Awaken to a world of wonders

En ole varmaan ainoa Disney-fani, joka silloin tällöin mietiskelee, kuinka tuoda elokuvaharrastuksensa esiin kodissaan tai huoneessaan. Minulle pohdintoihin alkusysäyksen antoi pari vuotta sitten eräs Disney-prinsessojen faniblogi, jonka kautta löysin upeita kuvia televisiopersoona Holly Madisonin kodista. Bobby Hundredsin ottamat kuvat löydät täältä. Madisonin ammatinvalintaansa tai tyyliään en muuten oikein ihaile, mutta hänen Disney-teemainen kotinsa teki minuun vaikutuksen. Löysin hänen silloisesta kodistaan muutaman jutun, jotka haluan vielä joskus toteuttaa omassa kodissani ja viime syksynä sain toteutettua niistä ensimmäisen eli Prinsessa Ruusunen -taulun.

Reilun vuoden pohtimisen jälkeen ryhdyin toimeen ja tilasin julisteen Allposters.comista. Sen hinnaksi postikuluineen tuli noin 29e. Sen verran voisin tuosta nettikaupasta mainita, että vaikka siellä on jatkuvasti ”voimassa vain tänään” -tarjouksia, postikulut olivat aika korkeat (11e). No, ainakin tilaus saapui reilussa viikossa. Julisteen korkeus on 102 cm ja leveys 69 cm.

Prinsessa Ruusunen juliste - Disnerd dreams

Halusin julisteeseen samantyyppiset kultaiset kehykset kuin aiemmin mainitsemissani kuvissa. Vein julisteen lähikehystämöön ja valitsin julisteeseen paikan paksuimmat ja krumeluureimmat kehykset. Liikkeessä mallailin myös yksinkertaisia mustia kehyksiä, mutta nämä kultaiset sopivat kuitenkin mielestäni julisteeseen paremmin ja tekivät siitä myös arvokkaamman näköisen. Pyysin myös, että kehystettäessä leikattaisiin julisteesta muutama sentin levyinen suikale pois kummaltakin pitkätä sivulta, niissä oli vähän turhan paljon tyhjää tilaa minun makuuni. Kehystystyö tuli maksamaan 85e ja kehysten kanssa taulun koko on noin 113 cm x 69 cm. Taululle tuli siis vähän hintaa, mutta ainakin se on juuri sellainen kuin halusin.

Tällä hetkellä taulu on esillä makuuhuoneessani, varsinkin kehystensä puolesta sopii hyvin prinsessamaisen ihanan kampauspöytäni tyyliin.

En ole kovin tarkasti perehtynyt tämän julisteen alkuperään, mutta ainakin copyright-merkintöjen perusteella tätä tai tämän kaltaista julistetta on käytetty Prinsessa Ruususen vuoden 1970 elokuvateatterikierroksella. Oma julisteeni on arvatenkin kopio alkuperäisestä ja tehty ihan 2010-luvulla.

Onko muilla elokuviin liittyviä sisustushaaveita, jotka haluaisitte toteuttaa kotonanne?

| Kategoriassa Keräily | Avainsanat:,

4 kommenttia artikkelissa “Awaken to a world of wonders

 1. Minä haluaisin aikuisena suuren hyllyn, johon voisin tunkea kaikki Disney elokuvat ja jutut siihen liittyen. :D Toinen hylly voisi olla sitten nukeille.

  1. Kuulostaa kivalta suunnitelmalta! :) Olisi kiva saada omatkin elokuvat samaan paikkaan esille, nyt ne ovat kahdessa eri kaapissa ja nuketkin asustavat kahdessa eri huoneessa.

 2. Todella nätti juliste, tulee mahtavat retrofiilikset! Minulla ei ole minkäänlaista silmää sisustamiselle, joten en sanoisi toistaiseksi omaavani mitään sisutushaaveita. Olisi silti mukava saada omaa harrastusta esille, tuollainen kehystetty juliste olisi kyllä mainio idea.

  Innolla odottelen muitakin Disney-sisustuspostauksia jahka saat projektiasi jatkettua :3

  1. Kiitoksia! Jos ei itse saa hyviä ideoita, voi törkeästi kopioida muiden ideoita, kuten itsekin tässä tein. :D Näiden retrojen lisäksi varsinkin 90-luvun klassikoista on olemassa myös tosi hienoja julisteita, niitä myös huolisin seinälleni.

   Lähivuosina en varmaan pääse kaikkein suurimpia sisustusideoita vuokrakämpän vuoksi toteuttamaan, mutta jotain pientä (niin kooltaan kuin budjetiltaan) on varmasti luvassa. ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.