Prinsessa ja sammakko Easter eggit

Kirjoittelin reilu kuukausi sitten Lilon & Stitchin Easter eggeistä eli elokuvaan piilotetuista hahmoista ja muista yksityiskohdista. Ja mikäpä olisikaan sen parempi aika seuraavalle osalle kuin pääsiäinen. Päädyin tällä kertaa kirjoittamaan Prinsessasta ja sammakosta, sillä elokuva on täynnä mielenkiintoisia ”pääsiäismunia”.

Elokuvan alkupuolella Tiana hyppää raitiovaunuun, jonka keulassa komeilee monesta animaatioelokuvasta tuttu A113-rekisterinumero. Kirjain-numeroyhdistelmä on viittaus CalArts-kouluun, josta elokuvan toinen ohjaaja John Musker valmistui vuonna 1979.

Kun kamera kiitää läpi New Orleansin, kuvassa nähdään kovin tutun näköinen matto. Prinsessan ja sammakon ohjanneet Ron Clements ja John Musker ohjasivat myös Aladdinin.

Tianan parhaan ystävän Charlotten huoneesta löytyy tuttuja satukirjoja (saat kuvan suuremmaksi klikkaamalla). Prinsessan ja sammakon ilmestyessä Tähkäpäästä kertova Kaksin karkuteillä oli vielä tuotannossa ja vuonna 1989 ilmestynyt Pieni merenneito taas on Clements–Musker-tiimin toinen yhteinen ohjaustyö.

Yksi varjomaailman asukeista ei näytä yhtään muilta vaan muistuttaa kovasti Painajainen ennen joulua -elokuvan Jack Skellingtonia. Disney julkaisi elokuvan vuonna 1993 Touchstone Picturesin kautta.

Mama Odien luona on vaikka minkälaista rompetta ja kaiken tavaran seasta löytyy myös tuttu taikalamppu.

Mardi Gras -paraatin lavat suunniteltiin, että ne ovat viittauksia ohjaajien aiempiin elokuviin. Yhtä lavaa koristaa kuningas Triton…

… ja toisessa on viittaus Aladdiniin sekä Tuhannen ja yhden yön tarinoihin.

Kamera zoomaa hetkeksi lähemmäs lavaa ja sen kyydissä näyttää olevan tuttuja tyyppejä. Ron Clementsillä (vasemmalla) ja John Muskerilla (oikealla) on tapana tehdä pienet cameo-roolit ohjaamissaan elokuvissa eikä Prinsessa ja Sammakko ole poikkeus.

Mukavaa pääsiäistä!

| Kategoriassa Elokuvat | Avainsanat:

2 kommenttia artikkelissa “Prinsessa ja sammakko Easter eggit

  1. Olenkin joskus lukenut artikkelin Prinsessa ja Sammakko elokuvan pääsiäismunista :) Aladdin on selvästi ollut rakas elokuva, kun ovat halunneet sitä paljon käyttää. Ohjaajien omat hahmot ovat hauskat :D jos itsekin tekisin animaatioita, laittaisin varmaan itsekin itseni jonnekin piilohahmoksi.

    Hyvää pääsiäistä sinullekin! :)

    1. Niinpä, Aladdiniin liittyviä viittauksia oli yllättävän paljon. Ja hehe, animaatioelokuvan (tai minkä tahansa elokuvan) tekeminen olisi jo sen verran hieno saavutus, että kyllä siitä ansaitseekin päästä tekemään pienen roolin leffassa. Tuskin voisin itsekään vastustaa kiusausta, jos olisin tuossa tilanteessa. :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.