löysin liikkeestä itselleni pari Airism-toppia (ostan niitä aina Uniqlossa käydessäni), midihameen sekä aivan ihanat raidalliset 3/4-pituiset leveälahkeiset puuvillahousut. Käytin uusia housuja tosi monena päivänä matkan aikana, sillä ne olivat mukavan vilpoiset ja rennot, mutta samalla kivan peittävät. Housut vilahtavat varmasti ainakin jossain Disneyland-kuvissa.

Ginzan jätti-Uniqlossa oli varmasti esillä koko ketjun senhetkinen valikoima, mutta minusta liike tuntui vähän turhan isolta. Meillä meni liikettä kiertäessä ja vaatteita kokeillessa tunti, mutta kaupassa olisi saanut kulumaan varmasti paljon enemmänkin aikaa. Kävimme matkan aikana aika monessa Uniqlossa ja pidin pienemmistä liikkeistä enemmän, sillä niistä oli helpompi löytää kiinnostavimmat vaatteet, kun ei tarvinnut niin paljon miettiä, mistä kerroksesta niitä voisi löytyä.

Kellon tullessa kaksitoista meillä alkoikin tulla jo hieman kiire, sillä olimme tehneet lounasvarauksen paikkaan nimeltä…

Pokémon Cafe!

Bongasin matkaa suunnitellessa TDR Explorer -sivulta tiedon, että Tokioon on avattu keväällä pysyvä Pokémon Cafe ja tiesin heti, että meidän on päästävä sinne. Olen ihan pihalla siitä, mitä Pokémon-maailmassa on tapahtunut viimeisten noin 15 vuoden aikana, mutta ala-asteella olin aika iso Pokémon-fani, joten halusin päästä kahvilaan ikään kuin vanhojen aikojen muistoksi.

Japanissa on ilmeisesti aikaisemmin ollut pop up -tyylisiä Pokémon-kahviloita, mutta ensimmäinen pysyvä kahvila avattiin Tokiossa tämän vuoden maaliskuussa. Kahvila on ilmeisen suosittu, sillä sinne ei voi vain astella sisään milloin haluaa, vaan paikkaan on tehtävä pöytävaraus etukäteen. Varauksen voi tehdä netissä kuukautta etukäteen. Varauksen teko onnistuu ainakin tällä hetkellä ainoastaan japaniksi, mutta onneksi Nintendo Soup -sivustolta löytyi ohjeet, joiden avulla varauksen teko onnistui hyvin, vaikken osaa yhtään japania.

Löysimme helposti ihan Pokémon Cafen nurkille, mutta olimme aluksi väärällä puolella rakennusta. Onneksi lähistöllä seisoskellut ystävällinen vartija huomasi, että näytimme vähän eksyneiltä, arvasi mihin olemme menossa ja viittilöi meidät oikeaan suuntaan. Kumartelimme miehelle kiitollisina ja kipitimme talon oikealle puolelle. Kulman takaa löytyikin oikea hissi, jolla pääsimme rakennuksen 5. kerrokseen.

Yllätyin kovasti sitä, miten ihanan valoisaksi ja viihtyisäksi paikaksi Pokémon Cafe oikein osoittautuikaan. Sisustus oli tosi tyylikäs ja mukana oli hauskoja yksityiskohtia, kuten nuo pokepallopensaat. Kahvilassa oli myös tosi ihana tunnelma. Henkilökunta kehotti ottamaan kuvia ja liityinkin pian paikallisten joukkoon kuvaamaan paikan yksityiskohtia.

Kahvilassa oli myynnissä myös muun muassa Pikachu-pehmoja, joita ei saa mistään muualta sekä jonkinlaisia keksejä tai leivoksia. Tuotteita olisi voinut myös ennakkotilata pöytävarausta tehdessä.

Yksi parhaista asioista japanilaisissa ravintoloissa oli se, kun tilauksia sai tehdä iPadilta. Kaltaisillemme introverteille ihmisille on vaan niin paljon mukavampaa tehdä tilaus ilman, että tarvitsee välttämättä puhua kenellekään. Padin kieleksi sai valittua englannin ja ruokalistaa sai selailla niin pitkään kuin mieli teki. Halutut tuotteet tarvitsi vain klikata ”ostoskoriin” ja lähettää sitten napinpainalluksella tilaus keittiöön.

Ruokia odotellessa tarjoilija tuli luoksemme, puhui japania ja näytti omaa iPadiaan, jossa oli monta erilaista Pikachun kuvaa. Olimme aluksi vähän hämillämme, mutta ymmärsimme lopulta, että Pikachun kuvissa oli kyse jonkinlaisesta pelistä tai arvonnasta. Saimme kumpikin valita vuorollamme yhden kuvan, jonka takaa paljastui jonkin Pokémonin nimi. Saimme kumpikin palkinnoksi pelaamisesta yhden lasinalusen, minulle tuli Snorlax ja Villelle Charmander. Olen edelleen aika kateellinen tuosta lasinalusesta, sillä Charmander oli nuorena yksi suosikki-Pokémonini.

Tilasimme molemmat pääruuaksi Eevee-burgerit, joiden välissä oli teriyaki-kanaa. Hampurilainen oli melkein liian söpö syötäväksi, mutta nälkä vei kuitenkin voiton. Hampurilainen oli hyvää, mutta ei mitenkään hirveän erityinen. Ranskalaiset taas olivat ihan ihmeen hyviä! Ihmettelimme aluksi, mitä ihmettä burgeriannoksen mukana tulleessa punaisessa kupissa oikein on, mutta se osoittautui pieneksi annokseksi herkullista minestronekeittoa.

Kun olimme syöneet pääruokamme, tunnelma hieman sähköistyi, sillä itse Pikachu tuli tervehtimään vieraita. Oli tosi hauska seurata, kun Pikachu vaappui paikalle ja vilkutteli kaikille. Kahvilassa oli samaan aikaan sekä lapsiperheitä että nuoria aikuisia ja kaikki kiiruhtivat ottamaan kuvia tästä klassikko-Pokémonista.

Samalla kun Pikachu kierteli toisella puolella kahvilaa, tilasimme vielä jälkiruokaa. Valitsin annoksen Jigglypuff-juustokakkua, Ville taas valitsi jättimäisen Eevee Coffee Parfaitin. Jälkiruuat olivat oikein hyviä.

Ehdimme hyvin syödä jälkiruuan ennen kuin 90 minuutin pöytävarauksemme ehti kulua loppuun. Istuskelimme vielä hetken nauttimassa paikasta ennen kuin päätimme jatkaa matkaa. Tilatut ruuat käytiin lopuksi maksamassa kassalle, maksu onnistui luottokortilla. Tilauksemme maksoivat yhteensä 7 149 jeniä eli noin 56 euroa. Japanissa on mahdollista syödä paljon halvemmallakin, mutta Pokémon Cafe oli niin hauska elämys, että se tuntui joka jenin arvoiselta!

Olen tosi iloinen, että meidän tuli tehtyä pöytävaraus Pokémon Cafeen, sillä se oli ihan superhauska paikka! Paikan tunnelma teki kahvilassa käynnistä tosi mukavan kokemuksen, sillä kaikki tuntuivat olevan tosi innoissaan ihan kaikesta ja tuo innostus tarttui. Kuvia sai ottaa mielin määrin, eikä tarvinnut yhtään nolostella, kun teki mieli vilkutella Pikachulle, sillä kaikki muutkin vilkuttelivat. Niin lapset kuin aikuiset.

Voin todella lämpimästi suositella Pokémon Cafessa käymistä kaikille Pokémoneista tykkääville. Eikä todellakaan tarvitse olla mikään superfani nauttiakseen paikan kivasta tunnelmasta ja upean näköisistä annoksista. Muista vain tehdä pöytävaraus mielellään heti kuukautta etukäteen!

Pokémon Cafe
1-3-6 Kyobashi, Chuo-ku, Tokyo 104-0031
Pokemoncenter-online.com/cafeTripadvisor

Ihan Pokémon Cafen vieressä sijaitsee myös Pokémon Center Tokyo DX eli isokokoinen Pokémon-kauppa.

Pokémon-fanille tämä suuri Pokémon Center on varmasti pakollinen vierailukohde Pokémon Cafen lisäksi. Oli hauska nähdä, minkä tyyppisiä tuotteita kaupassa oli myynnissä, mutta emme itse ostaneet mitään. Kiertelimme liikkeessä hetken ja lähdimme sitten takaisin hotellille hieman lepäilemään.

Lepäilyn jälkeen päätimme lähteä tutkimaan Akihabaran kaupunginosaa. Tämä erityisesti elektroniikka- ja mangaliikkeisiin erikoistunut kaupunginosa tuntui minusta aika meluisalta paikalta kaikkine tuhansine mainoksineen, vilkkuvine valoineen ja pääkatua edestakaisin ajelevine mainosrekkoineen. Aloin varmaan olla myös vähän väsynyt, joten Akihabarassa ei tullut otettua juuri kuvia eikä alue muutenkaan tehnyt kovin hyvää vaikutusta. Kävimme kuitenkin muun muassa Don Quijotessa ja Bic Camerassa ihmettelemässä paikallisten kauppojen valikoimia.

Disney Store Shinjuku Takashimaya

Emme viipyneet Akihabarassa kovin pitkään, vaan päätimme käydä vielä hieman tutustumassa toiseen kaupunginosaan. Etsimme oikean metroaseman ja suuntasimme kohti Shinjukua.

Aurinko oli juuri laskenut, kun pääsimme takaisin maan pinnalle ihmettelemään Shinjukua. Kaupunginosa tuntui heti jotenkin paljon miellyttävämmältä paikalta, kun mainokset ja melutaso olivat hillitymmällä tasolla. Väsy alkoi jo vähän iskeä, joten päätimme suunnata vain Takashimaya-tavarataloon ja lähteä sen jälkeen takaisin hotellille.

Halusimme käydä juuri Takashimayassa siksi, että tavaratalon sisältä löytyi Disney Store. Tavaratalossa oli kokonaiset 14 kerrosta ja Disney Store oli vähän hankala löytää, mutta lopulta bongasimme sen 9. kerroksesta.

Shinjukun Disney Store ei ollut mitenkään hirveän suuri, mutta oli hauska päästä ensimmäistä kertaa näkemään livenä, mitä kaikkia Disney-tuotteita Japanissa oikein myydäänkään.  Varsikin ylempien kuvien Nalle Puh -tuotteet olivat ihan hirveän söpöjä! En kuitenkaan tällä kertaa ostanut mitään, vaan päätin jättää ostosten teon myöhemmille päiville. Kahdeksannen kerroksen Tokyo Hands -liikkeestä sen sijaan ostin muutamia söpöjä teippejä.

Takashimayassa kiertelyn jälkeen kävelimme läheiselle Shinjuku-sanchome Stationille ja matkasimme Marunouchi-linjan metrolla takaisin Tokyo Stationille. Kun kävelimme asemalta hotellille, kävimme hakemassa matkan varrelta 7-elevenistä vähän jogurttia ja muuta aamupalaksi. Menimme nukkumaan jo ennen kymmentä, sillä suunnitelmanamme oli herätä seuraavana aamuna aikaisin, jotta olisimme ajoissa myös Tokyo Disneylandissa.


Näin sujui toinen Tokio-päivämme. Seuraavassa matkaraportissa päästäänkin jo tosiaan tutkimaan Tokyo Disneylandia!

Tokyo Disney Resort 2018 -matkasta kertovat jutut:

Tokyo Disney Resort 2018: 100 päivää matkaan!
Tokyo Disney Resort 2018: Bucket list
Japani 2018: Tutustumista Tokioon
Japani 2018: Ginza, Pokémon Cafe ja muuta kivaa Tokiossa
Tokyo Disney Resort 2018: Saapuminen Disneyland-puistoon
Tokyo Disney Resort 2018: Dreaming Up! -paraati ja kiertelyä puistossa
Tokyo Disney Resort 2018: Disneyland Hotel
Tokyo Disney Resort 2018: Ilta Disneylandissa
Tokyo Disney Resort 2018: DisneySea-puisto
Tokyo Disney Resort 2018: Ilta DisneySea-puistossa
Tokyo Disney Resort 2018: It’s a Small World ja muuta söpöä Disneylandissa
Tokyo Disney Resort 2018: Hotel MiraCosta
Tokyo Disney Resort 2018: Magellan’s ja Fantasmic!
Tokyo Disney Resort 2018: Viimeinen puistopäivä
Tokyo Disney Resort 2018: Ostosten esittely

| Kategoriassa Disney life | Avainsanat:, , ,

4 kommenttia artikkelissa “Japani 2018: Ginza, Pokémon Cafe ja muuta kivaa Tokiossa

  1. Ihanaa lukea näitä sinun yksityiskohtaisia matkapostauksiasi! En ensimmäiseen ehtinyt kommentoimaan, mutta nyt ehdin! :) Japani yleisesti ottaen kiinnostaa minua hirveästi ja hauska kuulla kaikesta mitä olette tehneet! Hyviä tietoja myös kaikki liput, hinnat, varaukset yms. Minä niiiiiin haluaisin käydä tuolla Pokemon cafessa! Ihanaa kun ulkomailta löytyy teemapaikkoja :) Odotan innolla seuraavia postauksia!

    1. Tosi kiva kuulla, että tykkäät Halina! :) Tuo Pokémon Cafe on kyllä ihan ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, toivottavasti pääset vielä käymään siellä! Japanissa on ihan mielin määrin kaikenlaisia teemaravintoloita ja -kahviloita, meidän ei vaan tullut käytyä kuin tuolla Pokémon Cafessa, kun monien muiden paikkojen teemat eivät olleet niin tuttuja meille.

  2. Pokemon cafe😍 Niin kiva lukea näitä teijän matkapostauksia!!♡ tulee ihan sellanen fiilis, että kohta varaan matkan😅

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.