This will be our secret grotto

Saatattekin ehkä muistaa, että hankin maaliskuisessa Disney-ostosten huumassa Brittney Leen kuvittaman Pieni merenneito -satukirjan. Kirja oli jo pidempään kiikkunut ostoslistallani, sillä mikä voisikaan olla sen parempaa kuin yhden suosikkielokuvani ja -taiteilijani yhdistelmä.

Elle D. Risco: Part of Their World
Kuvitus: Brittney Lee
Sivut: 33, Disney Press 2013

Kirjan alussa Ariel leikkii aarteenetsintää kalakaverinsa Pärskyn kanssa. Leikki kuitenkin keskeytyy, kun ystävykset löytävät meren pohjaan uponneen lusikan. Kummallinen esine alkaa kiinnostaa nuorta merenneitoa ja pian syvyyksistä löytyy myös muita aarteita, joille on löytäjät keksivät tietenkin eriskummalliset nimet.

On aina ilo nähdä Arielin sisaruksia, raukat kun jäävät niin usein pikkusiskonsa varjoon.

Ikävä kyllä Sebastian, Arielin sisarukset tai varsinkaan kuningas Triton eivät kuitenkaan arvosta ihmisten tavaroita vaan käskevät Arielia lopettamaan puuhansa. Ariel ei kuitenkaan usko muiden väitteitä ihmisten vaarallisuudesta, vaan päättää jatkaa kummallisten esineiden etsintää salaa yhdessä Pärskyn kanssa.

Tarina sijoittuu aikaan ennen Pieni merenneito -klassikon tapahtumia. Kirjassa Ariel kiinnostuu ensi kertaa ihmisten tavaroiden keräilystä ja löytää elokuvasta tutun luolan aarteidensa kätköpaikaksi. En ainakaan itse tiedä, että luolan löytämistä olisi elokuvissa, tv-sarjassa tai muissa formaateissa käsitelty.

Kirjan juoni on melko simppeli, mutta valaisee hieman sitä, miksi pieni merenneito alunperin kiinnostui ihmisten maailmasta. Visuaalisesti tämä on ehdottomasti yksi lempikirjoistani. En voi kylliksi hehkuttaa sitä, kuinka hurmaavana pidän Brittney Leen piirrostyyliä. Myös kirjan värimaailma on todella kaunis.

| Kategoriassa Keräily | Avainsanat:, , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.