Seuraava matkamme: Disney Land & Sea

Vuosi sitten tähän aikaan olimme käymässä Disneyland Parisissa ja todistamassa puiston 25-vuotisjuhlintojen viimeisiä päiviä. Tuo reissun jälkeen halusimme päästä taas tutustumaan johonkin uuteen Disney-puistoon ja olemme hiljalleen suunnitelleet seuraavaa Disney-matkaamme. Kaikki varaukset on nyt tehty, joten on aika paljastaa, mihin suuntaamme seuraavaksi!

Niin kuin postauksen otsikosta voi päätellä, olemme lähdössä matkalle, johon kuuluu oleskelua sekä maalla että merillä. Tuosta meriosuudesta olen jo pari kertaa lyhyesti maininnut eli olemme siis menossa Disney-risteilylle. Matkan alkuosasta en ole kuitenkaan hiiskunut mitään täällä blogin puolella, vaan olen odottanut sopivaa hetkeä matkasta kertomiselle. Tarkkasilmäisimmät saattoivatkin bongata matkakohteemme jo yllä olevista esitteistä. Matkaamme siis seuraavaksi Walt Disney Worldiin!

Walt Disney World

Ennen risteilyämme olemme menossa kiertelemään neljäksi päiväksi Walt Disney Worldiin, Disney-puistoista suurimpaan. Olin näköjään kirjoittanut viime lokakuussa, että olimme päättäneet mennä vain risteilylle ja se oli alkuperäinen suunnitelmamme. Keväällä tulimme kuitenkin siihen lopputulokseen, että kun kerran risteilymme kerran lähtee niin läheltä Walt Disney Worldia, emme mitenkään voi jättää puistokäyntiä väliin. Niinpä mahdutimme lomareissun alkuun neljä puistopäivää.

Walt Disney Wordissa yövymme Disney’s Contemporary Resortissa. Hotelli oli Villen suosikki, sillä sen läpi kulkee monorail-juna (junafanin unelma). Contemporary Resort ei ole sisustuksensa puolesta mitenkään erityisen disneymäinen, mutta yksi sen isoista plussista on, että sieltä on lyhyt kävelymatka Magic Kingdom -puistoon. Walt Disney Worldissa monet hotellit sijaitsevat kaukana puistoista, joten on luksusta päästä halutessaan kävellen edes yhteen neljästä puistosta.

Walt Disney Worldissa käynti jännitti minua aiemmin aika paljon, koska paikka on niin suuri ja siellä käynti vaatii paljon suunnittelua. Olen viime kuukaudet kuunnellut paljon podcasteja ja etsinyt tietoa netistä, joten nyt alan tuntea oloni aika luottavaiseksi ja uskon, että reissumme onnistuu ihan hyvin. Ykkösapuni on viime kuukausina ollut WDW Prep To Go -podast, jota olen kuunnellut kymmeniä jaksoja. Satuin myös bongaamaan kirjastosta kuvassa näkyvän The Hidden Magic of Walt Disney World -kirjan, johon täytyy vielä tutustua ennen matkaa. Kirja on kyllä jo lähemmäs kymmenen vuotta vanha, joten saa nähdä onko siinä kovasti vanhentunutta tietoa.

Puistopäivien suunnittelussa olen jakanut päivät kahteen osaan: aamuun ja iltapäivään. Meillä on park hopper -liput, joten olemme ajatelleet viettää aina aamupäivän yhdessä puistossa, mennä sitten keskipäivällä hotellille lepäilemään ja hellettä pakoon ja viettää loppupäivän toisessa puistossa. Kunkin päivän päiväohjelma alkaa olla aika hyvin mietitty ja Fastpass+-varauksetkin on tehtynä. Odotan matkalta erityisesti sitä, että pääsemme tutustumaan aivan uusiin puistoihin ja alueisiin, kuten Epcot-puistoon sekä vasta viime viikolla auenneeseen Star Wars Galaxy’s Edge -alueeseen. En halua vielä tässä vaiheessa paljastaa kaikkia suunnitelmiamme, vaan pääsette lukemaan niistä tarkemmin reissun jälkeisistä matkaraporteista.

Disney Cruise

Lokakuun alussa pääsemme astumaan ihka ensimmäistä kertaa Disney Cruise Linen aluksen kyytiin. Risteilymme on Halloween-teemainen, kestää seitsemän päivää ja se sijoittuu Karibialle. Kolmena päivänä pääsemme tutustumaan muutamaan eri Karibian saareen ja neljä päivää vietetään merillä. Satamista eniten kiinnostaa Bahamalla sijaitseva Disneyn yksityissaari Castaway Cay.

Ennen kuin varasimme matkamme Walt Disney World -osuuden, mietin kannattaisiko meidän käydä ensin risteilyllä ja sitten puistossa vai toisin päin. Netistä lukemissani jutuissa monet suosittelivat käymään puistossa ensin ja sitten risteilyllä. Tätä järjestystä perusteltiin muun muassa sillä, että loman alussa jaksaa paremmin raskaat puistopäivät ja loppuaika onkin sitten kiva rentoutua risteilyllä. Tämä ajatus kuulosti minusta järkevältä, joten siksi menemme puistoon ensin ja sitten risteilylle.

Varasimme risteilyn melkein vuotta etukäteen, joten tätä matkaa on jo ehditty odottaa. Emme ole kuitenkaan tehneet hirveästi suunnitelmia risteilyn suhteen, sillä suurin osa suunnitteluenergiasta on mennyt Walt Disney World -juttujen ihmettelyyn. Risteilyltä odotamme lähinnä sitä, että pääsemme rentoutumaan, tutustumaan laivan kaikkiin eri kolkkiin sekä viihteeseen ja nauttimaan siitä, ettei tarvitse herätä aikaisin.

Tällainen Disney-fanin unelmaloma meillä on siis tällä hetkellä suunniteltuna. Millainen sinun unelmalomasi olisi? Haluaisitko käydä esimerkiksi useammassa Disney-puistossa saman reissun aikana tai päästä Disney-risteilylle?


Disney Land & Sea -matkasta kertovat jutut:
Seuraava matkamme: Disney Land & Sea
Walt Disney World 2019: Matka alkaa!
Walt Disney World 2019: Disney’s Contemporary Resort
Walt Disney World 2019: Ensi kertaa Epcotissa
Walt Disney World 2019: Star Wars Galaxy’s Edge & Toy Story Land
Walt Disney World 2019: Maailmanympärimatkalla Epcotissa
Walt Disney World 2019: Aamupäivä Animal Kingdomissa
Walt Disney World 2019: Eläinbongausta Animal Kingdomissa
Walt Disney World 2019: Viimeinen päivä Magic Kingdomissa
Disney Cruise 2019: Kohti Karibianmerta!
Disney Cruise 2019: Kaksi päivää merillä
Disney Cruise 2019: Vierailulla Neitsytsaarilla
Disney Cruise 2019: Castaway Cay
Disney Land & Sea 2019: Ostosten esittely

| Kategoriassa Disney life | Avainsanat:, ,

8 kommenttia artikkelissa “Seuraava matkamme: Disney Land & Sea

 1. Kuulostaa todella mahtavalta!! Oon tosi iloinen teidän puolesta tästä reissusta (enkä yhtään kateellinen..) ja odotan innolla reissupostauksia! :)

  Mullakin oli Tokion puiston jälkeen haaveena seuraavaksi valloittaa jompi kumpi puisto jenkeissä, ja disney-risteilystä oon kans haaveillut. Risteily ainakin saa odottaa vielä pitkäänkin, ja tämä ja ensi vuosi on matkasuunnitelmien osalta jo buukattu täyteen mutta luultavasti vierailu Kaliforniassa tai Floridassa toteutuu toivottavasti vielä ensi vuosikymmenen alkupuolella :) Sen jälkeen sit vuorossa Kiina! Ei ole halpaa olla Disney-fani :D

  1. Kiitos Noora! :) Kiva kuulla, että reissujutuille on taas ainakin yksi innokas lukija :D

   Ei ole tosiaan halpaa, ei! Mutta onneksi sitä voi pikku hiljaa ja oman tilanteen mukaan laittaa rahaa säästöön jo etukäteen matkoja varten ja säästämisintokin pysyy yllä, kun on jotain extrakivaa, mitä odottaa. Meidänkin jatkosuunnitelmat ovat vähän samansuuntaisia, ensiksi olisi ajatuksena valloittaa molemmat USAn puistot ja sitten suunnata Kiinan puistoihin. :) Toisaalta sitä haluaisi jo nopeasti päässä käymään kaikissa puistoissa, mutta toisaalta on myös ihanaa tietää, että edessä on vielä paaaljon uutta nähtävää odottamassa oikeaa aikaa. :)

 2. Itse en harrasta Disney-juttuja, on vain kiva lukea niistä. Odottelen jo tulevaisuuden matkapostauksia tästä reissusta :D

  1. Kiva, kun kommentoit DK ja mukava kuulla, että matkajuttujen lukeminen kiinnostaa. Tulee itsellekin sellainen tsemppifiilis kirjoittamiseen, kun tietää, että jutuista ollaan kiinnostuneita. :)

 3. Mä niin haluisin jollekin pidemmälle risteilylle ja miksei tosiaan Disney-risteily voisi olla hyvä idea siinä vaiheessa, jos sellaiselle päädyn. Kiinnostaa siis lukea teidän matkaraportit sitten kun ne tulee! Mitenhän noihin saarivierailuihin vaikuttaa muuten tuo äskeinen Bahamalla ollut hurrikaani eli pääseeköhän siellä varmasti maihin ja onkohan siellä kaikki romuna?

  1. Disney-risteilyissä on ymmärtääkseni ainakin se kiva puoli, että oikeastaan kaikki sisältyy hintaan ja ainoastaan tipit pitää maksaa risteilyn lopuksi. Monella muulla risteily-yrityksellä taas on ilmeisesti tapana keksiä kaikenlaisia piilokuluja, joita ei välttämättä osaa ottaa huomioon risteilyjen hintoja vertaillessa. Risteilyymme sisältyy tosiaan käynti Bahamalle kuuluvalle Castaway Cay -saarelle, mutta tuo saari on ilmeisesti välttynyt tuhoilta. Näihin aikoihin reissaamisessa on tietysti aina hurrikaaniriski, mutta täytyy toivoa, ettei enää tule mitään uusia hurrikaaneja.

 4. Huikea reissu teillä tulossa!

  Disney-fanina rakastan lukea kaikenlaisia postauksia täältä blogista, mutta kaikista parhaita on matkapostaukset. Olen itse käynyt vain kerran Pariisin puistossa ja haaveillaan miehen kanssa häämatkasta Walt Disney Worldiin.

  Olisi kiva lukea tämän matkan matkabudjetista ja siitä mitä tuollainen matka oikeasti kahdelta hengeltä maksaa. Ja tietysti, että mitä kautta sen matkan varasitte.

  1. Kiva kun kommentoit Susanna! :) Ja mukavaa, että matkajutut kiinnostavat, sillä niitä on tulossa loppuvuoden aikana monta. :) Odottelemme jo kovasti matkan alkua, enää ei ole kovin pitkä aika lähtöön.

   Häämatka Walt Disney Worldiin kuulostaa tosi mahtavalta idealta! Kiva kun mainitsit tuon matkabudjetin, lupaan kirjoitella siitä matkaraporttien yhteydessä. Sen voin jo tässä vaiheessa paljastaa, että varasimme kaikki matkan jutut itse. Walt Disney Worldin hotellin ja liput varasimme suoraan puiston sivuilta, tai taisi siinä välissä olla jonkinlainen Disneyn oma matkatoimisto. Mutta kirjoitan budjetista ja maksuaikatauluista vielä tarkemmin matkan jälkeen. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.