Top 3 Disney-prinssit

Kirjoitin maaliskuussa eniten pitämistäni Disney-prinsessoista. Väläytin tekstin lopuksi ideaa kirjoittaa top-lista myös Disney-prinsseistä ja idea tuntui saavan teiltä kannatusta. Eihän siinä siis muu auttanut, kuin ryhtyä listaamaan mukavimpia prinssejä.

Disneyllä ei ole mitään virallista Disney-prinssit line-upia, joten päädyin ottamaan valinnoissani huomioon ne mieshahmot, jotka miellän itse Disney-prinsseiksi. Eli kaikki Disney-prinsessojen kaverit Lumikin Prinssistä Frozenin Kristoffiin. Kaikki eivät tietysti ole virallisesti kuninkaallisia, mutta ajattelin, että on reilua ottaa huomioon suurin piirtein sama määrä hahmoja kuin Disney-prinsessojenkin kohdalla. Kuvassa vielä kaikki ehdokkaat, joiden joukosta valitsin suosikkini.

Disney prinssit

Kolmen suosikkiprinssin valinta tuntui minusta huomattavasti vaikeammalta tehtävältä kuin prinsessojen kohdalla, mutta onnistuin lopulta pääsemään lopputulokseen, johon olen tyytyväinen.

Disney Hirviö

3. Hirviö

Kolmannen sijan kanssa minulla oli jälleen suuri valinnanvaikeus. Pohdin pitkään Aladdinin ja Hirviön välillä, sillä molemmissa on hyvät ja huonot puolensa, mutta lopulta Hirviö voitti karvan mitalla (heh heh). En olisi aluksi edes arvannut, että juuri Hirviö pääsisi listalleni, mutta lopulta niin vain kävi.

Päällisin puolin Hirviö näyttää melkoisen hirviömäiseltä ja käyttäytyy tosi impulsiivisesti ja töykeästi. Vaikka Maurice ja Belle ovat odottamattomia tunkeilijoita, hän suhtautuu heihin suhteettoman epäystävällisesti. Suhtautumiseen vaikuttaa tietysti hänen lumouksesta johtuva erikoinen tilanteensa, mutta muuten käytös ei mielestäni oikein ole puolusteltavissa. Hirviön pinnan alla on minusta kuitenkin jotain inhimillistä.

Sisältä Hirviö on hyvin epävarma nuorimies, joka elää tunteella. Rauhoituttuaan hieman hän tajuaa parantaa käytöstään ja yrittää olla ihmisiksi. Muutos näkyy erityisesti siinä, että Hirviö lähtee pelastamaan Belleä susien kynsistä, vaikka tämä on vasta loukannut häntä menemällä kiellettyyn länsitorniin. Belleen rakastuminen taas saa hänet asettamaan toisen onnen omansa edelle.

Juuri Hirviössä tapahtuva muutos sai hahmon pisteet nousemaan silmissäni korkeammiksi kuin Aladdinin. Vaikka pidän Aladdinissa kovasti muun muassa hänen nokkeluudestaan (ja onhan hän myös komeampi), en oikein pidä siitä, kuinka Al tuntuu aliarvioivan Jasminea valehtelullaan. Hänellä on monta tilaisuutta puhua totta, mutta Aladdin haluaa vain jatkaa valheen tiellä mahdollisimman pitkään.

Disney prinssi Phillip

2. Prinssi Phillip

Phillip on ilmestymisjärjestyksessä vasta kolmas Disney-prinssi ja samalla ensimmäinen, jolla on jotain luonnetta. Hän on Lumikin ja Tuhkimon prinssien tapaan taitava laulaja ja nopea rakastumaan, mutta lisäksi hän on rohkea ja oikeastaan melkoinen romantikko.

Phillip hurmaa itselleen prinsessan sulavilla liikkeillään. Tavattuaan unelmiensa (tai pikemmin uniensa) tytön, hän ei jää turhia pähkäilemään, vaan ilmoittaa heti naima-aikeistaan isälleen. Phillip ei välitä siitä, onko Auroora prinsessa vai ei, vaan uskoo tosirakkauteen. Ja kun hänen komenteleva isänsä on liittoa vastaan, hän ei ota vastaväitteitä kuuleviin korviinsa, vaan ja haluaa tehdä itse päätöksensä omasta elämästään. Prinssi onkin melko uudenaikainen omalla aikakaudellaan.

Tietysti Phillip kuuluu myös rohkeutensa puolesta prinssien kärkikastiin. Hän ei pelkää vastustaa Pahatarta edes silloin, kun tämä muuttuu jättimäiseksi lohikäärmeeksi. Phillip käyttelee miekkaa taitavasti, muodostaa hyvän tiimin hevosensa Simsonin kanssa ja on muutenkin rehti tyyppi.

prinssi erik

1. Prinssi Erik

Tätä valintaa ei tarvinnut miettiä hetkeäkään, sillä prinssi Erik on minusta vaan niin hurmaava. Sen lisäksi, että hän on komea kuin mikä ja näyttää hyvältä univormu yllään, on Erikissä vaikka mitä hyviä luonteenpiirteitä.

Minulle Erikistä tulee ensimmäisenä mieleen se, että hän on pikkaisen ujo, mutta rohkea. Hän ei pelkää asettaa itseään vaaraan muiden vuoksi, vaan pelastaa Kristianin veden varasta ja koiransa Maxin palavasta laivasta. Hän suhtautuu muihin muutenkin huolehtivaisesti ja ottaa esimerkiksi Arielin linnaan mukaansa ja pitää hänelle seuraa. Hän vaikuttaisi olevan vieläpä ihan hyvä tanssijakin ja uskaltaa antaa vaununsa ohjakset Arielille, vaikkei tiedä mitään tämän ohjastustaidoista. Ja hei kaiken lisäksi Erik on vielä eläinrakaskin, awws!

Tämä sinisilmäprinssi ei välttämättä ole aina ihan kaikista nokkelin, mutta onhan kaikilla heikot hetkensä. Ehkä kaikkein ihailtavinta Erikissä on se, miten innokkaasti hän haluaa auttaa Arielia, vaikka tapahtumat ottavat äkkiä hyvin outoja käänteitä. Elokuvan perusteella vaikuttaa, että Erik on asemastaan huolimatta elänyt melko nomaalia elämää ennen Arielin tapaamista ja pieni merenneito laittaa muutamassa päivässä hänen elämänsä ihan uusiksi. Ursulan lumouksesta havahduttuaan Erik huomaa olevansa menossa naimisiin täysin oudon ja kaiken huipuksi vielä mustekalaolennoksi muuttuvan naisen kanssa, kun taas hänen rakasta tyttö osoittautuu merenneidoksi. Erik ei kuitenkaan anna oudon tilanteen häiritä, vaan osoittaa jälleen pettämättömän urheutensa.

Tällaiseen järjestykseen laitoin siis Disney-prinssien suosikkini. Minulla on myös pari suoranaista inhokkiprinssiä. Yksi heistä on melko luonnollisesti Frozenista tuttu Hans, joka osoittautuu prinssin ominaisuudessa melkoiseksi lurjukseksi. Pahiksena taas pidän hänestä enemmän. Toinen on John Smith, jonka charmi ei jostain syystä ole koskaan purrut minuun. Hahmolla tuntuu olevan omat hartaat faninsa, mutta minusta Pocahontas olisi ansainnut parempaa.

Ketkä kolme prinssiä pääsevät sinun top 3 -listallesi? Tai onko sinulla kenties joku inhokkia?


Huhhuh, viime viikkoni ovat menneet muuttokaaoksen keskellä enkä ole juuri ehtinyt blogia ajatella. Sisustus on vielä erittäin kesken, mutta muuten ensimmäiset päivät uudessa kodissa ovat menneet hyvin. Muuton vuoksi en ole ehtinyt syventyä kirjoittamaan seuraavaa Disney-tiistaita, joten joudun lykkäämään Peter Panin vuoroa ensi viikkoon. Muuten postausrytmin pitäisi palautua taas pian normaaliksi.

| Kategoriassa Elokuvat | Avainsanat:, , ,

14 kommenttia artikkelissa “Top 3 Disney-prinssit

 1. Jee! Olipas silmänruokaa tässä postauksessa! ;) Minun lemppariprinssini on ehdottomasti Hirviö! <3 Pidän hänen ihmishahmoaan varsin komeana, ja hänen hahmonkehityksenä on todellakin mielenkiintoista seurattavaa. Hieman samantyyppinen hahmokehitys parempaan päin tapahtuu Naveenissa, ja siksi hän pääsee toiseksi. Kolmanneksi tulisi joko klassisen komea Philip tai lihaksikas Shang. :)

  Minun inhokkiprinssini ovat samat kuin sinun. Hans on hyvä pahis, mutta hirveä prinssi! John Smith ei ole vakuuttanut koskaan minuakaan: hän on melko tylsä ja vakava, juuri niinkuin Kocoum! Hahmoa ei ole myöskään pilattu komealla ulkonäöllä…

  Jee jee! Onnea uuden asunnon sisustamiseen! Oi, kun olen sinulle kateellinen, minäkin kovasti haluaisin muuttaa! :) Minä tässä jo kerkesin miettiä, että oletko lähtenyt ulkomaille tai vastaavaa, kun melkein viikkoon ei tullut postausta. Mutta annettakoon tämän kerran anteeksi. (Minä olen kyllä paraskin puhuja…) Hih!

  1. Hehheh, no eikös ollutkin! :D Muistan hyvin, että varsinkin ensimmäisillä katselukerroilla Hirviön ihmismuoto tuntui minusta tosi oudolta, kun oli ehtinyt tottua karvaisempaan lookiin. Naveenin ja Hirviön hahmokehityksessä on tosiaan paljon samaa, mutta Hirviö tuntuu pohjimmiltaan jotenkin herttaisemmalta tyypiltä. :) Lihaksista puheen ollen, en voinut vastustaa kiusausta laittaa paidatonta Shangia tuohon ensimmäiseen kuvaan. ;D

   Jee, kivaa, että jollakin muullakin on samanlaiset fiilikset John Smithistä. Tuntuu, että kuulen yleensä vain miehen hehkutusta. Smithin ulkonäkö ei uppoa minuunkaan yhtään.

   On muuttamisessa omat huonotkin puolensa, kuten se, kun pahvilaatikko korvaa puuttuvaa ruokapöytää eikä kaupoista tunnut löytyvän mitään sopivaa pöytää. Joten nauti vaan siitäkin, että kaikki tavarat ovat missä pitääkin, eikä hukassa jossain monista muuttolaatikoista. :) Haha, no kylläpäs sitä nyt ollaan vaativia! :DD Yritän nyt pysyä tutussa aikataulussa, ettei sinun tarvitse huolestua. ;)

   1. Hei minäkin muistan kun pienenä näin ekaa kertaa Kaunottaren ja hirviön, että loppukohtauksessa fiilikseni olivat lähinnä että hei keitä nää tyypit on, mä haluan ne kannut ja kaappikellot takaisin – ja erityisesti sen karvaturriaisen, mitä tuo Belle nyt hengaa jonkun tuntemattoman kanssa? :D

   2. No joo, kyllähän ne Kaunottaren ja Hirviön hahmot oudoilta näyttävät, kun heihin on tottunut esine-muodossaan. Hirviöstä näemme kuvan ihmismuodossaan jo aiemmin elokuvan aikana, joten se ei tunnu niin oudolta muihin verrattuna.

    Ja uuuuu, Shang on kyllä niin mahtava lihaksissaan! ;)

 2. Minun listalleni olisivat varmaankin päässeet ykköseksi Flynn Rider koska hän on niin reilu Tähkäpäätä kohtaan, toiseksi ehkä sinunkin listallasi ollut Hirviö koska tarina on niin kaunis, ja kolmanneksi kipuaisi varmaan Kristoff koska hänessä on jotain niin suomalaista, (ellei sitten Shang, tai nostalgiasyistä Milo).

  Ja hei minustakin Smith on välillä niin juntti että en ole aina ihan varma pidänkö koko hahmosta vai en. :D

  1. Flynn Rider käyttäytyy tosi urheasti elokuvan lopussa! Tulee olemaan mielenkiintoista seurata, millainen hahmo mahtaa olla tulevassa Tangled-animaatiosarjassa. :) Sekä Kristoffissa, Shangissa ja Milossa on jollain tapaa vähän samanlaista sympaattisuutta. Kenestäkään ei tule esimerkiksi heti mieleen, että siinäpä vasta hirveä naistenmies. John Smithistä taas ei tule lainkaan yhtä positiivisia viboja.

 3. Voi kyllä Erikille! Niin ihana, mukava ja rohkea mies, ja täytyy myöntää että taitaa tästä porukasta olla omakin suosikki lempeän unelmaisine sinisilmineen ja hymykuoppineen! Hän on niin ihanan tyyni ja rento luonne, mutta osaa kovan paikan tullen toimiakin. Itsekin olen ihastunut siihen, miten kivasti hän kohtelee Arielia koko ajan.

  Muuten olen tykännyt kovasti uuden vuosikymmenen herroista, Naveenista, Flynnistä ja Kristoffista. Prinsessaleffojen (siis leffojen, joissa prinsessa on keskeisin päähenkilö) miehet ovat harvoin saaneet näin paljon hahmofokusta aikaisemmin, paitsi toki Hirviö. Uuden aallon nuorukaiset ovat kivan eläväisiä, ja Kristoff vie ihan pelkällä hahmodesignillaan pisteet kotiin, kun hänen vartalotyyppinsä on kerrankin vähän jykevämpi kuin mitä Disneyn supertimmipojissa on totuttu näkemään.

  Varsinaisia inhokkeja ei minulle tästä porukasta löydy. Lumikin ja Tuhkimon prinssit ovat tietysti tylsiä statisteja, mutta eivät toisaalta sen kummemmin herätä antipatioita. Smithiin en ole koskaan suhtautunut kamalan intohimoisesti mihinkään suuntaan. Hän täyttää mielestäni hyvin tehtävänsä Pocahontasin love interestinä, vaikka ei mikään mieleen jäävin Disney-poika olekaan. Smith toimii kuitenkin vähän sellaisena siltana ymmärtämättömyyden ja ymmärtämisen välissä. Arvostan hänessä sitä, että vaikka hän ei lähtökohtaisesti tule ajatelleeksi muita näkökulmia kuin omaansa, hän kuitenkin kuuntelee ihan nätisti sitten kun hänelle selitetään toisenlaista vinkkeliä.

  Ketkä sitten olisivat Erikin rinnalla Top3-listalla, sitä en osaa äkkiseltään sanoa, mutta pitääpä laittaa mietintään.

  1. Jee, kiva kun joku muukin pitää Erikistä kovasti! :) Erik on minusta niin huippu hahmo, että siitä on vaikea minkään tulevan Disney-prinssin pistää paremmaksi.

   Minustakin on oikein kiva suuntaus, että prinsessaleffoissa myös prinssit ovat nykyään saaneet enemmän ruutuaikaa ja heistä saadaan tietää enemmän. Elokuvien rakkaustarinatkin tuntuvat uskottavammilta, kun molemmat osapuolet tuntee jotenkin. Ja Kristoffin hahmodesign on todellakin piristävän erilainen. Vähän samalla lailla Milokin on hauskan hontelo ruumiinrakenteeltaan (vaikka häntähän ei prinssiksi tietysti lasketakaan).

   Tuhkimon prinssissä on jotain tyylikkään 50-lukulaista, mutta muuten hän tai Lumikin prinssi eivät todellakaan ole mieleenpainuvia. Sen voi kyllä laskea John Smithin hyviksi puoliksi, että hän ainakin yrittää ymmärtää toisenlaista elämää ja saattoi jopa oppiakin jotain Pocahontasin kanssa vietetyistä hetkistä.

 4. Hyvät valinnat sinulla! :) Hirviö taitaa vain mun listalla pompata sinne ykköseksi. Beauty and the Beast on muutenkin suosikkejani ja Belle on prinsessa listallani, joten pitäähän hänen ukkonsakin sinne ottaa ja Hirviössä on vain jotain mikä vetoaa minuun :D
  Kakkosta paikasta kisaileekin Flynn ja Aladdin, mutta Flynn taitaa kuitenkin mennä 2 paikalle, koska hänessä on jotain hyvin romanttista ja se miten hän katsoi Rapunzelia siinä, apua kun unohdan näitä sanoja, mutta lantern ainakin enkuksi, kohdassa, voih, sulatti ainakin mun sydämen :)
  Aladdin taas tulee jo ihan lapsuudesta, taisi Aladdin ilmestyäkin syntymävuotenani 1992, jollen väärin muista, joten Alddin kulkekoon rinnallani loppu elämän :D
  Muita suosikkejani mainittakoon Tarzan ja Milo :)

  Mä pienenä tykkäsin John Smithistä ,mutta hänestä tuli ihan asshole jatko-osassa, hyh, meni maku koko ukkeliin, Pocahontas todellakin ansaitsi parempaa! Ja Hans nyt on tietenkin pakko nostaa inhokkeina esiin, vaikka hahmo osasi kyllä yllättää pahuudellaan todella hyvin. Kylmää kyytiä Annalle.

  1. Minullakin sattui hauskasti Hirviö samalle sijalle kuin Belle prinsessojen listalla. Jotenkin heidän elokuvansa uppoaa vaan niin hyvin, että pakko oli saada kumpikin mukaan listoille. Odotan myös innolla ensi vuonna ilmestyvää live action -versiota, toivottavasti siitä tulee hyvä! :)

   Hei, mehän ollaan sitten melko samanikäisiä, sillä minäkin olen syntynyt ”Aladdinin vuonna”. :D Aladdin on kyllä huippu hahmo, mutta jäi täpärästi neljännelle sijalle. Tarzan kuuluu minunkin suosikkeihini, mutten oikein viitsinyt ottaa hän mukaan juuri prinssilistalle. Vaikka onhan hän toisaalta tavallaan viidakon kuningas. :)

   En ole vieläkään tullut katsoneeksi Pocahontas 2:sta, joten minulta on vielä kokematta nuo fiilikset. Olen kuullut jatko-osaa haukuttavan niin usein, etten ole oikein uskaltanut katsoa sitä, mutta täytyy varmaankin vielä joskus etsiä se käsiini!

 5. Kuvaan sisällyttämistäsi ehdokkaista suosikkejani ovat Hirviö, John Smith ja Shang. En osaa sanoa paremmuusjärjestystä, mutta olen pitänyt heistä kaikista pienestä asti. Hirviön kohdalla perusteluni ovat samoja kuin sinulla.

  Ja juu, minä tunnustaudun John Smith-faniksi. :P John Smithissä minuun on vedonnut hänen seikkailullisuutensa, rohkeutensa sekä hänen uteliaisuutensa uutta kohtaan. Hän pitää myös tovereidensa puolta, mutta on myöhemmin halukas ymmärtämään myös vierasta kulttuuria, vaikka on suhtautunutkin siihen aluksi ylenkatseellisesti.

  Shang taas on päämäärätietoinen, kärsivällinen ja hyvä johtaja. Hänellä on vahvoja periaatteita, mutta hän on myös valmis joustamaan, jos kokee sen tarpeelliseksi. Hän on myös hyvin vastuuntuntoinen, eikä jättäisi ketään sotilaistaan jälkeen. Ja totta kai pisteitä nostaa Santeri Kinnunen hänen äänenään, aivan kuten Smithilläkin. :D

  Meillä on selkeästi tässä asiassa hyvin erilaiset mieltymykset, sillä Erik kuuluu minun inhokkeihini. :D Hän on ollut aina minusta kamalan ärsyttävä ja en vain jaksa käsittää, miten hän ei voi tajuta Arielin olevan hänet pelastanut tyttö ja Erik on mielestäni hirveän lapsellinen rakkautta etsiessään. Tosin Pieni merenneito ei muutenkaan kuuluu suosikkeihini Disney-elokuvien saralla ja lempihahmoni koko elokuvasta on Ursula, joten ehkä tämä selittää mielipidettäni. xD

  1. Mukava lukea vastakkainen näkemys John Smithistä. :) Olen itse pitänyt hahmoa , mutta on Smithissä tietysti jotain hyvääkin.

   En ole jostain kumman syystä aiemmin edes tajunnut, että Shangillakin on omat faninsa. Ehkä olen aina elokuvassa keskittynyt itse Mulaniin. Pitäisi varmasti vähän virkistää muistia ja seurata seuraavalla kerralla tarkemmin juuri Shangin tekemisiä. Parhaiten minulle on jäänyt se, miten pökkelöksi hän muuttuu aivan elokuvan lopussa tavatessaan taas Mulanin. Mutta onhan siinä oma suloisuutensa. :) Minulta meinaa usein jollain tapaa ihan unohtua, että Santeri Kinnunen on tosiaan kahden prinssin ääni. Häntä kuuntelee kyllä mielellään!

   Ei siinä mitään, olisi kamalan tylsää, jos kaikilla olisi tismalleen samat suosikkihahmot! :D Täytyy kuitenkin puolustaa Erikiä sen verran, että olihan hän aika tokkurassa, kun näki nopeasti Arielin. Ja hänelle tuntui jäävän kohtaamisesta parhaiten mieleen lauluääni, jota voi olla hankala yhdistää mykkään tyttöön. Mutta joo, ehkä joku vähän nokkelampi prinssi olisi silti tajunnut miksi Ariel vaikuttaa tutulta. :)

 6. Jälleen kerran mahtava postaus! :) Oma lempparini näistä prinsseistä on ehdottomasti prinssi Phillip! Hän on komea sekä luettelemasi syyt nostavat hänet ykköseksi. Tykkään paljon myös hänen pienimuotoisesta humoristisuudestaan, mikä tulee ilmi esimerkiksi hänen rupatellessaan Simsonin kanssa.
  Kakkossijalla on hirviö nimenomaisen hahmon kehityksen ansiosta. Kolmossijan taitavat jakaa John Smith ja Erik. Vaikea valita näistä kahdesta. Saan aina hyvät naurut John Smithin ilmeestä, kun kaarnamuori alkaa puhua hänelle.
  Hercules ja Tarzan kuuluvat omiin suosikkeihini disneyn muista sankareista!
  Voisitko tehdä postauksen sinun omista Disneyn lempikoirahahmoista, kun niitä kuitenkin löytyy aika monesta Disneyn animaatioelokuvasta? :)

  1. Kiitos Essi! :)
   Kivaa, että prinssi Phillip on jonkun muunkin suosiossa. Hänen ja Simsonin juttuja on minustakin hirmu hauska seurata. Jännä muuten, että vain muutamalla prinssillä on joku eläinkaveri, prinsessoilla niitä on paljon useammin.

   Kiitos ehdotuksesta. :) Olen suunnitellut tekeväni esimerkiksi top 10 -listan lempieläimistä ja varmasti listalle pääsee muutama koirakin. Mutta täytyy vielä harkita, olisiko eläinkohtaisten listojen tekeminen sittenkin parempi idea. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.