Spider-Man: Homecoming arvostelu

Muutama päivä sitten vuoden toinen Marvel-elokuva, Spider-Man: Homecoming sai ensi-iltansa.  Kävin katsomassa elokuvan ensi-illassa 3D-versiona ja kirjoittelin ajatuksiani ylös pienen arvostelun muotoon.

HUOM: Spoilereista! Arvostelussa kerrotaan pieniä spoilereita elokuvan tapahtumista, mutta mukana ei ole sen isompia juonipaljastuksia.

Spider-Man: Homecoming 
Ohjaaja: Jon Watts
Rooleissa: Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Jon Favreau, Laura Harrier, Zendaya, Marisa Tomei
Ensi-ilta Suomessa: 5.7.2017 | Kesto: 134 minuuttia

Tom Hollandin näyttelemä Peter Parker eli Spider-Man nähtiin ensimmäisessä tehtävässään viime vuonna ilmestyneessä Captain America: Civil War -elokuvassa. Muutama kuukausi tuon tehtävän jälkeen Peter on yhä innoissaan uudesta supersankarin statuksestaan eikä malta odottaa, että pääsisi taas näyttämään kykynsä Tony Starkille. Samalla hän on kuitenkin vasta 15-vuotias lukiolainen, joka yrittää pitää salaisen identiteettinsä piilossa koulukavereiltaan. Koulun jälkeen hän tekee salaa pieniä keikkoja Spider-Manina, kunnes pääsee sattumalta isompien pahisten jäljelle. Joku näyttää nimittäin tekevän poikkeuksellisen aseita avaruusteknologiasta.

Olin etukäteen vähän skeptinen Spider-Man: Homecoming -elokuvaa kohtaan, sillä alan olla ehkä aavistuksen väsynyt jatkuvalla syötöllä ilmestyviin supersankarielokuviin ja mietin, voiko elokuva nousta edellisten Spider-Man-leffojen yläpuolelle. Lisäksi minua mietitytti, mahdanko tuntea oloni liian vanhaksi katsoessa teinihahmon kipuilua. Mutta olihan elokuvateatteriin silti suunnattava heti, sillä elokuvaa voinut jättää väliinkään.

Spider-Man: Homecoming arvostelu

Aivan elokuvan alku tuntui hieman rasittavalta Peter Parkerin intoillessa vlogi-kameralleen uusista seikkailuistaan, mutta pian sen jälkeen epäilykset sai heittää romukoppaan. Tom Hollandin Spider-Man oli teinimäiseen tapaan vähän säätäjä, mutta kuitenkin sympaattinen ja sopivasti samaistuttava. Hahmolla on omat ongelmansa sekä Peter Parkerina että Spider-Manina eikä kahden henkilöllisyyden välillä tasapainottelu ole helppoa.

Elokuvassa nähtiin myös hauskoja sivuhahmoja. Peterin paras kaveri Ned sai intoilla kaverinsa uusista kyvyistä ja mystinen Michelle herätti kiinnostuksen. Elokuvan jälkeen jäin miettimään, mitähän mielenkiintoista hahmosta mahtaa vielä myöhemmin selvitä. Uskon, että hahmo tullaan vielä näkemään. Hahmokaartiin kuului tuttuja supersankareita, kuten Iron Man, joka toimi eräänlaisena mentorina Spider-Manille sekä Captain America, joka vilahti pariin otteeseen huvittavissa opetusvideoissa.

Elokuvan pahis oli aluksi taustansa puolesta vähän laimea ja unohdettava tapaus, mutta elokuvan loppupuolen paljastus antoi jonkin verran anteeksi. Sen jälkeen pahiksen ja Spider-Manin välillä tuntuikin olevan niin paljon jännitettä, että hämiksen puolesta hieman hirvitti.

Muutenkin Spider-Man: Homecomingissa oli supersankarielokuvien tapaan paljon vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Uusi Spider-Man tuntui kuitenkin samalla tuoreelta ja uudistuneelta. Elokuva ei ollut mikään ihan tavallinen supersankarin syntytarina, vaan turhaa selittelyä välteltiin ja moneen kertaan nähdyt hetket ohitettiin onnistuneesti.

Spider-Man: Homecoming oli minusta oikein onnistunut supersankarielokuva. Se piti mielenkiinnon hyvin yllä koko parituntisen ajan ja sai unohtamaan kaikki aiemmat epäilykseni. Tom Holland onnistui hyvin ensimmäisessä isossa roolissaan kuten muutkin nuoret näyttelijät. Hänen esittämänsä uusi Hämis istui myös hyvin osaksi Marvel Cinematic Universea ja toivon, että hahmo nähdään vielä monissa tulevissa Marvel-elokuvissa.

Arvioni:

Täytyy vielä lopuksi hieman hehkuttaa elokuvan lopputekstejä; ne olivat yhdet siisteimmistä ikinä. Pidän hirveästi siitä, että lopputeksteihin panostetaan ja nyt lopputekstit sopivat tosi hyvin elokuvan tyyliin. Marvel-fanit tietävät tietysti jäädä katsomaan tekstejä lisäkohtausten varalta ja niitä nähtiin jälleen kaksi. Niistä myöhempi oli aika vitsikäs, mutta en halua paljastaa siitä sen enempää, joten odota ja katso itse.

Oletko käynyt katsomassa Spider-Man: Homecoming -elokuvan? Mitä pidit siitä?

Kuvat: The Walt Disney Company Nordic

| Kategoriassa Elokuvat | Avainsanat:, ,

6 kommenttia artikkelissa “Spider-Man: Homecoming arvostelu

 1. Voin todeta, etten ole ikinä nähnyt yhtäkään spider man -elokuvaa, mutta tämä on kiinnostannut todella paljon nähtyäni tämän trailerin ennen pirates of the caribbean 5 -elokuvaa (kävitkö muuten katsomassa p.o.t.c 5:sta?). Voi siis hyvin olla, että tämä spider man elokuva tulee vielä katsottua. Viimeistään dvd:llä.

  1. Uskallan suositella tämän uuden Spider-Manin katsomista vaikka Hämis-leffat eivät olisi etukäteen tuttuja. Homecomingin myötä seikkailut alkoivat alusta, joten ei haittaa, vaikka ei tuntisi aiempia seikkailuja ollenkaan. :) Jännä muuten, nyt kun aloin miettiä asiaa, niin Tobey Maguiren tähdittämät Spider-Man-elokuvat ovat varmaan olleet ensimmäisiä supersankarielokuvia, jotka olen nähnyt.

   Kävin katsomassa POTC 5:n ja se oli minusta yllättävän hyvä! Olin tukäteen vähän epäileväinen, kun 4:n elokuva ei ollut niin onnistunut kuin alkuperäiset kolme leffaa.

 2. Kävin katsomassa tämän tänään ja voi että miten hyvä leffa oli! Tykkäsin ihan sikana ja kyseessä oli ensimmäinen leffa jonka aikana nauroin melkein koko ajan. Sitä ei ole tapahtunut koskaan ennen, eli aplodit tekijöille!
  Tom Hollandin Peter oli ihanan samaistuttava ja vaikutti nimenomaan oikeasti TEINILTÄ, mikä on tosi hyvä juttu, sillä monissa leffoissa teinit ovat ehkä vähän liiankin aikuismaisia. (ja Peterkin oli kuitenkin vasta 15-vuotias elokuvan tapahtumien aikaan.)

  En ole nähnyt kauheasti Avengers tai muita marvelin leffoja, mutta siitä huolimatta juonesta sai kiinni kunhan vaan tiesi muiden elokuvien olemassaolosta ja hahmoista vähäsen jotain. (Muut marvel leffat kyllä kiinnostaa, kunhan löytyisi jostain katsottaviksi :P)

  Kaiken kaikkiaan tykkäsin tosi paljon, ja ehdottomasti hankintalistalla kunhan ilmestyy. :)

  Ai niiin, lopputekstit oli minunkin mielestä tosi hienot!

  1. Hauska kuulla, että tykkäsit elokuvasta Rico! Kuulostaa, että sinulla on ollut tosi hauskaa sitä katsoessa! :D

   Sanopa muuta, monesti elokuvissa ja sarjoissa teinihahmot eivät tunnu oikeilta teineiltä ja heidän näyttelijätkin ovat usein päälle parikymppisiä. Okei, Tom Hollandkin täytti vastikään, mutta ehkä hän oli kuvausten aikaan vielä juuri ja juuri teini-ikäinen. Ja ainakin hän näyttää niin nuorelta, että menee ihan hyvin läpi 15-vuotiaasta.

   Kiva kuulla, että elokuvan maailmaan pääsi todellakin hyvin mukaan, vaikkei muuten tunne Marvel-elokuvia niin hyvin. Vilkaisin parin striimauspalvelun valikoimia ja niissä oli vähän huonosti tarjolla Marvel-elokuvia. Netflixissä olivain Hulkista kertova elokuva ja Viaplaysta bongasin Doctor Strangen ja Captain America: Civil Warin. Jos ei halua ostaa elokuvia itselle, kannattaa kurkistaa, jos vaikka kirjaston valikoimista löytyisi. :)

 3. Pidin The Amazing Spider-Man-elokuvista sen verran paljon, että minua jännitti suuresti tämän katsominen. Kuitenkin alun jälkeen rakastuin elokuvaan ja sen näyttelijöihin. Hämis on suosikkini Marvelin supersankareista, ja tämä elokuva teki hänelle kunniaa – toivon, ettei tätä sarjaa jätetä kesken toisin kuin edeltäjäänsä.

  Oli myös koomista nähdä ensimmäisen näkemäni live action Batman-elokuvan nimikkohahmon näyttelijä pahiksena, mutta minusta hänen hahmonsa oli mielenkiintoinen – kerrankin hyvin realistinen pahis ja tämä “tavis” vielä onnistuu yllättämäänkin.

  1. En itse osaisi valita omaa suosikkiani supersankareiden joukosta, mutta Hämähäkkimies on ehdottomasti ollut pisimpään tuttu hahmo. Uskon ja toivon, että nyt kun Marvel on saanut Hämiksen mukaan omaan cinematic universeensa, hahmon kanssa jatketaan usean elokuvan muodossa. :)

   Minusta pahishahmo oli alussa aika tylsä, mutta lopussa tuli kyllä sellainen yllätys, ettei sitä osannut ollenkaan arvata. Oikea dun dun dunnn -hetki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.