Top 3 Disney-prinsessat

Missing Linkin Arana kysyi pari kuukautta sitten Liebster Award -postauksessa haastamiltaan bloggaajilta, mitkä ovat heidän mielestä kolme kivointa Disney-neitoa. Vaikken itse edes kuulunut haasteen saaneiden joukkoon, kysymys sai minut miettimään, ketkä kolme oikein valitsisin suosikeikseni. Kysymystä saikin pyöritellä useamman illan mielessään, ennen kuin viimein pääsin kunnolliseen lopputulokseen. Päädyin ottamaan valinnoissani huomioon ainoastaan prinsessat Lumikista Annaan ja Elsaan, mutten muita sankarittaria kuten Janea, Megaraa ja Esmeraldaa taikka eläinhahmoja.

Top 3 Disney prinsessat

Olen saanut tässä parin vuoden aikana huomata, että te osaatte olla erittäin tarkkasilmäisiä ja tunnette varmasti makuni melko hyvin. Uskallan silti veikata, että listan ykkönen voi tulla teille yllätyksenä.

Belle

3. Belle

Jouduin harkitsemaan kolmannelle sijalle pääsijää kaikkein pisimpään. Bellen lisäksi loppusuoralla oli myös Jasmine, mutta päädyin sijoittamaan Bellen top 3:n joukkoon siksi, että voin ymmärtää Bellen elämää ja valintoja paremmin kuin Jasminen. Kirjoja rakastavan maalaistytön rooliin vaan voi eläytyä niin paljon paremmin kuin suojellussa ympäristössä eläneen prinsessan.

Bellessä minua miellyttää erityisesti hänen älykkyytensä sekä avaramielinen asenteensa. Neito sopeutuu uusiin tilanteisiin nopeasti ja on sanavalmis joka tilanteessa. Toisinaan hänen ajatuksensa seikkailevat ihan muissa maailmoissa, mutta Belle on samalla voimakastahtoinen eikä aio elää vain miellyttääkseen muita. Ja kai se on myönnettävä, että taidan olla toisinaan ihan yhtä itsepäinen kuin Belle.

En kuitenkaan halunnut nostaa Belleä kolmossijaa korkeammalle, sillä hän on minusta välillä jopa vähän töykeä. Piirre näkyy erityisesti silloin, kun hän kieltäytyy jyrkästi Hirviön illalliskutsusta. Tilanteen olisi voinut hoitaa tyylikkäämminkin, mutta toisaalta tekeehän pieni kiukuttelu hahmosta inhimillisen.

Ariel

2. Ariel

Arielin korkea sijoitus listalla tuskin tulee kenellekään yllätyksenä. En pääse siitä yli enkä ympäri, että merenneitojen eksoottinen maailma on aina kiinnostanut minua. Arielin valintaan liittyy myös jonkin verran nostalgiaa, sillä hahmo tuli lapsena tutuksi tv-sarjan ja jatko-osan kautta.

Muihin kärkikolmikkoon päässeiden prinsessoihin verrattuna minulla ja Arielilla on varmasti vähiten yhteisiä piirteitä. En ole hänen tapaansa seikkailuhenkinen enkä ole koskaan oikeastaan kapinoinut vanhempiani kohtaan. Hahmossa on kuitenkin monia ihastuttavia piirteitä, kuten se, miten eloisa ja tiedonjanoinen hän on. Ja kyllä, kiinnostukseni tavaroiden keräilyyn voi vielä johtaa minut jonkin sortin ongelmiin.

Arielia moititaan toisinaan siitä, että hän halusi muuttua miehen vuoksi, mutta näen itse pienen merenneidon tilanteen hieman toisin. Olihan Ariel erittäin kiinnostunut ihmisten elämästä ja haaveili toisenlaisesta elämästä jo ennen Erikin tapaamista. Vasta sen jälkeinen riita Tritonin kanssa johti lopulta hänen ultimaattisen karkaamistemppuunsa. Sitä en voi kyllä kieltää, että loppujen lopuksi Ariel käyttäytyy minusta toisinaan vähän lyhytnäköisesti ja lapsellisesti.

Tiana

1. Tiana

Vaikka Ariel onkin pitkäaikainen lempparini, olen viime aikoina alkanut tajuta, miten ihana hahmo Tiana onkaan. Tunnen voivani samaistua Tianan tarinaan paremmin kuin Arielin, sillä Tiana tuntuu paljon aikuismaisemmalta ja hänen arvomaailmansa on melko lähellä omaani.

Tiana on ihaltavan ahkera ja aikaansaava. Lisäksi hän tietää tarkalleen mistä haaveilee ja mitä kohti pyrkii. Kunpa omatkin suunnitelmani olisivat yhtä selkeät. Suurista unelmistaan huolimatta Tiana tuntuu maanläheiseltä ja rauhalliselta räiskyvän Charlotte-ystävänsä rinnalla. Hän ei myöskään poikkea periaatteistaan, vaan pysyy lahjomattomana tohtori Facilierin houkuttelevasta tarjouksesta huolimatta.

Elokuvan kuluessa Tiana oppii myös rentoutumaan ja hellittämään hieman. Ja mikä parasta, tarinan lopussa hän ei jää vain juhlimaan onnellista loppua unelmien prinssin kanssa, vaan on saavuttanut oman pitkäaikaisen unelmansa omasta ravintolasta.


Uskon, että suosikkihahmot paljastavat paljon ihmisestä ja näistä valinnoistakin voi varmasti päätellä jotain. Ainakin eniten pitämäni prinsessat ovat kaikki melko toiminnallisia, itsepäisiä ja päättäväisiä. Vaikka pidänkin kovasti esimerkiksi Auroran tyynenrauhallisesta arvokkuudesta, viehättävät toimeen ryhtyvät prinsessat minua enemmän.

Kaiken tasapuolisuuden nimissä minun pitäisi varmaan tehdä seuraavaksi top 3 -lista Disney-prinsseistä. Listan ykkönen tulee ainakin kuin apteekin hyllyltä, mutta muuten voi olla tiedossa vaikeita valintoja.

Kuuluuko kukaan näistä neitosista sinun kärkikolmikkoosi?

| Kategoriassa Elokuvat | Avainsanat:, , , ,

16 kommenttia artikkelissa “Top 3 Disney-prinsessat

 1. Belle olisi ainakin omassa listassani. Pidän myös Atlantiksen Kidasta todella paljon ja hän on mielestäni yksi Disneyn aliarvostetuimmista prinsessoista. Listalleni pääsisi todennäköisesti myös Esmeralda – hän ei ole virallisen määritelmän mukainen prinsessa, mutta tavallaan näen hänet romanien joukossa ”ylhäisempänä”, sillä hän uskaltaa sanoa mielipiteensä henkensäkin uhalla ja on valmis puolustamaan altavastaajia, vaikka kuuluu itsekin sellaisiin. Järjestykseen en osaa hahmoja asettaa.

  Olisi tosiaan mukavaa, jos tekisit vastaavanlaisen listan myös Disney-prinsseistä. Todennäköisesti omalle listalleni mahtuisi vain yksi virallinen prinssi ja loput löytyisivät muista sankareista – sieltä löytyy enemmän minua miellyttäviä persoonia. :)

  1. Kida on minustakin tosi aliarvostettu ja on harmi, ettei häntä ole otettu mukaan vaikka Disneyn viralliseen prinsessalistaukseen. Hän toisi siihen vähän vaihtelua. Samaan hengenvetoon on kyllä todettava, että olen katsonut Atlantiksen vain pari kertaa ja olisi jo korkea aika uusintakatselulle. Esmeraldan tapa puolustaa heikompia on ehdottomasti tosi ihailtava piirre hänessä.

   Täytyypä alkaa tosissaan miettiä, ketkä kolme prinssiä oikein ansaitsivat päästä listalleni. :)

 2. On todella vaikea valita kolmea suosikkia! Rapunzel ja Merida ovat olleet kyllä jonkin aikaa suosikkejani, mutta myös hiukan omakseni yllätykseksenii Elsa on alkanut kivuta omalla listallani. Samaistun Elsaan aika paljon, hillitty ja viileä voisivat kuvata minuakin ja huomaan joskus patistavani itseäni ”let it go” joissakin tilanteissa. Pocahontas ja Belle olivat taas lapsena suosikkejani, äitini mielestä muistutan paljon Belleä, kun luen paljon ja olen myös hyvin kirjaviisas. Itse tykkään Bellestä siksi, että hän rakastuu Hirviöön ulkonäöstä huolimatta ja jo lapsena ajattelin, että ulkonäöllä ole väliä ja tämän opetuksen olen ihan vienyt tähän aikuisikään asti.
  Annoit kyllä hyvät syyt myös Tianalle, Tianassa on paljon ihailtavia piirteitä. Hän taikaakin olla ainoa työssäkäyvä Disney prinsessa! :)
  Oma listani taitaa olla:
  1. Rapunzel
  2. Belle
  3. Elsa

  1. Rakastan Tähkäpäässä hänen luovuuttaan sekä hahmodesigia, mutta muuten hahmossa on jotain, minkä vuoksi hän ei ihan lemppareitani ole. Elsaa kohtaan minulla on ehkä päässyt tulemaan pieni yliannostus, mutta muuten pidän hänestäkin kovasti. :)

   Ennen Tianaa Disney-prinsessat eivät ole tosiaan tainneet juuri muuta tehdä kuin kotitöitä. Olisi kiva nähdä tulevaisuudessa joku toinenkin prinsessa töissä kodin ulkopuolella tai vaikka edes jonkinlaisissa kuninkaallisissa edustustehtävissä.

 3. Disneyn prinsessoista löytyy kyllä monta ihanaa luonnetta ja mahtavaa että Tiana oli saanut listaltasi ykköspaikan. :) Uudemmat prinsessat eivät minun listalleni ole vielä yltäneet, mutta lähinnä vain siksi että vanhojen kanssa on tullut kasvettua ja suosikkini ovat pysyneet samoina piiiitkään. Omasta Top 3:sta löytyisi Bellen ja Arielin lisäksi Tuhkimo.

  Ja ehdottomasti tasa-arvon nimissä samanlainen Top 3 -listaus myös prinsseistä! Itseäni ainakin kovati kiinnostaa ketkä listallesi pääsisivät, etenkin jos mukaan lasketaan vain prinssit eikä muita sankareita. :)

  1. Minulla taas lähinnä ainoastaan Aurora ja Ariel ovat tuttuja lapsuudesta saakka, joten valinnat tuli tehtyä pitkälti tämän hetken fiilisten mukaan. :) Bellen luonteessa on selvästi jotain monia miellyttävää, kun neito on päässyt monen muunkin suosikkikolmikkoon.

   Pelkistä Disney-prinsseistä koostuvan top-listan koostaminen on varmasti haastava tehtävä, varsinkin kun valinnanvaraa on vähän ja muutama prinssi tuntuu olevan niin luonteeton statisti. Mutta pitäähän elämässä olla vähän haastetta. :)

 4. Ariel melkein kipuaisi listalleni, mutta kolme on liian vähän kun on paljon prinsessoja joista pidän. Top kolmoseni tosin olisi tälläinen: 3. Mulan. 2. Elsa 1. Pocahontas. Mitä nämä kolme sitten lie kertovat minusta (tosin, Mulanhan ei oikeastaan ole prinsessa).

  1. No jos onnistuu pelastamaan Kiinan, niin eiköhän sitä ansaitse jonkinlaisen prinsessastatuksen. :D
   Hmm, minulle tulee noista valinnoistasi mieleen ainakin se, ettei kukaan neitosista ole mitään perinteistä haaveilijatyyppiä, vaan ajautuu seikkailuun yrittäessään suojella jotain. Mutta kertooko se sitten sinusta itsestäsi mitään sen tarkempaa, en osaa sanoa. :)

 5. Jee! Sinulla on sama maku, kuin meikäläisellä! Minun suosikkiprinsessojen lista on prikulleen sama, kuin sinulla. Siis, minullakin on Tiana ykkösenä, Ariel kakkosena ja Belle kolmosena.

  1. Oho, aika kiva sattuma! Ei kai tässä voi muuta sanoa, kuin että sinulla on hyvä maku prinsessojen suhteen, hehe! :D

 6. Hii! Olisin veikannut, että sinun lempiprinsessasi on Ariel! Tiana oli positiivinen yllätys! :) Minulla kolmen kärkeen pääsisi Belle, Aurora ja Mulan.

  Tasapuolisuuden takia sinun pitää todellakin tehdä lista myös parhaista prinsseistä! Ja ehkäpä myös niistä Disney-neitosista, jotka eivät ole prinsessoita…? Ja kruunuttomista miehistä? Ettei heille tule paha mieli, nyyh! :)

  1. Jei, kiva, että ainakin joku vähän yllättyi valinnoistani! :) Mulan ja Aurora ovat kyllä molemmat ihania hahmoja!

   Hihi, kiitos ideoista Anna! Top-listojen tekeminen pelkistä kuninkaallisista olisikin varmasti aika epäreilua kaikkia muita hahmoja kohtaan, joten on ehdottomasti tehtävä listat vielä myös muista neidoista ja nuorukaisista. Myös suosikkieläinten listaus kiinnostaa. :)

 7. Ykkönen kieltämättä tuli yllätyksenä, koska et olekaan tainnut hirveästi edes Prinsessa ja Sammakko -elokuvasta puhua täällä :) Vaikka Tianahan on kerrassaan mahtava hahmo, fiksu, pärjäävä ja ahkera. Ansaitsisi ehdottomasti päädä omaan kärkikolmikkoonikin!

  Ariel on minusta turhan kritisoitu hahmo. Siis tokihan hän on aika lyhytnäköinen ja lapsellinenkin, mutta minusta Arielin hahmossa on mukavaa että hän on ehdottoman omapäinen ja haluaa itse päättää kohtalonsa. Hänhän on ensimmäinen ”Disney-renessanssin” prinsessa ja oikeastaan aika erilainen kuin Waltin ajan klassikkojen prinsessat. Eihän Erik ikinä pyydä/käske Arielia muuttumaan, tämä vain itse päättää lähteä hakemaan miekkosta ihmisten maailmasta :D

  1. Hyvä huomio, Prinsessa ja sammakko on tosiaan jäänyt melko vähälle huomiolle blogissa. Yhtenä syynä on varmaankin se, ettei elokuvasta ole niin paljon oheistuotetta ja toinen lienee se, etten pidä Prinsessaa ja sammakkoa aivan yhtä onnistuneena elokuvana kuin vaikka Pientä merenneitoa. Mutta onneksi päähahmosta voi pitää, vaikka elokuva ei ykkössuosikki olisikaan. :)

   Tuo on kyllä ihan totta! Jos katsoo vain Disney-prinsessoja, niin hyppäys Aurorasta Arieliin on melkoinen (toki olihan elokuvien välissä 30 vuotta). Ehtihän siinä välissä olla tietysti muita vähän moderminpia naishahmoja, mutta ainakin omaa elämäänsä koskevien päätösten osalta Ariel on omaa luokkaansa.

 8. En itse asiassa ajatellut kysymystä esittäessäni itsekään, ketkä omalle listalle päätyisivät, koska tykkään monista Disney-naisista niin eri syistä, joten voisinpa nyt miettiä itsekin oman Top 3 -listan. Odotan innolla myös muiden hahmoryhmien Top 3 -postauksia!

  En ole yhtään varma, helpottaako vai vaikeuttaako Top 3 -listan rajaaminen prinsessoihin, koska en ole yleensä itse erotellut näitä muista Disney-naisista. Osaksi tämä johtuu siitä, etten ihan tiedä, pitäisikö prinsessoina ajatella kaikkia oikeita prinsessoja vai vain Prinsessa-konseptin prinsessoja, mistä riippuu esimerkiksi Mulanin ja Kidan laskeminen mukaan, edellinen kun kuuluu konseptiin prinsessastatuksen puuttumisesta huolimatta ja jälkimmäinen ei, vaikka onkin asemaltaan oikea prinsessa. Lisäksi rajauksen takia ehdoton oma ykköseni eli Megara jää kisasta pois, mikä aiheuttaa aika lailla päänvaivaa, sillä Megaran jälkeen minulla ei ole mitään valmiiksi mietittyä järjestystä neitokaisille.

  Sain tämänhetkisen suosikkitiimin oikeista prinsessoista tiivistettyä pohdinnan jälkeen juuri ja juuri kolmeen, koska Ariel, Belle ja Pocahontas ovat kaikki todella läheisiä hahmoja minulle. Rakastan Arielin intohimoisuutta, Bellen fiktionörttiyttä ja Pocahontasin suoraselkäisyyttä. Toisaalta jos Mulan lasketaan prinsessapooliin mukaan, menee homma vaikeaksi, koska hänen itsevarmuuteen liittyvä hahmonkehityksensä on myös erityisen lähellä sydäntäni, ja silloin en osaisikaan pudottaa yhtä näistä neljästä pois ilman suuria sisäisiä taisteluita.

  1. No hyvä, että sinun tuli nyt mietittyä kysymystä. Esitit kysymyksen itse silloin jotenkin niin ponnekkaasti, että minun oli pakko alkaa pohtia sitä. :)

   Päädyin itse rajaamaan valinnat pelkkiin Prinsessa-konseptiin kuuluviin hahmoihin, sillä tuntui minusta simppeliltä ratkaisulta ja näiden ”virallisten” Disney-prinsessojen joukosta löytyy eniten omia suosikkejani. Vaikka onhan konsepti tietysti melkoisen epäreilu vähän aliarvostetummille neitosille ja parille oikealle prinsessallekin.

   Kiva kuulla näistä suosikkihahmoistasi. Megara erottuu edukseen monien muiden Disney-hahmojen joukosta rohkean, itsenäisen ja sarkastisen luonteensa ansiosta. On kyllä ihanaa, että Disney-klassikoista löytyy useita naishahmoja, joista voi löytää jotain tuttua tai vaikka samaistumisen aihetta. Odotan mielenkiinnolla millaiset Prinsessapäiväkirjat-tekstit saat sitten jossain vaiheessa kirjoitettua Megarasta ja Mulanista. ;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.