Popcult Helsinki 2015

Yhteistyössä Popcult Helsinki

Joko sinulla on suunnitelmia viikonlopulle 25.–26.4.? Jos vastauksesi on ei, niin Helsingistä löytyy tuolloin mielenkiintoista ohjelmaa. Kulttuuritalolla (Sturenkatu 4, sijaitsee Linnanmäen nurkilla) järjestetään nimittäin ensimmäistä kertaa Popcult Helsinki -nimeä kantava populaarikulttuuriin keskittyvä tapahtuma.  Ainakin tämän bloggaajan löytää heti ovien avauduttua paikan päältä ihmettelemästä tapahtuman menoa ja meininkiä. Edit: Popcult Helsinki -raportin osa 1 ja osa 2.

Koska en ole kovin kiinnostunut manga- tai animekulttuurista, on Suomen conimaailma jäänyt minulle tosi etäiseksi. Ainakaan minun ymmärtääkseni niissä ei juuri länsimaista kulttuuria huomioida. Yhteen coniin olen kerran eksynyt nukkemiitin merkeissä, mutta tunsin siellä oloni kovin ulkopuoliseksi. Popcult Helsingin ohjelma on kuitenkin ilahduttavan laaja; on ohjelmaa Harry Potterista Supernaturaliin ja K-Popista Twin Peaksiin. Ohjelmassa on huomioitu tv-sarjat, pelit, sarjakuvat sekä elokuvat. Bongasin ohjelmakartasta myös pari Disneyyn liittyvää ohjelmanumeroa, joita olen menossa seuraamaan. Ne on merkitty postauksen ohjelmakarttoihin tähdellä. Tarkemmat tiedot ohjelmasta löydät osoitteesta ohjelma.popcult.fi/kartta.

Popcult Helsinki — Lauantai

popcult helsinki lauantai ohjelma

Popcult Helsingin kunniavieraana on varmasti kaikkien tuntema näyttelijä Jarmo Koski. Koskihan on muun muassa Nalle Puhin virallinen suomalainen ääni ja on häntä kuultu myös muun muassa Aristokattien Roquefortina sekä Frozenissa Peikkopappana. Kunniavierasshow’n jälkeen suuntaankin toiseen saliin kuuntelemaan puheohjelmaa siitä, kuinka Aku Ankasta voi väitellä tohtoriksi. Understanding Disney -kirjasta saikin jo jonkinlaista ideaa siitä, miten akateemisissa piireissä suhtaudutaan Disney-tutkimukseen. Jännää kuulla millainen tilanne on Suomessa. Päivän päätteeksi ajattelin istahtaa kuuntelemaan luentoa Disney-klassikoiden naiskuvasta. Tosi mielenkiintoinen aihe, johon en itse ole vielä juuri ehtinyt perehtyä. Myös avajaiset ja Another Castle -kuoron esitys kiinnostavat, samoin Don Bluthin elokuvista kertova ohjelma kiinnostavat minua. Harmi, että viimeksi mainittu sattuu olemaan juuri samaan aikaan tuon Naiskuva Disneyn klassikoissa -ohjelman aikaan.

Popcult Helsinki — Sunnuntai

popcult helsinki sunnuntai ohjelma

Jarmo Koski on äänessä myös sunnuntaina, kyselyhetken merkeissä. Tuolloin viimeistään kuullaan varmasti paljon jänniä juttuja hänen ääninäyttelyuransa varrelta. Muusta ohjelmasta kiinnostavilta vaikuttavat ainakin fanielokuvien tekemiseen johdatteleva puheohjelma, animaatioiden ja pelien musiikkeihin liittyvä kilpailu, aikamatkailua pohdiskeleva ohjelma sekä tietysti päättäjäiset. Listan mainitsemistani ohjelmista kuvauksineen löydät vielä täältä.

Tapahtumaan on edelleen saatavilla lippuja osoitteesta kompassi.tracon.fi/events/popcult2015. Mutta ihan kauhean pitkään ei kannata jahkailla, sillä maanantaisen tiedon mukaan niitä on jäljellä enää 129 kappaletta. Lipun voi hankkia myös tapahtuman ovelta, jos niitä on silloin vielä jäljellä. Koko viikonlopun kattava ranneke maksaa 20 euroa, mikä on ainakin minusta reilu hinta näin ohjelmantäyteisestä viikonlopusta.

On aivan mahtavaa, että Suomesta löytyy innokasta porukkaa järkkäämään tällaista tapahtumaa! Odotan itse jo kovasti tuota viikonloppua! Plussaa tässä kaikessa on vielä se, että täytän tuona viikonloppuna vuosia ja ainakin toivon, että tästä syntymäpäivästä tulee huomattavasti hauskempi verrattuna viime vuosien epäonnisempiin synttäreihin.

Ajattelin pistää molempina päivinä päälle jotain Disneyyn liittyvää, mutta mitään cosplaytä en kuitenkaan ole valmistellut. Saa tulla vetäisemään hihasta, jos sattuu tunnistamaan minut sieltä ihmisjoukosta! Jos paikalle pääsy on sinulle aivan mahdotonta, niin ei huolta, jaan fiiliksiä blogissa tapahtuman jälkeen ja mahdollisuuksien mukaan myös livenä Instagramin kautta.

Joko olet hommannut lipun Popcult Helsinkiin? Mitä ohjelmaa sinä odotat eniten?

| Kategoriassa Yleinen | Avainsanat:,

6 kommenttia artikkelissa “Popcult Helsinki 2015

 1. Voiii eii, miksi anopin viisikymppiset on juuri tuona viikonloppuna…!!! :( Olisin niin mielelläni tullut myös. Kuulostaa huippu-mielenkiintoiselta!

  1. Voi harmi! On tosi tylsää, kun menot tuppautuvat juuri samoille päiville. :/ Koitan saada otettua viikonloppuna paljon kuvia, jotta jälkikäteisraporttini avulla pääsisi sitten edes jotenkin mukaan tapahtuman tunnelmiin. :)

 2. Hei! Olisi tosi mielenkiintoista kuulla mitä saat irti tuosta Disneyn naiskuvasta, itsellä kun ei ole mitään mahdollisuuksia päästä paikalle. Toivon ja odotan koostetta! :)

  1. Uuh, tässähän alkaa raportointipaineet kasvaa. :D Mutta yritän parhaani koosteen kanssa ja onneksi seurakseni tapahtumaan tulee siskoni, niin on joku parempimuistinen kirjoitusapuna. :)

 3. Voi hitsi kun ei ole varaa lähteä! Olisipa huomannut tämän aikaisemmin. :(
  Odotan kyllä innolla postausta tapahtumasta! :)

  1. Harmi homma! :/ Ehkä ensi vuonna sitten, jos tapahtuma järjestetään toistamiseenkin. Pidän paikan päällä silmät ja korvat auki sinunkin puolestasi. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.