Se on mun kokoelmani

Nyt kun olen mainostanut esitteleväni Disney-kokoelmaani, olisi varmaan ihan järkevää kertoa mitä kaikkea keräilen ja mitä kaikkea kokoelmaani tällä hetkellä sisältyy. Tavoitteenani ei ole täydellinen kokoelma, vaan hankin niitä juttuja, joista olen kiinnostunut tai joita pidän kauniina. Lisäksi raha rajoittaa ostoksia jonkin verran, opiskelijabudjetilla ei voi kaikkea kiinnostavaa hankkia. Kokoelmani ei ole vielä mikään huikean mahtavan suuri, mutta jotain jännää minulta kuitenkin löytyy.

Innostuin Disney ja Pixarin elokuvista oikein kunnolla kolmisen vuotta sitten ja aloitin oikeastaan ihan nollasta. Klassikoita löytyi siinä vaiheessa vajaa kymmenen videoina sekä joitain lapsuuden leluja, joita en ihan keräilytavaraksi laske. Kuten varmaan moni muukin, aloitin sitten keräilyn elokuvista. Ensin ostin muutaman dvd:n, mutta pikkuhiljaa aloin hankkia myös blu-ray-julkaisuja. Nyt Disneyn klassikoista löytyy yli puolet, Pixarilta puuttuu vain pari. Kokoelmani on sekamelska dvd- ja blu-ray-julkaisuja, kaikkia elokuvia kun ei vielä ole saatavilla blu-rayllä. Slipcoverit näyttävät kivoilta, joten suosin niillä varustettuja julkaisuja, mutta harmikseni niitä ei kaikissa julkaisuissa ole ollut. Pixarin klassikot tulen varmaankin hankkimaan kaikki blu-rayllä, mutta en ole ihan varma haluanko kaikkia Disney-klassikoita. Esimerkiksi Pikku kananen ei vaan ole niitä elokuvia, joita haluaisin usein katsoa. Jatko-osia, live-actioneita tai muita Disneyn animaatioita olen myös hankkinut jonkin verran.

Disney keräily - Disnerd dreams

Tällä hetkellä minulta löytyy neljä elokuvien teosta kertovaa The art of -kirjaa. Kirjat kertovat elokuvista Prinsessa ja sammakko, Kaksin karkuteillä, Räyhä-Ralf ja Urhea. Olen aivan ihastunut Brittney Leen suloiseen piirrostyyliin ja olen hankkinut yhden hänen kuvittamansa satukirjasen. Myös kolme muuta tähän mennessä ilmestynyttä satukirjaa ovat ostoslistalla. Kirjahyllyssäni on myös Walt Disneyn elämäkerta Walt Disney – Amerikkalaisuuden ikoni sekä Disney-aarrekammio -tietokirja. Hankkisin mielelläni lisää suomenkielisiä tietokirjoja, mutta niitä on saatavilla harmillisen vähän.

Vaatekaappini päällä asustaa viisi Disney Storen Designer Collectionien nukkea. Ariel vuoden 2011 Princess-kokoelmasta, Evil Queen ja Mother Gothel vuoden 2012 Villains-kokoelmasta sekä Jasmine ja Aladdin tämän vuoden Fairytale-kokoelmasta. Toisin kuin HC-keräilijät en pidä nukkeja NRFB-kunnossa (never removed from box) eli koskemattomana laatikossaan, vaan olen irroittanut nuket pakkauksistaan mm. valokuvia varten. Nuket ovat kuitenkin esillä hienoissa laatikoissaan. Olen iloinen, että löysin nuket jo ensimmäisen kokoelman ilmestymisen aikaa, sillä varsinkin vuoden 2011 Ariel on aika kysyttyä tavaraa. Designer-nukkejen lisäksi myös 17-tuumaiset Limited Edition -nuket kiinnostavat, varsinkin pian julkaistavat Anna ja Elsa, mutta voi olla, että joudun jättämään ne väliin.

Omistan myös joitain Disney Couture Jewellery -merkin koruja, pari sormusta, kaulakoru ja käsikoru sekä neljä charm-riipusta (kuvia koruista: osa1 & osa 2). Koruja hankkiessa olen koittanut valita sellaisia, jotka ovat sekä kauniita että sellaisia, joita voisi käyttää päivittäin. Nykyisin sarja tuntuu hiipuneen, enkä ole ihan perillä valmistetaanko uusia koruja enää. Korujen lisäksi päivittäisessä käytössä on Ingersolin valmistama sympaattinen Minni Hiiri -rannekello.

Omistan yhteensä ehkä kymmenen cd:tä, joista Disneyn soundtrackeja on neljä levyllistä. Minulta löytyy kaksi suomalaista (Leijonakuningas ja Pieni merenneito) ja kaksi englanninkielistä soundtrackia (Tarzan ja The Little Mermaid). Yhtenä kokoelmani aarteena pidän tuota Pienen merenneidon vuoden 1989 suomenkielistä soundtrackia. Levyjä olen ostanut, jos niitä on sattunut tulemaan vastaan sopivaan hintaan. Englanninkielisiä soundrackeja tuskin tulee hirveästi ostettua, niitä kun voi kuunnella kätevästi Spotifystakin. Suomalaisia soundtrackeja metsästän vähän ahkerammin, mutta niitä on myynnissä kovin harvoin.

Tällaista pientä minulta löytyy, kiinnostaisiko nähdä lisää kuvia jostain tietystä jutusta?

| Kategoriassa Keräily | Avainsanat:

2 kommenttia artikkelissa “Se on mun kokoelmani

  1. Voitko antaa vinkkiä, mistä löytyy suomenkielisiä Disney Animaatioelokuvien Soundtrackeja?

    1. Niitä löytyy ikävä kyllä aika harvoin mistään. Leijonakuninkaan soundtrackiä myytiin ainakin cdonissa pari vuotta sitten, myös Kane Recordsista voi joskus löytyä jotain. Muuten niitä ei ole moneen vuoteen tainnut suurempia eriä tulla myyntiin. Huuto.netistä voi löytää käytettyjä levyjä, hinnat saattaa vaan nousta vähän suolaisiksi.

      Jos pelkkä digitaalinen kopio riittää, niin kannattaa myös katsoa kirjaston valikoimat. Ainakin pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoista niitä löytyy ihan hyvin ja levyistä voikin sitten ottaa omaan käyttöön muutamia kopioita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.