Tokyo Disney Resort: Liput ja liikkuminen

Olen jo jonkin aikaa kerännyt yhteen paikkaan parhaita oppimiani puistovinkkejä ja suunnitellut niistä kirjoittamista. Matkaraporttien yhteydessä olenkin jaellut jotain vinkkejä, mutta ajattelin, että selkeyden vuoksi niitä olisi hyvä kerätä yhteen aihealueittain. Niinpä tänään käynnistyy uusi postaussarja, jossa jaan erilaisia vinkkejä Disney-puistoihin liittyen. Aiemmin mainittujen vinkkien kokoamisen lisäksi luvassa on tietysti myös paljon uusia vinkkejä, joita ei ole tullut aiemmin vielä mainittua.

Kyselin reilu kuukausi sitten, millaisia puistovinkkejä haluaisitte lukea ja sain Instagramin kautta toiveen kirjoittaa Tokyo Disney Resortista eli TDR:sta. Toiveen innoittamana keräsin tähän ensimmäiseen postaukseen käytännön neuvoja puistoon saapumiseen, puistoalueella liikkumiseen ja puistolippujen ostoon liittyen. Mutta pidemmittä puheitta, eiköhän mennä itse asiaan.

Kuinka Tokyo Disney Resortiin pääsee?

Tokion alueelta

Tokyo Disney Resortin alueelle pääsee kulkemaan kätevästi ja edullisesti JR:n Keiyo Line -nimisellä junalinjalla, jonka lähtöasema on Tokyo Station. Tokyo Station on suuri juna- ja metroasema, jonne on useita eri yhteyksiä eri puolilta kaupunkia. Esimerkiksi Shibuyan, Shinjukun ja Uenon alueilta pääsee Tokyo Stationille Yamanote Line -junalla.

Keiyo Linen lähtölaiturit ovat vähän syrjemmässä Tokyo Stationin ytimestä, mutta kylttejä seuraamalla löytää kyllä perille. Keiyo Linen junia lähtee muutamalta eri raiteelta. Aikatauluja katsoessa kannattaa valita sellainen juna, jonka nimen perässä lukee joko Local tai Rapid. Commuter rapid -junat eivät nimittäin pysähdy Tokyo Disney Resortin kohdalla eli Maihaman asemalla. Juna-aikataulut kannattaa tarkistaa etukäteen Hyperdia-sivustolta.

Japanissa junalla liikkuminen on helppoa, sillä esimerkiksi Keiyo Linen junissa on kuulutus ennen jokaista asemaa ja ovien yläpuolelta löytyy näytöt, joista näkee asemien nimet ja reittikartan. Ei siis todellakaan tarvitse pelätä, että ajaa vahingossa Maihaman aseman ohi. Matka Tokyo Stationilta Maihamaan kestää noin 15 minuuttia. Aikuiselta junalippu maksaa 220 jeniä eli noin 1,80 euroa. Junamatkan voi maksaa automaatilla ladattavalla julkisen liikenteen kortilla, esimerkiksi Suica-kortilla.

Lentokentältä

Tokion alueella on kaksi kansainvälistä lentokenttää; Narita ja Haneda. Nopein tapa päästä lentokentältä Tokyo Disney Resortin alueelle, on bussi. Molemmilta lentokentiltä liikennöi ainakin Limousine Bus -niminen yhtiö, joka kuljettaa matkustajat useimmille hotelleille sekä molempiin puistoihin. Bussimatka kestää Naritan lentokentältä vähän päälle tunnin ja Hanedan lentokentältä noin 45 minuuttia. Bussit eivät kulje vuorokauden ympäri, joten tarkemmat aikataulut, hinnastot ja muut lisätiedot kannattaa tarkistaa osoitteesta: https://www.limousinebus.co.jp/en/.

Jos bussi ei sovi sinun aikatauluihisi, toinen vaihtoehto on mennä ensin lentokentältä Tokion keskustaan ja jatkaa sieltä aiemmin mainitsemallani JR:n Keiyo Line -junalla kohti Maihaman asemaa. Naritan lentokentältä Tokyo Sationille pääsee esimerkiksi nopealla JR Narita Express eli N’EX-junalla. Hanedan lentokentältä ei ole suoraa junayhteyttä Tokyo Stationille, mutta sinne pääsee matkaamalla ensin joko Tokyo Monoraililla Hamamatsuchō-asemalle tai Keikyu-linjan junalla Shinagawa-asemalle. Näiltä molemmilta asemilta pääsee Yamanote Line -junalla Tokyo Stationille.

TDR:n alueelle pääsee toki myös taksilla, mutta yleisesti ottaen taksi ei ole mukavin liikkumismuoto Japanissa.

Mitä tehdä ensimmäisenä?

Hienoa, olet saapunut Tokyo Disney Resortiin! Mutta mitä pitäisi tehdä seuraavaksi? Edessä on vielä muutama käytännön asia ennen kuin pääset nauttimaan ajastasi Tokyo Disneylandin tai Tokyo DisneySean porttien sisällä.

Welcome center

Jos saavut TDR:n alueelle junalla ja yövyt Tokyo Disneyland Hotelissa, Tokyo DisneySea Hotel MiraCostassa tai Disney Ambassador Hotelissa tai jossain kuudesta virallisesta kumppanihotellissa, kannattaa käydä ihan ensimmäisenä Welcome centerissä. Welcome centerin löydät Maihama-asemalta poistuessasi vasemmalta puoleltasi. Welcome centerissä voi tehdä esikirjautumisen hotelliin sekä jättää matkalaukut hotellille kuljetettavaksi. Näin saat kädet vapaaksi ja pääset nauttimaan puistoista ilman pysähdystä hotellilla. Hotellille ehtii hyvin myöhemminkin, esimerkiksi lähempänä huoneiden luovutuksen ajankohtaa.

Welcome centeristä voi lisäksi ostaa puistolippuja. Sieltä saa myös mukaansa monorail-liput. Niistä lisää alla. Jos olet tullut Tokyo Disney Resortiin vain päiväksi, voit skipata Welcome centerin kokonaan.

Puistoliput

Tokyo Disney Resortin puistolippusysteemi on vähän konstikas, mutta ei huolta, sillä alta löydät asian selitettynä auki suomeksi.

Toisin kuin Pariisin Disneylandissa, TDR:ssa puistoliput eivät kuulu hotellihuoneen hintaan, joten puistoliput on ostettava erikseen. Puistoliput voi ostaa etukäteen esimerkiksi Tokyo Disney Resortin nettisivuilta, muutamista Disney Store -myymälöistä tai vasta puistoon tullessa.

Jos olet tulossa Tokyo Disney Resortiin vain päiväksi ja haluat pelata varman päälle, liput kannattaa hankkia etukäteen, Puistot ovat hyvin suosittuja, joten niille on asetettu kävijärajoitukset ja oikein kiireisenä päivänä lippujen myynti voidaan lopettaa kesken päivän. Jos taas majoitut jossain Disneyn omista hotelleista tai Disneyn virallisessa kumppanihotellissa, ei kävijärajoituksista tarvitse huolestua, sillä hotellivierailla on aina taattu pääsy puistoon.

Tokyo Disney Resortiin on myynnissä 1, 2, 3 ja 4 päivän lippuja. Lisäksi on olemassa vuosiliput (annual passport) sekä pari erilaista iltalippua. Keskitytään nyt kuitenkin päivälippuihin.

 • Yhden päivän lippu (1-Day Passport) oikeuttaa sisäänpääsyyn Tokyo Disneyland TAI Tokyo DisneySea -puistoon. Jos ostat vain yhden päivän lipun, sinun täytyy siis valita, kummassa puistossa päivän vietät. Yhden päivän lippu maksaa aikuiselta (yli 18-vuotias) noin 60 euroa.
 • Kahden päivän lippu (2-Day Passport) oikeuttaa sisäänpääsyyn Tokyo Disneyland ja Tokyo DisneySea -puistoihin kahtena peräkkäisenä päivänä. Kahden päivän lippuun ei sisälly ns. park hopper -ominaisuutta, eli et voi vaihtaa puistoa kesken päivän. Jos ostat kahden päivän lipun, sinun tulee viettää ensimmäinen päivä yhdessä puistossa ja toinen päivä toisessa puistossa. Voit halutessasi myös viettää kaksi peräkkäistä päivää samassa puistossa. Kahden päivän lippu maksaa aikuiselta noin 105 euroa.
 • Kolmen päivän lippu (3-Day Magic Passport) oikeuttaa sisäänpääsyyn Tokyo Disneyland ja Tokyo DisneySea -puistoihin kolmena peräkkäisenä päivänä. Kaksi ensimmäistä päivää ovat samanlaiset kuin kahden päivän lipussa eli noina päivinä et voi vaihtaa puistoa kesken päivän. Kolmanteen päivään sisältyy park hopper -ominaisuus eli kolmantena päivänä voit vaihtaa puistoa ihan niin usein kuin haluat. Kolmen päivän lippu maksaa aikuiselta noin 142 euroa.
 • Neljän päivän lippu (4-Day Magic Passport) on muuten samanlainen kuin kolmen päivän lippu, mutta siinä on yksi park hopper -päivä enemmän. Neljän päivän lippu maksaa aikuiselta noin 178 euroa.
 • Tässä mainitut lippuhinnat on tarkistettu viimeksi huhtikuussa 2019. Lippujen tarkat hinnat voit tarkistaa Tokyo Disney Resortin nettisivuilta.

Jotta soppa olisi vielä vähän monimutkaisempi, myy TDR myös yhden ja kahden päivän park hopper -lippuja (1-Day ja 2-Day Park Hopper Ticket). Tällaisen lipun voi ostaa kuitenkin vain, jos yöpyy jossain Disneyn omassa hotellissa. Liput ovat noin 13 e kalliimmat kuin normaalit yhden ja kahden päivän liput.

Vaikka tällaiset liput saattavat kuulostaa houkuttelevilta vaihtoehdoilta, en kuitenkaan itse suosittelisi sellaisten hankintaa. Jos puistossa viettää kaksi päivää, on mielestäni hyvä keskittyä yhdeksi päiväksi yhteen puistoon ja toiseksi toiseen puistoon. Voisi olla myös aika raskas tehtävä sisällyttää molempiin puistoihin tutustuminen yhteen ainoaan päivään. Puistosta toiseen liikkuminen voi hyvin viedä puolisen tuntia, joten jos aika on kortilla, ei sitä kannata käyttää turhaan paikasta toiseen liikkumiseen.

Tokyo Disney Resortiin voi siis ostaa lipun enimmillään neljäksi peräkkäiseksi päiväksi. Jos puistossa haluaa viettää vaikkapa viisi päivää, on silloin edullisinta ostaa ensin neljän päivän lippu ja sitten vielä yksi yhden päivän lippu.

TDR myy myös vuosilippuja, mutta niiden hinnat ovat melko korkea. Vain yhteen puistoon pääsyyn oikeuttava vuosilippu (Tokyo Disneyland tai Tokyo DisneySea Annual Passport) maksaa noin 484 euroa. Molempiin puistoihin pääsyyn oikeuttava vuosilippu (2-Park Annual Passport) taas maksaa noin 706 euroa.

Yhden puiston vuosilipun osto olisi siis kannattaa vain, jos aikoo viettää valitsemassaan puistossa vähintään 8 päivää ja 2-Park Annual Passport taas on kannattava vain, vain jos puistoissa aikoo viettää vähintään 16 päivää. Vuosilippuihin liittyy myös muutamia blockout-päiviä, jolloin vuosilippua ei voi käyttää.

Disney Resort Line (Monorail)

Tokyo Disney Resortissa on helppoa ja hauskaa liikkua Disney Resort Line -monoraililla. Monorail-reitin varrella on neljä asemaa:

 • Resort Gateway Station, joka sijaitsee aivan Maihama-aseman sekä Ikspiari-ostosalueen läheisyydessä
 • Tokyo DisneySea Station, jonka läheltä löytyvät Tokyo DisneySea-puisto sekä Tokyo DisneySea Hotel MiraCosta
 • Bayside Station, jonka läheisyydessä sijaitsevat Disneyn kuusi virallista kumppanihotellia, kuten Hilton Tokyo Bay ja Sheraton Grande Tokyo Bay Hotel
 • Tokyo Disneyland Station, jonka vieressä sijaitsevat Tokyo Disneyland -puisto sekä Tokyo Disneyland Hotel

Monorail-junat kulkevat vain yhteen suuntaan, myötäpäivään.

Monorail-junan käyttämiseen vaaditaan lippu. Jos majoitut joko Tokyo Disneyland Hotelissa tai Tokyo DisneySea Hotel MiraCostassa, saat hotellimajoituksen ajaksi monorail-lipun veloituksetta. Saat lipun joko Welcome centeristä tai kirjautuessasi sisään hotelliin.

Jos majoitut jossain toisessa hotellissa, tulee sinun hankkia monorail-lippu erikseen. Asemilta löytyvistä automaateista voi ostaa yksittäisiä lippuja tai päivälipun. Monorail-matkan voi maksaa myös julkisen liikenteen kortilla, esimerkiksi Suica-kortilla.


Toivottavasti näistä vinkeistä on hyötyä Tokyo Disney Resortiin matkaa suunnitteleville! Jos sinulle tuli vielä mieleen jotain kysymyksiä lippuihin tai liikkumiseen liittyen, jätä toki kommentti, niin autan parhaani mukaan!

| Kategoriassa Disney life | Avainsanat:, ,

2 kommenttia artikkelissa “Tokyo Disney Resort: Liput ja liikkuminen

 1. Tosi hyödyllinen ja selkeä infopaketti! Kiitos :)

  Olin jo Pariisin Disneylandissa yllättynyt siitä, miten puistolipun hinta ei ollut mielestäni kovin ylihinnoiteltu, jos vertaa vaikkapa huvipuistolippujen hintaan Suomessa. Toki taas esimerkiksi Linnanmäki ja Särkänniemi ovat järkyttävän ylihintaisia, kun ottaa huomioon, monessako laitteessa tulee oikeasti käytyä. Olisin kuvitellut, että Disney pyytäisi lipuista kovempaa hintaa mutta mielestäni esimerkiksi kolmen päivän lipusta tulee päiväkohtaisesti jopa edullinen, ja saa enemmän vastinetta samalle rahalle mitä lintsirannekkeella. Hyvä Disney :)

  1. Kiva kuulla Noora! :)

   Olen samaa mieltä, Disney-puistot on hinnoiltetu ihan järkevästi ja niissä rahoille saa kyllä ehdottomasti enemmän vastinetta kuin Linnanmäellä tai Särkänniemessä. (Tai no Särkänniemessä en ole käynyt vuosiin, mutta Linnanmäellä olen ollut aiemmin töissä pyörittämässä laitteita pari kesää.) Olen myös ihmetellyt Linnanmäen uutta kausilippua, joka maksaa 210 euroa. Minusta se on kyllä vähän hintava, jos sitä vertaa Pariisin Disneylandin halvimpaan Annual passiin, joka maksaa 179 euroa. Tuossa Disneylandin halvimmassa lipussa on melko paljon rajoituksia päivien suhteen, mutta ei Lintsinkään kausi ole kuin puolisen vuotta pitkä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.