Q&A osa 1

Jouluaaton kunniaksi tänään on luvassa vastauksia lukijakyselyssä esittämiinne kysymyksiin. Ajattelin etukäteen, että saisin ehkä pari kysymystä, mutta yllätitte minut totaalisesti mielenkiintoisilla kyssäreillänne! Jaottelin niitä aiheiden mukaan vähän eri kategorioihin ja tänään vastailen elokuvia, niiden hahmoja ja musiikkia koskeviin kysymyksiin.

Elokuvat

Mitä tulevaa Disneyn live action -elokuvaa odotan eniten? Entä animaatiota?

Live actioneista odotan varmasti eniten ensi vuonna ilmestyvää Beauty and the Beast -elokuvaa. Trailereiden perusteella se näyttää todella kauniilta ja Kaunotar ja hirviö taitaa olla näin aikuisiällä useimmin katsomani Disney-klassikko. Animaatioista eniten kiinnostaa Vaiana, jonka julkaisua en malttaisi millään odottaa.

Jos saisit olla päättämässä seuraavan Disney-animaatioklassikon aihetta/tarinaa, mistä kyseinen klassikko kertoisi?

Vitsi miten hyvä kysymys! Tunnettuihin satuihin perustuvien animaatioiden teko on ehdottomasti Disneyn vahvuuksia, joten näkisin mielelläni jonkin satuklassikon uuden tulkinnan. Ja pitäisihän tarinassa olla tietysti myös kuninkaallisia! Esimerkiksi H. C. Andersenin Prinsessa ja herne sekä Grimmin veljesten Lumivalko ja Ruusunpuna tulevat mieleen.

Jos sun pitäis valita lemppari Disney-elokuva viimeisen viiden vuoden ajalta, mikä se olisi?

Kääk, valinta on tosi vaikea! Viime vuosien elokuvista suosikkeihini kuuluvat The Muppets, Inside Out, Zootropolis, Frozen. Jos Marvel- ja Lucasfilm-elokuvat lasketaan mukaan, niin pidän kovasti myös leffoista The Avengers ja Star Wars: The Force Awakens. Mutta jos näistä on pakko valita vain yksi, niin valitsen Inside Outin, sillä sen tarina on aivan omalaatuinen ja täynnä ihania hahmoja.

Inside out Bing Bong Ilo

Paras Star Wars -elokuva?

Hieman häpeillen myönnän, että olen nähnyt kuusi ensiksi ilmestynyttä SW-elokuvaa vain kertaalleen. Minusta elokuvasarjan paras osa on Star Wars: The Force Awakens, sillä sen juoni on onnistunut pitämään kiinnostukseni parhaiten yllä ja tarinan pääkaksikko Rey ja Finn ovat mielestäni tosi mielenkiintoisia hahmoja.

Onko sinulla Disney-elokuvaa, josta pidit lapsena, mutta josta et enää niinkään välitä?

Hmmm… Ainakin muutamaa elokuvaa katsoo nykyään kriittisemmin silmin kuin lapsena. Esimerkiksi Viidakkokirjan hohto on hieman päässyt himmenemään, vaikka ei se tainnut mikään suuri suosikkini olla lapsenakaan. Sen sijaan Leijonakuningas 2 ja Pieni merenneito 2 olivat nuorempana ehkä parasta ikinä. Mutta kun myöhemmin lopulta näin ykkösosat, tajusi, että eivät nuo jatko-osat mitenkään ole yhtä hyviä.

Mikä on kaikkien aikojen suosituin Disney-elokuva?

Tulkitsen kysymyksen niin, ettei sillä tarkoiteta vain minun mielipidettäni vaan yleistä suosiota. Kysymykseen onkin vaikea vastata, sillä ei ole olemassa mitään ultimaattista listausta, jolta selviäisi maailman suosituimmat elokuvat.

Jos vertaillaan muutamien elokuvasivustojen listoja, kärkikahinoissa näyttäisivät olevan Leijonakuningas ja Star Wars: The Force Awakens. IMDb:n top 250-listalla Disney-elokuvista korkeimmalla sijalla on Leijonakuningas (8,5 tähteä, listan sija 50). Toisena tulee Wall-E (8,4 tähteä, listan sija 61). Rotten Tomatoes -sivustolla kriitikot taas ovat antaneet parhaat pisteet Inside outille (listan sija 6).  Toiseksi parhaat arviot on saanut Lumikki ja seitsemän kääpiötä (listan sija 15).

Elokuvien lipputuloja seuraava Box Office Mojon mukaan taas maailmanlaajuisesti kaikkein eniten lipputuloja on kerännyt Star Wars: The Force Awakens (listan sija 3). Toiseksi eniten lipputuloja on saanut Avengers: Age of Ultron (listan sija 7). Elokuvauutiset.fi:n listalla Suomen katsotuimmat ulkomaiset elokuvat 1970– korkeimmalle taas on yltänyt Star Wars: The Force Awakens (594 834 katsojaa, listan sija 11). Toiseksi suosituin on ollut Leijonakuningas (485 193 katsojaa, listan sija 21).

Mistä nappaat suomenkieliset ääninäyttelijät niin aikaisin ennen elokuvien julkistamista?

Ainakin aikaisemmin dubbaajatiedot on julkaistu Suomen Disneyn lehdistösivulla ja olen käynyt nappaamassa ne sieltä. Nyt Suomen Disney on kuitenkin siirtynyt käyttämään monen muun julkaisijan yhteistä pressisivustoa, enkä tiedä mahdetaanko siellä kertoa dubbaajat samaan tapaan kuin aiemmin.

Mistä saat kaiken tiedon esimerkiksi Disney-tiistaihin?

Hyvistä tiedonhakutaidoista on paljon hyötyä. Esimerkiksi Disney-tiistaita varten katson aina läpi elokuvien lisämateriaaleista löytyvät pätkät ja luen netistä niihin liittyviä englanninkielisiä artikkeleita. Kirjahyllyssäni alkaa myös olla melko kiva kokoelma monenlaista Disney-kirjallisuutta, jotka ovat hyödyllisiä blogipostauksia kirjoittaessa.

Hahmot

Jos sinun pitäisi pukeutua esim. johonkin coniin Disney-prinsessaksi, keneksi pukeutuisit?

Uuuu, tämä oikeasti tosi houkutteleva ajatus, sillä tykkäisin varmasti puvun ja kaikkien asusteiden näpertämisestä. Mutta en tiedä osaisinko sitten oikeasti eläytyä jonkin prinsessahahmon rooliin tarpeeksi hyvin, että olisin mitenkään uskottavan oloinen.

Kaikkein eniten minua houkuttaisi pukeutua joko Auroraksi, Arieliksi tai Belleksi. Auroran ja Arielin vaatteista valitsisin heidän yksikertaiset korsetilliset mekkonsa ja Bellen asuista taas eniten kiinnostaisi kullankeltainen tanssiaismekko. Jos pitäisi kuitenkin valita vain yksi asu, johon minun pitäisi pukeutua, valitsisin Auroran mekon.

Mikä Disney-prinsessoista on lempparisi?

Kirjoitinkin omasta Disney-prinsessojen suosikkikolmikostani aikaisemmin tänä vuonna ja mielipiteeni on yhä hyvin samanlainen. Prinsessoista Tiana on lempparini, sillä hänessä on mielestäni paljon ihailtavia piirteitä. Tiana on ahkera, järkevä ja muutenkin minusta hirveän samaistuttava hahmo.

Minkä sidekickin ottaisit vierellesi kulkemaan?

Aivan ensimmäisenä minulle tuli mieleen Olaf, sillä kuka ei kaipaisi elämäänsä hahmoa, jolta löytyy hauska kommentti mihin tahansa. Mutta suoraan sanottuna puheliaan Olafin höpötykset voisivat alkaa jossain vaiheessa ärsyttämään, joten kaikkein mieluiten valitsisin Pascalin. Vaikka Pascal ei puhu, tällä pienellä kameleontilla on roppakaupalla asennetta ja siitä olisi paljon iloa erilaisten harrastusten kanssa.

Minkä hahmon valitsisit seuraksesi, jos jäisit hissiin jumiin tai joutuisit autiolle saarelle?

Noin täpärässä tilanteessa voisi kaivata jonkin kekseliään hahmon seuraa, mutta toisaalta tärkeää on myös se, että tulisi hyvin toimeen hahmon kanssa. Luulen, että näihin molempiin kriteereihin vastaisi Henki. Taikavoimat olisivat varmasti hyödylliset, mutta arvostan myös Hengen vitsikkyyttä. Lisäksi ei olisi yhtään pahitteeksi, jos minulla olisi mahdollisuus esittää vaikkapa juuri autiolla saarella kolme toivetta lampun hengelle.

Mikä Disney-hahmo olisit, jos voisit? Kuka Disney-hahmo haluaisit olla, jos saisit olla hän päivän ajan?

Satuin saamaan kaksi aika samantyyppistä kysymystä, mutta vastaan niihin eri tavoin. Jos voisin vaihtaa elämäni jonkin Disney-hahmon elämäksi, valitsisin Bellen. Hän on fiksu nuori nainen, joka ei jää vain kuuntelemaan, kun muut suunnittelevat hänelle tietynlaista tulevaisuutta, vaan tekee omat päätöksensä elämästään. Ja hei, Bellenä pääsisi elämään loppuelämänsä prinsessana upeassa linnassa.

Jos taas voisin testata jonkin hahmon elämää yhden päivän verran, valintani osuisi Dogiin. Olisi kiva kokeilla yhden päivän ajan, miltä tuntuu olla koira, joka osaa innostua aivan hirveästi myös elämän pienistä iloista.

Suosikki Star Wars -hahmosi?

Varsinkin BB-8 on aivan ihana, mutta minun on pakko sanoa, että suosikkini on Rey. Hän osaa pitää huolta itsestään ja on tosi mielenkiintoista, että niin monet asiat hänessä ovat vielä ihan hämärän peitossa.

Musiikki

Minkä Disney-elokuvan soundtrack on mielestäsi paras?

Disney-elokuvissa on vaikka mitä ihania soundtrackeja, mutta minun suosikkini täytyy olla Pieni merenneito. Tätä Menken–Ashman-duon soundtrackia olen kuunnellut varmasti eniten kaikista Disney-soundtrackeista. Pidän elokuvan lauluista todella paljon sekä suomeksi että englanniksi ja score-musiikkia kuunnellessa voin nähdä mielessäni mihin kohtaukseen kappaleet kuuluvat.

legacy collection pieni merenneito

Mikä on mielestäsi paras pahiksen esittämä soololaulu?

En ole ihan varma onko tämä laulu oikeasti se kaikkein paras, mutta jostain syystä olen pitkään pitänyt tosi paljon Jafarin laulamasta Prinssi Ali repriisistä. Se on varmasti yksi lyhyimmistä pahisten lauluista, mutta silti se kuvaa hyvin Jafarin ilkikurista luonnetta. Minusta laulu sopii hyvin tilanteeseen ja sen aikana tulee selväksi, että Jafar on täysin niskan päällä ja tarinan sankarit taas aivan ahdingossa. Kunniamaininnat myös tuomari Frollon Helvetin liekit ja Scarin Vallan saan -laululle.


Toivottavasti teistä oli yhtä hauskaa lukea vastauksiani kuin minulla oli niitä kirjoitellessa! Sain kyselyn yhteydessä myös kommentin, että olisi kiva tietää vielä enemmän Disneyyn liittymättömiä asioita minusta. On hirveän hankalaa osata vain kertoa itsestään, enkä ole ihan varma, mikä teitä kiinnostaa, joten jos sinulle tulee mieleen joku kysymys, niin jätä toki kommentti. Ihan superhenkilökohtaisiin kysymyksiin en välttämättä vastaa, mutta muuten kysymyksiä otetaan vastaan.

Hyvää joulua kaikille!

| Kategoriassa Disney life | Avainsanat:

2 kommenttia artikkelissa “Q&A osa 1

  1. Olipas hauskoja kysymyksiä ja hauskoja vastauksia! Tunnistin pari kirjoittamaani kysymystä. :) IHANAA JOULUA SINULLE, PAULA!!!!! 🎅

    1. Mukavaa, että tykkäsit! Vähintään puolet kunniasta kuuluu tietysti kysymysten keksijöille! :) Toivottavasti sinulla oli mukava joulu, Anna!! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.