Tulossa taas: Popcult Helsinki 2016

Yhteistyössä Popcult Helsinki

Nyt tietää kevään olevan varmasti lähellä, sillä parin viikon päästä on taas mahtavan Popcult Helsinki -tapahtuman aika. Populaarikulttuuriin keskittyvä kaksipäiväinen con järjestetään 9. – 10. huhtikuuta toista kertaa. Olin viime vuonna paikan päällä raportoimassa ja viihdyin tosi hyvin. Kirjoitin lauantain ja sunnuntain tapahtumista omat kattavat tekstit, jotka kannattaa lukaista läpi, jos kaipaat lisätietoja Popcultin ideasta.

Suureksi ilokseni pääsen myös tänä vuonna seuraamaan conin mielenkiintoista ohjelmaa. Taas tänä vuonna on luvassa mukavasti Disney-universumin elokuviin liittyvää ohjelmaa, joten tässä omat tärppini Popcult Helsingin ohjelmistosta.

Lauantai

Popcult Helsinki 2016 lauantai

Ensimmäisenä silmään pisti tietysti Aranan luento Musikaalikohtaukset Disney-klassikoissa. Hänen viime vuonna pitämänsä Naiskuva Disneyn klassikoissa -luento oli ihan huippu, joten luotan, että samaa laatua on luvassa tänäkin vuonna (ei mitään paineita, Arana). Erittäin kiinnostavalta kuulostaa myös Star Wars -elokuvien maailmaa tutkiskeleva Disney – parasta, mitä Star Warsille saattoi tapahtua?.

Muita, Disneyyn liittymättömiä, kiinnostavia ohjelma ovat esimerkiksi aamun My Little Pop Icons – miksi poni pukeutui viittaan? sekä W.I.T.C.H. Tyttöjen sarjakuvien edelläkävijänä. Tykkäsin lukea W.I.T.C.H. -sarjakuvaa nuorempana, joten on jännä kuulla, millaista pohdintaa siitä on saatu aikaiseksi. Pienoinen harmi, että samaan aikaan olisi kuultavissa myös luento Potterin pimeästä puolesta.

Tarkemmat tiedot kaikista viikonlopun ohjelmista löydät ohjelmakartasta.

Sunnuntai

Popcult Helsinki 2016 sunnuntai

Heti sunnuntai aluksi saakin suunnata kuuntelemaan luentoa Star Wars ja laajeneva universumi. Ohjelma on kuvauksen mukaan aloittelijaystävällinen, joten se kuulostaa erinomaisesti minulle sopivalta. Hieman myöhemmin olisi luvassa Marvelin mahtimimmit, jossa on luvattu esitellä myös vähemmän tunnettuja Marvel-sankarittaria.

Fanittamisen maailmaan sukeltava Fani, tosifani vai feikkifani? kuulostaa kiinnostavalta. Myös Pokémon-musikaali Valitsen sinut!  olisi ollut tosi kiva nähdä lähinnä nostalgiasyistä, mutta päällekkäisyyden takia se jää toiseen kertaan.

Popcult Helsingin liput myytiin loppuun ihan pari päivää sitten, mutta yksittäisiä lippuja saattaa vielä varautua myyntiin. Kannattaa tarkkailla Popcultin sivuja, jos tapahtumaan osallistuminen kiinnostaisi.

Popcult Helsinki
9.-10.4.2016
Helsingin Kulttuuritalo, Sturenkatu 4
Liput 22 e, loppuunmyyty

Olen jo etukäteen tosi innoissani tulevasta Popcult-viikonlopusta! Kirjoitan varmasti tapahtumasta taas jonkinlaisen raportin ja jaan kuvia myös blogin Instagram-tilillä @disnerddreams.

Oletko tulossa Popcult Helsinkiin? Mikä ohjelma kiinnostaa sinua eniten?

| Kategoriassa Yleinen | Avainsanat:, ,

17 kommenttia artikkelissa “Tulossa taas: Popcult Helsinki 2016

 1. Olen menossa, aivan kuten viime vuonnakin! :)
  Lauantainan minua kiinnostaisivat osittain samat kuin sinullakin: Musikaalikohtaukset Disneyn klassikoissa ja Disneyn vaikutuksen Star Warsiin pohtiminen. Lisäksi menen ehkä kuuntelemaan Prätkähiiristä kertovan luennon sekä Euroopan noitavainojen historiasta.

  Sunnuntaina ei ole kovin paljon minua kiehtovaa ohjelmaa, mutta Mielenterveyden ongelmalliset kuvaukset-luennon menen katsomaan. Saatan ehkä mennä myös sen päivän Star Wars-luennolle, en tiedä vielä. :)

  1. Kiva kuulla! Popcultista on siis kovaa vauhtia tulossa jokakeväinen perinne sinullekin. :)

   Tuo noitavainoista kertova ohjelma kuulostaa ihan mielenkiintoiselta myös, saa nähdä löydänkö myös itseni sieltä, kun kyseiseen aikaan en ole suunnitellut muutakaan puuhaa.

 2. Paljon mielenkiintoista tänäkin vuonna luvassa! :) Valitettavasti jää minulta väliin tällä kertaa, sillä pitää olla suorittamassa muita tehtäviä tuona viikonloppuna (vaikka alunperin tarkoitus olisi ollut mennä) mutta taidanpa tyytyä sinun raportteihisi Popcultista. :) Ne olivat viime vuonna ainakin tosi mielenkiintoisia.

  1. Harmi, että Popcult jää väliin. :/ Ehkä sitten ensi vuonna. Yritän jälleen kirjoitella viikonlopun tapahtumista mahdollisimman mielenkiintoisesti, toivottavasti siitä on iloa.

 3. Voi voi kun vaikuttaa mielenkiintoiselta ohjelmalta! Harmi, että minullakin on jo viikonlopulle suunnitelmia, ja että liput on loppuunmyyty. :( Olisiko mahdollista, että ensi vuonna mainostaisit Pop cult -tapahtumaa pari kuukautta etukäteen vaikka jonkun postauksesi lopussa, niin tällaiset pitkälle suunnittelijat ja harvakseltaan menoinfoa katsovat tajuaisivat tapahtuman? Olisi todella kivaa osallistua johonkin tuollaiseen tapahtumaan, mutta varsinkin muualla asuvalla pääkaupunkiseudun tapahtumia ei tule seurattua, ellei niitä näkyvästi mainosteta. Tällaista toivoisin, jos ensi vuonna vielä muistat. Nyt kuitenkin odotan tämän vuoden pop cult -tekstejäsi, viime vuonna ne ainakin saivat minut innostumaan tapahtumasta. :)

  1. Kiitos palautteesta Anna, pistän kommenttisi muistiin ensi vuoden kannalta. Olen pahoillani, että juttu ilmestyi liian myöhään. Ihan superaikaisin en kuitenkaan uskalla vielä luvata mainostaa tapahtumaa ensi vuonnakaan, sillä ohjelmakartta julkistettiin ainakin tänä vuonna vasta kuukausi sitten. :/ Olisihan tämänkin tekstin saanut tietysti vähän aikaisemmin ulos, jos olisin huomannut ottaa yhteyttä järjestäjiin heti tuolloin. Lippujen loppuminen ennen tämän kirjoituksen ilmestymistä harmittaa minuakin tosi paljon, mutta sille en vain oikein mahtanut mitään.

   1. Minun pitäisi kyllä alkaa ottaa näistä Disneytä sivuavista tapahtumista selvää enemmän, eikä vaatia tietoja muilta. Ja se on kyllä totta, että tapahtumasta on vähän vaikea kirjoitella mitään, jos siitä ei tiedä mitään! :) Sinäkin olisit varmasti todella hyvä henkilö luennoimaan popculttiin jotain Pixarin maailmasta, nyt kun olet siihen niin syvällisesti perehtynyt. Ehkä näemme sinua ensi vuonna esiintymässä…? ;)

    1. No, ei sitä aina voi muistaa tarkistaa kaikkia aikatauluja, varsinkin jos coneissa tai vastaavissa käyminen ei ole mikään itselle yleinen juttu. Juu, halusin ennen jutun kirjoittamista tietää, että onko ohjelmassa mitään Disneyyn liittyvääkään. Mutta voisihan ensi vuoden Popcultista vinkata pikkaisen jo heti silloin, kun päivämäärät on tiedossa, jotta siihen osaa varautua paremmin. :)

     Hui, tuo oli samalla sekä pelottava että houkutteleva idea! En ole ollenkaan esiintyjätyyppiä, mutta ehkä julkinen puhuminen olisi vähän helpompaa, kun saa puhua mukavasta ja tutusta aiheesta. Tätä täytyy harkita vakavasti. ;)

 4. Voit varmaan jo arvata, missä koulutuksissa olen tänäkin vuonna, joten olen yllätys yllätys estynyt tulemasta. Tuo ohjelma näyttää kyllä niiiiin mielenkiintoiselta, mutta onneksi pääsen ainakin teikäläisen raporttien kautta fiilistelemään tunnelmia :D Pidähän hauskaa! Ihan loistavia nämä yleiset popkulttuuritapahtumat, joihin hinkuaisi tällainen vähän vähemmän con-ihminenkin :^)

  1. No höh, kylläpä lykkäisivät huonolle viikonlopulle tuon koulutuksen. :/ Sinulla on sitten taas kesäsuunnitelmat tehtynä, toivottavasti on hyvät ilmat!
   Popcult Helsingin lisäksi ainakin viime vuonna pidettiin myös vähän pienemmän mittakaavan Popcult Day. En itse päässyt paikalle eikä vielä ei taida olla tietoa pidetäänkö se tänä vuonna ja milloin, mutta se voisi kiinnostaa sinua myös, jos koko viikonlopun pituinen tapahtuma tuntuu liian raskaalta jutulta. :)

 5. Voi hitsi, pitää sitten ensivuotta varten ihan huomioidakin tämä tapahtuma jos kerta kaikkea noin kivaa siellä on tänäkin vuonna tarjolla :P. Paljon lapsuuteen liittyviä ohjelmia joita olisi ollut mielenkiintoista käydä tsekkaamassa.

  1. Kannattaa pitää tapahtuma mielessä! Toivottavasti myös ensi vuodelle keksitään kaikenlaista kiinnostavaa ohjelmaa. .)

 6. Kiitos luottamuksesta, Paula, yritän olla sen arvoinen! Olenkin tässä viikonloppuna kovasti viimeistellyt musikaaliluentoa, ja valmista alkaa olla. Odotan kyllä Popcultia tosi kovasti, kun ohjelmakattaus on niin muikea ja monipuolinen, ja ohjelmasaleissa tulee varmasti istuttua suurin osa päivästä, kun Disney-aiheiden lisäksi löytyy kaikkea jännää fanikulttuurista Turtlesiin ja Potteriin, ja nörttisydämeni väpättää jo valmiiksi!

  Suosittelen muuten ehdottomasti harkitsemista puheohjelman pitämisen suhteen! Voin kertoa, etten nimittäin itsekään ole koskaan kokenut itseäni esiintyjätyypiksi, olen tosi arka puhumaan isoissa joukoissa ja jännitän esiintymistä ihan hirveästi ja puheeni on täynnä rasittavia täytesanoja, mutta olen silti todella tyytyväinen, että uskaltauduin Desuconin lavalle silloin 2010 ja monesti sen jälkeenkin. Olen päätynyt tykkäämään puheohjelman pitämisestä tosi paljon ja se on myös hyvä tapa kehittyä puhujana. Huolellisella suunnittelulla ja mielenkiintoisilla aiheeseen liittyvillä ideoilla voi kompensoida tosi paljon esiintymisitseluottamuksen puutetta.

  Ja kannattaa myös muistaa, ettei ohjelmaa tarvitse pitää yksin, vaan yhdessä kaverin kanssa esiintymispaine on puolet pienempi, ja keskustelupaneelitkin ovat vaihtoehto. Tällä hetkellä Popcultissa ei ole keskustelupiirityyppistä ohjelmaa, mutta sellaistakin voisi kävijäpalautteessa peräänkuuluttaa (ja varmasti omaa keskustelupiiri-ideaa tarjota tapahtumaan), koska ainakin animepuolen Desuconeissa ne ovat olleet ihan tykätty konsepti ja antaneet aktiivisen keskustelumahdollisuuden kävijöillekin.

  1. Varmasti olet! Luentosi aihe on jo niin mielenkiintoinen, että ei siinä voi mennä pieleen. :) Popcultin ohjelma on kyllä niin monipuolinen, että varmasti on jokaiselle jotakin.

   Kiitos hirveästi tästä kommentista ja tsemppauksesta Arana! Kiva kuulla luennon pitämisestä sellaiselta, jolla on jo rutkasti omakohtaista kokemusta. :) Täytyy alkaa ihan vakavissaan miettiä, mikä aihe voisi olla sellainen, että a) kiinnostaa minua ja b) myös mahdollisimman montaa muuta.

   Ja hyvä kun toit esiin myös muita mahdollisia ohjelmamuotoja perinteisen luennon lisäksi. Mietin tässä aiemmin jo itsekseni esimerkiksi Disney-aiheisen tietovisan pitämistä, mutta en tiedä mahtaakohan sellaiselle olla kiinnostusta. Ainakaan tämän vuoden ohjelmassa ei ole mitään sen tyyppistä ohjelmaa. Ehkä johonkin tiettyyn aiheeseen keskittyvä luento/keskustelu voisi kuitenkin olla kuulijoille/osallistujille mielenkiintoisempi tapaus.

 7. Itse en pääse kyseiseen tapahtumaan (muistiin; hankki liput ajoissa). Harmi suurin osa lauantain ohjelmisto (mm Steven Universe, ihmissusi ja Prätkähiiri-luennot) olisi kiinnostunut. Eipä voi omalle hidaudelle mitään joten toivotan sinulle ihanaa ja mukavaa Popcultia.

  Ilmeisesti kunnianvieraina ovat Mari Riikonen (mm Pokemonista Rakettiryhmän Jessien alkuperäinen suomiääni) ja Ossi Ahlapuro!!

  1. Ikävää, että Popcult jää nyt sinulta väliin. Toivottavasti joku kirjoittelee noista mainitsemistasi luennoista somessa, niin pääsisit edes sitä kautta lukemaan, mistä niissä oli kyse. Kuten aiemmin kommentoin, lupaan ensi vuonna itsekin kirjoitella Popcultista vähän aiemmin, jottei se menisi niin usealta lukijalta sivu suun.

   Voi, olisipa tosi mielenkiintoista mennä kuuntelemaan kunniavierasohjelmaa sunnuntaina, mutta se menee juuri päälle tuon toisen Star Wars -luennon kanssa. :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.