Toy Story Toons ja tv-spesiaalit

Woodyn, Buzzin ja muiden Toy Story -trilogiasta tuttujen lelujen seikkailut eivät suinkaan loppuneet Toy Story 3:een. Sen lisäksi, että elokuvasarja on saamassa neljännen osansa, leluelämä on jatkunut kolmessa lyhytelokuvassa sekä kahdessa pidemmässä tv-spesiaalissa. Halusin ottaa selvää, mistä näissä pienissä jatko-osissa on kyse, joten tässä pieni kooste teidänkin iloksenne.

Muokkaus 16.9.2020: Lisätty maininnat siitä, että lyhärit ja tv-speciaalit löytyvät nykyään Disney+:sta.

Toy Story Toons - Disnerd dreams

Hawaiian vacation / Loma Havaijilla

Ohjaaja: Gary Rydstrom | Kesto: 5 min

Bonnie perheineen on lähdössä talvilomalla matkalle Havaijille ja lelut odottavat rentouttavaa viikkoa ilman leikkejä. Ken ja Barbie sen sijaan uskovat pääsevänsä mukaan matkalle ja pettymys on suuri, kun he huomaavat päässeensä vain Bonnien huoneeseen asti. Piristykseksi muut lelut päättävät järjestää Kenille ja Barbielle unelmien loman Bonnien huoneessa.

Loma Havaijilla -lyhytelokuva näytettiin teattereissa Autot 2 -elokuvan edellä. Se on dubattu suomeksi ja sen löytää Autot 2 -lisämateriaaleista sekä Pixar Short Films 2 -julkaisulta. Lisäksi lyhäri löytyy Disney+:sta.

Small Fry / Pikku-Buzz

Ohjaaja: Angus MacLane | Kesto: 7 min

Kun Bonnie on äitinsä kanssa Poultry Palace -pikaruokaketjun ravintolassa, minikokoinen Buzz vie tutun Buzzin paikan Bonnien repussa. Bonnien palattua kotiin Woody ja muut joutuvat kestämään tätä ärsyttävää mini-Buzzia.  Samaan aikaan oikea Buzzin etsii pakotietä pois ravintolasta ja tupsahtaa keskelle hylättyjen lelujen tukiryhmän tapaamista.

Lyhytelokuvaa näytettiin Yhdysvalloissa The Muppets -elokuvan (2011) edellä. Se on dubattu suomeksi ja se löytyy ainakin Pixar Short Films 2 -julkaisulta. Lisäksi lyhäri löytyy Disney+:sta.

Partysaurus Rex / Bilesaurus Rex

Ohjaaja: Mark Walsh | Kesto: 7 min

Muut lelut hermostuvat Rexille tämän kömpelyyden vuoksi ja haukkuvat tätä bileiden pilaajaksi. Kun Bonnie nappaa tutun tyrannosauruslelun mukaan kylpyyn, tämä pääsee tutustumaan kylpyleluihin. Tehdäkseen vaikutuksen uusiin tuttaviinsa, Rex pistää kylpybileet pystyyn. Rexistä kuoriutuukin todellinen kylpyhuoneen kuningas ja juhlista tuli kaikkien aikojen villeimmät, hieman ikävin seurauksin tosin.

Lyhytelokuvaa näytettiin Yhdysvalloissa teattereissa Nemoa etsimässä 3D-version edellä vuonna 2012. Suomessa Partysaurus Rex mukana ainakin Pixar Short Films 3 -julkaisussa. Lisäksi takakansitietojen perusteella sen löytää Monsterit Oy:n 3D-blu-rayltä, mutta en itse omista tuota levyä, joten en ole pystynyt vahvistamaan tätä tietoa. Lisäksi lyhäri löytyy Disney+:sta.

Toy Story of Terror - Disnerd dreams

Toy Story of Terror! / Toy Story: Lelukauhutarina

Ohjaaja: Angus MacLane | Kesto: 21 min

Bonnie reissaa äitinsä kanssa ja rikkoutuneen renkaan vuoksi he joutuvat pysähtymään yöksi motelliin. Yön tullen lelut lähtevät tutkimaan huonetta, mutta he häviävät yksi kerrallaan, kunnes vain Jessie on jäljellä. Lehmitytön on rohkaistuttava, sillä vain hänen avullaan muut lelut voivat päästä pakoon motellin suurta salaliittoa ja takaisin omistajansa luo.

Tämä tv-spesiaali näytettiin ensimmäisen kerran Yhdysvalloissa ABC-kanavalla vuoden 2013 Halloweenin aikoihin. Edit: Lukijan tiedon mukaan Toy Story of Terror! on näytetty Disney Channel -kanavalla ja se on dubattu suomeksi. Toy Story: Lelukauhutarina löytyy Disney+:sta.

Toy Story That Time Forgot - Disnerd dreams

Toy Story That Time Forgot / Toy Story: Jonka aika unohti

Ohjaaja: Steve Purcell | Kesto: 22 min

Triksiä harmittaa, ettei Bonnie koskaan leiki hänellä dinosaurusleikkejä vaan keksii tämän aina olevan jokin toisenlainen otus. Hän pääsee kuitenkin mukaan, kun Bonnie lähtee muutaman lelunsa kanssa kylään Mason-kaverinsa luokse. Bonnie jumittuu kaverinsa tavoin pelaamaan videopeliä ja sillä aikaa Triksi ja muut tutustuvat Masonin upouusiin dinosaurustoimintaleluihin. Niillä ei ole vielä lainkaan leikitty ja ne osoittautuvat pian uhkaavaksi seuraksi. Kun Woody ja Buzz joutuvat vangeiksi, jää Triksin tehtäväksi kiinnittää Bonnien ja Masonin huomio.

Tämä TV-spesiaali näytettiin ensimmäisen kerran ABC-kanavalla Yhdysvalloissa joulukuussa 2014. Sen löytää suomeksi dubattuna Disney+-palvelusta.

En ollut aiemmin tajunnutkaan, miten monta lyhytelokuvaa ja tv-spesiaalia Toy Story -sarjassa on tehty. Harmi vaan, ettei noita pidempiä spesiaaleja ole ainakaan vielä julkaistu Suomessa DVD-muodossa. Näkemieni perusteella nämä lyhytelokuvat olivat oikein hauskoja ja on kiva, kun muutkin lelut ovat päässeet niiden myötä pääosaan. Toy Story -lyhäreitä olisi kiva nähdä lisääkin, mutta ainakaan toistaiseksi ei ole kerrottu, että uusia osia olisi tekeillä.

Oletko nähnyt jonkin lyhytelokuvista?

8 kommenttia artikkelissa “Toy Story Toons ja tv-spesiaalit

 1. Pixar Short Films 2 -julkaisussa olevat lyhärit on tullut muutamaan kertaan katsottua ja kyllä näitä lyhäreitä lelujen elämästä katsoisin mielelläni enemmänkin. Etenkin nuo pidemmät ABC-kanavalla esitetyt pätkät olisi hauska nähdä kokonaan, jonkun verran niistä olen klippejä nähnyt internetin ihmeellisessä maailmassa.
  Toy Story of Terror! on muistaakseni rapakon takana julkaistu ainakin DVD:llä, joten elätellään toiveita että se ehkä joskus eksyisi Suomeenkin :)

  1. Niinpä. Vaikuttaisi siltä, että nuo molemmat tv-spesiaalit on julkaistu DVD:llä myös vaikkapa Briteissä, joten voisihan levyn sieltäkin hankkia, niin saisi ne katseluun. Mutta toivotaan, että joku keksisi julkaista ne suomeksikin jossain vaiheessa. :)

  1. Toy Story -lyhärit ovat ehdottomasti katsomisen arvoisia, kannattaa katsoa, jos vaan tulevat vastaan jollain levyllä! :)

 2. Muistan että jokin aikaa sitten bongasin CDON.fi:n Tulevat-listoilta suomenkielisen julkaisun ainakin tästä Toy Story That Time Forgot-lyhäristä, minkä lisäksi DVD:llä olisi ollut pari muutakin lyhäriä. Julkaisupäivää ei silloin ollut vielä näkyvissä ja nyt uudemmalla haulla en sitä enää löydä. Toivottavasti ei ollut ihan huhua koko lupailu, sillä tuo vaikuttaa hyvinkin mielenkiintoiselta lyhäriltä!

  1. Uuu, mielenkiintoinen bongaus, kiva kun kerroit! :) Täytyykin pitää silmät auki tuon julkaisun varalta, olisi tosi mukavaa, jos loputkin Toy Story -lyhärit saataisiin julkaistua täällä. Juuri tänään mietin, pitäisikö tilata näitä ulkomailta, mutta taidan vielä odotella.

 3. Itse asiassa Toy Story of Terror! on dubattu suomeksikin. Tuli kyseinen pätkä nähtyä Disney Channelilla joskus kun kyseinen kanava näkyi rajatun aikamäärän ilmaiseksi.

  1. Mielenkiintoista, kiva kun kerroit! :) Täytyypä päivittää kirjoitusta hieman. Toivottavasti spesiaali saa Suomessa vielä joskus DVD/Blu-ray-julkaisun, jos tuo dubbauskin kerran on jo olemassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.