Top 10 Pixar-hahmot

Tulin tässä eräänä päivänä miettineeksi, mitkä Pixar-elokuvien hahmot oikein ovatkaan omia lemppareitani. Koska top-listoja on minusta aina hauska lukea, aloin koota omaa suosikkilistaani. Pixarin 30-vuotisen historian varrelle mahtuu lukuisia mieleenpainuvia hahmoja, joten tehtävä ei ollut mikään läpihuutojuttu. Disney Wikian listan avulla kävin kuitenkin läpi studion hahmokaartia ja lopulta parin viikon miettimisen jälkeen sain hyvältä tuntuvan suosikkijärjestyksen aikaiseksi.

Nemo

10. Nemo (Nemoa etsimässä)

Nemo on hirveän suloinen ja innokas hahmo. Ylisuojelevan isän kanssa kasvaminen on tehnyt Nemosta pelokkaan, mutta tarinan edetessä tämä pikkukala oppii voittamaan pelkonsa ja luottamaan omiin kykyihinsä.

9. Holli Shiftwell (Autot 2)

Holli ei taida olla mikään kaikkein ikimuistoisin Pixar-hahmo, mutta minusta hän kuitenkin erottuu joukosta. Agentti Shiftwellin kaltaisia älykkäitä, oppineita ja työssäkäyviä naishahmoja taitaa oikeastaan olla animaatioissa aika harvoin. Holli on myös hyvä teknologian kanssa, mutta hänen epävarmuutensa tekee hänestä helposti lähestyttävän hahmon.

Inho Inside out

8. Inho (Inside out)

Vaikka pidän yleensä eniten positiivisista hahmoista, on pieni kriittisyyskin välillä paikallaan. Ja Inho vastaa tähän tarpeeseen hyvin. Elokuvassa hahmon sanavalmiutta ja sarkastista käytöstä on hauska seurata, mutta oikeassa elämässä näin äärimmäistä tyyppiä ei ehkä sietäisi ihan niin hyvin. Jonkin toisen studion käsissä tällaisesta hahmosta voinut tulla vain todella ilkeä ja bimbomainen, mutta onneksi tekijät eivät lähteneet sille tielle, vaan Inho on myös sosiaalisesti älykäs ja välittää Rileystä. Inhon hahmodesignkin on minusta hirveän kiva ja erityisesti nuo pitkänhuiskeat ripset ovat mielestäni tosi upeat!

WALL-E

7. WALL•E (WALL-E)

WALL•E se vasta onkin oikea herttaisuuden huippu. Sen käytöksen hauskat pienet oikut ja kömpelyys tekevät siitä samaistuttavan hahmo ja supersympaattisen liikehdinnän seuraaminen ilahduttaa minua aina. WALL•E:n ystävällisyyttä ja luonteenlujuuttakaan ei voi kuin ihailla.

Eira Kuosi

6. Eira Kuosi (Ihmeperhe)

Päällisin puolin Eira Kuosi vaikuttaa ehkä vain melko tiukalta tädiltä, mutta kuoren alla on myös sellaista, mitä ei ehkä ensimmäisillä katselukerroilla tajua (tai minulla ainakin kesti). Eira Kuosi on ollut vastuussa monista supersankareille sattuneista tragedioista, mutta Ihmeperheessä hän pääsee hyvittämään aiemmat virheensä. Vai keneltä muultakaan Syndrooma olisi saanut kohtalokkaan superpukunsa. Lisäksi nainen on vielä erittäin luova, loputtoman kekseliäs ja aikaansaava.

Rex

5. Rex (Toy Story -elokuvat)

Toy Story -elokuvat ovat tupasen täynnä hauskoja leluhahmoja, mutta niiden kaikkien joukosta Rex on aina ollut minun suosikkini. Koko hahmon ytimenä on hauska kontrasti: Rexin kuuluisi olla suuri ja pelottava hirmulisko, mutta hän onkin epävarma, kiltti ja vähän pelokas. Tämä dinosaurus ei kuitenkaan pelkää olla oma itsensä, vaan uskaltaa kaikessa rauhassa innostua niistä asioista, joista pitää ja olla vähän nörttimäinenkin.

Masi Pallopää

4. Masi Pallopää (Monsterit Oy & Monsterit-yliopisto)

Masissa on jotain erittäin herttaista. Hän ei todellakaan vähästä lannistu vaan uskoo itseensä ja on valmis menemään vaikka läpi harmaan kiven tavoitellessaan unelmiaan. Masi ei kuitenkaan ajattele vain itseään ja omia tavoitteitaan, vaan molemmissa Monsterit-elokuvissa nähdään, miten hyvä hän on löytämään toisten vahvuudet ja auttamaan muita. Masin naiiviuuskin on minusta vain yksi lisäsyy pitää hahmosta.

Rouva Ihme

3. Rouva Ihme (Ihmeperhe)

Rouva Ihme on minusta yksi Pixar-elokuvien parhaista roolimalleista. Elokuvan alussa nähdään, miten hyvin hän osaa pitää puolensa ja myöhemmin hänet nähdään pitämässä huolta perheestään. Vaikka Ellin nähdäänkin ottavan melko perinteinen naisen rooli, käy selväksi, että hän uskoo edelleen siihen, ettei maailman pelastamista kannata jättää pelkästään miesten tehtäväksi. Rouva Ihme ei koskaan jäädy tiukan paikan keskellä ja kun hän alkaa epäillä, että hänen miehensä puuhaa jotain, hän ei jää kotiin murehtimaan, vaan tarttuu toimeen.

Ilo Inside out

2. Ilo (Inside out)

Pidän Ilosta kovasti erityisesti siksi, että hän on lannistumaton, osaa aina löytää joka asiasta positiivisen puolen ja hän haluaa tehdä jokaisesta päivästä parhaan päivän ikinä. Hahmo ei kuitenkaan ole täydellinen, vaan käyttäytyy välillä aika päällepäsmärimäisesti. Ilo tarkoittaa kuitenkin aina hyvää ja haluaa Rileyn parasta. Hän saa myös elokuvan myötä tärkeän opetuksen, joka auttaa tätä ymmärtämään myös muiden tunteiden tärkeyden ja tajuamaan, ettei kaikkea tarvitse tehdä itse.

Dogi

1. Dogi (Up)

Ei siitä mihinkään pääse, Dogi on varmasti kaikkien aikojen ihanin animaatiokoira ja oma ykkössuosikkini kaikista Pixar-hahmoista! Hahmon ulkonäkö on todella söpsykkä ja käytös niin koiramaisen välitöntä. Dogi uskaltaa vastustaa Alfaa, vaikka olisi varmasti helpompi taipua ryhmäpaineen alla. Hahmo tekee Upista niin paljon iloisemman, etten voisi kuvitellakaan elokuvaa ilman Dogia.

Barbie ja Ken

+ Barbie ja Ken (Toy Story 3)

Halusin kovasti ottaa Barbien ja Kenin mukaan listalle, sillä pidän Pixarin versiota näistä nukeista todella hauskana. Tuntui kuitenkin vähän epäreilulta ottaa heitä varsinaisen top 10:n joukkoon, koska Pixar ei ole luonut hahmoja ja osa niiden viehättävyydestä perustuu Mattelin brändiin. Mutta onneksi plussasija on aina olemassa. Pixarin käsissä Barbie ja Ken heräävät mielestäni eloon ihan täydellisellä tavalla.

Muita kunniamaininnan arvoisia hahmoja, jotka eivät ihan päässeet top 10:n joukkoon, ovat Röh, Dori, Alienit, Bing Bong ja Syndrooma.

Oliko listalla jotain yllättäjiä taikka sellaisia hahmoja, jotka pääsisivät myös omalle top-listallesi?

P.S. Lisäsin blogiin Kirjahylly-sivun, jonne keräsin linkit kaikkiin blogissa esittelemiini Disney-kirjoihin. Pääset sivulle tästä linkistä sekä blogin yläpalkista.

| Kategoriassa Elokuvat | Avainsanat:,

5 kommenttia artikkelissa “Top 10 Pixar-hahmot

 1. Oi että! Tajusin tätä listaa lukiessani, että olen omassa blogissani käsitellyt lempihahmot kaikista Disney-klassikoista, mutta en lempihahmoja Pixar-klassikoista! Tämä virhe täytyy korjata! Joten kiitos teksti-ideasta. ;)

  Voi että, ihania hahmoja on listasi täynnä! Pixarin elokuvista on varmastikin vaikea valita niitä lempihahmoja. Toisaalta on hahmoja, jotka ovat hauskoja (kuten juuri Barbie, Ken ja Dogi) ja pääsevät sen takia sydämeen, ja toisaalta taas vakavia hahmoja (Carl, Wall-E ja Merida), joihin samaistuu ja he pääsevät sen takia sydämeen. Olisin ehkä odottanut, että listaltasi löytyy Martti. Jotenkin olen olettanut sinun fanittavan häntä… en tiedä miksi. :)

  1. Tuo virhe vaatii ehdottomasti korjaamista, siitä vain Pixar-hahmoja listaamaan!! :)

   Hmm.. Martti on jostain syystä sellainen hahmo, että pidän hänestä Autot -elokuvia katsellessa, mutta kun mietin kaikkia Pixar-hahmoja, ei Martti nouse mitenkään erityisesti mieleen. Jonkinlainen samaistumisen tunne taitaa olla minulle aika tärkeää näiden suosikkihahmojen kanssa, ja Martissa ei sitten vaan olekaan niin hirveästi samaistumisen aihetta.

 2. Tuli Disney-kirjoista mieleen kysymys, että onko sinulle tuttu “The Disney Book” (by Jim Fanning)? Olen katsellut kirjaa Amazonin verkkokaupassa, se maksaa siellä 19,73 USD. Haluaisin jonkinlaisen yleisteoksen Disneyn tuotannosta ja tuo opus vaikuttaa aika laajalta: siihen on ympätty sekä Disneyn omia klassikoita kuin Pixaria ja live-action-elokuvia (mukaan lukien viimeisin Cinderella). Amazonin sivuilla kirja on saanut hyvät arvostelut, mutta ajattelin vielä tiedustella tätäkin kautta, jos sattuisit omaamaan mielipiteen “The Disney Book”ista. Onko se hintansa väärti tai onko sinulla vinkata jokin parempi vaihtoehto?

  Kaikkein vähiten kaipaan Walt Disneyn elämänkertaa tai Mikki Hiiren kehitystarinaa, jotka olen kuullut sen sata kertaa eri muodoissa, mutta sitä puolta tämä kirja ei taida onneksi käsitellä. Yhdestä arvostelusta luin, että ”the book is from DK and that means that you will have many more images than words so this is a book to view more than to read.”, mikä on ihan ok.

  1. En ole itse hankkinut tai lukenut tuota The Disney Bookia, mutta olen kuullut siitä useaan otteseen. Ensimmäisenä tulee mieleen Sanlen postaus siitä, kannattaa käydä lukaisemassa se. :) Uskon, että kirja toimii hyvin juuri tuollaisena yleiskatsauksen antajana, mutta Disney-fanille se ei välttämättä tarjoa mitään maatamullistavaa uutta tietoa. Mutta noin parinkympin hinta kuulostaa minusta kuitenkin aika sopivalta ja uskon, että minun tulee jossain vaiheessa ostettua opus myös omaan kirjahyllyyn. :)

   Minulle ei tule mieleen mitään muita kirjoja, joissa käsiteltäisiin Disneyä yhtä yleisellä tasolla. Tietysti on olemassa suomeksikin julkaistut Disney Aarteet ja Disney Aarrekammio -kirjat, mutta niitä on ensinnäkin huonosti saatavilla ja toiseksi ne taitavat olla yhdessäkin The Disney Bookia suppempia. Muuten useimmat kirjat taitavat keskittyä vain jonkin tietyn elokuvan tai osa-alueen käsittelyyn.

   Toivottavasti tästä oli jotain apua! :)

   1. Oli paljon apua, kiitos kovasti!
    Luin Sanlen blogikirjoituksen kirjasta ja taidanpa laittaa tuon kirjan nyt tilaukseen. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.