Tokyo Disney Resort 2018: Ilta Disneylandissa

Hyvää helteistä perjantai-iltapäivää! Tänään jatketaan taas Japanin matkaraporttien parissa ja palataan takaisin Tokyo Disneyland -puistoon.

Viimeksi esittelinkin ensimmäistä majapaikkaamme Tokyo Disney Resortissa eli Tokyo Disneyland Hotelia. Lepäilimme huoneessamme muutaman tunnin ja odottelimme, että ilta hieman viilenisi, ennen kuin jaksoimme jatkaa puistossa kiertelyä.

Viiden aikoihin jaksoimme taas lähteä liikkeelle. Tokyo Disneyland Station eli yksi monorail-junan neljästä asemasta sijaitsee tosiaankin ihan Tokyo Disneyland Hotelia vastapäätä, joten hotellilta pääsee monoraililla DisneySea-puistoon ihan hetkessä. Disneyland-puiston sisäänkäynti taas sijaitsee ihan aseman takana.

Lähdimme jälleen kiertelemään Disneyland-puistoon, sillä puistolipuissamme ei ollut kahtena ensimmäisenä päivänä ‘park hopper’ -vaihtoehtoa, joka olisi oikeuttanut käymään molemmissa puistoissa. Mutta se ei kyllä yhtään haitannut, sillä meillä oli vielä todella paljon nähtävää Disneylandin puolella. Worl Bazaar -alueella piti napata kuva tutusta Celebration towerista.

World Bazaarilta suuntasimme kohti Tomorrowlandia. Hälusimme päästä kokeilemaan Pan Galactic Pizza Port -ravintolaa, sillä sieltä sai hauskan näköisiä Dark Side Dumplingseja. Ruokalista näytti muutenkin ihan jännältä, joten löysimme sieltä helposti ruokaa.

Pan Galactic Pizza Portissa tilattiin hampurilaispaikkojen tapaan ruuat kassalta ja ne sai hetkessä mukaansa. Tilasimme jaettavaksi Dark Side Calzone Setin, Soft Salami Pizza Setin sekä jälkkäriksi Dark Side Dumplingseja.

Sekä pizza että calzone olivat oikein hyviä. Olin aavistuksen epäileväinen mustaksi värjättyä calzonea kohtaan, sillä spicy chicken curry kuulosti aika erikoiselta täytteeltä, mutta hyvältähän se kuitenkin maistui.

Dumplingsit taas eivät olleet ihan niin hyviä kuin olisin toivonut. Ehkä odotukseni olivat liian korkealla, sillä olin etukäteen nähnyt lukuisia kuvia söpöistä Alien mocheista, jotka ovat aika saman makuisia ja muistelin muiden hehkuttaneen niitä. Dumplingsit olivat kyllä tosi söpöjä ja täytteet maistuivat ihan hyviltä, mutta jotenkin tuo niiden ulkokuori oli vähän epämiellyttävä koostumukseltaab. En oikein osaa kuvata sitä, mutta tuntuma oli sellainen jännän tärkkelyksinen. Mutta tulipahan testattua!

Toontown

Syötyämme päätimme lähteä kävelemään Toontownin suuntaan, sillä emme olleet vielä aiemmin ehtineet käydä siellä ollenkaan. Alue oli meille muutenkin uusi, sillä Disneyland Parisissa ei ollenkaan Toontownia. Toontownista löytyy muun muassa Mikin ja Akun koti. Me päätimme käydä pienellä kierroksella Tikun ja Takun puumajassa.

Tammenterhoaita oli ihan tosi suloinen. Samanlainen kelpaisi minullekin!

Puumajassa kierrellessämme huomasimme, että ihan sen vierestä löytyi pieni vuoristorata, Gadget’s Go Coaster. En ollut puiston laitelistausta tutkiessa kiinnittänyt koko laitteeseen mitään huomiota, mutta koska jono oli lyhyt, päätimme käydä kokeilemassa sitä.

Vuoristorata oli teemoitettu Tikun ja Takun pelastuspartiosta tutun hiirineito Vinkin mukaan. Muistan pienenä nähneeni joitain jaksoja sarjasta ja ihailleeni Vinkkiä, joten laitteesta ja sen jonotusalueesta tuli heti jotenkin kiva fiilis. Vuoristoratana se ei ollut yhtään hurja, vaan sellainen lyhyt koko perheen laite. Ihan hauska ajelu, muttei mitenkään mieleenpainuva.

Puoli seitsemän aikoihin laskeva aurinko ja syttyvät lamput toivat puistoon tosi kauniin valon.

Ihastelen aina Disney-puistojen kukkaistutuksia, ne ovat niin kauniita!

Toontownista olisi löytynyt myös Roger Rabbit’s Car Toon Spin -laite. Se taisi itse asiassa olla kokeiltavien laitteiden listallani, mutta emme vain jotenkin tulleet lopulta ollenkaan käyneeksi siinä. No, jäipähän jotain kokeiltavaa ensi matkalle.

Kello alkoi lähestyä seitsemää, joten päätimme lähteä kohti Fantasylandia. Iltaparaatin oli määrä alkaa puoli kahdeksalta ja koska emme olleet aiemmin nähneet vastaavaa paraatia, halusimme päästä näkemään sen hyviltä paikoilta.

Alice’s Tea Party -karuselli näytti aivan ihanalta iltavalaistuksessa.

Tokyo Disneyland Electrical Parade Dreamlights

Innokkaimmat puistovieraat olivat asettuneet odottamaan paraatia varmasti yli tuntia etukäteen, mutta onnistuimme löytämään kivat paikat noin 45 minuuttia ennen paraatin alkua. Asetuin istumaan Westernlandin puolelle Troubadour Tavernia vastapäätä ja lähetin Villen hakemaan meille popcornia. Tokion puistoissa on tarjolla varmaan tusinaa eri popcornmakua ja halusin testata niistä ainakin kolmea. Ensimmäiseksi mauksi valitsimme mustapippurin, mikä osoittautui oikein onnistuneeksi valinnaksi! Popcorneissa oli juuri sopivasti pippurin makua.

Paraatin odotus tuntui tosi pitkältä, mutta lopulta se palkittiin. Tuhansin lampuin valaistut paraativaunut näyttivät aivan upeilta ja musiikkikin oli tosi hauskan kuuloista!

Kuvat eivät tosiaankaan tee paraativaunuille oikeutta, sillä ne näyttivät paljon hienommilta livenä.

Tokyo Disneyland Electrical Parade Dreamlights oli kyllä aivan ihana näky! Jos vain joskus matkaat Tokyo Disneylandiin, niin kannattaa ehdottomasti jäädä katsomaan tämä paraati. Se teki ainakin minuun suuremman vaikutuksen kuin aiemmin Pariisissa tai Tokiossa näkemäni päiväparaatit. Iltaparaatissa nähtiin vähemmän hahmoja kuin päivällä, mutta paraatiautojen tuhansien valojen välkkeessä oli jotain tosi maagista! Olisipa ihanaa, jos Pariisiinkin tulisi joskus tällainen iltaparaati!

Emme saaneet ihan kaikkia vaunuja kuvattua, joten jos sinua kiinnostaa nähdä miltä paraati näytti kokonaisuudessaan, kannattaa katsoa esimerkiksi tämä YouTubesta löytyvä paraativideo.

Paraatin jälkeen lähdimme käymään illan viimeisessä laitteessa, Big Thunder Mountainissa. Laitteeseen oli tosi pitkä jono, joten aiemmin hakemistamme Fastpasseista oli todella paljon hyötyä. BTM oli yksi suosikkilaitteistamme Disneyland Parisissa ja ikävä kyllä Tokion versio ei ihan noussut sen tasolle. Pariisin Big Thunder Mountainissa on vaan niin siistiä, miten rata menee alussa Rivers of the Far Westin alta ja loppuhuipennus on myös todella hieno. Tokion versiossa ei harmiksemme ollut samanlaista vau-efektiä, mutta kyllä sen kyydissä pääsi silti kiljumaan kurkkunsa käheäksi.

Big Thunder Mountainissa käynnin jälkeen aloimme olla aika poikki, joten aloimme suunnitella paluuta hotellille. Ensiksi kuitenkin kävelimme linnan luo katsomaan, miltä se näyttäisi iltavalaistuksessa. No aivan upealta tietty!

Odottelimme hetken linnan edustalla, sillä puistossa piti olla puoli yhdeksän aikaan jonkinlainen pieni ilotulitusshow. Puistossa oli kuitenkin sen verran tuulista, että ilotulitus jouduttiin perumaan. Emme lopulta nähneet ilotulitusta minään iltana, sillä se peruttiin aina tuulen takia, joten en yhtään osaa sanoa, millainen ilotulitus Tokiossa oikein on. Ilotulituksen missaaminen ei oikeastaan haitannut, sillä en oikein ole ilotulitusten fani enkä hirveästi jaksa innostua niistä.

Monen muun puistovieraan tavoin suuntasimme pois puistosta.

Tokyo Disneyland Hotelin iltavalaistus oli tosi upea!

Puistosta päin tultaessa hotellivieraita tervehtivät Minni…

…ja Mikki.

Hotellin sisäänkäynnin edustalla, Mickey & Friends Squarella on myös suloinen huvimaja.

Kävimme myös katsomassa miltä hotellin vastapuolella oikein näyttää

Hotellin edustalta löytyi upea Noidan oppipoika -teemainen suihkulähde.

Tällainen oli ensimmäinen päivämme Tokyo Disney Resortissa. Kertokaahan kommenteissa, kirjoitanko mielestänne ihan liian pitkästi vai tykkäättekö, että höpöttelen kaikenlaista? Ensi kerralla on luvassa Tokyo DisneySea-puiston tutkintaa!


Tokyo Disney Resort 2018 -matkasta kertovat jutut:

Tokyo Disney Resort 2018: 100 päivää matkaan!
Tokyo Disney Resort 2018: Bucket list
Japani 2018: Tutustumista Tokioon
Japani 2018: Ginza, Pokémon Cafe ja muuta kivaa Tokiossa
Tokyo Disney Resort 2018: Saapuminen Disneyland-puistoon
Tokyo Disney Resort 2018: Dreaming Up! -paraati ja kiertelyä puistossa
Tokyo Disney Resort 2018: Disneyland Hotel
Tokyo Disney Resort 2018: Ilta Disneylandissa
Tokyo Disney Resort 2018: DisneySea-puisto
Tokyo Disney Resort 2018: Ilta DisneySea-puistossa
Tokyo Disney Resort 2018: It’s a Small World ja muuta söpöä Disneylandissa
Tokyo Disney Resort 2018: Hotel MiraCosta
Tokyo Disney Resort 2018: Magellan’s ja Fantasmic!
Tokyo Disney Resort 2018: Viimeinen puistopäivä
Tokyo Disney Resort 2018: Ostosten esittely

| Kategoriassa Disney life | Avainsanat:, , ,

8 kommenttia artikkelissa “Tokyo Disney Resort 2018: Ilta Disneylandissa

 1. Jatka vain samaan malliin, kiva mun mielestä lukea vähän ajatuksiasi näin kokonaisvaltaisesti! 😊 Itse jo odottelen kieli pitkällä DisneySea-raporttia 😍

  1. Kiva kuulla Jensku! :) Koitan saada ensi viikolla julkaistua ensimmäisen DisneySea-puistosta kertovan osan. :)

 2. Toi paraati näyttää kuvissakin upealta! Ja noi hotellin valaistukset♡😍 mun puolesta voit kirjottaa vaikka enemmänkin, luen aina kaikki tekstit, eikä
  käy mielessäkään jättää mitään lukematta 🌹

  1. Se oli kyllä aivan ihana näky, harmittaa oikein, ettei käyty katsomassa sitä jonain toisenakin iltana! Ja kiitos Linda, oot ihana ♥♥

 3. Kauniin näköinen puisto iltavalaistuksessa! Ja mielellään saat kirjoittaa niin paljon kun vain pystyt :) Odottelen aina innolla seuraavia postauksiasi.

  1. Puisto oli kyllä ihana iltahämärässä, varsinkin tuo Disneyland Hotel. :) Ja kiva kuulla Sofia! :) On aina välillä hyvä saada tietää, että ovathan juttuni varmasti sellaisia, että teitä kiinnostaa lukea niitä.

 4. Nää postaukset on tosi ihania, hyvä että on kuvia ja tekstiä paljon :) Eli jatka vaan samaan malliin! Suunnittelen reissua tonne ens vuodelle joten mitä enemmän kirjotat, sen helpompi suunnitella reissua! Kiva myös kuulla teijän reissusta Disney Resortin ulkopuolellakin :)

  1. Kivaa, että tykkäät Noora! :) Japani oli kyllä tosi kiva matkakohde, voisin lähteä takaisin melkeinpä milloin vaan! Kysele sitten vaan, jos sinulle tulee mieleen mitään kysymyksiä jutuista, joita en ole huomannut mainita postauksissa. Kaikkea ei mitenkään huomaa itse sanoa. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.