The Wild Dinosaur

Pyysin taannoin Tuulen värit -blogin mukavaa Saraa listaamaan Disney-klassikot, jotka ovat häneltä vielä näkemättä. Ilokseni hän tarttui haasteeseen ja oikein panosti siihen. Hän myös heitti haasteen vielä takaisin minulle.

Tämän vuoden alussa minulta oli näkemättä vielä kahdeksan klassikkoa. Tammi-helmikuussa katsoin niistä kuusi eli elokuvat Saludos amigos, Kolme caballeroa, Melody time, Sävelparaati, Lehmäjengi ja Pixarin Monsterit-yliopisto. Nyt listaltani löytyy enää kaksi klassikkoa: Dinosaurus sekä Aivan villit. Okei, oikeastaan vain toinen näistä on klassikko, riippuen siitä minkä maan listausta käyttää. Yhdysvaltain klassikkolistaukseenhan Aivan villit ei kuulu, eihän se edes ole Walt Disney Animation Studiosin (WDAS) tekemä, vaan C.O.R.E. Digital Picturesin tuotos ja vain Walt Disney Picturesin levittämä. Jostakin syystä se kumminkin lasketaan Euroopassa klassikoksi. Minulla on ollut blogissa tapana käyttää amerikkalaista listausta, mutta ajattelin, että voin katsoa Dinosauruksen lisäksi myös Aivan villit -elokuvan.

The Wild Dinosaur – Aivan villi dinosaurus! Tulossa pian elokuvateattereihin.. tai sitten ei.

Olen muistaakseni nähnyt lyhyen pätkän Aivan villit -elokuvan alusta muutamia vuosia sitten, kun se tuli televisiosta. Minusta se ei kuitenkaan tuntunut tuolloin kiinnostavalta ja elokuva onkin jäänyt digiboksille odottamaan uutta katsomisyritystä. Tarinasta tiedän sen verran, että se muistuttaa kai jonkin verran DreamWorksin vuotta aiemmin julkaisemaa Madagascar -animaatiota. Sitä en tiedä, kumpi mahtoi mennä tuotantoon aikaisemmin.

Dinosaurus taas on WDASin tekemä, mutta minulle tuntemattomasta syystä sitä ei kuitenkaan Euroopassa luokitella klassikoksi. Tästä elokuvasta en tiedä juuri mitään. Dinosaurukset eivät ole koskaan oikein kiinnostaneet minua, enkä siksi ole tästä elokuvastakaan ollut kovin kiinnostunut.

Ajattelin katsella kaksi elokuvaa kuukauden sisään, kunhan sopiva fiilis tulee. Sen jälkeen tavoitteena voisi sitten olla kaikkien klassikoiden katsominen alkuperäiskielellä ja miksei vaikka ruotsiksikin. Osan elokuvista olen toki jo katsonut useaan otteeseen muillakin kielillä kuin suomeksi. Pidän kovasti erilaisista elokuvalistauksista ja on hauskaa haastaa itsensä katsomaan kaikki listan elokuvat. Useimmiten näiden listojen katsomiseen menee vuosia. Ihan kiitettävästi aikaa on kulunut myös tämän Disney-listan parissa, listasin näkemättömät klassikot muistiin kolmisen vuotta sitten.

| Kategoriassa Elokuvat | Avainsanat:, ,

4 kommenttia artikkelissa “The Wild Dinosaur

 1. Kiitokset haasteen vastatoteuttamisesta :> Ai että kyllä ottaa päähän tuo että listausta on muutettu täällä Euroopassa! Yksi mahdollinen vaihtoehto Dinosauruksen poisjättämiseen olisi ehkä se että sitä ei alunperin suunniteltu tuotavan Eurooppaan ollenkaan tai jotakin sinnepäin. Mutta todella häiritsevää pelleilyä Disneyn Euroopan päältä tällainen >:I Ei tule mieleen yhtään loogista syytä miksi Aivan Villit olisi lisätty tai miksi myös se toinen Nalle Puh piti jättää pois. Itse en listannut Aivan Villejä omassa postauksessani, jotenkin ”vierastan” sitä kun se ei edes ole varsinaisesti Disneyn omaa tuotantoa…

  Ja nyt kun selvisit tästä haasteesta niin voisin heittää perään toisen, saman jonka laitoin Ricollekin hänen uudessa blogissaan: jos raha ei olisi este, niin mitä Disney-juttuja hankkisit omaan kokoelmaasi?

  1. The Wild Dinosaur voisi hyvinkin olla jatko-osa sille Pixarin ensi vuonna tulevalle The Good Dinosaur-leffalle ;)

  2. Haha, tosiaankin! Pitäisi varmaan ehdottaa tätä nimimuutosta Pixarille!

   Disney-yhtiöiden logiikka ei tosiaan aina ihan aukea. Minua harmittaa se, ettei Nalle Puhin elokuva päässyt klassikkolistalle, ensinnäkin siksi, että se oli ihan suloinen ja toiseksi siksi, että nyt eurooppalainen listaus on taas yhden klassikon jäljessä. :/ Mutta no can do.

   Mielenkiintoinen kysymys, pari juttua tuli heti mieleen, mutta täytyy miettiä vielä ihan ajan kanssa! :)

 2. Minusta tuntuu vähän, että Aivan villit otettiin klassikoksi, jotta Euroopassa päästäisiin klassikkoon 50 samaan aikaan. Jos näin ei olisi tehty, olisi Räyhä-Ralf 50.klassikko Tangledin sijaan. Mutta en kyllä tajua, miksi Dinosaurus ja Nalle Puh piti jättää väliin.:P Saa nähä, minkä ne ottaa täällä klassikoksi Nalle Puhin tilalle, kun pitäähän täälläkin joskus tulevassa päästä klassikkoon 100, jos sellainen joskus tulee.;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.