Räyhä-Ralf valloittaa internetin arvostelu

Yasss, taas saadaan uusi Disney-klassikko elokuvateattereihin, kun Räyhä-Ralf valloittaa internetin saa huomenna ensi-iltansa Suomessa. Käväisin katsomassa elokuvan parisen viikkoa sitten Finnkinon lasten sunnuntaissa Disney-bloggaajien/vloggaajien Sanlen, Reetan, Susannan ja Vilman kanssa. Pidin elokuvasta tosi paljon ja olen innoissani, kun pääsen jakamaan ajatuksiani arvostelun muodossa!

HUOM: Spoilereista! Arvostelussa kerrotaan elokuvan alkuasetelmasta, mutta mukana ei ole sen isompia paljastuksia juonesta. Jos kuitenkin haluat pysyä turvassa kaikilta mahdollisilta juonipaljastuksilta, hyppää suoraan viimeisen kuvan alla olevaan yhteenvetoon.

Räyhä-Ralf valloittaa Internetin (Ralph Breaks the Internet)
Ohjaaja(t): Phil Johnston ja Rich Moore
Äänirooleissa: John C. Reilly, Sarah Silverman, Gal Gadot, Taraji P. Henson, Jack McBrayer, Jane Lynch
Suomidubissa:Niko Saarela, Iina Kuustonen, Mimosa Willamo, Kaisa Hela, Riku Nieminen, Elina Knihtilä
Ensi-ilta Suomessa: 1.2.2019 | Kesto: 1 h 52 min

On ehtinyt kulua kuusi vuotta siitä, kun Ralf ja Nelli tutustuivat ja nyt he ovat parhaat ystävykset. Kaksikko viettää kaikki illat yhdessä pitäen hauskaa ja kierrellen Litwakin pelihallin eri peleissä. Ikävien sattumien myötä Sokerihuuma-pelin tärkeä osa kuitenkin rikkoutuu ja Nelli uhkaa kuitenkin jäädä pelittömäksi. Nelli ja Ralf lähtevät netin syövereihin etsimään kriittistä varaosaa.

Tykkäsin tosiaan Räyhä-Ralf valloittaa internetin -elokuvasta tosi paljon! Elokuvan juoni oli yllättävä ja kiinnostava, joten siihen uppoutui helposti. Olin onneksi välttynyt spoilereilta ja nähnyt etukäteen vain trailereista ja Samu-Sirkan joulutervehdyksestä tutut kohtaukset, joten elokuvaa katsoessa riitti tosi paljon uutta ihmeteltävää ja ihailtavaa. Elokuvan yksityiskohtainen maailma oli ihan täynnä kaikenlaisia vitsejä ja viittauksia, ettei niitä voi yhdellä katselukerralla millään sisäistää.

Räyhä-Ralf valloittaa internetin toimi hyvin myös jatko-osana. Olen viime vuosien aikana vähän nyrpistellyt nenääni Pixarin jatko-osatehtailulle, mutta Disneyn uusin elokuva osoitti minusta, että jatko-osat voivat jopa joskus pistää paremmaksi kuin ensimmäinen osa. Ensimmäisessä Räyhä-Ralf-elokuvassa vähän ehkä poukkoiltiin vähän pelistä ja hahmosta toiseen, mutta jatko-osassa Ralf ja Nelli saavat suurimman osan ruutuajasta ja heidän ystävyytensä käsittely saa riittävästi aikaa.

En ole tainnut katsoa ensimmäistä Räyhä-Ralfia ollenkaan englanniksi, mutta pidin kyllä kovasti tästä jatko-osasta alkuperäisversiona. Olin jostain syystä kuvitellut, että Sarah Silvermanilla olisi jollain tapaa ärsyttävän kuuloinen ääni, mutta jo heti ensimmäisten minuuttien aikana sain huomata käsitykseni olleen ihan väärä. Alkuperäisversiossa täytyy myös ihailla sitä, että kaikki elossa olevat Disney-prinsessojen ääninäyttelijät on saatu houkuteltua mukaan elokuvan tekoon. Suomenkielisessä dubbauksessa taas on täytynyt vähän soveltaa, kuten käy ilmi aiemmasta elokuvan dubbaajista kertovasta postauksestani.

Ja prinsessoista puheen ollen, suurena Disney-fanina olin jo etukäteen hirveän innoissani elokuvan trailereista tutussa prinsessakohtauksesta. Teatterissa olin vielä enemmän fiiliksissä, kun elokuvassa nähtiin prinsessoja myös toisessakin kohtauksessa. Räyhä-Ralf valloittaa internetin -elokuvassa oli muutenkin otettu kaikki ilo irti synergiaeduista, sillä huomiota saivat niin myös Marvel, Star Wars ja nettisivu Oh My Disney. Tuo Oh My Disney oli elokuvassa kyllä jotain niin hauskaa. Kuin Disney-puisto, mutta potenssiin 10.

Elokuvassa oli paljon ajankohtaisia internet-juttuja, kuten se, miten nopeasti trendit tulevat ja algoritmit muuttuvat. Niinkin abstrakti asia kuin internet oli toteutettu hauskasti ja elokuvan tekijät olivat keksineet nokkelia tapoja esittää eri juttuja, kuten traileristakin tuttu hakubaari (myös kuvassa yllä).

Ajankohtaisia asioita käsittelevissä elokuvissa on toki aina se riski, että niiden vitsit ja viittaukset vanhenevat melko nopeasti. Uskon kuitenkin, että tämän elokuvan kohdalla vain yksityiskohdat ikääntyvät. Kymmenen vuoden päästä esimerkiksi Pinterest tai vuohivideot eivät ehkä ole enää pinnalla, vaan uudet jutut ovat syrjäyttäneet ne. Elokuvan teemat ystävyydestä ja unelmien tavoittelusta ovat kuitenkin ajattomia ja siksi uskon, että elokuvalla on hyvät mahdollisuudet pärjätä ajan hammasta vastaan. Olen esimerkiksi itse liian nuori ymmärtämään Hengen ysäriviittauksia (olen syntynyt samana vuonna kuin Aladdin ilmestyi), mutta elokuva toimii siitä huolimatta.

Yhteenveto

Räyhä-Ralf valloittaa internetin -elokuva oli oikein hauska katselukokemus. Tarina ja monet yksityiskohdat tuntuivat ajankohtaisilta, mutta uskon leffan pärjäävän hyvin myös ajan hammasta vastaan. Elokuvasta jäi hyvä fiilis ja olo, että elokuvan voisi katsoa piankin uudestaan. Hyvä fiilis tuli myös siitä, kun sai todeta Disney-klassikkojen hyvän putken jatkuvan. Täytyy varmaan käydä katsomassa elokuva toistamiseen, kun se nyt saapuu virallisesti teattereihin.

Arvioni:

Jos et ole vielä nähnyt Räyhä-Ralf valloittaa internetin -elokuvaa, kannattaa ehdottomasti jäädä elokuvateatteriin katsomaan lopputekstien jälkeinen kohtaus. Se sai porukassamme aikaa tosi innostuneen reaktion ja muistelen sitä tästä lähin varmasti aina, kun näen elokuvan. En halua spoilata tuota kohtausta millään tavalla, joten jääkää ihmeessä katsomaan se.

Mitä sinä pidit Räyhä-Ralf valloittaa internetin -elokuvasta? Lähditkö elokuvateatterista innoissasi vai olisivatko tekijät voineet pistää jossain vähän paremmaksi?

| Kategoriassa Elokuvat | Avainsanat:,

4 kommenttia artikkelissa “Räyhä-Ralf valloittaa internetin arvostelu

 1. Mä en oo edes nähnyt sitä edellistä Räyhä-Ralfia, mutta trailerin perusteella tämä jatko-osa vaikutti siltä, että pakko nähdä. (Ois muuten kiva joskus joku isompikin Disney-blogimiitti eli sellainen mihin mä saisin tulla mukaan. :D)

  1. Uskon, että tämän jatko-osan tarinaan pääsee hyvin kiinni, vaikkei olisi nähnytkään ekaa elokuvaa. :) Joku vitsi menee ehkä ohi, mutta ei varmaan mitään sen kummempaa.

   Jonkinlainen blogimiitti voisi olla hauska idea. :)

 2. Tykästyin itsekin tähän enemmän kuin ykköseen, koska tässä Ralfin ja Nellin kemioita on hauska seurata. Yleensä olen alkuperäisdubin kannalla, mutta yllätyin todella kuinka laadukas suomidubbi tässä elokuvassa on. Vain muutamassa kohdassa suun epäsynkka pisti silmään.

  Ainoa hieman tylsempi pätkä oli se lopun rymistelykohtaus, mutta muuten todella laadukas animaatio!

  Pelejä pelaavana olen ehtinyt vuosien varrella fanittaa monelaisia pelistudioita, joista on sitten isoksi kasvamisen jälkeen tullut melkoisen onnettomia tapauksia (*kröhöm* activison blizzard *kröhöm*). En siksi lakkaa hämmästelemättä miten jatkuvasti paisuva Disney pystyy olemaan tinkimätön näiden klassikoidensa laadusta.

  1. Kiva kuulla, että suomenkielinen versio on onnistunut. En ole ainakaan vielä ehtinyt käydä sitä itse katsomassa/kuuntelemassa, mutta ehtiihän tässä vielä.

   No, onhan Disneylläkin toki ollut vähän kehnompiakin vuosia, mutta viime vuosina animaatioiden laatu on kyllä ollut tosi hyvällä tasolla. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.