Sitten kaivatte esiin kammokirjanne

Kuten jo aikaisemmin mainitsinkin, taidekirjojen kokoelmani kasvoi vastikään kahdella kirjalla. Satuin nimittäin ihan sattumalta löytämään Huuto.netistä kirjat Pixarin Monsterit-yliopistosta sekä Disneyn Boltista. Sivustolla näyttäisi olevan myynnissä myös kirjat Tangledista ja Räyhä-Ralfista sekä muutamasta Dreamworksin elokuvasta, käykää kurkkaamassa, jos taidekirjat kiinnostavat!Joten niin kuin viimeksi lupasin, jatketaan vielä näin loppuviikostakin Monsterit-yliopiston parissa. Lukaisin elokuvan taidekirjan äskettäin läpi ja tässäpä joitain ajatuksiani siitä sekä kivoimpia kuvituksia.

Ricky Nierva, Dice Tsutsumi – Gouache, digital

Karen Paik: The Art of Monsters university
Sivut: 168, Chronicle Books 2013

Yllä: Jason Dreamer – Pencil & digital

The Art of Monsters university on jaettu kahdeksaan lukuun, jotka käsittelevät muun muassa kampusaluetta, kammokisoja sekä osakuntia. Kirja alkaa John Lasseterin ja Pete Docterin sekä Dan Scanlonin alkusanoilla. Seuraavilla sivuilla kerrotaan ideoista, jotka johtivat Monsterit-yliopisto -elokuvan syntyyn sekä vertaillaan vähän Monsterit-elokuvien hahmoja ja tyyliä. Seuraavassa luvussa taas käsitellään elokuvan alkuosaa, sivuilta löytyikin vallan ihania kuvia pikku-Masista.

Albert Lazano – Paper college

Tämän jälkeen hypätäänkin yliopistoon. Tähän lukuun sisältyy ensinnäkin paljon kuvia päähahmoista ja opettajista sekä kampusalueen rakennuksista. Kuvien joukossa on myös joitain pikkutekstejä, jotka kertovat muun muassa eteen tulleista haasteista. Esimerkiksi Masia käsittelevällä aukeamalle Ricky Nierva kertoo häneltä kysytyn: ”Kuinka saat silmän näyttämään 18-vuotiaalta?”

Myöhemmin kirjassa kerrotaan myös osakunnista ja niiden jäsenten tyyleistä sekä kammokisojen kilpailuista.

Shelly Wan – Digital
Robert Kando – Digital

Monsterit-yliopiston kampusalueen tyyli miellyttää minua. Rakennuksista, kasveista ja muista on saatu vanhan ja arvokkaan näköisiä, mutta niihin on lisätty hauskoja monsterimaisia yksityiskohtia.

Dice Tsutsumi – Digital

Lisäksi kirjasta löytyy hirmuinen määrä (varmaan yli 100) Dice Tsutsumin color scriptejä eli elokuvan valaistusta, värimaailmaa ja tunnelmaa luonnostelevia digitaalimaalauksia. Pidän Tsutsumin tyylistä ja hänen vivahteikkaiden maalaustensa vaikutus näkyy hyvin myös valmiissa elokuvassa.

Yhteenveto: Taidekirjassa sekä 3D-blu-ray -julkaisusta löytyvissä lisämateriaaleissa käsitellään jonkin verran samoja asioita, mutta toisaalta se on ihan luonnollista. Kertovathan ne molemmat saman elokuvan tekemisestä. Esimerkiksi blu-rayn kuvagalleriasta löytyy paljon samoja kuvia, kuin kirjasta. On omista mielipiteistä kiinni, haluaako niitä katsoa tv:stä tai tietokoneen ruudulta vai kirjasta, jos ylipäätään haluaa katsella.

Kirjan kuvat painottuvat hahmokuviin sekä color scripteihin. Sen sijaan esimerkiksi storyboard -sivuja on vähemmän, mutta mielestäni tämä painotus on onnistunut, minua eivät storyboardit niin kiinnosta. Kirjassa on paljon kauniita kuvia ja mielenkiintoisia pieniä tarinoita, mutta ei se välttämättä mikään jokafanin ”must have” -ostos ole. The Art of Tangled on siis edelleen oma suosikkini lukemistani taidekirjoista.

| Kategoriassa Keräily | Avainsanat:, ,

12 kommenttia artikkelissa “Sitten kaivatte esiin kammokirjanne

 1. Kiitos kun ilmoitit tuosta huuto.netin Art of Tangledista! :) minua se kyllä kiinnostaa kovasti! Tuo art of monsters kirjakin vaikuttaa todella mielenkiintoiselta luettavalta. (En näköjään jaksa panostaa kirjojen nimiin)

  Minua kiinnostaisi myös Art of Frozen, mutta se pitää tilata jostain Amazonista. Pitää tässä katsoa josko Amazon ruljanssiin olisin valmis ryhtymään. Sieltä tilaaminen on kuulemma aika sekavaa.

  1. Eipä kestä! Ajattelin, että paras vinkata, just siltä varalta, että jotakuta kivaa lukijaa sattuisi joku kirjoista kiinnostamaan. :)

   Jos päädyt tilaamaan kirjan Amazonista, niin kannattaa tosiaan sitten käyttää Amazon.co.uk:ta (eli ns. Britti-Amazonia), sillä sieltä tilauksen saa ilman pelkoa tullimaksuista ja ilman postikuluja. Olen tilannut sieltä usein, joten minusta se ei enää tunnu niin sekavalta, vaikka toki pitää olla tarkkana. Kannattaa googlettaa vaikka ”Amazonista tilaaminen”, ainakin MaksuKamu-sivulla näyttäisi olevan hyvät ohjeet tilaamiseen! Jos Amazon kuitenkin tuntuu liian vaikealta, niin The Art of Frozen näyttäisi olevan myynnissä myös parissa suomenkielisessä verkkokaupassa, ainakin Suomalaisesta kirjakaupasta ja Adlibriksestä löytyy. Hinnat ovat pikkaisen korkeammat, mutta aika kohtuulliset kuitenkin.

  2. Ihanaa! Kiitos näistäkin vinkeistä! :) Peku tilasi Art of Tangledin Amazonista, eikä se tullut ajallaan, joten heille tuli kaksi Tangledin taidekirjaa, ja toisen kirjan hän on valmis myymään minulle, joten nyt ei enää tarvitse edes tilata huuto.netistä! :D Eikä postikulujakaan tarvi miettiä sillä olemme naapureita. ^___^

   Saastutan täällä blogissasi kommenteillani, mutta Frozenin Deluxe soundtrackin ostit varmaan Amerikan Amazonista?

  3. No, sinulla kävikin kirjan kanssa tosi hyvä tuuri, mahtavaa! :D Juu, sen soundtrackin tilasin poikkeuksellisesti Amerikasta, sillä sitä ei ollut ainakaan silloin tilausta tehdessäni saatavissa Britti-Amazonista ja levyn hinta postikulujen kanssa jäi alle tullirajojen.

   Ei tämä blogi sinun kommenttiesi vuoksi miksikään saastu, ihan vapaasti saat kommentoida ja kysellä! ;)

  4. Hyvä! :D

   Ja eikös soundtrack olekin briteissä erinäköinen kuin amerikassa? Ainakin olen kiinnittänyt huomiota britti julkaisun kansikuvaan joka ei ole läheskään yhtä hieno kuin amerikan soundtrackin.

  5. Juu, soundtrackit näyttävät tosiaan olevan erinäköisiä ja amerikalainen versio on minustakin kauniimman näköinen. :) Onneksi kappalelistaus vaikuttaa kuitenkin olevan molemmissa sama.

  6. Jos tekee tilin Britti Amazoniin, niin samalla tilillä tuskin voi ostaa amerikan amazonista? :P

 2. Minulla on pulma!

  Tein pitkän harkinnan jälkeen Disney blogin jossa höpöttelisin Disney tavaroiden keräilystä ja esittelisin kokoelmaani. Sitten tajusin että oman blogisi idea on täsmällee sama! En todellakaan haluaisi olla se ”matkija”. Haluaisin päivittää sitä blogia mutta onko siinä mitään järkeä, jos blogin ja postauksien idea on sama? entä jos vielä höpöttelen samoista tavaroista? Se olisi kaiken huippu!

  1. Jaa, no sanoisin, että sun pitää löytää blogiin oma tyylisi, se miten haluat kirjoittaa asioista. Ei tämä minun bloginikaan ole mikään maailman tai Suomen ainut Disney-keräily(yms.)blogi ja lainailen välillä hyviä ideoita muista blogeista. Päätin aloittaa blogin, koska en ollut vielä löytänyt juuri sen tyyppistä, jota itse mielelläni lukisin. Halusin tehdä blogista mm. kauniin ja informatiivisen, niihin juttuihin panostan. Ei se minua haittaa, vaikka ideat ja aiheet olisivat joskus samoja, koita vaan kirjoittaa omalla tyylilläsi, etsi uusia näkökulmia ym. Kirjoittavathan kirjabloggaajat monesti samoista kirjoista ja kosmetiikkablogeissa arvostellaan monesti samoja tuotteita, mutta monesti eri ihmiset tuovat niistä esiin eri juttuja. Jos sinusta tuntuu, että sinulla on jotain uutta annettavaa, niin go for it!

  2. Kiitos vinkeistä/ohjeista! Minulla on intoa ja fiilistä päivitellä sellaistakin blogia, ja koetan kirjoittaa mahdllosimman omperäisesti ja tuoda postauksissa esille uusia asioita! :)
   Mukavaa, kun suhtauduit tähän niin hyvin eikä sinua haittaa. Halusin vaan vielä varmistaa, että et löydä uutta disney blogia ja ajattle: Mitäh! :D (joku voisi oikeasti vetää herneen nenään)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.