Tokyo Disney Resort 2018: It’s a Small World ja muuta söpöä Disneylandissa

Tokyo Disney Resort -jutut taitavat olla ohittaneet puolivälin, sillä tänään on vuorossa matkaraportti kolmannen puistopäivämme alkupuoliskosta.

Aamupäivä Disneylandissa

Kolmantena puistopäivänä lipuissamme oli park hopper -vaihtoehto, eli saimme käydä päivän aikana molemmissa puistoissa. Aiempina päivinä sai tosiaan olla vain yhdessä puistossa. Päätimme aloittaa aamun Disneylandin puolelta. Ehdimme puistoon Happy 15 -aikana eli pääsimme Disneyn hotellivieraina puistoon 15 minuuttia ennen muita.

Suuntasimme heti ensimmäisenä Buzz Lightyear Astro Blastersin kyytin. Laitteeseen ei ollut vielä jonoa nimeksikään, joten pääsimme nopeasti kyytiin. Kannatti mennä, sillä voitin tällä kertaa Villen! Asiaa saattoi auttaa toki se, että laite pysähtyi hetkeksi ja olin tosi sopivasti 5 000 pisteen maalitaulun kohdalla, mutta voitto se oli silti!

Kävimme nappaamassa myös fastpassit Buzziin ja jatkoimme sitten ripeästi matkaa Fantasylandiin.

Kävimme seuraavaksi Pooh’s Hunny Huntin kyydissä. Koska puisto oli vasta auennut, laitteeseen ei ollut oikeastaan yhtään jonoa ja pääsimme heti kyytiin. Laite oli jälleen aivan ihana ja sen jälkeen täytyi tietysti käydä ihastelemassa viereisen kaupan suloisia Nalle Puh -tuotteita.

Kaupasta tarttui mukaan pari pientä ostosta, jotka esittelen hieman myöhemmin.

It’s a Small World

Olimme aiemmin ehtineet kävellä muutaman kerran aivan Pooh’s Hunny Huntin lähellä sijaitsevan It’s a Small World -laitteen ohi, mutta vasta kolmantena puistopäivänä tuli sopiva hetki mennä laitteen kyytiin. Laite oli meille tuttu tapaus Pariisista, mutta olin tosi kiinnostunut Japanin versiosta, sillä siihen on vasta tehty jonkin verran uudistuksia. Laite oli ollut yli vuoden suljettuna ja se oli avattu uudelleen vain noin kuukautta ennen matkaamme.

It’s a Small World näytti todella hienolta ulkoa. Kaikki kasvit kukoistivat kauniisti (kuten tietysti kaikkialla muuallakin puistossa) ja fasadin uudistettu pastelliväritys näytti tosi herkulliselta.

Jos laite oli söpö ulkoa, niin sisältä se oli vielä moninkertaisesti söpömpi. Uudistustöiden myötä It’s a Small Worldin sisäjonotusalue oli ilmeisesti laitettu kokonaan uusiksi. Suloistakin suloisemman tyylin takana on Joey Chou, jonka sivuilta löytyy lisää kuvia jonotusalueesta.

It’s a Small Wolrdiin oli jonkin verran jonoa ja saimme odottaa kyytiin pääsyä reilun puolen tunnin verran. Kauniin jonotusalueen vuoksi se ei kuitenkaan hirveästi haitannut ja käytin jonotusajan valokuvaamiseen.

Aivan sisäjonotusalueen lopussa kulki suloinen pieni juna.

Myös Mikki ja Minni oli huomioitu seinämaalauksissa.

Lopulta pääsimme veneen kyytiin ja matka pienen maailman ympäri sai alkaa.

Uudistustöiden yhteydessä laitteeseen on lisätty kymmenittäin uusia hahmoja, joten nyt veneen kyydissä pääsee bongailemaan useita tuttuja hahmoja.

Hassua, että Herkules nähdään aikuisena, mutta Pegasos on samaan aikaan vielä ihan varsa.

Timon ja limaiset, mutta maukkaat ötökät.

Lilo & Stitch! Ja kukas tuolla takana näkyykään..

Sehän on Vaiana Heihein ja Puan kanssa. Yllätyin hieman, kun niinkin uusi hahmo kuin Vaiana oli myös lisätty laitteeseen.

Lopulta veneajelu oli ohi, mutta onneksi laitteesta poistuessakin oli vielä palon suloista nähtävää.

Joey Chou oli suunnitellut It’s a Small Worldia varten myös tällaisia vastustamattoman ihania maajulisteita, jotka olivat kuin piste I:n päälle. Ei varmasti käynyt epäselväksi, että ihastuin täysin Tokion versioon It’s a Small Worldista! Se oli varmasti suloisin laite missä olen käynyt ja pidin jonotusalueesta vähintään yhtä paljon kuin itse ajelusta.

Haunted Mansion

Seuraavaksi päätimme käydä Haunted Mansionissa, joka sijaitsee Tokyo Disneylandissa hieman erikoisesti Fantasylandin alueella. Tällä hetkellä lukemani puistokirja tiesi kuitenkin kertoa, että japanilaisessa kulttuurissa kummitustarinoiden ajatellaan olevan eräänlaisia satuja, joten heidän näkökulmastaan Haunted Mansion sopii ihan hyvin Fantasylandiin.

Haunted Mansionin julkisivulle tehtiin ilmeisesti matkamme aikana jonkinlaisia korjaustöitä, mutta itse laite toimi tietääkseni ihan normaalisti. Pariisin Phantom Manoriin verrattuna Haunted Mansion tuntui aika erilaiselta laitteelta. Haunted Mansion ei ollut lainkaan niin synkkä kuin Phantom Manor, mutta toisaalta ei tehnyt niin suurta vaikutusta kuin PM.

Great American Waffle Company

Emme olleet syöneet kunnon aamupalaa ennen puistoon lähtemistä, joten Haunted Mansionin jälkeen meillä alkoi olla jo nälkä. Niinpä päätimme kävellä aamupalalle World Bazaarilla sijaitsevaan Great American Waffle Companyyn.

Pienessä vohvelipaikassa oli pitkä jono ovelle asti, mutta päätimme asettautua jonon jatkoksi. Odotus tuntui aika pitkältä, mutta onneksi loppuvaiheessa oli vähän viihdykettä, kun sai seurata kuinka paikan kokit oikein valmistivatkaan herkullisia Mikki-vohveleita.

Great American Waffle Companyn listalla oli muutama eri vohveliannos. Pallottelin vaahterasiirapin ja mangon kera tarjottujen vohveleiden välillä, mutta päädyin lopulta tähän mangoannokseen, joka oli jonkinlainen sesonkiannos.

Ville taas luotti perinteiseen suklaaseen.

Molemmat annokset olivat oikein hyviä. Parasta oli kuitenkin näkymämme ulkopöydästä. Ei sitä ihan joka päivä pääse syömään aamupalaa ja ihastelemaan samalla Disney-linnaa.

Aamupalan jälkeen oli aika palata viimeisen kerran hotellihuoneeseemme pakkaamaan loput tavarat sillä siirtyisimme viimeiseksi yöksemme DisneySean puolella sijaitsevaan Hotel MiraCostaan.

Teimme check outin hotellin tiskillä ja jätimme sitten matkalaukkumme bell deskiin, jonka ystävällinen henkilökunta lupasi toimittaa laukkumme seuraavaan hotelliimme.

Tuntui surulliselta jättää hyvästit Tokyo Disneyland Hotelille, sillä paikka oli ollut niin ihana! Ehkä jopa kaikkien aikojen lempihotellini tähän mennessä! Ja huonevalintammekin oli osunut ihan nappiin. Mutta onneksi meillä oli vielä reilusti aikaa kierrellä puistoissa ja odotimme innolla Hotel MiraCostaan tutustumista.

Sherwood Garden

Ennen puistoon palaamista halusin käydä tutustumassa vielä yhteen paikkaan. Tokyo Disneyland Hotelin ympärillä on muutama eri puutarha ja meidän huoneemme ikkunasta oli näkymä Sherwood Gardeniin. Puutarha oli näyttänyt niin kivalta, että minua kiinnosti käydä katsomassa sitä kunnolla.

Sherwood  Garden on aidattu ja vain hotellivieraat pääsevät käymään puutarhassa. Portti löytyi helposti ja pääsimme onneksi sisälle puutarhaan, vaikka olimme jo ehtineet kirjautua ulos hotellista.

Puutarha oli tosi kaunis ja hyvin hoidettu. Vaikka Japanissa oli toukokuussa melkoiset helteet, näyttivät kaikki kasvit tosi kuvauksellisilta.

Kun olimme ihastelleet puutarhaa aikamme, päätimme palata Disneyland-puistoon. Kiertelimme hetken aikaa Adventurelandissa, jossa emme olleet vielä juuri viettää aikaa. Katselimme kaihoisasti Pirates of the Caribbean -laitteen suuntaan, sillä se oli suljettuna matkamme aikana.

Myös Pirates-laitteen yhteydessä toimiva Blue Bayou -ravintola oli suljettuna.

Western River Railroad

Päivän seuraava laite oli Adventuralandista löytyvä Western River Railroad.

Myös Western River Railroadiin oli ehtinyt kertyä jonkin verran jonoa, joten kyytiin pääsyä sai odotella. Onneksi Disney-puistoissa satsataan jonotusalueisiin, joten odotellessa riitti monenlaista katseltavaa.

Lopulta tuli meidän vuoromme päästä höyryjunan kyytiin.

Western River Railroad kiertää noin 1,6 kilometrin pituisen lenkin Adventurelandin ja Westernlandin alueella. Matkan varrella on monenlaista historiallista nähtävää. Kierrokseen kuuluu myös selostus, mutta koska se oli kokonaan japaniksi, emme ymmärtäneet sanaakaan.

Mielestäni juna-ajelun mielenkiintoisin osuus oli kierroksen loppupuolella, kun junasta sai katsella Westernlandia ja erityisesti Big Thunder Mountainia. Kierroksen loppu dinosauruksineen taas oli minusta aika outo.

Juna-ajelun jälkeen päätimme istua hetkeksi levähtämään. Oli jälleen kuuma päivä, joten olimme iloisia kun löysimme mukavan penkin varjoisalta ja melko rauhalliselta paikalta. Istuimme kaikessa rauhassa, kirjoittelimme postikortteja ja katselimme ohi käveleviä ihmisiä, kunnes…

Edestämme käveli José Carioca!

Ja Panchito!

Sekä vielä Balookin! Sain Baloolta high fiven, jonka onnistuin jotenkuten nappaamaan kameraankin muistiin. Kuinka siistiä! Tilanne oli tosi hauska ja olen iloinen, että minulla sattui olemaan kamera nopeasti saatavilla!

Joku toinen sai Baloolta oikein halauksenkin.

Istuimme vielä hetken ja päätimme sitten käydä vielä kerran ihastelemassa Cinderella Castlea ja sen ympäristön kauniita kukkaistutuksia.

Vaaleanpunainen mopsireppuni on osoittautunut oikein hyväksi puistorepuksi. Se ei ole liian iso, joten sinne ei tule pakattua liikaa tavaraa.

Kiersimme linnan toiselle puolelle Fantasylandiin ja päätimme käydä katsomassa millainen Cinderella’s Fairy Tale Hall oikein on.

Cinderella’s Fairy Tale Hallin jonotusalueen pylväät oli koristeltu samaan tyyliin kuin Pariisin Sleeping Beauty Castlessa.

 

Cinderella’s Fairy Tale Hall on muutamasta huoneesta koostuva kierros, jossa esitellään Tuhkimon tarina erilaisten taidemuotojen avulla.

Varsinkin kierroksen ikkunamaalaukset olivat aivan ihania.

Cinderella’s Fairy Tale Hallin toiseksi viimeisessä huoneessa kannattaa jäädä hetkeksi odottelemaan, niin voi bongata Hulin ja Vilin vilkuilemassa. Viimeisessä huoneessa taas on muutama kuva, joista paljastuu taianomaisesti uusia juttuja, kun niistä ottaa valokuvan salaman kanssa.

Cinderella’s Fairy Tale Hall -kierroksen jälkeen päätimme sanoa torstain osalta heipat Disneylandille ja lähteä jälleen kohti DisneySea-puistoa ja Hotel MiraCostaa. Ensi kerralla esittelenkin hieman tuota toista hotellia, jossa yövyimme yhden yön verran.


Tokyo Disney Resort 2018 -matkasta kertovat jutut:

Tokyo Disney Resort 2018: 100 päivää matkaan!
Tokyo Disney Resort 2018: Bucket list
Japani 2018: Tutustumista Tokioon
Japani 2018: Ginza, Pokémon Cafe ja muuta kivaa Tokiossa
Tokyo Disney Resort 2018: Saapuminen Disneyland-puistoon
Tokyo Disney Resort 2018: Dreaming Up! -paraati ja kiertelyä puistossa
Tokyo Disney Resort 2018: Disneyland Hotel
Tokyo Disney Resort 2018: Ilta Disneylandissa
Tokyo Disney Resort 2018: DisneySea-puisto
Tokyo Disney Resort 2018: Ilta DisneySea-puistossa
Tokyo Disney Resort 2018: It’s a Small World ja muuta söpöä Disneylandissa
Tokyo Disney Resort 2018: Hotel MiraCosta
Tokyo Disney Resort 2018: Magellan’s ja Fantasmic!
Tokyo Disney Resort 2018: Viimeinen puistopäivä
Tokyo Disney Resort 2018: Ostosten esittely

| Kategoriassa Disney life | Avainsanat:, , ,

2 kommenttia artikkelissa “Tokyo Disney Resort 2018: It’s a Small World ja muuta söpöä Disneylandissa

 1. Hihii Buzzin laite on kyllä yksi niistä, joissa jumiin jääminen on varsin tervetullutta – kunhan vaan samalla pystyy keräämään pisteitä. :D

  Aivan ihan oli taas lukea tätä reissuraporttia ja hypätä teidän matkaan mukaan. Ja miten ihanan värikkäitä ja suloisia kuvia! Tokion Small World -laite etenkin näyttää aivan supersuloiselta ja on hauskaa että sinne on lisätty mukaan tuttuja Disney-hahmoja bongattavaksi. Nuo julisteet olivat myös todella suloisia, mielellään ottaisin tuollaisen omaa seinääkin koristamaan.

  Harmi että Pirates-laite oli suljettuna matkanne aikana. Olisi ollut hauska lukea teidän kokemuksia siitä, se kun taitaa erota jonkin verran Pariisin vastaavasta. Mutta niinhän se taitaa aina olla, että jotkut laitteet ovat kunnostuksen takia kiinni eikä kaikkiin ehdi yhden reissun aikana. Jääpä jotain seuraavallekin kerralle.

  Ja voi että miten ihanalta tuo Tuhkimon linna näyttää! Ihanaa että olit taas jaksanut kuvata kaikkia pieniäkin yksityiskohtia, niitä on aina ihana ihastella. Pitää kyllä päästä joskus itsekin kokemaan Tokion puistot paikan päällä. :)

  Ps. Mitähän kirjaa muuten mahdat lukea, josta tuossa Haunted Mansionin kohdalla mainitsit?

  1. Mukavaa, että tykkäsit Sanle! Small Worldin kaikki ihanat koristelut ja yksityiskohdat inspiroivat ihan hirveästi, katsotaan josko siitä inspiraatiosta vielä syntyisi jonkinlainen projekti. :)

   Joo, eri puistojen Pirates-laitteissa taitaa tosiaan olla jonkin verran eroja. No, onpahan hyvä syy matkustaa Japaniin uudestaan, kun kaikkea ei mitenkään ehtinyt kokea tuolla ensimmäisellä matkalla!

   Tuhkimon linna oli kyllä tosi nätti sisältä. Enkä edes saanut mitenkään kaikkia juttuja kuvattua, kun aina joku seisoi tiellä. Eli jotain ihastuttavia yllätyksiä on luvassa sitten kun pääset omin silmin näkemään tuon paikan. ;)

   Puistokirja, jota luen, on nimeältään Building Magic – Disney’s Overseas Theme Parks. Se on ollut tähän mennessä aika mielenkiintoinen. Kirjoitan siitä arvostelun, kunhan saan sen luettua loppuun. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.