Aika kuluu nopsaan, kun paljon tapahtuu

On aika herätellä blogi taas eloon pienestä syyshorroksesta. Kirjoitusinspiraatio on ollut viime viikkoina teillä tietämättömillä eikä varsinkaan arki-iltaisin oikein ole tuntunut riittävän aikaa tietokoneen äärellä istumiseen. Yritän nyt kuitenkin vähän tsempata ja eiköhän inspiraatiokin ala löytyä, kun kirjoittamisella vaan alkaa säännöllisesti järjestää vähän aikaa.

En ole vielä ehtinyt kirjoittaa luettavaksenne mitään erityisempää, joten kerron alkuun vähän kuulumisia.

Vietimme tosiaan syyskuun alussa poikaystäväni kanssa pari yötä Disneyland Parisissa. En tiedä mikä siinä oli, mutta tällä kertaa Pariisin puisto ei tuntunut nyt niin taianomaiselta paikalta kuin kevään 2017 reissulla. Ehkä toukokuinen Japanin-matka ja upea Tokyo Disney Resort oli vielä niin hyvin muistissa, ettei Pariisin puisto tuntunut sen rinnalla ihan yhtä ihanalta paikalta. Japanissa kun kaikki puiston cast memberit (eli työntekijät) olivat niin ystävällisiä ja vilkuttelivat innokkaasti kaikille puistovieraille, kun taas Disneyland Parisissa kaikki olivat niin ranskalaisia, että se vähän ärsytti. Varsinkin cast memberien palvelualttius tuntui enimmäkseen aika onnettomalta Japanin kollegoihin verrattuna.

Vaikka pitikin päästä vähän purkamaan kriittisempiä ajatuksiani, jäi matkasta mieleen myös hyviä muistoja. Kokeilimme muun muassa montaa sellaista laitetta, jotka olivat edellisellä reissulla jääneet väliin. En ole vielä ehtinyt hirveästi käydä läpi reissumme kuvia, mutta tarkoituksenani on kyllä palata Disneylandin matkajuttuihin myöhemmin.

Matkoista puheen ollen, varasimme pari viikkoa sitten ihka ensimmäisen Disney-risteilymme! Noin vuoden päästä suuntaamme Floridasta lähtevälle, seitsemän päivän pituiselle Halloween-teemaiselle Karibian-risteilylle! Niin jännää!! Vaikka odotan matkaa kovasti, on samalla myös tosi kivaa, että matkaan on vielä pitkä aika. Tässä odotellessa kaikkea ehtii suunnitella ihan rauhassa ja fiilistellä kunnolla etukäteen.

Ennen risteilyn varaamista mietimme kovasti sen välillä, menisimmekö seuraavaksi uuteen Disney-puistoon vai risteilylle. Päädyimme kuitenkin risteilyyn, sillä sen myötä tulisi koettua jotain ihan uutta. Puistoista minua kiinnostaa seuraavaksi eniten Walt Disney World, mutta matkoja tutkiessa minua alkoi oikein ahdistaa se, miten paljon suunnittelua matka näihin jättipuistoihin oikein vaatii. Jos teillä lukijoilla on mitään vinkkejä Walt Disney Worldiin liittyen, otan niitä mielellään vastaan!

 

Elokuvissa käynnin suhteen olemme olleet viime aikoina aika aktiivisia, kun viime kevään Hulluilta päiviltä ostetut Finnkinon sarjaliput piti saada käytettyä. Ostin itse asiassa niitä myös syksyn hulluita lisää, sillä tulossa on paljon kiinnostavia elokuvia. Varasinkin jo itse asiassa liput 2. marraskuuta ensi-iltansa saavaan Pähkinänsärkijä ja neljä valtakuntaa -elokuvaan. Odotan innolla elokuvan näkemistä, sillä ainakin trailerin perusteella se vaikuttaa mielenkiintoiselta. Toivottavasti elokuvassa on sellaista ihanaa satumaista joulufiilistä. Ja joulusta puheen ollen, haluaisin ehdottomasti saada mahdutettua joulun pyhien ohjelmaan uuden Maija Poppasen paluu -elokuvan katsomisen. En kyllä tiedä voiko tämä uusi Poppas-elokuva yltää alkuperäisen Maija Poppanen -elokuvan tasolle, mutta haluan antaa sille mahdollisuuden.

Meidän on tullut katsottua myös kotosalla melko ahkerasti vähän vanhempia elokuvia, sillä aloitimme syyskuun puolella Marvel Cinematic Universen leffojen katselun tapahtumajärjestyksessä. Olemme edenneet tämän listan mukaisesti eli aloitimme Captain America: The First Avengerista ja viimeisimpänä olemme ehtineet katsoa Captain America: Civil Warin. Olemme keskittyneet listalta vain elokuviin, joten olemme skipanneet eri tv-sarjat. Ainoastaan Agent Carter -sarjan päädyimme katsomaan, sillä aloitin sen katsomisen kerran aiemmin, mutta en tuolloin tainnut päästä ensimmäistä jaksoa pidemmälle. Nyt nähtynä sarja oli kyllä aika kiva, ja on harmi, että sitä tehtiin vain kaksi kautta.

Tällaisia pikaisia kuulumisia minulla oli tällä kertaa. Mitä teille lukijoille muuten kuuluu? Oletteko katsoneet viime aikoina jotain kivoja Disney-elokuvia tai onko Disney ollut jotenkin muuten osana elämäänne?

P.S. Tunnistitko mistä laulusta tämän postauksen otsikko on lainattu?

| Kategoriassa Yleinen

10 kommenttia artikkelissa “Aika kuluu nopsaan, kun paljon tapahtuu

 1. Sinisen talon nallesta otsikko. Pikkuveli katsoi jatkuvasti sitä pienenä kasetilta 2000-luvun alussa.

 2. Kiitos vinkistä koskien Marvel-leffoja! Olen itsekin ne halunnut katsoa järjestyksessä läpi mutta julkaisujärjestys ei ole jaksanut innostaa. Taidanpa kokeilla tuota linkitsemääsi listaa.

  Minulla on päälimmäisenä mielessä tällä viikolla tekemäni Fantasian kommenttiraitojen maraton. Siinä onkin ollut puuhaa ihan tarpeeksi! Mutta niinhän sitä sanotaan, että kaikki helppo ja hyvä on aluksi vaikeaa. Ehkäpä tämä ajatus tsemppaisi myös sinua ja poikaystävääsi tarttumaan Walt Disney World -haasteeseen ;)

  1. Kiva, jos vinkistä oli hyötyä! Ainakin minusta on ollut hauska katsoa Marvelin elokuvat tapahtumajärjestyksessä, sillä nyt jostain vanhemmista elokuvista on hoksannut jotain uutta, johon ei ole huomannut kiinnittää huomiota aiemmin. :)

   Minunkin pitäisi katsoa Fantasia 2000 -elokuva kommenttiraidan kera, sillä en ole tainnut tulla koskaan kuunnelleeksi sitä. :) Kyllä tuo WDW-haaste on vielä jonain päivänä selätettävä, ehkä matkaan lähtö vaatii vaan vielä vähän aiheeseen paneutumista. Matka kun tulee varmasti kalliiksi, niin siitä haluaa sitten mahdollisimman mukavan. :)

 3. Kiva kuulumispostaus pitkästä aikaa! :) Disney-risteily kuulostaa ihanalta, täytynee taas seurata teidän jalanjälkiä ja päätyä Japanin jälkeen ehkä risteilylle…

  Itse olen postaustaukosi aikana Disneillyt enemmän kuin yleensä. Päädyimme vihdoin ja viimein poikaystäväni kanssa siihen, että lähdemme ensi toukokuussa Japaniin!! Lisäksi kävin kirjamessuilla katsomassa Don Rosaa ja sainkin nimmarilla varustetun uusimman kokoelman, olin ensi kertaa kirjamessuilla ja olin juuri kesän aikana lukenut kaikki Don Rosat läpi. Lisäksi tein aivan mahtavan löydön antikvariaattipuolelta, bongasin sieltä The art of Incredibles- kirjan johon en ole nettikaupoissa enää törmännyt! Pääsin lisäksi vihdoin katsomaan Ihmeperhe 2, joten voin lukea myös jo aikaisemmin tilaamani kakkososan taidekirjan ilman että joudun pelkäämään juonipaljastuksia…

  Mitä pidit itse Ihmeperhe 2- elokuvasta?

 4. Hihi, sehän on hyvä seurata toisen jalanjäljissä, niin voi sitten välttää pahimmat matkamokat. :)

  Jee, kivaa, että olette saaneet matkanne sovittua! Toukokuu oli ainakin tänä vuonna tosi hyvä aika matkustaa Japaniin, kun oli niin lämmintä! Teille tulee varmasti ihan huippureissu! :) Koitan saada kirjoitettua lähiviikkoina vielä muutaman sanasen loppuajastamme Tokiossa ja Osakassa, jos vaikka saisitte siitä jotain inspiraatiota omaa matkaanne varten. :)

  Vau, oli varmasti kiva päästä näkemään Don Rosa! Pidän hirveästi hänen Ankka-sarjakuvistaan, mutten ole itse vielä koskaan päätynyt hakemaan häneltä nimmaria. Ja tosi hienon kirjalöydönkin teit! Oli varmasti melkoinen yllätys törmätä kirjamessuilla Pixarin taidekirjaan.

  Hmm, en oikein tiedä mitä tykkäsin Ihmeperhe 2:sta, joten en oikein osannut kirjoittaa siitä arvostelua. Jotenkin se oli aika eri tyylinen kuin olin osannut odottaa. Jaska-vauva oli kyllä tosi hauska, sitä ei voi kieltää! :D Mutta muuten pidän ehkä kuitenkin ensimmäisestä Ihmeperhe-elokuvasta enemmän. Ainakin ensimmäisen katselukerran perusteella. Olen kyllä jo ennakkotilannut Ihmeperhe 2:n joten täytyy vielä toisen katselukerran jälkeen miettiä fiiliksiä uudestaan. :) Millaisia ajatuksia Ihmeperhe 2 herätti sinussa?

  Oli tosi kiva kuulla myös sinun kuulumisiasi! Niistä tuli jotenkin itsellekin inspiroitunut fiilis puuhailla Disney-juttuja! :)

  1. Jee, ihana kuulla että myös mun kommentti inspiroi sua koska oon vuosien varrella inspiroitunut ja löytänyt uusia Disney-juttuja sun blogin ansiosta :)

   Munkin on vaikea pukea yksinkertaisesti (ja lyhyesti) sanoiksi mielipidettäni elokuvasta. Mä pidin siitä kyllä tosi paljon ja odotin sitä ja siltä todella paljon, ja voin sanoa, etten ainakaan pettynyt. Mutta mikä ekan katselukerran jälkeen jäi myös vaikuttamaan fiiliksiin oli jotkut pienet asiat, mitä en tajunnut miksi niihin ratkaisuihin päädyttiin. En tajunnut miksi Rajattoman puvun suunnitteli joku muu kuin Eira, enkä tajunnut miksei me nähty Hyytäjän vaimoa!!! Lisäksi mua häiritsi eniten ikinä, että se myyrä pääs alussa karkuun enkä vieläkään tiedä miten sen kävi. Siihen liittyen, mun mielestä loppuratkaisu olis ollut paljon hauskempi ja parempi jos siinä lopussa se myyrä olis taas kaivautunut maan alta ja että jatko-osa olis periaatteessa päättynyt ihan samoin kuin ensimmäinen osa ja taas oltais odotettu 14 vuotta uutta jatko-osaa. Mutta pitänee lukea The art of Incredibles 2, jos saisin näihin mietteisiin vastauksia ja tietenkin katsoa elokuva uudestaan että saan siitä paremmin kiinni!

   1. Sinulla oli hyviä pointteja noista elokuvan pikkujutuista! On outoa, että Elli suostui pukeutumaan jonkun muun kuin Ellin pukuun ja Hyytäjän vaimo olisi ehdottomasti ollut kiva nähdä! Ja haha, Raivaaja on selvästi paljon ovelampi pahis kuin olisi voinut luulla. Jos tuosta taidekirjasta ei satu löytymään vastauksia, niin toivottavasti Ihmeperhe 2:n DVD/Blu-ray-julkaisulla on kommenttiraita mukana, jos siinä vaikka paljastettaisiin jotain noista pohtimistasi jutuista! Olisikin kiva päästä näkemään elokuva uusiksi ja mietiskellä sitä vähän uudestaan. :)

 5. Oli kiva lukea pitkästä aikaa kuulumisiasi :) Pakko kyllä sanoa, että tämä kuukausi on mennyt tuosta vain ja huomasinkin, että pian pääsee katsomaan uutta Pähkinänsärkijä -elokuvaa! Odotan sitä kovasti.
  En ole tiennytkään, että Disney risteilyjä järjestetään saatika, että niitä on olemassa! Pitää käydä heti katsomassa millaisia ne ovat.
  Itse en ole puuhannut sen kummempaa Disneyn parissa. Marvelin elokuvia olen kylläkin vihdoin ja viimein alkanut katsomaan ja ensimmäisen Avengers elokuvan nähtyäni, olen jo ihan koukussa…

  1. Kiva, että tykkäsit Sofia! :) Disney-risteilyt eivät jotenkin ole esillä ihan hirveästi, mutta niitäkin tosiaan järjestetään. En vielä täysin tiedä, mitä risteilyltä oikein pitäisi odottaa, mutta eiköhän siellä tule olemaan hauskaa! :)

   Jee, kiva, että olet innostunut Marvel-elokuvista! :) Niissä riittääkin katseltavaa moneksi illaksi. Kävin juuri lainaamassa kirjastosta Doctor Strange -elokuvan, jotta pääsisimme katseluprojektissa eteenpäin. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.