Tarzanin soundtrackit

Keskeytetäänpäs Pixar-kirjoitusten putki hetkeksi, sillä tein vähän aikaa sitten pienen Disney-löydön, jonka haluan esitellä oikein tuoreeltaan. Alkuviikosta soundtrack-kokoelmani kasvoi Tarzanin suomenkielisellä soundtrackilla. Huomasin levyn eräänä aamuna myynnissä Huuto.netissä, ja koska minulla oli edelleen muistissa pari vuotta sitten katkerasti missaamani suomalainen Pocahontas-soundtrack, päätin heti huutaa itselleni tämän Tarzan-soundtrackin. Sen pariksi esittelyvuoroon pääsee myös vuotta tai paria aikaisemmin ostamani englanninkielinen soundtrack.

Tarzan soundtrack - Disnerd dreams

Minusta on aika kiva, että molemmissa levyissä on erilaiset kansikuvat ja ne eroavat muutenkin visuaaliselta ilmeeltään hieman toisistaan. Vaikka levyillä on muutama sama kappale, ei erilaisten ulkoasujen takia tunnu niin pahasti siltä, kuin olisi ostanut tuplakappaleet samasta levystä.

Tarzan soundtrack - Disnerd dreams

Suomenkieliseltä soundtrackilta löytyy ensiksi elokuvan suomeksi lauletut laulut, sitten Phil Collinsin laulamat englanninkieliset versiot, neljä score-kappaletta ja viimeiseksi suomenkielinen Kaksi maailmaa -laulun finaali. Englanninkielisellä levyllä järjestys on melkeinpä sama, elokuvaversiot vaan ovat tietysti englanniksi.

Suomenkielisellä levyllä on kaksi kappaletta enemmän, sillä mukana on Strangers Like Me ja Son of Man -laulujen versiot, joita ei enkkulevyltä löydy. Lisäksi levyllä on tietokoneella katsottava parin minuutin pituinen, häiritsevän nopeita leikkauksia sisältämä Phil Collinsin haastattelu sekä demoversio Tarzan-toimintapelistä suoraan viime vuosituhannen lopulta. Epäilyistäni huolimatta peli lähti käyntiin pari vuotta vanhalla läppärilläni ja oli jopa melko viihdyttävää pelattavaa.

Suomalainen Tarzan soundtrack - Disnerd dreams

Suomalaisessa soundtrack-levyssä on etukannen aihetta toistava kuva Tarzanista. Mukana tulevassa vihkosessa on kappaleiden esittäjätiedot sekä sanoitukset.

Tarzan soundtrack - Disnerd dreams

Tarzan soundtrack - Disnerd dreams

Alkuperäiskielisessä soundtrackissa levyn kuva on hieman tylsempi, mutta tuo ”vihkonen” on sentään erikoisempi. Kansipaperi nimittäin avautuu melkeinpä kuin pieneksi julisteeksi Tarzanista. Kuvan reunoilla on kappaleiden sanat. Paperin toiselta puolelta löytyy tiedot tekijöistä.

Tarzan soundtrack - Disnerd dreams

Tarzan soundtrack - Disnerd dreams

Suomenkielisissä sanoissa on muutamia vähän oudohkoja kohtia, jotka eivät toimi yhtä hyvin kuin Phil Collinsin kynäilemät alkuperäissanat. Saan kuitenkin Pekka Kuorikosken laulamien versioiden kuuntelusta tosi suuret nostalgia-aallot ja niissä on minusta hirveän hyvä meininki. Laulutaitoni eivät ole kummoiset, mutta Tarzanin laulut sopivat äänialaani paremmin kuin vaikkapa monet prinsessojen lauluista, joista moni menee aika korkealle. Olen popittanut tätä uutta soundtrackia jo useampaan otteeseen.

Kokoelmastani löytyy myös Pienen merenneidon ja Leijonakuninkaan suomalaiset soundtrackit, joista minun ei ole tullut kerrottua vielä juuri mitään. Kiinnostaisiko kuulla niistäkin vähän tarkemmin? Entä mikä Disney-soundtrack saa sinussa aikaan suurimmat nostalgiaväristykset?

| Kategoriassa Keräily | Avainsanat:,

4 kommenttia artikkelissa “Tarzanin soundtrackit

 1. Oi että, onnea levyhankinnasta! Minullakin on juuri tuo samainen suomalainen Tarzan-soundtrack, ostettu silloin elokuvan ilmestymisvuonna, mutta olen vain kadottanut omasta versiostani tuon ”kansilehdykän”. Hienoa nähdä, miltä se näyttäisi, jos se olisi tallella… :) Minä pidän kovasti Tarzanin soundtrackista, ja juuri noista suomenkielisistä kappaleista. Niitten mukana on tosissaan hyvä jammailla, ja Pekka Kuorikosken ääni on ihanan rauhallinen ja selkeä. Paras kappale minusta on Leirin hajoitus. :)

  Kiinnostaa kuulla muista suomenkielisistä soundtrackeistasi, esittele ne ihmeessä!

  Ja mikäkö Disney-soundtrack saa aikaan minussa suuret nostalgiaväristykset…. Hmm… Tuohon on kyllä vaikea vastata, kun väristykset riippuvat ihan siitä, minkä elokuvan musiikkia on viimeksi kuunnellut. Jos olisin nyt vaikka kuunnellut pari viikkoa putkeen Tarzania, niin siitä ei tulisi yhtä suuria väristyksiä, kuin vaikkapa Notre Damen kellonsoittajasta, jota en olisi vähään aikaan kuunnellut. Nostalgiaväristyksiä minulla aiheuttaa eniten kuitenkin niiden soundtrackien musa, jotka olen omistanut lapsuudestani asti. Niiden levyjen musiikkia on tullut kuunneltua eniten, ja kappaleetkin vievät lapsuuteen. Minulla tällaisia pitkään omistamiani soundtrackejä on kolme: Tarzanin, Mulanin ja Leijonakuninkaan (englanniksi) CD:t. Toisaalta myös Kaunottaren ja Hirviön sekä Pocahontasin kappaleista tulee aika kivat vibat, ne kun olivat pienenä lempparielokuviani.

  1. Harmi, että olet kadottanut levynn vihkosen. Tuo kansikuva on nimittäin aika eeppinen. Pakko myöntää, että pidän ehkä Leirin hajotuksesta vähiten ja siskokin pyytää aina skippaamaan sen, jos kuuntelemme levyä yhdessä. Mutta laulu on kyllä melkoisen erilainen verrattuna muihin Disney-kappaleisiin. Yleensä niissä on aina selkeät sanat.

   On kyllä totta, että jonkin elokuvan musiikkeihin voi tulla pieni väliaikainen kyllästyminen, jos niitä tulee kuunneltua turhan paljon. Silloin jonkun kenties pikkaisen unohduksiin painuneen klassikon soundtrack voi tuntua tavallista vaikuttavammalta. Mainitsemistasi Mulan tuntuu minustakin monesti tosi nostalgiselta, kun elokuvaa tuli katseltua niin monta kertaa lapsena. :)

 2. Katselin tuota soundtrackia joskus aikoinaan huuto.netistä ja mietin, että pitäisiköhän ostaa, mutta jätin asian sitten sikseen. Hienoa että ostos oli mielestäsi ostamisen arvoinen, ja miksei olisi? Tarzanin laulut ovat Disney-laulujen parhaimmistoa myös suomiversioina. :)

  Tee ihmeessä postaukset Leijonakuninkaan ja Pienen Merenneidon soundtrackeista! Minua ainakin kiinnostaa! :)

  1. Joo, tykkään kyllä tosi paljon tästä Tarzanin soundtrackista, varmasti suureksi osaksi siksi, että elokuvaa tuli katseltua niin monta kertaa varsinkin nuorempana. :)

   Kiva, että muitakin suomalaisia soundtrackeja kohtaan on kiinnostusta. Lisään niiden esittelyt syksyn kirjoitusideoihin. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.