Tokyo Disney Resort 2018: 100 päivää matkaan!

Tarkalleen sadan päivän päästä yksi iso haaveeni täyttyy, sillä matkaamme toukokuun puolivälissä poikaystäväni kanssa pariksi viikoksi Japaniin! Nousevan auringon maan kulttuuri, luonto ja ruoka kiinnostavat meitä kovasti, mutta saatatte ehkä arvatakin, että yksi isoimmista syistä, miksi haluamme lähteä juuri Japaniin, on tietenkin Tokyo Disney Resort. Olen todella innoissani tästä tulevasta matkasta, joten saatte tänään kuulla hieman matkasuunnitelmiamme sekä perustietoja Tokyo Disney Resortista!

Tokyo Disney Resort

Tokyo Disney Resort on Japanissa sijaitseva lomakeskus. Tarkalleen ottaen se ei sijaitse Tokiossa, vaan Urayasun kaupungissa, joka sijaitsee hieman Tokiosta itään. Kun Tokyo Disney Resort avattiin 15. huhtikuuta 1983, se koostui vain yhdestä puistosta, Tokyo Disneylandista. Nykyään sen alueella sijaitsee myös DisneySea-puisto, Ikspiari-ostosalue sekä neljä Disneyn omaa hotellia ja kuusi yhteistyöhotellia. Monet puistojen laitteista ovat samankaltaisia kuin muissakin puistoissa, mutta löytyy alueelta myös pari täysin uniikkia laitetta.

Tokyo Disney Resortin omistaa japanilainen osakeyhtiö The Oriental Land Company, joka maksaa The Walt Disney Companylle lisenssimaksuja tuttujen Disney-hahmojen käytöstä puistoissa.

Voit tutkia karttaa isompana Tokyo Disney Resortin nettisivuilla.

Tokyo Disneyland

Tokyo Disneyland on 47 hehtaarin kokoinen puisto, jossa vierailee vuosittain yli 16 miljoonaa kävijää. Se muistuttaa pohjaltaan muita maailman Disneyland-puistoja, mutta mukana on myös omia erikoisuuksia. Tokyo Disneyland koostuu seitsemästä teemoitetusta alueesta, jotka ovat World Bazaar (vastaa muiden puistojen Main Street U.S.A:ta), Adventureland, Westernland (muualla Frontierland), Critter Country, Fantasyland, Toontown ja Tomorrowland.

Tokyo DisneySea

Tokyo DisneySea avattiin 4. syyskuuta 2001 eli 18 vuotta Tokyo Disney Resortin avaamisen jälkeen. Se on ainutlaatuinen merellisesti teemoitettu Disney-puisto, joka koostuu seitsemästä teemoitetusta satamasta. Satamat ovat Italiaa muistuttava Mediterranean Harbor, Jules Vernen kirjoista inspiroitunut Mysterious Island, tarunhohtoinen Mermaid Lagoon, Aladdinin maailmaan sukeltava Arabian Coast, muinaiseen Keski-Amerikkaan pohjautuva Lost River Delta, futuristinen Port Discovery sekä periamerikkalainen American Waterfront. Puistolla on kokoa huimat 71 hehtaaria ja vuosittain kävijöitä on reilut 13 miljoonaa.

Tokyo Disney Resortin oma laatta Disneyland Parisissa

Suunnitelmiamme

Aloimme pian viimekeväisen Disneyland Paris -matkamme jälkeen miettiä, mihin puistoon haluaisimme tutustua seuraavaksi. Tokyo Disney Resort nousi pian listan ykköseksi, sillä puisto vaikutti tosi kiinnostavalta ja erilaiselta. Niinpä aloimme suunnitella matkaa syksyksi 2018. Vähän ennen joulua aloin kuitenkin kuunnella Aasian Disney-puistoihin keskittyvää TDR Now -podcastia ja matkakuume alkoi kasvaa niin korkeaksi, että päätimme aikaistaa matkasuunnitelmiamme. Niinpä varasimme joulun välipäivinä lennot ja Disney-majoituksen.

Tokyo Disney Resortissa riittää varmasti todella paljon nähtävää, joten olemme varanneet puistojen kiertelylle kokonaiset neljä päivää aikaa. Varaamme ensiksi kummallekin puistolle oman päivän ja vietämme sitten kaksi viimeistä päivää kiertämässä juttuja, joita emme ensimmäisinä päivinä ehtineet kokea.

Tokyo Disney Resortin avajaisista tulee 15. huhtikuuta kuluneeksi 35 vuotta, joten pääsemme näkemään, miltä puiston Happiest celebration -juhlallisuudet näyttävät ja maistamaan erikoisherkkuja, joita on saatavilla vain juhlavuoden ajan.

Tokyo Disneyland Hotel

Oli ihanaa luksusta viettää viime keväänä pari yötä Pariisin Disneyland Hotelissa, joten olimme nytkin valmiita satsaamaan puiston hotelleihin. Tokyo Disney Resortista löytyy kaksi Disneyn omaa huippuhotellia, mutta emme oikein osanneet valita, kummassa yöpyisimme. Niinpä päätimme varata ensin kaksi yötä Tokyo Disneyland Hotelista ja olla sitten kolmannen yön Hotel MiraCostassa. Pariisin tavoin Tokyo Disneyland Hotel sijaitsee ihan Disneyland-puiston sisäänkäynnin lähellä. Hotel MiraCosta sen sijaan sijaitsee DisneySea-puiston porttien sisäpuolella. Kuinka jännää!

Valitsimme matka-ajaksi toukokuun puolivälin, sillä silloin Japanissa pitäisi olla lämmintä, muttei vielä liian kuumaa. Pahimpina päivinä puistoissa voi olla tajuttoman paljon väkeä ja hirveät jonot joka paikkaan, mutta matkamme aikana pitäisi olla paljon hiljaisempaa. Muutama laite on valitettavasti kiinni, joten emme pääse kokeilemaan Pirates of the Caribbeania, Tower of Terroria tai Journey to the Conter of the Earthia. No, jääpähän jotain uutta kokeiltavaa sitten seuraavalle reissulle.

Tokyo Disney Resortin lisäksi aiomme viettää useamman päivän Tokiossa ja Osakassa sekä käydä päiväretkillä luultavasti Kiotossa, Hiroshimassa, Narassa ja Nikkossa. En itse ole koskaan käynyt Aasiassa, joten kulttuurierot ja outo kieli jännittävät vähän, mutta olen varma, että kaikki sujuu lopulta hyvin.

Hihiii, olen niin innoissani tästä tulevasta matkasta! Fiilistelen matkaa varmasti vielä ainakin parin postauksen verran ennen toukokuuta ja aion tietysti kirjoittaa viime vuoden tapaan pitkät matkaraportit matkan jälkeen. Jos haluaisit kuulla lisää erityisesti jostain tietystä aiheesta, niin kerrothan toiveesi kommenteissa. Olisi hauska myös kuulla, jos teillä lukijoilla vinkkejä Tokyo Disney Resortiin tai yleisesti Japanissa matkaamisen suhteen!


Tokyo Disney Resort 2018 -matkasta kertovat jutut:

Tokyo Disney Resort 2018: 100 päivää matkaan!
Tokyo Disney Resort 2018: Bucket list
Japani 2018: Tutustumista Tokioon
Japani 2018: Ginza, Pokémon Cafe ja muuta kivaa Tokiossa
Tokyo Disney Resort 2018: Saapuminen Disneyland-puistoon
Tokyo Disney Resort 2018: Dreaming Up! -paraati ja kiertelyä puistossa
Tokyo Disney Resort 2018: Disneyland Hotel
Tokyo Disney Resort 2018: Ilta Disneylandissa
Tokyo Disney Resort 2018: DisneySea-puisto
Tokyo Disney Resort 2018: Ilta DisneySea-puistossa
Tokyo Disney Resort 2018: It’s a Small World ja muuta söpöä Disneylandissa
Tokyo Disney Resort 2018: Hotel MiraCosta
Tokyo Disney Resort 2018: Magellan’s ja Fantasmic!
Tokyo Disney Resort 2018: Viimeinen puistopäivä
Tokyo Disney Resort 2018: Ostosten esittely

Kuva 1, 2, 4 & 5: Tokyodisneyresort.jp

| Kategoriassa Disney life | Avainsanat:, ,

14 kommenttia artikkelissa “Tokyo Disney Resort 2018: 100 päivää matkaan!

 1. Matkaraportit ovat enemmän kuin tervetulleita, sillä mekin suunnittelemme häämatkaa kahdeksi viikoksi Japaniin ja erityisemmin Tokyo DisneySea kiinnostaa itseäni kovasti juurikin sen vuoksi, ettei sitä muualla maailmassa pääse kokemaan! Tosin me tulemme tekemään sinne vain päiväreissun, sillä tuleva puolisoni ei voi kerta kaikkiaan sietää huvipuistoja ja Disneystäkin tykkää vain Star Warsin ja Marvelin verran, joten en kehtaa painostaa jäämään useammaksi päiväksi, täytyy olla onnellinen edes siitä yhdestä… 😅 Me mahdutamme samaan reissuun myös Universal Studios-teemapuistovierailun, joten ehkä siinä tuleekin puistoiltua jo ihan kivasti!

  Mutta miten ihanaa, nauttikaa reissusta ja minä ainakin odotan innolla matkapostauksiasi ja vinkkejäsi omaa matkaamme varten! 😍

  1. Oih, teillä on varmasti tiedossa aivan ihana häämatka!! :) Jos minulla olisi mahdollisuus käydä vain toisessa Tokion puistoista, valitsisin itsekin DisneySea-puiston, sillä se vaikuttaa todella upealta paikalta! Yhdessä päivässäkin ehtii varmasti nähdä jo paljon, varsinkin jos vaan pääsee käymään rauhallisempana aikana ja suunnittelee etukäteen missä haluaa käydä. :)

   Tokyo Disney Resort tuntuu jotenkin ihan omalta maailmaltaan, varsinkin kun tuntee itse paremmin vasta Pariisin puistoa, joten olen ahminut TDR-vinkkejä kaikilta englanninkielisiltä sivustoilta. Koitan sitten saada matkan jälkeen sitten jaettua kaikki parhaaksi kokemani vinkit. :)

 2. Apua ihanaa kun lähdette matkaan Japaniin! Minua kiinnostaa ihan KAIKKI! Lennot, majoitulset, hinnat, ruoka, luonto ja tietysti Disneyland! Meillä on suunnitelmissa Japanin matka vuodelle 2020, joten olen tosiaan kiinnostunut ihan kaikesta. Superpitkät postaukset ja miljoonat kuvat on siis tervetulleita :D

  1. Kiva kuulla, että kiinnostusta Japani-postauksia kohtaan riittää! :) 2020 onkin lukemieni juttujen mukaan hyvä aika käydä Tokyo Disney Resortissa, sillä silloin siellä pitäisi aueta ihan uusi Kaunotar ja hirviö -alue! Ja vuoden 2019 aikana DisneySea-puistoon aukeaa uusi Soarin’-laite. Täytyy varmasti itsekin tehdä joskus niiden aukeamisen jälkeen uusi reissu Tokyo Disney Resortiin. :D

 3. Voi että! En malta odottaa matkaraportteja ja kuvia reissustanne. Japanin lomanne kuulostaa jo nyt ihan huippu ihanalta, joten voin vain kuvitella mitä kaikkea mahtavaa pääsette kokemaan. Jos matkalaukkuun mahtuu niin haluan ehdottomasti mukaan. ;)

  Komppaan Halinaa ja Jenskua, että kaikki matkaan liittyvä kiinnostaa. Tietysti Tokyo Disneyland ja DisneySea nyt etenkin, mutta Japani on muutenkin maa jossa haluaisin päästä käymään, joten jos vain jaksat kirjoittaa niin ihana olisi lukea matkaraportteja koko matkastanne ja kaikesta siihen liittyvästä.
  Muistelin myös kuulleeni että Tokion Disney Store on kokemisen arvoinen paikka. Että jos ei puistoista tule Disney-yliannostusta ja ehditte Tokion puolelle shoppailemaan, niin olisi kiva kuulla mielipiteesi tuosta kaupasta. :)

  1. Hihi, tälle matkalle matkalaukkupaikat olleet kumman kysyttyjä. :’D

   Tosi kiva, että jutuille on kiinnostusta! :) Olen ajatellut kirjoittaa matkan aikana jonkinlaista matkapäiväkirjaa, niin toivottavasti muistan sitten sen avulla ottaa postauksiin mukaan kaikki olennaiset jutut ja parhaat vinkit. :)

   Uu, Tokion Disney Store kuulostaa jännältä! Olen varma, että meidän tulee käytyä Disney Storeissa myös TDR:n ulkopuolella, sillä olen ymmärtänyt, että ”tavallisissa” Disney Storeissa voi olla valikoimissa erilaisia tuotteita kuin puistoissa. Täytyy siis muistaa ottaa vaikka vähän kuvia puiston ulkopuolisissa Disney Storeissa, jotta voin kirjoittaa niistäkin. :)

 4. En kestä, ihanaa!!! Mäkin päätin vuonna 2016 Disneyland Pariisin vierailun jälkeen että seuraava kohde on juurikin Tokyon Disney Resort, mutta mulla säästäminen on vielä vaiheessa :D Loistavaa että pääset sinne, ja haluan kuulla parhaat vinkit omaa reissuani varten :)

  1. Ihanaa, että teistä lukijoista löytyy Tokyo Disney Resortista kiinnostuneita, niin minun ei ainakaan tarvitse pelätä, että postaukset kaikuisivat kuuroille korville. :D Matkan haaveilu- ja suunnitteluvaihe on kyllä melkein yhtä kivaa kuin itse puistossa käyminen, kun saa etsiä uutta tietoa ja intoilla tulevasta. :) Tsemppiä säästämiseen!

  1. No eikö! Olen jo ihan fiiliksissä matkasta, vaikka siihen on vielä moonta kuukautta aikaa. :D Mukavaa kuulla, että matkajutut kiinnostavat sinuakin! :)

  1. Mukava kuulla Reetta! Mietin jo tässä, että montakohan muistikorttia reissuun pitäisi ottaa, että tallennustila ei ainakaan lopu kesken. :D

 5. Tämä tuleekin todella hyvään saumaan, kun olen lähdössä isäni kanssa lokakuussa ensimmäistä kertaa Japaniin ja isä suostui siihen, että käydään Universal Studioilla sekä jommassa kummassa Disney puistossa :D Me aloitamme reissumme Osakasta, siirrymme sitten Kyotoon ja siitä sitten Tokyoon. Isää kiinnostaa enemmän kulttuuri ja historia, mutta onneksi myöntyi näihin puistoihinkin. Joten kiva, jos teet vertailun puistoista sekä jos on aikaa vain toiseen niin kumpaa suosittelisit :)
  Tämä reissu on minullakin ollut haaveissa jo monta vuotta ja nyt vihdoin sain aikaiseksi suunnitella unelmieni matkan

  1. Oi, tuleva matkanne kuulostaa tosi kivalta! Ja tosi ihanaa, että isäsi suostui myös puistoseuraksi! Olen ymmärtänyt, että lokakuu olisi juuri hyvä aika käydä Japanissa ja sitä aikaa mekin harkitsimme. :)

   Kiitos huipusta postausideasta! Täytyy matkalla ollessa kiinnittää huomiota puistojen hyviin ja ei-niin-hyviin puoliin, jotta saan mahdollisimman hyödyllisen vertailun tehtyä. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.