Tokyo Disney Resort 2018: Hotel MiraCosta

Vietimme toukokuisella Japanin-matkallamme yhteensä kolme yötä Tokyo Disney Resortissa. Kaksi ensimmäistä yötä vietimme ihastuttavassa Tokyo Disneyland Hotelissa, mutta kolmanneksi yöksi vaihdoimme Hotel MiraCostaan. Olisi tietysti ollut helpompaa viettää koko aika yhdessä hotellissa, mutta kumpikin hotelli vaikutti niin kivalta, että halusimme päästä kokeilemaan niitä molempia.

Tokyo DisneySea Hotel MiraCosta
Avattu: 4.9.2001
Huoneita: 502
Luokitus:

Hotel MiraCosta on siitä erikoinen hotelli, että se sijaitsee kokonaan Tokyo DisneySea -puiston sisällä. Puistoon pääsee siis minuuteissa ja Disneyland-puistokin on vain parin monorail-pysäkin päässä.

Monorail-asemalta tullessa hotellivieraille on oma käytävä, jota pitkin pääsee hotellin pääoville. Hotellille tullessa ei siis tarvitse kiertää puiston kautta, vaan kannattaa hyödyntää tätä reittiä.

Hotellin pääsisäänkäynti on todella näyttävä meriteemaisine suihkulähteineen (kuva ylempänä) ja upeinepatsaineen.

Merellinen teema jatkuu tietysti myös hotellin sisällä. Hotellin aula on kahdeksankulmion muotoinen ja sieltä pääsee käymään hotellin kolmessa ravintolassa: välimerellistä ruokaa tarjoilevassa Oceanossa, kiinalaisiin herkkuihin erikoistuneessa Silk Road Gardenissa sekä aulabaari BellaVista Loungessa.

Hotellista löytyy myös yksi pienehkö kauppa, MickeyAngelo Gifts, josta voi ostaa muun muassa herkkuja, tuliaisia sekä pientä evästä.

Aulan katto on tosi koristeellinen näky!

Aulasta on myös Hotel MiraCostan vieraiden oma sisäänkäynti DisneySea-puistoon. Tuo sisäänkäynti on tosin käytössä vain puiston normaaleina aukioloaikoina eli Happy 15 -aikana (tuolloin hotellivieraat pääsevät puistoon 15 min muita aikaisemmin) on kierrettävä puiston porteille.

Happy 15 tulikin jo mainittua, mutta sen lisäksi Disneyn omissa hotelleissa yöpymisessä on useita etuja.  Listasin ne jo aiemmin, mutta kertauksen vuoksi etuihin kuuluu mm:

  • Taattu pääsy puistoon. Kaikkein kiireisimpinä päivinä puistojen kävijämääriä voidaan rajoittaa, mutta jos yövyt Disney-hotellissa, pääset varmasti sisään vaikket olisikaan ostanut lippua etukäteen.
  • Special Park Hopper -liput. Normaalisti vain 3 tai 4 päivän lippuihin kuuluu park hopper -vaihtoehto eli että voit hypellä päivän aikana puistojen välillä miten haluat. Disney-hotellivierailla on mahdollisuus ostaa Special Park Hopper -liput, jolloin jo 1. tai 2. puistopäivänä voi ”puistohypellä”.
  • Ravintolavarausten tekeminen netissä englanniksi. Puiston ravintoloihin voi tehdä nettivarauksia englanniksi vain, jos on varannut myös hotellihuoneen. Muuten varaus pitää tehdä japaninkielisellä sivulla
  • Monorail-liput. Hotellivieraat saavat maksuttomat monorail-liput yöpymistensä ajaksi.
  • Deluxe-hotellien (Disneyland Hotel, Hotel MiraCosta & Ambassador Hotel) vieraille tarjotaan myös matkalaukkujen maksuton kuljetus Maihama Stationilta hotellille. (Matkalaukkujen kuljetus hotellilta Maihama Stationille on kuitenkin maksullinen palvelu.)

Aulan wc-tiloissa oli niin hienot hanat, etten malttanut olla nappaamatta niistä kuvaa.

Hotel MiraCostassa huoneet on jaettu näkymien perusteella kolmeen kategoriaan, jotka ovat: Porto Paradiso Side, Venice Side ja Tuscany side. Porto Paradiso Siden huoneet ovat kaikkein kalleimpia, mutta huoneista on kauniit näkymät puiston ja Mount Prometheus -tulivuoren suuntaan. Porto Paradiso -huoneista on myös mahdollista katsella Mediterranean Harborin vesialueen esityksiä.

Venice Siden huoneet taas kuuluvat astetta edullisempaan hintaluokkaan. Näistä huoneista on näkymät hotellin ulkouima-altaille. Tuscany Siden huoneet taas ovat hotellin pääsisäänkäynnin tai puiston sisäänkäynnin suuntaan. Tämä Tokyo Disney Resortin kuva selventää toivottavasti mitä tarkoitan.

Venice Side Superior Room

Me päädyimme valitsemaan huoneen Venice Side -kategoriasta. Samoin kuin Disneyland Hotelin tapauksessa, tein paljon hintavertailua eri huoneiden välillä, ja Venice-puolen Superior Roomissa tuntui olevan meille paras hinta-laatusuhde. Yhden yön hinta oli 49 400 jeniä eli noin 385 euroa. Olisi ollut hienoa yöpyä jossain Porto Paradiso Siden huoneessa, mutta hyvällä näkymällä varustetut huoneet olisivat maksaneet 420–540 euroa yöltä.

Valitsemamme huone oli mitoitettu kolmelle aikuiselle ja huoneestamme löytyi kaksi tavallista sänkyä. Kolmannen sängyn olisi voinut vetää esiin toisen sängyn alta. Sänkyjä koristivat söpöt merenneito-Minni-aiheiset ”bed runnerit”. Sama aihe toistui myös katonrajan boordissa.

Huoneesta löytyi myös pieni pöytä sekä sohva. Kaiken kaikkiaan huoneemme oli pohjaltaan hyvin samanlainen kuin Superior Alcove Room Tokyo Disneyland Hotelissa.

Vaikka Venice Siden näkymä ei mitenkään vetänyt vertoja Disneyland Hotelin näkymille, oli se kuitenkin aika hauska. Kuvassa näkyy Terme Venezia Pool, joka ei tosin ollut vielä matkamme aikana auki. Toukokuun helteistä huolimatta hotellien ulkouima-altaat ovat auki vain kesällä eli heinä–elokuussa.

Toiseen suuntaan katsoessa pystyi juuri ja juuri näkemään DisneySean gondolialueen.

Eteisen puolelta löytyi vaatekaappi sekä valikoima erikokoisia tohveleita.

Kolmesta huoneesta koostuva kylpyhuoneosasto oli ihan samanlainen kuin Tokyo Disneyland Hotelissa.

Vasemmalla puolella oli japanilainen wc outoine nappeineen.

Ja oikealla puolella kylpy/suihkuhuone…

…jonka ovea koristi huoneen teemaan sopivaan vaatekertaan pukeutunut Mikki.

Ihastuin totaalisesti lavuaarin reunalla olleeseen pikkupeiliin. Olisin halunnut ottaa sen mukaani, mutta siitä olisi varmasti jäänyt kiinni, joten jätin sen kuitenkin seuraavien hotellivieraiden iloksi.

Kosmetiikkatuotteissa oli sama juhlavuoden teema kuin Tokyo Disneyland Hotelin tuotteissa, mutta värimaailmaa oli vain muutettu MiraCostaan sopivammaksi.

Meillä oli oikein hauskaa Hotel MiraCostassa ja yksi mukavimmista muistoista oli se, kun hotellin bell girl opasti meidän huoneeseemme. Hänen kanssaan rupatellessamme saimme ensimmäistä kertaa matkallamme puhua kunnolla englantia. Japanilaiset eivät ole kovin hyviä englannissa, joten useimmiten käytimme tosi simppeliä kieltä, mutta tämän bell girlin kanssa saimme vähän vitsaillakin puistokokemuksistamme.

Koko Hotel MiraCosta ja huoneemme olivat tietysti tosi hienoja, mutta taisimme olla Villen kanssa molemmat yhtä mieltä siitä, että näistä kahdesta kokeilemastamme hotellista Tokyo Disneyland Hotel vei voiton. Tokyo Disneyland Hotelin viktoriaaninen tyyli miellytti ainakin minun silmääni vähän enemmän ja huone tuntui jotenkin raikkaammalta vaaleampien värien ansiosta. Hotel MiraCostassa taas oli käytetty paljon tummempia sävyjä.

Molemmissa hotelleissa oli kyllä samanlainen ihana luksus-tunnelma. Meidän mielestämme Tokyo Disneyland Hotelissa sai kuitenkin vähän enemmän vastinetta rahalle. Kummankin hotellihuoneen yökohtainen hinta sattui olemaan sama (49 400 jeniä, n. 385 e), mutta Tokyo Disneyland Hotelin huone tuntui varmaankin vaalean värityksen ja alkovisängyn ansiosta vähän avarammalta. Myös näköala oli upeampi. Hotel MiraCostassa ei oikeastaan ollut mitään vikaa ja siitä on vaikea keksiä pahaa sanottavaa, mutta jos ja kun käymme Tokyo Disney Resortissa seuraavan kerran, valitsemme varmasti mieluummin Tokyo Disneyland Hotelin.

Kumpi sinusta näytti kuvien perusteella kivemmalta; Hotel MiraCosta vai Tokyo Disneyland Hotel? Entä onko kukaan blogin lukijoista sattunut testaamaan muita Tokyo Disney Resort -alueen hotelleja?


Tokyo Disney Resort 2018 -matkasta kertovat jutut:

Tokyo Disney Resort 2018: 100 päivää matkaan!
Tokyo Disney Resort 2018: Bucket list
Japani 2018: Tutustumista Tokioon
Japani 2018: Ginza, Pokémon Cafe ja muuta kivaa Tokiossa
Tokyo Disney Resort 2018: Saapuminen Disneyland-puistoon
Tokyo Disney Resort 2018: Dreaming Up! -paraati ja kiertelyä puistossa
Tokyo Disney Resort 2018: Disneyland Hotel
Tokyo Disney Resort 2018: Ilta Disneylandissa
Tokyo Disney Resort 2018: DisneySea-puisto
Tokyo Disney Resort 2018: Ilta DisneySea-puistossa
Tokyo Disney Resort 2018: It’s a Small World ja muuta söpöä Disneylandissa
Tokyo Disney Resort 2018: Hotel MiraCosta
Tokyo Disney Resort 2018: Magellan’s ja Fantasmic!
Tokyo Disney Resort 2018: Viimeinen puistopäivä
Tokyo Disney Resort 2018: Ostosten esittely

2 kommenttia artikkelissa “Tokyo Disney Resort 2018: Hotel MiraCosta

  1. Kuvien perusteella Tokyo Disneyland Hotel vie voiton! Juuri ehkä sen vaaleamman värimaailman takia😀♡

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.