Mitä Pixarin Ihmeperhe 2 -elokuvasta tiedetään tähän mennessä

Juuri kun Pixarin tuorein elokuva, Coco, on viimein saanut ensi-iltansa Suomessa, näyttää Pixar alkaneen jo mainostaa seuraavaa animaatiotaan. Moni on pitkään toivonut, että vuoden 2004 Ihmeperhe saisi jatkoa ja tulevana kesänä tuon jatko-osan on tarkoitus ilmestyä. Vielä viime viikkoihin asti tekijät ovat olleet aika hissukseen Ihmeperhe 2:sta, mutta nyt kun uusia tietoja on alkanut tihkua, on hyvä kerrata, mitä kaikkea elokuvasta oikein tiedetään tähän mennessä.

HUOM: Spoilereista! Tekstissä on pieniä paljastuksia elokuvan juonesta ja alkuasetelmasta. Jos haluat tietää elokuvasta mahdollisimman vähän etukäteen, kannattaa hypätä tämän postauksen yli.

Ihmeperhe 2

Ihmeperhe 2 on ollut tuotannossa jo hyvän aikaa. Jatko-osan teko julkistettiin nelisen vuotta sitten, kun Disneyn toimitusjohtaja Bob Iger kertoi maaliskuussa 2014 pidetyssä vuotuisessa yhtiökokouksessa, että Pixar aikoo tehdä elokuvat Ihmeperhe 2 ja Autot 3. Ensiksi elokuvan kerrottiin ilmestyvän kesällä 2019, mutta myöhemmin Pixar ilmoitti, että Toy Story 4:n ja Ihmeperhe 2:n ensi-illat vaihdetaankin keskenään. Niinpä Ihmeperheen jatko-osan uudeksi Yhdysvaltain ensi-illaksi tuli 15.6.2018.

Elokuvan juonesta on saatu pieniä paljastuksia ripotellen. Ensiksi paljastettiin, että elokuva jatkuu suoraan siitä, mihin Ihmeperhe jäi. Viime kesän D23 Expossa sen sijaan kerrottiin, että elokuvan pääosassa on Elli Vaara, kun perheen isä Ilu taas jää kotiin vahtimaan lapsia. Samalla kerrottiin, että tarinassa Ihmeperhe saa uusia liittolaisia sekä kohtaa uuden pahiksen. Tästä kaikesta saatiin esimakua myös viime viikolla ilmestyneessä uudessa trailerissa:

Ihmeperhe 2:n ohjaajana ja käsikirjoittajana toimii Brad Bird, sama mies, joka ohjasi ja kirjoitti myös ensimmäisen elokuvan. Tuottajana toimivat John Walker, joka tuotti myös Ihmeperheen sekä Nicole Grindle (Sanjay’s Super Team -lyhytelokuvan tuottaja). Musiikeissa Pixar luottaa tuttuihin nimin, sillä musiikeista vastaa jälleen Michael Giacchino. Ihmeperhe 2 on jo seitsemäs Pixar-elokuva, jonka teossa Giacchino on mukana.

Moni ensimmäisen Ihmeperhe-elokuvan ääninäyttelijöiksi palaa rooleihinsa myös jatko-osassa. Esimerkiksi Craig T. Nelson jatkaa Herra Ihmeenä, Holly Hunter Rouva Ihmeenä ja Samuel L. Jackson Hyytäjänä. Myös Sarah Vowell jatkaa Ilona Vaaran roolissa, mutta Esan ääninäyttelijä on vaihtunut Spencer Foxista Huck Milneriksi.

Ihmeperhe 2

Elokuvan uusista hahmoistakin on annettu jonkin verran tietoja. Ensimmäistä kertaa nähtäviin hahmoihin kuuluvat muun muassa Deavorin sisarukset Evelyn (ääninäyttelijänä Catherine Keener) ja Winston (Bob Odenkirk). Deavorit johtavat yhdessä maailmanluokan teleyhtiötä, joka ei malta odottaa pääsevänsä osalliseksi supersankareiden paluusta. Isabella Rossellini taas lainaa äänensä suurlähettiläälle, joka on sitoutunut tukemaan supersankareita. Sophia Bushin ääninäyttelemä Voyd taas on innokas nuori supersankari, joka ihailee suuresti Rouva Ihmettä ja osaa luoda tyhjiöitä, joiden avulla hän saa esineet katoamaan ja ilmestymään taas.

Suomenkielisen version dubbaajista ei ole vielä tässä vaiheessa sen tarkempia tietoja, mutta lupaan kertoa niistä, kunhan dubbaajalista julkaistaan. Suomen ensi-ilta on kuitenkin tiedossa ja Ihmeperhe 2:n on määrä saapua elokuvateattereihin 31. elokuuta 2018.


Ajatukseni Ihmeperhe 2:sta kohtaan ovat hieman ristiriitaiset. Toistan varmasti itseäni, mutta minusta olisi paljon kiinnostavampaa, jos Pixar tekisi pelkkiä uusiin ideoihin perustuvia elokuvia, eikä niin monia jatko-osia. Minusta Coco oli aivan ihana ja oli mahtavaa päästä sukeltamaan aivan uudenlaiseen maailmaan. Jatko-osissa samanlaista fiilistä ei saa. Toisaalta on hauskaa nähdä, mitä uusia seikkailuja tutuille hahmoille keksitään ja trailerin perusteella elokuva on varmasti hauska. Olen varma, että käyn katsomassa Ihmeperheen jatko-osan heti tuoreeltaan ensi kesänä.

Mitä sinä pidit Ihmeperhe 2:n tuoreesta trailerista? Herättikö se sinun mielenkiintosi?

Kuvat: Disney-Pixar

| Kategoriassa Elokuvat | Avainsanat:,

2 kommenttia artikkelissa “Mitä Pixarin Ihmeperhe 2 -elokuvasta tiedetään tähän mennessä

  1. Voi miksi ne vaihtoi Toy Story 4:n ja Ihmeperhe 2:n paikkaa!😣 nyt joudun odottaa kesään 2019😅♡

    1. No mutta toivotaan, että Toy Story 4:n ensi-illan lykkääminen ensi vuoteen tarkoittaa sitä, että nyt Pixarilla on hyvin aikaa tehdä elokuvasta oikein superhyvä! :))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.